Oppositie wil Rutte niet helpen, Rutte is niet vrolijk

Aww, je zou bijna medelijden krijgen met de premier. Bijna.

Het einde van Rutte II zit eraan te komen. Nog zes dagen en dan weten we precies hoeveel zetels de coalitie plus de drie gedoogpartners tekort komen in de Eerste Kamer om het kabinet overeind te houden. Premier Mark Rutte is niet blij met dat vooruitzicht. Hij hoopt dat de oppositie hem te hulp schiet. Maar de oppositie (lees CDA, SP en PVV) gaat dat niet doen. En daar wordt Rutte somber van, zei hij gisteren tijdens het verkiezingsdebat in Pauw:

Volgens hem zitten we middenin de ‘grootste verbouwing’ sinds de Tweede Wereldoorlog en is het daarom het beste dat zoveel mogelijk partijen de herstelplannen steunen.

 

Dat stelde hij woensdag in het verkiezingsdebat van het televisieprogramma Pauw. Hij is vooral teleurgesteld in het CDA, waarvan partijleider Sybrand Buma opnieuw aangaf dat de oppositierol hem prima bevalt. Rutte zei dat hij daar somber van wordt. “Het CDA was altijd bereid verantwoordelijkheid te nemen en kiest nu voor de oppositie”, zei hij.

Gek, hè, dat er nog partijen zijn die niet met het kabinet meedraaien om maar een beetje invloed te krijgen? Spiegels en kralen, dat is wat de gedoogpartners krijgen, en Rutte zit vrolijk op het pluche. Blijkbaar vindt D66 dat helemaal prima. Het is maar goed dat er nog oppositiepartijen als het CDA en de PVV zijn die het kabinet straks niet gaan helpen wetgeving door de Eerste Kamer te loodsen.

Er moeten zo snel mogelijk landelijke verkiezingen worden uitgeschreven na 18 maart, want Nederland verdient een kabinet dat niet steeds de belastingen verhoogt om maar niet te hoeven bezuinigen op de overheid. VVD en PvdA zijn uitgeregeerd en Nederland is klaar met het kabinet. Schrijf die ontslagbrief maar alvast, premier Rutte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Moose

  Grootste verbouwing sinds WW2? Echt? Afbraak bedoelde hij.
  Er is zoveel naar de donder geholpen met zijn rariteitenkabinetten: torenhoge belastingen, NL als EU slaaf, energieakkoord.. noem maar op.
  Hoog tijd om dat om te draaien.

  1. hans-e-pans

   Afbreken is ook een soort verbouwen. Mocht de crisis ooit ten einde komen, wat ik betwijfel, dan gaat het ons weer veel geld kosten om enig comfort op te bouwen.

  2. Theo345

   Valt je dat ook niet op , Moose, dat gevraagd naar hoe de overheid dan moet bezuinigen iedere politicus met de mond vol tanden staat, terwijl je zo makkelijk kan zeggen: EU, Euro, Griekenland, Energieakkoord, energielabel en dergelijke.

 2. J.C.

  Pechtold ze: toen die 500 man dierenpolitie er kwam, zijn de jihadisten gestopt. D66 neemt dus de dierenmishandelingen en de aanwezigheid van jihadisten in Nederland niet serieus.

  Met zo’n gedoger in je kabinet kun je Rutte II toch niet steunen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  De Armeense genocide ontkenner Alex P. zag er aangeslagen uit. Zeker na zijn opmerking dat de deradicaliserings-programma’s in Denemarken als een tierelier werken terwijl de lijken zich opstapelen en de Denen zelf geen geloof meer hebben in die agogen-prietpraat.
  Ik hoop dat Geert hier komende maandag gebruik van zal maken, de bloedende flank ligt open bijt je erin vast. Polderwolf-style !

  En dan die Rutte, leeft die jongen eigenlijk in een parallel universum ? Heeft hij echt geen idee dat hij electoraal geroosterd gaat worden ?
  Is er nou geen enkele vriend die hem even aan de mouw trekt, “snap back !!” roept en hem weer terug in de realiteit trekt.
  De VVD, een narrenschip.

 4. Daniel

  Het land is volkomen kapot bezuinigd, naar de filistijnen door wanbeleid, door moslimgeknuffel van ons afgepakt, we worden niet meer serieus genomen. Het is te gek voor woorden, alles voor Brussel, laat de autochtonen maar barsten, het is verschrikkelijk en walgelijk.
  De maat is vol, ik wacht niet tot 18 maart want dan veranderd er niets. Geert haalt geen 50%plus, dus ga ik vandaag weg uit Nederland,
  Ik heb na lang wikken en wegen voor Duitsland gekozen, daar is werk voor mij en erger ik me niet meer aan deze volledig foute regering.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Daniel, geloof mij maar; ik begrijp je frustratie maar Duitsland is niet de oplossing. Duitsland is qua politieke correctheid nog een graadje of tien erger dan Nederland. Zie de hysterische reacties tijdens de Pegida marsen.

  2. Eminem2

   Daniel schreef:

   “Het land is volkomen kapot bezuinigd, (…)”

   Kapot *belast*! Laten we dat onderscheid nu vooral scherp houden, wat of een economie wel kapot kan gaan door de aan zware obesitas lijdende overheid af te slanken, is maar zeer de vraag…

 5. hans-e-pans

  Allemaal grootspraak van de lachebek van dit kabinet, het beste kabinet, de grootste verbouwing en meer van dit soort holle kreten.

  Persoonlijk vind ik het meer een hobby van dit kabinet en we weten allemaal hobby’s kosten geld, en laten we eerlijk zijn “ons geld”.

 6. The Fox

  Wat heeft Rutte toch met vergelijkingen met “sinds de Tweede Wereldoorlog” Of bedoelt hij dat Nederland opnieuw is leeggeroofd en deze keer door links en allerlei groepen die het bedient. Echter waarom ga je regeren met de PvdA, welke door wil gaan met roven?

 7. clemens43

  Bezuinigen= Lastenverzwaring voor de Burger.
  De Politiek heeft al jaren lak aan Burgers & Kiezers,
  maar zorgt steengoed voor zichzelf, zowel in- als buiten
  Pollitiek
  Er is maar 1 oplossing op deze Leugen-en Roof Brigade
  Rutte/Samson + hun Judas gedogers D66/CU/SGP te
  stoppen en dat is om deze Partijen op 18/3 massaal
  af te serveren.

 8. ktm690smcr

  Niet somberen mark…

 9. simonvgroningen

  Laten we hopen dat deze regering weggevaagd wordt. Het is wel lastig stemmen, want bijna alle partijen zijn regerend of gedogend. Eigenlijk blijven alleen CDA, SP en PVV over als landelijke partijen. Maar of die ooit samen een kabinet gaan vormen? Wat zou dát opleveren.

  1. nick

   Gewoon PVV stemmen @Simon. De enige partij die niet liegt en bedriegt. Die nog niet betrapt is op onwaarheden, scherp ziet wat de werkleijkheid is en nog nooit ongelijk heeft gekregen in de afgelopen 10 jaar van het bestaan van deze partij.
   En om dit kabinet een fikse draai om de oren te geven kan je ook alleen maar PVV stemmen, juist omdat de rest denkt dat ze beter zijn, ook, nee juist, CDA en SP.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.