Oppositie wil Rutte niet helpen, Rutte is niet vrolijk

Geen categoriemrt 12 2015, 9:00
Aww, je zou bijna medelijden krijgen met de premier. Bijna.
Het einde van Rutte II zit eraan te komen. Nog zes dagen en dan weten we precies hoeveel zetels de coalitie plus de drie gedoogpartners tekort komen in de Eerste Kamer om het kabinet overeind te houden. Premier Mark Rutte is niet blij met dat vooruitzicht. Hij hoopt dat de oppositie hem te hulp schiet. Maar de oppositie (lees CDA, SP en PVV) gaat dat niet doen. En daar wordt Rutte somber van, zei hij gisteren tijdens het verkiezingsdebat in Pauw:
Volgens hem zitten we middenin de 'grootste verbouwing' sinds de Tweede Wereldoorlog en is het daarom het beste dat zoveel mogelijk partijen de herstelplannen steunen.
Dat stelde hij woensdag in het verkiezingsdebat van het televisieprogramma Pauw. Hij is vooral teleurgesteld in het CDA, waarvan partijleider Sybrand Buma opnieuw aangaf dat de oppositierol hem prima bevalt. Rutte zei dat hij daar somber van wordt. "Het CDA was altijd bereid verantwoordelijkheid te nemen en kiest nu voor de oppositie", zei hij.
Gek, hè, dat er nog partijen zijn die niet met het kabinet meedraaien om maar een beetje invloed te krijgen? Spiegels en kralen, dat is wat de gedoogpartners krijgen, en Rutte zit vrolijk op het pluche. Blijkbaar vindt D66 dat helemaal prima. Het is maar goed dat er nog oppositiepartijen als het CDA en de PVV zijn die het kabinet straks niet gaan helpen wetgeving door de Eerste Kamer te loodsen.
Er moeten zo snel mogelijk landelijke verkiezingen worden uitgeschreven na 18 maart, want Nederland verdient een kabinet dat niet steeds de belastingen verhoogt om maar niet te hoeven bezuinigen op de overheid. VVD en PvdA zijn uitgeregeerd en Nederland is klaar met het kabinet. Schrijf die ontslagbrief maar alvast, premier Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten