Politieagent ziet moeder het gras maaien met haar kind op haar rug. Dan grijpt hij in

Geen categoriesep 16 2015, 12:00
Met stakende agenten in ons land, hier wat positief nieuws over 'dienders.'
De politie in zowel Nederland als Amerika krijgt langzamerhand steeds een slechtere reputatie. In Nederland worden agenten ervan beschuldigd niet hard genoeg te werken en niet genoeg tijd te stoppen in het oplossen van misdaden, terwijl ze in Amerika hoegenaamd 'te agressief' zouden zijn.
Daarom is het zo belangrijk om positief nieuws van, voor en door agenten ook onder de aandacht te brengen.
Gelukkig hebben we daar meer dan genoeg (goede) voorbeelden van. Zie bijvoorbeeld dit nieuws afkomstig uit de andere kant van de Atlantische Oceaan.
Een buurtbewoner was onlangs een beetje van het leven aan het genieten toen hij opeens zag dat een politieagent het gras bij de buren maaide. Dat vond hij wat apart: hij wist namelijk dat de agent daar niet woonde... en ook geen goede vriend was van de familie. Waarom zou hij dat dan doen?
Screen Shot 2015-09-16 at 12.31.20
Toen zag hij dat er een vrouw bijstond; een moeder met een klein kind. Hij begreep: ze was zelf aan het werk gegaan - met de baby op haar rug. Het moge duidelijk zijn dat dit behoorlijk zwaar werk is, zeker voor een vrouw die relatief kortgeleden een kind op de wereld heeft gezet en hem vervolgens met zich meesleept.
In plaats van haar alleen maar te groeten en een prettige dag toe te wensen stapte de agent uit zijn auto en nam hij het van haar over. Hij pakte de maaimachine, vertelde haar dat ze wel genoeg had gedaan, en ging aan het werk.
De buurtbewoner die het zag maakte vervolgens foto's van de agent en zette ze op Reddit, een populaire sociale media-website. Daar gingen ze in weinig tot geen tijd viraal: iedereen wilde de foto's zien. De agent wordt natuurlijk geprezen voor zijn geweldige inzet en liefde voor zijn buurt - de buurt die hij niet alleen bewaakt, maar ook nog eens op andere manier probeert te dienen.
Ik zou zeggen: vertrouwen in de mensheid - en specifiek in de politie - hersteld! Wat een geweldige actie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten