Jonge moslima’s reizen naar Syrië, worden tegengehouden in Turkije

800px-Turkey_flag
Foto: KLMircea / Wikimedia Commons

Ze zijn nog maar 15 en 16 jaar en ze willen al naar Syrië.

De polderjihadi’s die uitreizen naar Syrië om in het islamitisch kalifaat van de genocideplegers van ISIS te wonen worden steeds jonger:

Twee Nederlandse meisjes van 15 en 16 zijn afgelopen weekend in Turkije aangehouden. Een derde meisje (16), dat ook met hen mee was, wordt nog vermist, meldt het OM. Bronnen melden aan de NOS dat ze op weg waren naar Syrië.

Twee van de drie moslima’s zaten op een middelbare school in Zeist; vorig jaar was er contact tussen de school en hulpverleningsorganisaties omdat de twee jonge meisjes na de afgelopen zomer ineens met gezichtsbedekkende kleding aan komen zeten. Het andere meisje komt uit Driebergen. Een van de meisjes uit Zeist wordt nog vermist.

De drie vertrokken vrijdag uit Nederland. Nadat ze als vermist waren opgegeven, lichtten de Nederlandse autoriteiten Turkije in. Twee van de drie werden zondag in Istanbul aangehouden en teruggestuurd naar Nederland. De Raad voor de Kinderbescherming is ingeschakeld.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de meisjes geen verdachte, omdat ze niet wilden gaan vechten met ISIS en ook geen plannen hadden om andere jihadi’s te steunen. Ik ben benieuwd waarom het OM daar zo zeker van is. En de vraag is natuurlijk: welke radicale moslims in Nederland hebben de meisjes geholpen met de voorbereidingen? Die moslims moeten worden opgepakt.

Als we de strijd met ISIS en dus de radicale islam niet willen verliezen, dan moeten we de radicalisering in eigen land keihard aanpakken. Als we dat niet doen, krijgen we straks nog veel meer islamitische haatconferenties waardoor Nederlandse moslims het idee krijgen dat het hartstikke oké is om af te reizen naar ISIS-gebied.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!