Koenders antwoord op de VVD: meer geld in een bodemloze put!

Hoe komt het toch dat sociaal-democraten denken dat problemen altijd zijn op te lossen met een glimlach en een zak met geld?

Iedereen die z’n studententijd overleefd heeft, weet wat het is om weinig geld te hebben. Als je teveel uitgeeft eet je tijdelijk alleen goedkope en smakeloze rommel zoals pasta zonder saus. En kan je geen pintje pakken met je vrienden, tenzij je als schrale bedelaar je je lustig laat bedelen. Aan het eind van de maand komt vervolgens de studiefinanciering weer, waarna je weer een tijdje lustig kan spenderen. Filmpje kijken hier, biertje drinken daar, uitgeven overal. Maar in de tussentijd verandert er niet bijzonder veel: in arme en rijke tijden blijf je diezelfde student met dezelfde maatschappelike, politieke, en wetenschappelijke ideeën. Dat verandert niet met €1 of €1000 op de bankrekening.

Iemand die die mening kennelijk niet is toegedaan, is minister Koenders. Hij reageert op het plan van de VVD om tactische samenwerkingen met dictators aan te gaan. Zoals het een PvdA’er betaamt is hij er niet gecharmeerd van:

Volgens Koenders zijn er geen panklare oplossingen voor de enorme vluchtelingenstroom uit het Midden-Oosten. Hij ziet dat er al veel opvang in de regio plaatsvindt, maar vindt ook dat Europa met een gemeenschappelijk beleid moet komen om de “menselijke tragedies” van vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee aan te pakken.

Exit dat veel bombarie aangekondigde plan van de VVD, dus. Aldus Koenders, die zelf een vééél beter idee heeft. Vindt hij zelf dan:

Koenders ziet Tunesië als het land waar seculieren weten te regeren met islamistisch gerichte partijen. “Dat gaat goed, maar Tunesië verdient meer ondersteuning.”

Volgens Koenders is er nog niet veel veranderd aan de situatie van de jonge Tunesiërs die veelal werkloos zijn en weinig perspectief hebben. “Als zij die vooruitgang niet zien en voelen, maakt dat de democratische hervormingen moeilijker. Je ziet dat Tunesië een land is waar relatief veel jongeren zich aansluiten bij IS.”

En daar is dan de grote allesomvattende evenals briljante oplossing:

De bewindsman dringt er daarom op Europees niveau op aan te investeren in het Noord-Afrikaanse land.

Meer geld! Want meer geld zorgt dat jihadisten niet meer geloven dat het onthoofden van mensen hun godsdienstige taak is. Meer geld brengt op magische wijze teweeg dat democratie ineens de heilige koe van de Tunesische samenleving wordt. Met het geld van de Europese belastingbetaler – u en ik dus – wordt Tunesië het nieuwe Hof van Eden! Aldus de wensdenkers die niet doorhebben dat je met geld geen opvattingen kan kopen.

Waar halen ze in Den Haag dit soort enorm naïeve figuren toch altijd vandaan? Het is werkelijk waar indrukwekkend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. nick

  Vergelijk het met Gaza, ze hadden daar het Monaco van het midden oosten kunnen zijn, baden in weelde met al het geld dat de wereld in die bodemloze put heeft gestort. Meer dan een miljoen per inwoner!
  Maar ze hebben het gestopt in hun missie, Israel vernietigen.
  Zo gaat het in dat soort landen en regimes, al het geld van de wereld kan ze niet van hun waanzin afbrengen, dat is de werkelijkheid. Daarom moeten we stoppen met geld storten en echte maatregelen nemen. Links heeft alles verziekt en moet nu eindelijk eens inbinden. Anders gaan ook wij kapot aan die geldvananderensmijters en verspillers.

 2. tonzwart

  Dat komt omdat Koenders een socialist is. Socialisten doen graag goed aan hun minder bedeelde medemens. Helaas altijd vanuit andermans portemonnaie. Daar zijn ze erg gek op.

 3. Swieber

  Er is natuurlijk wel een “pasklare” oplossing voor de vluchtelingen stroom uit moslim landen.

  Een goed voorbeeld daarvan is Australië. (en natuurlijk Japan)

  Dat land heeft een eigen beleid en laat zich niet onder druk zetten door de VN en andere organisaties.

  Maar er is geen wil bij de meeste politieke partijen. En als er geen wil is , is er ook geen weg. Dan probeert men zich te verschuilen achter (internationale) regelgeving.

  Als de immigratiestroom uit moslim landen niet word gestopt is Europa over 40 of 50 voor een groot deel geïslamiseerd via de demografische veranderingen die massa immigratie met zich meebrengt.

  Want de praktijk leert dat islam en integratie niet samengaan.

  “Het is een onaangename waarheid: talloze moslims die profiteren van de westerse welvaart keren zich later tegen seculiere wetten. De stopzetting van immigratie uit islamitische landen is de eerste noodzakelijke stap. “
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Schokkend-hoeveel-westerse-moslims-het-fundamentalisme-steunen-1716213W/

 4. Ruud562

  Tja, met Koenders aan het bewind vliegt er weer een golf aan Nederlands belastinggeld de grens over richting eindeloze beerputten.

 5. Pieter V

  Alleen al het feit dat een volslagen idioot en bewezen oplichter minister kan worden bewijst de deplorabele toestand van dit landje beter dan welk ander argument dan ook.
  Behalve dan hetzelfde argument met betrekking op meer dan 80% van onze politici.

 6. HenkieAltea

  Hoeveel geld kunnen ze nog verkwisten voordat er geen Sociale Dienst Uitkering meer is uit te betalen?
  Want het geld moet toch ergens vandaan komen,en ons voorbeeld is Spanje.
  Daar is al twee jaar geleden gestopt met de Sociale Dienst uitkeringen,en daarom geen scheepjes meer te zien op TV,omdat het voor de gelukzoekers niet meer aantrekkelijk is om naar Spanje te gaan,want er is niets meer te halen voor ze.

 7. van Urk

  Met geld los je niks op zolang er veel aan de mentaliteit,intelligentie en culturele achterstandsgedrag van bepaalde bevolkingsgroepen flink aan wat scheelt. Een gevluchte qat eter uit Nigeria of Somalie is niet gewend om 40 uur te gaan werken in een fabriek waarbij ik me dan af vraag waarom zulke mensen dan een verrijking kunnen zijn in ons land volgens linkse partijen. Of een westerse bebaarde moslim in een soepjurk waarvan nu toegegeven is dat het een fundamentele gedragsvorm is, meer bezighoud met zijn religie en zijn Arabische achtergrond dan er voor te kiezen om zich wat moderner te gedragen en voor honderd procent mee wil gaan draaien in de westerse samenleving. En zo is het ook in die landen zelf, met ondanks hoeveel miljoenen men er ook in zo,n land of regio in wilt gaan stoppen je haalt hiermee hun cultuur,tradities,haat maar ook zaken als corruptie hiermee niet weg wat juist al die achterstand en het langslopende geweld veroorzaken. Het geld maakt het juist meer gemakkelijker om oorlogen tussen volksstammen langer voort te laten duren!

 8. van Urk

  Geld geven is niet de middel! Geef ze daarom iets waarmee zij hun eigen geld van kunnen gaan verdienen en een reden om te gaan werken voor de welvaart in hun eigen land! Meer goede onderwijs aan kinderen, landbouwmachines of een modern vissersbootje met nieuwe netten ter vervanging van hun eigen bootjes gekapt uit een boomstam als voorbeeld! Maar het probleem om zoiets mee aan te komen is de dwarsheid van al die corrupte regeringen in die landen die eerst grote sommen geld willen zien voordat er iets aan vergunningen of materieel aan de arme bewoners gegeven of geschonken mag worden.

 9. jack

  ZOALS DE BEROEMDE FILOSOOF BERTRAND RUSSELL EEN HALVE EEUW GELEDEN AL ZEI ”

  “WHEN PEOPLE IN THE FAR FUTURE LOOK BACK ON THE TRAGIC DOWNFALL OF EUROPE, THEY WILL PUT THE CAUSE SQUARELY AT THE FEET OF SOCIALISM”.

  WAT EEN HELDERE KIJK OP DE GESCHIEDENIS IS DIT.

 10. Mike V.

  Koenders is een totale megalomane volidioot. Altijd maar doen wat zijn hersenloze ideologie hem influistert. Luisteren naar het volk, nee dat niet. Het volk wil dit helemaal niet, die wil geld voor bejaarden die dagelijks in hun stront liggen te decubiteren. Als iemand zo nodig doen moet aan ontwikkelings”samenwerking” of hoe deze gotspe ook maar mag heten tegenwoordig, moet hij of zij dat zelf weten. Deze hulp is niet een taak van de overheid. Als een particulier niet kan slapen vanwege een vaag postkoloniaal schuldgevoel of dat arme negertje met die dikke buik en een vlieg aan zijn oog uit de overvloedige reclame voor zogenaamde goede doelen, niet kan slapen en zijn portemonee pakt heb ik daar vrede mee. Opgelgde solidariteit is echter diefstal, iets wat de PVDA tot kunst verheven heeft.

 11. LantR.fant

  Tip voor Koenders:
  Laat de buitenlanders de problemen in hun eigen land oplossen.
  Kunnen wij dat geld gebruiken voor -bijvoorbeeld- beter ouderenzorg.

 12. Philippine

 13. _Mediaevist_

  Wat zou het goed zijn voor Nederland als de PvdA compleet weggevaagd wordt bij de verkiezingen. Daarna zou de beweging zich moeten doorzetten en wel zodanig dat de partij zich niet herstelt maar aan onderlinge twist definitief tenondergaat.

 14. Els

  HenkieAltea

  Idem Portugal.

 15. Nicky

  @Tonzwart, ja noem het beter gewoon socialisten ipv ‘sociaal democraten’.
  Dat laatste is een veel te fraaie beschrijving.

  Socialisten zouden gewoon bij de wet verboden moeten worden, of het nu nationaal-socialisten zijn of poldersocialisten of groene socialisten… hun ideologie is verwerpelijk, net geschikt voor het museum en daardoor hebben ze ook nog nauwelijks iets positiefs bewerkstelligd.

 16. Harrybr

  Emir Imam Mo ben Ali, staat voor de Hemelse rechtbank.
  Vraagt Allah ( or God of Jahweh or… hoe je de voorzitter ook wilt noemen): “wat heb je gedaan met alle middelen, die ik je gegeven heb: de meest vruchtbare aarde in Mesopotamië, de Vruchtbare Halve Maan over Syrië en Iraq, de Nijldelta, de Tunesische korenschuur, waar de Romeinen al blij mee waren, maar vooral: onbeperkt olie en gas in de bodem? ”
  Antwoord: “daar hebben we wapens voor gekocht om de ongelovigen te doden, bommen gemaakt om aanslagen te plegen, en alles weer zo goed-en-kwaad opgebouwd nadat de ongelovigen met hun wapens bij ons de boel kort-en-klein hebben gegooid cq geschoten zodat we weer verdere aanslagen konden plegen en bommen maken !”

 17. HenryJoseph

  Zoals Margaret Thatcher al zei: “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

 18. Philippine

  In Frankrijk hebben de socialisten verloren.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.