Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump beledigt rivaal Ben Carson

Geen categoriesep 11 2015, 15:00
Deze week moeten neurochirurg Ben Carson en voormalig HP-CEO Carly Fiorina het ontgelden.
Donald Trump doet het nog steeds erg goed in de peilingen. Sterker nog: hij is populairder dan ooit. Volgens de meest recente peilingen steunt 32% van de Republikeinse kiezers hem nu. Hoewel het moeilijk voor hem wordt om dat cijfer de komende weken te verbeteren is dit goed genoeg om de race uiteindelijk te winnen: op dit moment doen namelijk 17 kandidaten mee. Iemand met 32% is de absolute frontrunner.
Goed nieuws voor de uitgesproken zakenman, maar helaas voor hem is hij niet de enige die het steeds beter doet. Steeds meer Amerikaanse media zien Ted Cruz, de senator uit Texas, als een serieuze kandidaat met behoorlijk veel geld, en in de peilingen in Iowa (de staat waar de eerste primary plaatsvindt) wordt Trump nu kort gevolgd door, met name, Ben Carson.
Carson is een grote held van de Tea Party en eigenlijk van de hele conservatieve beweging. Dit omdat hij niet alleen een briljante neurochirurg is, maar ook omdat hij behoorlijk conservatief én heel 'likeable' is. Qua presentatie is hij het tegenovergestelde van Trump: beheerst, rustig, kalm, vriendelijk en sympathiek. Geen wonder dus dat juist hij het steeds beter doet; hij kan gemakkelijk gezien worden als de anti-Trump. Aangezien 68% van de Republikeinse kiezers 'The Donald' niet steunt biedt dat natuurlijk erg veel mogelijkheden.
Trump ziet dat met lede ogen aan en heeft dan ook besloten om Carson eens flink aan te pakken. Hij doet dat op de door hem bekende manier: persoonlijk, de man spelen in plaats van de bal, en hem wegzetten als een idioot die niet weet waar hij mee bezig is. Zie hier wat Trump over Carson zegt:
"Hij was een doktor, misschien een redelijke dokter, dat kun je controleren. Hij was een redelijke dokter, en nu omdat hij een redelijke dokter was en een keer een verpleegster heeft aangenomen maken we hem president van de Verenigde Staten?"
Let wel, Carson is een absolute grootheid op medisch gebied. Hij was het jongste hoofd van neurochirurgie van het ziekenhuis John Hopkins, en was de eerste chirurg die een siamese tweeling die aan het hoofd verbonden waren met elkaar succesvol scheidde.
Geen wonder dat de CNN-presentator die Trump interviewde toen hij deze merkwaardige uitspraken deed enigszins verbaasd reageerde:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten