De ironie: extreem strenge beveiligingsmaatregelen bij Festival van het Vrije Woord

Geen categorieapr 23 2015, 12:00
Het vrije woord onder vuur.
Dit is geen vrolijk nieuws: het Festival van het Vrije Woord op 2 mei in De Balie in Amsterdam wordt omgeven door zeer strenge beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat er aanslagen worden gepleegd. Het toont maar weer eens aan hoe hard het nodig is dat we opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. De maatregelen zijn echt bizar streng. Via Villamedia:
Bezoekers zullen zich apart moeten identificeren en tassen worden gecontroleerd. Ook een visitatie of screening is mogelijk.
Op het Festival komen mensen als Eberhard van der Laan, Youri Albrecht, Ruben L. Oppenheimer en Hans Teeuwen. Kaartjes voor het Festival kunnen alleen online worden gekocht vóór woensdagmiddag 29 april. Ook dat heeft te maken met de veiligheid van de deelnemers en mensen die naar het Festival komen.
De organisatie beseft de ironie dat een Festival van het Vrije Woord met zulke vergaande beveiligingsmaatregelen wordt omkleed. Aan de kassa van De Balie is geen verkoop, wat betekent dat iedereen die ná 29 april het festival wilde bezoeken, simpelweg achter het net vist.
En inderdaad, het is bijzonder ironisch, zoals Alexander Pleijter stelt:
https://twitter.com/APleijter/status/591164522154582016
Het is ongelofelijk dat dit nodig is, maar het zijn wel de enige juiste maatregelen voor het moment. We moeten zien te voorkomen dat er aanslagen zoals in Parijs of Kopenhagen worden gepleegd, maar dan zonder zo'n belangrijk Festival helemaal niet door te laten gaan. Goed. Heel vervelend dus, maar laten we eindigen op een luchtige noot: mocht er een visitatie nodig zijn bij cabaretier Hans Teeuwen zelf, dan vinden ze waarschijnlijk iets wat ze niet verwachten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten