Verkrachte Nederlandse Laura in Qatar blijkt een moslima

Langzaam maar zeker worden er meer zaken bekend rondom de 22-jarige Laura, die nu al maanden in de cel zit in Qatar vanwege een verkrachting.

Gisteren maakte Nederland kennis met de 22-jarige en uit Utrecht afkomstige Laura, die samen met een vriendin op vakantie naar Qatar ging. Ze zit inmiddels al maanden vast in een cel in dat land, omdat ze naar eigen zeggen verkracht is door een Syrische man. Haar wordt echter verweten seks te hebben gehad buiten het huwelijk; in Nederland is dat buiten Urk de gewoonste zaak van de wereld, maar in het toch wel achterlijke Qatar zijn ze daarin wat Middeleeuwser ingesteld. Sterker nog: zelfs als je verkracht ben, is dat een misdaad. En dat heeft Laura geweten sinds ze aangifte deed tegen haar verkrachter die nu ook vastzit vanwege hetzelfde vergrijp.

Een complicerende factor voor Laura is dat ze zich tot de islam bekeerd heeft. Je zou denken dat zoiets je helpt in een Midden-Oosters land, maar dat is niet het geval:

“’Het beeld is ontstaan dat Laura vrijwillige seks had met de medeverdachte, die ook is aangeklaagd en eveneens moslim is.’ De Syriër zegt dat Laura na de seks om geld vroeg. Toen hij weigerde te betalen, is zijn lezing, beroofde Laura hem van zijn telefoon en horloge. ’Die eigendommen nam hij vervolgens met enig geweld terug’, luidt de toelichting.

Het feit dat Laura zelf moslim is – wat door haar moeder wordt bevestigd – is volgens Buitenlandse Zaken ’een verzwarende factor’.”

Qatar heeft naar verluid daarom een sterke zaak tegen haar gebouwd; niet alleen heeft Laura de wetten van het land overschreden, maar daarnaast is ze ook nog eens een slechte moslima. Een beetje zonder hoofddoek gaan feesten, drinken en daarna ook nog seks hebben (al dan niet onvrijwillig, het is ze daar om het even) is een vergrijp waar je als vrouw een straf voor verdient, aldus redeneren ze daar.

Vrijwel de gehele Tweede Kamer heeft Kamervragen aangemeld om de jonge vrouw te helpen, maar de vraag is wat het gaat helpen. Nederland heeft nauwelijks leverage jegens Qatar, dus het is maar de vraag of we iets kunnen doen om Laura weg te halen uit die achterlijke woestijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. zomaar

  als moslima moest zij weten , dat zij geen drank mocht drinken , en de minderen van de man is ,

  dus zij moet met twee getuigen komen , (toch het blijft wel seks , en niet gehuwd met deze man) , om de woorden van deze man te weerleggen .

  of wist zij dit niet ?, en is zij gewoon een links rakkertje die vindt en vond dat de islam zaligmakend is .

  oke nu weet zij het , dus mooi daar laten zitten .

  al die ophef om niets .

  1. Geah

   Helemaal met je eens….aan zulke grieten hebben wij niks…

  2. van Urk

   Ze is net bekeerd tot moslima, Ben benieuwt wat zij van de praktijk vond. Een voorbeeld van naiviteit bij sommige Nederlanders die zo vol lof zijn met de islam.

 2. Peter Selie

  Goh er gaat een lampje branden de islamitische aap komt wéér eens uit de mouw met deze nieuwe informatie dat Laura een moslima is, welteverstaan geen goede moslima. Door haar vrijzinnige en voor islamitische begrippen uiterst onzedelijke gedrag zou bijna zeggen ‘hoerig’ gedrag heeft zij deze ellende volkomen over haarzelf afgeroepen. Natuurlijk moest na de eerste commotie het zo in de media gebracht worden dat Laura totaal onschuldig is en van de Prins geen kwaad wist. Nou laat ‘k je vertellen wanneer je om de een og andere reden ‘bekeert’ bent tot de islam dan weet je aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid alle ins en outs van de islam haat doctrine. Wat voor nieuws komt nog meer naar buiten? Weet de vriendin waar mee Laura op vakantie is gegaan geen ontlastende verklaringen voor het getoonde gedrag van Laura op tafel te leggen? Tja al met al eigen schuld dikke bult Laura je had het kunnen weten, begrijp toch niet waarom een ‘Nederlandse’ meid zich met deze veroveringsideologie inlaat, valt zij op haatbaarden blijkbaar wel want anders ga je niet met vakantie naar zo’n achterlijk takke land…

 3. Geah

  Wie gaat er nu als moslima in je uppie naar zo’n achterlijke mannenland en daar de beest uithangt en alcohol drinkt….Deze situatie heeft zij aan haarzelf te wijten….en niet onze overheid de schuld geven omdat zij niet genoeg voor haar doen….wat het is haar eigen schuld geweest….als moslima had ze beter moeten weten…….en ook haar moeder had haar moeten waarschuwen…..

  Ik maak mij meer zorgen over de heer Poch ex-piloot die nu al jaren onterecht in een Argentijnse gevangenis zit,(dankzij een judasstreek van de PvdA)…….zonder dat er nog een proces is geweest……..Doe maar wat meer moeite voor hem….

 4. Ni28

  Het voorrecht om moslim te zijn verbiedt je zowat alles wat in vrije westen (nog)mag. En in Quatar zegeviert het recht en straflegging volgens hun middeleeuwse vormen. Mag Quatar een Nederlandse straffen of heeft zij ook al twee paspoorten?

  1. van Urk

   Benieuwd naar het commentaar van Sylvana Simons.

   1. van Urk

    Van de vriendin geen spoor! waardoor ik in eerste instantie aan een gelijksoortige verhaal dacht als deze: http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/nederlands-model-tripoli-niet-in-coma

 5. Anna

  Is Sylvana ondergedoken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.