Reservisten muiten tegen militaire top

Geen categorieokt 30 2015, 15:00
Nederlandse reservisten zijn in opstand gekomen tegen de top van het leger. De reden? Reservisten moeten het voortaan zonder militaire oefeningen doen - dit ongetwijfeld om geld te besparen. De reservisten vinden dat geen goed plan, en vrezen niets meer of minder dan een hobbylegertje te worden voor mensen met te veel vrije tijd om handen.

De medezeggenschapscommissie (mc) overlegt momenteel met de militaire vakbond ACOM over de mogelijkheden om Commandant Landstrijdkrachten generaal Mart de Kruif voor de bestuursrechter te slepen. De door defensieminister Hennis in woord juist steeds belangrijker gemaakte deeltijdmilitairen achten het onacceptabel dat ze sinds september geen militaire vaardigheidstrainingen meer kunnen doen. Dit duurt minimaal tot de jaarwisseling.

De medezeggenschapscommissie (mc) is op dit moment in gesprek met de militaire vakbond ACOM over mogelijke stappen tegen Commandant Landstrijdkrachten generaal Mart de Kruif. Volgens de mc en ACOM zegt minister Hennis dat reservisten steeds belangrijker worden. Helaas staat daar weinig tegenover voor deze dappere reservisten. Sterker nog, ze moeten het met steeds minder doen. Zo zijn het aantal beschikbare uren voor de deeltijdsoldaten gehalveerd en zijn de verplichte fitheidstesten stilgelegd.

De medezeggenschapscommissie vreest dan ook dat het reservistenleger uiteindelijk een kopie wordt van Dad's Army, het legertje reservisten (bestaande uit oude mannen en onnozele jongemannen) uit de televisieserie Daar komen de schutters.

De mc eist dat de reservisten op een professionele manier behandeld worden zodat ze in staat zijn om effectief in te grijpen als er een beroep op ze wordt gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten