Italianen eisen geld van Nederland

Geen categoriefeb 22 2015, 18:00
Ze organiseren zelfs een demonstratie bij de Nederlandse ambassade.
Het wordt dinsdagavond druk bij de Nederlandse ambassade in Rome. De organisatie Rome Pulita (Rome Schoon) roept Italianen namelijk op om dan te demonstreren in verband met de schade die Feyenoord-fans hebben toegebracht aan de Italiaanse hoofdstad.
Op Facebook zegt de groep toestemming te hebben voor de 'sit in' voor de ambassade op dinsdag vanaf 18.00 uur. Op de pagina worden mensen opgeroepen de oproep te delen met zoveel mogelijk anderen.
Nou vind ik het verschrikkelijk dat Feyenoord-hooligans zich zo vreselijk misdragen hebben, maar het is absurd om de schade geheel op rekening te zetten van de Nederlandse belastingbetaler, die hier verder niets mee te maken had.
Daar komt bij dat een stad als Rome moet begrijpen dat Feyenoordfans in staat zijn om flink wat herrie te schoppen voor, tijdens en na een voetbalwedstrijd. Daar staan ze immers om bekend. Het is dan ook aan lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat ze dat niet kúnnen en dat het culturele erfgoed van de stad goed wordt beschermd. De lokale politie heeft het gewoon verprutst.
Tenslotte zou het veel redelijker zijn om te eisen dat de hooligans de schade zélf helemaal moeten vergoeden. Wie breekt betaalt betekent immers niet dat landgenoten van de brekers betalen, maar de brekers zélf. Heel gek, maar volgens mij liepen er geen 17 miljoen Nederlanders rond in Rome om de boel daar kort en klein te slaan. Nee, het ging om een klein groepje gekken die een volstrekt irrelevant boerenclubje uit Rotterdam steunden. Om Ajaxfans daar nou de rekening voor te laten betalen...
Indien het onmogelijk blijkt te zijn om het te verhalen op de hooligans zelf kan Feyenoord als club verantwoordelijk worden gehouden. Het is aan een team om ervoor te zorgen dat zijn supporters zich enigszins gedragen, zéker in het buitenland. Het is niet gek dat de club gevraagd wordt om de door zijn fans veroorzaakte schade te vergoeden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten