Ze had 37.000 euro nodig voor een bijzondere operatie. Ze had nog maar een paar dagen over om het in te zamelen. Toen kwam het Internet in actie

Een vier jaar oud meisje uit Londen zal binnenkort een in potentie levensveranderende operatie ondergaan nadat haar moeder erin slaagde om slechts een paar dagen voor de deadline genoeg geld op te halen om ervoor te betalen.

Ze deed dat — hoe kan het tegenwoordig ook anders? — met hulp van… Internetgebruikers.

Bailey Walters-Lawrence, die aan hersenverlamming lijdt, zal aan het einde van volgende maand geopereerd worden om iets te doen aan haar bijzonder pijnlijke spierstijfheid. Haar moeder Shermel hoopte dat Bailey de behandeling zou kunnen ondergaan onder het Britse NHS-systeem (van de overheid), maar kreeg te horen dat dit niet zou lukken omdat de klinische test aan het eind van maart zou eindigen.

Het gevolg? Het gezin moest of snel even 37.000 euro (30.000 pond) ophoesten om het privé te regelen of ze moesten zich inschrijven voor een nieuwe test die over twee jaar zal plaatsvinden.

Shermel Walters-Lawrence. Bailey is dan wel ziek, maar dat betekent niet dat ze manisch depressief is. Het meisje lacht heel wat af.
Shermel Walters-Lawrence. Bailey is dan wel ziek, maar dat betekent niet dat ze manisch depressief is. Het meisje lacht heel wat af.

Het dilemma inspireerde Shermel om een online-inzamelingsactie te organiseren. Met behulp van vrienden én talloze vreemden zijn ze er in geslaagd om meer dan het benodigde bedrag op te halen. De teller stond op het moment van schrijven van dit stuk op iets meer dan 32.000 pond, oftewel 40.000 euro.

Dit betekent dat de kleine Bailey, die ervan droomt om ooit voor het vrouwenelftal van Arsenal te spelen, binnenkort een in potentie levensveranderende operatie kan ondergaan.

Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Het bewijst maar weer eens dat de mensheid beter is dan we soms denken. Ja, er zijn slechte mensen, zoals de massamoordenaars van ISIS, maar de gewone mens — jij, je buurman, je buurvrouw, etc. — is maar wat graag bereid om een ander een beetje te helpen.

Shermel Walters-Lawrence. Bailey is er helemaal klaar voor!
Shermel Walters-Lawrence. Bailey is er helemaal klaar voor!

Wel is er een ‘maar’: het gezin kreeg onlangs namelijk te horen van de NHS dat ze niet alleen de operatie zelf, maar ook de nazorg en dergelijke moeten betalen. Die nazorg kost waarschijnlijk 15.000 pond, oftewel 19.000 euro. Daarnaast moet er óók nog eens 10.000 pond (12.500 euro) betaald worden om haar pezen te verlengen.

Kortom, er is weliswaar meer dan 32.000 pond opgehaald, maar we zijn er nog niet: er moet nog zo’n 23.000 pond bijkomen.

Als jij Bailey graag wilt helpen, ga dan naar deze website en doneer daar het bedrag dat je kunt missen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.