Jonge moslima’s reizen naar Syrië, worden tegengehouden in Turkije

Ze zijn nog maar 15 en 16 jaar en ze willen al naar Syrië.

De polderjihadi’s die uitreizen naar Syrië om in het islamitisch kalifaat van de genocideplegers van ISIS te wonen worden steeds jonger:

Twee Nederlandse meisjes van 15 en 16 zijn afgelopen weekend in Turkije aangehouden. Een derde meisje (16), dat ook met hen mee was, wordt nog vermist, meldt het OM. Bronnen melden aan de NOS dat ze op weg waren naar Syrië.

Twee van de drie moslima’s zaten op een middelbare school in Zeist; vorig jaar was er contact tussen de school en hulpverleningsorganisaties omdat de twee jonge meisjes na de afgelopen zomer ineens met gezichtsbedekkende kleding aan komen zeten. Het andere meisje komt uit Driebergen. Een van de meisjes uit Zeist wordt nog vermist.

De drie vertrokken vrijdag uit Nederland. Nadat ze als vermist waren opgegeven, lichtten de Nederlandse autoriteiten Turkije in. Twee van de drie werden zondag in Istanbul aangehouden en teruggestuurd naar Nederland. De Raad voor de Kinderbescherming is ingeschakeld.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de meisjes geen verdachte, omdat ze niet wilden gaan vechten met ISIS en ook geen plannen hadden om andere jihadi’s te steunen. Ik ben benieuwd waarom het OM daar zo zeker van is. En de vraag is natuurlijk: welke radicale moslims in Nederland hebben de meisjes geholpen met de voorbereidingen? Die moslims moeten worden opgepakt.

Als we de strijd met ISIS en dus de radicale islam niet willen verliezen, dan moeten we de radicalisering in eigen land keihard aanpakken. Als we dat niet doen, krijgen we straks nog veel meer islamitische haatconferenties waardoor Nederlandse moslims het idee krijgen dat het hartstikke oké is om af te reizen naar ISIS-gebied.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Gielah

  Jonge moslima´s, zeker van orthodoxe afkomst, mogen nergens alleen naar toe.
  Ik heb dat bij ons op school zó vaak meegemaakt.
  Ze mogen niet mee op werkweek en ze mogen niet mee op fietstocht en ze mogen niet mee naar feestavonden op school.
  En gaan ze eens ergens heen, dat gaat er altijd een mannelijk familielid mee… al is het maar een jonger broertje.

  Mijn vraag is: hóe hebben deze meisjes de reis naar het Midden-Oosten kunnen organiseren… zonder medeweten van hun familie?

  Of deden ze het mét medeweten van hun familie?
  Als ik van de AIVD was, zou ik dat zeker willen uitzoeken.

 2. W.H.J. Reiss

  En als beloning krijgen ze tickets voor de komende ‘shariaparty’ op 8 maart. Wat een feest, beter ‘nivelleringsfeest’ als zij later de koppen van kleine kinderen kunnen laten rollen ! Deze meisjes zitten vol met Haat en worden retour in de maatschappij geworpen.

 3. Rapunzel

  Meet and greet met mij 8 maart in Rijswijk als dat haatgala doorgang heeft.

 4. carthago

  Je kijkt nergens meer van op in de bananenrepubliek.3 pubers gaan op genocidevakantie naar de isisslachterijen.

 5. Rapunzel

  Beste Frank, kun je “aan komen zeten” even veranderen in “aan kwamen zetten”.

  Ik houd van mijn moerstaal en die wordt al zoveel verkracht sinds het onderwijs in ons land niks meer voorstelt.

 6. Rapunzel

  Gielah, als ze mét medeweten van familie afreizen, wie geeft deze meisjes dan op als vermist vraag ik me af.

  1. Gielah

   Goeie vraag, Rapunzel!
   Maar dat meisjes uit zulke milieus rustig even hun koffers kunnen gaan pakken ( en hun paspoort…) zonder dat een of ander familielid dat merkt… dat komt mij zó onwaarschijnlijk voor!

 7. Stevie

  Ik zou het woord ” Nederlandse ” meisjes niet gebruiken ….klinkt een beetje vreemd … het zijn islamitische headbangers ….

 8. Pietje Precies

  teeering! da’s mijn dochter over 1 jaar. Dan heb je echt faliekant gefaald als ouder als je je controle over je 15 jarige volledig kwijt bent en geen flauw idee hebt waar die mee bezig is!

 9. Vossenstaart

  De arme stumpers… maar wij worden gewoon weer opgescheept met geislamiseerde tienertrutjes die hun sieg heil zochten in het Kalifaat, nou mogen ze in dar al harb Nederland strijdertjes baren. Lekker voor de toekomst.

 10. V.K.

  -Lees ik het goed? is het dragen van gezichtsbedekkende kleding nu ineens wel radicaal?

  -Dat was pakweg 1,5 jaar geleden nog wel anders, toen waren de mensen welke tegen gezichtsbedekkende kleding waren, islaomfoben en radicalen. bijna dagelijks waren er wel discussie programma’s op tv/ kranten/ weblogs waarin de kritiek op deze kleding door de linkse kerk gematigde moslims en progressieve christenen werd afgedaan als islamofoob en een aanval op onze democratische rechtsstaat.

 11. Trudy

  Dankzij de Telegraaf is Nederland voorlopig aan een ramp ontsnapt door ineens de visa van die 3 haatzaaiers uit de kringen van de Islamitische PvdA-achterban in te trekken…Nu weet u ook waarom de PvdA niets doet aan de waakzaamheid in ons land…….Ieder moment kunnen hun Islamieten een aanslag plegen…

 12. Ali Baba

  Ook met de radicalisering van Nederlandse moslims, worden ze in de media opnieuw steeds weer neergezet als slachtoffertjes van de boze IS. ‘We moeten ze beschermen tegen het gedachtegoed van IS’ etc.

  Moslims (helemaal als ze radicaliseren) zijn ALTIJD net als iedere andere burger ZEL VERANTWOORDELIJK VOOR HUN EIGEN KEUZEN. Indien zij een voorkeursbehandeling krijgen (zoals nu gebeurt) dan is dat discriminatoir en ondemocratisch ten aanzien van de overgrote meerderheid: de rest van de Nederlandse bevolking.

  En als ze te jong zouden zijn ligt mede verantwoordelijkheid bij hun ouders. Hier is geen excuus meer voor de ouders om te zeggen zoals nu al een paar keer is gebeurd ‘ asjemenou, we wisten het niet’

  Voor moslimouders geldt vanaf nu een verhoogde waakzaamheid tav hun potentieel radicaliserende jongeren, niet alleen voor zichzelf, maar ook in het algemeen belang. Eenvoudigweg omdat ze een risicogroep zijn.

  Niet alle moslims zijn terroristen, maar bijna alle terroristen zijn moslims. Dit is helaas een feit.

 13. Thoth

  (..)Twee van de drie werden zondag in Istanbul aangehouden en teruggestuurd naar Nederland. (..)
  .
  Ik zou zo zeggen, laat ze gaan. In ieder geval weer een moslima minder…
  .

 14. Trudy

  Ik zou Irak ..Syrië..en Libië helemaal stuk bombarderen…dan is die hele IS van de aardbodem verdwenen…andere burgers ook wel…maar het doel heiligt de middelen….er komt altijd weer een andere vorm van leven ervoor terug……De vluchtelingen kunnen dan uit Europa weer terug naar hun land om daar het land weer op te bouwen…het is wel erg maar zij hebben hun vrijheid terug…..en met de hulp van de EU moet het lukken…en de kennis kunnen zij aan Israël vragen want zij hebben ooit van een zandbak een florerende Oase gemaakt….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.