Hackers hacken luchtvaartmaatschappij. Hun 'straf' is ongelooflijk

Geen categoriejul 19 2015, 17:00
Veiligheid gaat voor alles. Zeker bij luchtvaartmaatschappijen.
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft professionele hackers beloond met miljoenen 'flyer miles' (waarmee ze gratis op het vliegtuig kunnen stappen en naar mooie bestemmingen kunnen reizen). De reden? De hackers hebben het systeem van UA gehackt. In plaats van hen te bestraffen vindt de maatschappij dat geweldig.
The Sky Post bericht:
United confirmed that it has paid out two awards worth 1 million miles each, worth dozens of free domestic flights on the airline. United did not confirm tweets from individuals who say they have been paid smaller awards as well. The Chicago-based carrier has hoped to lead in the area of airline web security by offering "bug bounties" for uncovering cyber risks. Through the initiative, researchers flag problems before malicious hackers can exploit them. The cost can be less than hiring outside consultancies.
Het klinkt misschien contraproductief, maar United Airlines is blij met hackers - aangenomen dat ze contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en laten weten waar de zwaktes zitten in hun systeem. Het is namelijk bijzonder duur om consultants in te huren om alles te beveiligen... en die consultants missen altijd een paar details waardoor échte hackers alsnog enorme problemen kunnen veroorzaken. Denk er maar over na: wat gebeurt er als de computersystemen van een vliegtuig gehackt worden... of het systeem van United Airlines zelf? In het eerste geval kan het vliegtuig neerstorten - met passagiers - en in het tweede geval kan UA niet vliegen, o.a. omdat het niet kan checken wie de passagiers zijn.
Daarom is het misschien merkwaardig, maar het is tegenwoordig absoluut geen gekke keus voor technisch ingestelde kinderen om hacker te worden; niet om misdaden te plegen, maar om werk te doen voor bedrijven die behoefte hebben aan topbeveiliging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten