[VIDEO] Zogenaamde kunstkenners vallen door de mand met dit kunstwerk

Geen categoriemrt 17 2015, 19:00
Wat een blamage.
Iedere keer als ik een museum binnenwandel, vooral met postmoderne kunst, weet ik vaak niet zo goed waar ik naar kijk en naar moet kijken. Als ik een vloer met pindakaas zie, denk ik: yeah right. Dus dat is kunst? Het boeit mij meestal niet zo, in tegenstelling tot kunst van bijvoorbeeld Rembrandt. Hoe dan ook, sommige zogenaamde kunstkenners zetten zichzelf volledig voor schut als ze doen alsof ze er verstand van hebben.
Zie onderstaande video van een schilderij van Ike Andrews, een niet-bestaande artiest. Het schilderij is ook geen echt schilderij, maar een printje van 10 euro van de Ikea, de Zweedse meubelketen. Het printje werd in een Nederlands museum neergezet om te worden beoordeeld door onwetende museumbezoekers die beweren dat het een geweldig schilderij is. Eén van hen zegt: "Als je dit zou kunnen kopen voor 2,5 miljoen euro, dan zou ik het doen."
Anderen beweren dat het schilderij laat zien wat voor een chaos het is in het hoofd van Andrews, weer anderen zeggen dat het een heel mooi schilderij is. Het is geen wonder dat ik, en vele anderen met mij, steeds minder begrijpen van postmoderne kunst. Neem een gek stuk mee (hoe gekker, hoe beter), zet het in een museum neer en zet er een gewichtige jongen met een bril bij, en iedereen denkt meteen dat het het allerbeste schilderij ooit is. Best wel triest, eigenlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten