Van Aartsen: patrouille door salafisten is hartstikke prima

Geen categoriefeb 02 2015, 16:00
Den Haag is mooi klaar met zo'n wegkijkburgemeester.
Tijdens Oud en Nieuw patrouilleerde een grote groep moslims van de salafistische As-Soenahmoskee door de straten van de Schilderswijk. Dat deden ze niet op eigen initiatief; het was dankzij een samenwerking van de fundamentalistische moskee met de gemeente Den Haag en de Haagse politie dat het kon gebeuren dat de salafisten de straat op gingen om de wet te handhaven. Dat zag er zo uit:
https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/550395688086159360
Er werden raadsvragen gesteld door de PVV en Kamervragen door VNL. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft de raadsvragen inmiddels beantwoord. Dit is zijn, ronduit slappe, verdediging van de salafistenpatrouille door de Schilderswijk, een tikkende tijdbom door de talloze radicale moslims die er wonen en zich misdragen:
Zo’n 300 bewoners van de Schilderswijk hebben een positieve bijdrage geleverd aan een rustig verloop van de jaarwisseling. Dit door te functioneren als ogen en oren voor de politie en eventueel door medebewoners aan te spreken op het veroorzaken van overlast. Bewoners doen dat altijd onder toezicht van de politie en binnen het kader van de Nederlandse wetgeving. Hun geloofsovertuiging doet hierbij niet ter zake. Er is dus ook geen sprake van het handhaven van islamitische regels of van islamisering, maar van steun bij het handhaven van de Nederlandse wet door de politie. Dat is een win-win situatie, die bevorderlijk is voor de relatie tussen de politie en bewoners in onder andere de Schilderswijk en voor een rustig verloop van de jaarwisseling.
Van Aartsen laat voor de zoveelste keer zien dat hij het niet heeft begrepen. De aanhangers van de radicale en salafistische islam moet je niet laten patrouilleren door de Haagse straten om de wet te handhaven. Daar hebben we de politie al voor. Ontkennen dat de patrouille niets met de handhaving van islamitische regels of islamisering te maken had, is een onzinnige bewering. Het was een islamitisch festijn, zoals Nausicaa Marbe begin dit jaar schreef in haar Telegraaf-column:
We lezen op Facebook: "Moge Allah, de Verhevene, alle vrijwilligers belonen voor hun inzet." Een waarlijk islamistisch festijn, dat Haagse preventiebeleid. Met als resultaat: schijnveiligheid. Alsof een wijk veilig wordt door samenwerking met salafisten. Als zij noodzakelijk zijn voor rust op straat, dan heeft de stad diepere schade opgelopen dan door nieuwjaarsvandalisme.
Het erge van dit hele gebeuren is dat het lijkt alsof Van Aartsen een teflonlaagje heeft. Alles glijdt van hem af. Den Haag is een mooie stad, maar het zou pas echt een mooie stad worden met een andere burgemeester. Een burgemeester die níet wegkijkt als het misgaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten