Hartverscheurend: Agent troost stervend paard tot het laatste moment

Geen categoriedec 20 2015, 16:00
Dit paard had hem net nog verwond, maar toch bleef de agent trouw aan zijn zijde. Een hartverscheurende foto vandaag, die de bijzondere band tussen een man en zijn paard toont.
De onheilspellende dag begon heel normaal. Agent Herrejon van de politie in Houston, Texas, reed rond in het centrum van de stad. Dat deed hij niet in een politiewagen, maar op zijn trouwe metgezel Charlotte, een politiepaard. Helaas zou de gebeurtenis die daarop volgde dit hun laatste dag samen maken.
Hoewel Charlotte getraind was om in vele situaties kalm te blijven, zijn paard in essentie toch vluchtdieren, met een instinct om weg te vluchten van gevaar. Op één of andere manier werd ze toch aan het schrikken gebracht terwijl ze haar ronde deed. Ze begon te steigeren en gooide Herrejon van haar rug af, recht op de harde stoep. Het was allemaal niet zo'n ramp geweest als het daarbij was gebleven. Maar het geschrokken dier rende weg, wat uiteindelijk haar dood zou betekenen.
Ze rende over de weg, en had geen oog voor het verkeer. De bestuurder van een vrachtwagen kon haar niet meer ontwijken, en raakte het beest met zijn tientonner. Het bleek fataal: Charlotte was te gewond om nog te kunnen herstellen. Terwijl ze langzaam maar zeker bezweek aan haar verwondingen, bleef de agent die ze net van zich af had gegooid standvastig bij haar. Hij deed zijn armen om haar hoofd heen en probeerde het paard zo goed als hij kon te troosten. Ze hadden een mooie tijd samen gehad, en daar was hij ontzettend dankbaar voor. Hij week niet van haar zijde tot ze haar laatste adem uitblies.
De foto werd verspreid op het internet en binnen de kortste keren ging het viral. Maar de mooiste publicatie kwam van de politie van Houston zelf:

Ze hield van haar baan en was altijd klaar om aan het werk te gaan, om slechte mensen achter tralies te plaatsen of kleine kinderen op te vrolijken.

Rust in vrede, Charlotte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten