Blunderende Van der Steur is nu ook cruciale e-mails kwijtgeraakt

Eerst waren er bonnetjes kwijt van een miljoenendeal die met een crimineel werd gesloten, nu ook e-mails van de minister zelf.

Je zou haast denken dat het een grap is, maar bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie zijn ze weer eens wat kwijt. Ditmaal geen bonnetjes die bedragen noemen van een miljoenendeal die werd gesloten met een drugscrimineel, maar e-mails van minister Van der Steur in z’n tijd als Kamerlid dat wellicht iets te overenthousiast advies leverde aan zijn voorganger in z’n huidige functie, namelijk Ivo Opstelten.

Ja, echt waar:

“Naar aanleiding van het verzoek van het Kamerlid Verhoeven is gezocht naar een versie(s) van de Kamerbrief met aantekeningen van het Kamerlid Van der Steur, gestuurd tussen 28 mei en 2 juni. Aangezien deze versie(s) de directeur-generaal rechtspleging en rechtshandhaving nooit heeft bereikt kon deze versie(s) alleen met een ‘restore’ van de mailbox van de toenmalig politiek assistent worden achterhaald. De ‘restore’ over het jaar 2014 is uitgevoerd en heeft niets opgeleverd.”

Het is allemaal weer eens een dieptrieste bende. EenVandaag-verslaggever Lammert de Bruin had wellicht nog wel het beste commentaar op de situatie:

Ja, en de mijne graag! Maar alle gekheid op een stokje: het is echt onbestaanbaar dat een ministerie – dat nota bene belast is met het onderzoeken en vervolgen van burgers – zoveel documentatie kan kwijtraken. Als wij burgers cruciaal bewijs kwijtraken, dan zitten we diep in de puree. Dat kan geld kosten of allerlei regelingen worden ingetrokken.

Er is dan ook geen enkele reden waarom een ministerie wél weg zou moeten komen met zulk geblunder. Het wordt vroeg of laat eens tijd dat iemand z’n conclusies trekt uit de puinhoop en opstapt. Dat kan Van der Steur zijn, maar een hoge ambtenaar zou ook al een signaal zijn. Het moet namelijk maar eens klaar zijn met het gegeven dat er de hele tijd dingen ‘verdwijnen’ op het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. ko vadis

  Het is wachten op het volgende parlementair onderzoek, waarbij de hoofdrolspelers zichzelf op geheugenverlies zullen beroepen, waardoor iedere dialoog bij voorbaat gedoemd te mislukken is!

 2. ko vadis

  Correctie: Gedoemd tot mislukking!

 3. poldi

  Ik heb het gehele debat gevolgd en zelden zo’n poppenkast en geheugenverlies meegemaakt. Maar één conclusie.

  Rutte, uit de grond van mijn hart: “Lazer op met jouw VVD- en PvdA-bende! Jullie hebben Nederland in samenwerking met de EU op de rand van de afgrond gebracht,
  -met jullie leugens en bedrog,
  -met jullie gegraai en politiekcorrect gedrag,
  -met jullie buitenproportionele huurverhogingen,
  -met jullie lage rekenrente voor de pensioenen en het ergste,
  -ons land opzadelen met een toevloed van “hoogopgeleide” moslims die nooit zullen integreren en waarvan hun generaties jarenlang in de bijstand zullen blijven en waardoor de tweedeling en spanningen nog verder zullen toenemen.

  Dus lazer op!!”

  1. ceteris paribus

   Even geduld, poldi, over 9 maand mag je weer naar de stembus en volgens mij is het Nederlandsche Volk zo boos dat ze allemaal op onze Nieuwe Leider Blonde Geurt gaan stemmen.
   Daarna zal een periode van vrede, welvaart en geluk aanbreken zonder nare allochtonen (die hebben we dan allemaal opgelosten in kampen dan wel gedeporteerd).

   Welk een vreugde zal dat wezen!

   https://www.youtube.com/watch?v=qED-LWaYT-I

   1. poldi

    Als dat zou kunnen @CP !
    En nog fijner als ook jij gedeporteerd wordt !

 4. toetssteen

  Heel die ambtenaren burelen moeten schoon worden geveegd (ik bedoel ontslaan en wegwezen). Van der Steur is niet mijn smaak, maar de man moet opboksen tegen een mist waar hij zelfs zijn eigen handen niet meer kan zien.
  Elk opvolger plompt zonder mankeren in hetzelfde moeras.

 5. Ni28

  Vermoeiend deze criminele spelletje. Het is een grote rotzooi in de regering vol van leugens en dekmantels en zij komen ermee steeds weg. Fijne oppositie hebben wij toch die alles goed vindt. Uiteindelijk zullen wij horen wat zij nu weer geleerd hebben i.p.v. dat zij gestraft worden. En vooral niet terugkijken en met verheven hoofd naar de toekomst kijken. Omhooggevallen bende!

 6. zomaar

  als ik zo de bijgaande foto bekijk komt het gezegde toch echt uit , “de domme kent geen blaam “, en leeft zijn leven zonder schande !!.

  helaas zit onze politiek en partijen hier vol mee .

  1. zomaar

   beter is de “domme ent geen schaamte “

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.