PvdA-politicus die opriep tot meer vluchtelingen opvangen, verdiende daar zelf grof geld aan

Dit is niet eens meer zakkenvullen: dit is gewoon ordinair graaien over de rug van zowel vluchtelingen als belastingbetalers.

Het moge algemeen bekend zijn dat linkse partijen al maanden oproepen doen aan onze regering om méér vluchtelingen op te vangen. Het klinkt heel barmhartig, maar waar toe wordt opgeroepen is natuurlijk ook tot de bouw van allerlei nieuwe asielzoekerscentra, kleine dorpjes die ineens een heel ander karakter krijgen door mega-azc’s naast de deur en daarnaast gaat het Nederland klauwenvol geld kosten wat betreft opvang en bijstandsuitkeringen. Maar o.a. de PvdA zegt Merkel na: ‘Wir schaffen das.

Dat PvdA’ers dat zo eenvoudig ‘schaffen’, blijkt nu ook een tweede reden te hebben. Ze verdienen er namelijk goud geld aan. Niet als overheidsorgaan, niet als partij, maar wel als compleet belangenverstrengelde privé-personen. Neem nu de Maaststrichtse fractievoorzitter Frans Bastiaens. Hij diende een ‘ruimhartige’ motie in om meer te doen voor vluchtelingen:

“Vorig jaar oktober diende Bastiaens een motie in die het stadsbestuur van Maastricht opriep om meer vluchtelingen op te nemen. Dat voorstel kreeg een meerderheid, waarna twee nieuwe azc’s zijn gevonden, voor in totaal een kleine zeshonderd vluchtelingen.”

En dat resulteerde erin dat er ook meer werd gedaan voor z’n portemonnee:

“Toch heeft de gemeente Maastricht wel degelijk de knip getrokken voor een activistisch uitje van de migratiespecialist. Bastiaens kreeg dit jaar 1450 euro uit een potje voor ’internationalisering’, om lampen uit te delen in het vluchtelingenkamp Idomeni, op de grens van Griekenland en Macedonië.

Hoogleraar [Arno] Korsten vindt deze actie ’te gek voor woorden’. „Dit soort rare fratsen roept vragen op, ook over de rol van het college en de burgemeester.””

Bastiaens heeft namelijk een eigen stichting die hij graag laat inhuren voor allerlei klussen rondom asielaanvragers. Subsidie kreeg hij dan ook alom: niet alleen van de gemeente Maastricht, maar ook van Brussel en het ministerie van Sociale Zaken.

De PvdA heeft links lullen en rechts vullen compleet opnieuw uitgevonden. Want dat credo gaat er nu eenmaal vanuit dat je je bankrekening vol laat lopen met geld van het bedrijfsleven. Wat de PvdA doet is nog erger: het is links lullen en links vullen. Gewoon je toelage die je krijgt als raadslid door de belastingbetaler laten aanvullen met klussen waarvoor je in je rol als gemeenteraadslid jezelf in de rol van “migratiespecialist” heb laten inhuren.

Bah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Wim

  Schuld van Wilders en Pim.

 2. Ruud Steunassen

  Maar ook wel een beetje de schuld van Joop van Riessen, oud-politiecommissaris van A’dam.
  Had hij maar harder moeten hopen dat iemand Wilders komt mollen.
  Had hij de aanhang van Wilders maar op de tram naar Auschwitz moeten zetten.
  In plaats daarvan verprutst hij zijn tijd met het schrijven van Moord op de tramhalte.

 3. ceteris paribus

  Ik begrijp dat volgens Tim de man ‘grof geld’ verdiende omdat hij 1450 euro subsidie kreeg voor het uitdelen van lampen aan vluchtelingen in Macedonië. Daar gaan natuurlijk wat onkosten af voor de reis en de lampen maar de man zal er vast steenrijk mee zijn geworden.

  1. Wim

   Je eigen beter informeren CP voor dat je weer met je gat er boven op gaat zitten en je diarree laat lopen……..

   Frans Bastiaens voert in de raad het woord over het lokale asielbeleid, en verhuurt zich tevens als zzp’er in de asielbranche. Zijn stichting ’Hersteld vertrouwen in de toekomst’ (HIT) ontving in 2011, een jaar nadat hij raadslid werd, nog bijna drie ton subsidie van de Europese Commissie

 4. Anna

  Overgrote deel die voor asielzoekers zijn zijn afhankelijk van immigratie of ze verdienen er grof geld aan. De gevolgen interesseert ze geen ene moer.

 5. Beukman

  De man is natuurlijk in de eerste plaats een Limbo, en daarna pas een PvdAap.

 6. Peter Selie

  is de islamitische ideologie van de ayatollahs nog altijd doorspekt met virulente Amerika-haat.

  EU en NAVO halen inmiddels wekelijks 10.000 migranten uit Afrika op

  Bovendien: ‘Iedere nacht landt elke paar minuten een groot vliegtuig vol asielzoekers op vliegveld Bonn’ – Oostenrijkse regering eist dat migranten zonder papieren (77%) worden teruggestuurd – Duitse stadjes geven migranten gratis woningen, zakgeld, satellietschotels en pornokanalen, hopende daarmee explosie criminaliteit te stoppen

  Terwijl de autochtone Europese bevolking zoet wordt gehouden met glasharde leugens dat het aantal asielzoekers fors verminderd is, halen de EU en de NAVO wekelijks steeds meer migranten naar onze landen toe. Volgens de VN werden alleen al de afgelopen week 10.000 Afrikaanse gelukszoekers –ook volgens de UNHCR niet één oorlogsvluchteling- door de EU-grens’bewakers’ van Frontex en de NAVO op zee ‘gered’ en naar Europa gehaald. Daarnaast is op sociale media te lezen dat op het vliegveld van Bonn iedere nacht elke paar minuten een groot passagiersvliegtuig vol met migranten landt. Oostenrijk eist inmiddels openlijk van bondskanselier Angela Merkel dat de buitengrenzen van de EU eindelijk worden bewaakt. Zo niet, dan stuurt het land nieuwe migranten rechtstreeks door naar Duitsland. >>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/08/EU-en-NAVO-halen-inmiddels-wekelijks-10000-migranten-uit-Afrika-op

 7. H.Vaes

  Het is niet alleen deze politicus….De hele asielindustrie verdient er bakken met geld aan.
  Als dat niet zou zijn zouden er maar weinige zijn die zich om deze gelukszoekers bekommeren.

 8. H.Vaes

  Tja Wim….Wilders wil minder,minder Marokkanen…en wordt hierom vervolgd..van Riessen wil minder,minder Pvv aanhangers…. en wordt niet vervolgd……..Wat is het verschil??? Over discriminatie gesproken.

 9. Peter Selie

  Eigenlijk is het zeer raadzaam om eerst jezelf eens goed in te lezen voor dat het weer ondergesneeuwd wordt door de linkse draaideur randdebielen die het recht op de ‘waarheid’ te moeten claimen. In iedergeval maakt het boek van Pieter Lakeman ‘Binnen zonder kloppen’ u dat duidelijk. Een kleine greep uit de inhoud, moet voor veel linkse draaideur criminelen hier bij DDS duidelijk worden hoe het met de kosten en baten van de asieleisers en schijnvluchtelingen gesteld is. Eigenlijk is het boek een beetje gedateerd, want de kosten van deze asiel tsunami is significant hoger geworden. Zoals dhr. Wilders verleden jaar al aangaf wat een asieleiser kost namelijk € 33,000 dus drie maal zoveel als een AOW’er die zijn hele leven geploeterd heeft om een bijdrage aan de Nederlandse economie te geven…

  De staat financiert zestig procent van de Marokkaanse en Turkse bevolking in Nederland integraal
  en de andere veertig procent gedeeltelijk. Hier staan niet veel financiele baten tegenover, eigenlijk alleen de belastingopbrengsten op de extra winsten van hun leveranciers en natuurlijk de BTW op de gekochte consumptieartikelen.
  Geconstateerd moet worden dat Nederland sinds 1983 bijna de gehele in Nederland aanwezige
  Turkse en Riffijnse gemeenschap onderhoudt, zonder noemenswaardige tegenprestatie. We zagen
  reeds dat het relatief geringe aantal arbeidsjaren (gemiddeld niet meer dan tien) als consequentie
  had dat de Marokkanen en Turken onvoldoende premies betaald hadden om te kunnen stellen dat
  men de eigen uitkeringen zelf had ‘verdiend’.

  Bij de berekening van de hoogte van de lasten zullen we ons in eerste instantie beperken tot de vier
  belangrijkste en meest zichtbare posten: de sociale uitkeringen, de kinderbijslag de gezondheidszorg
  (voorzover de kosten boven de betaalde premies uitgaan), en de huursubsidies (directe plus
  indirecte).

  Het CBS houdt van geen van deze vier posten de etniciteit van de ontvangers bij. Wel houdt het
  CBS de etniciteit van de werkzame, de werkloze, en de niet-beroepsbevolking bij. De werkzame
  bevolking in procenten van de bevolking van 15-65 jaar wordt door het cbs als arbeidsparticipatie
  aangeduid.

  De arbeidsparticipatie van Nederlanders beweegt zich sinds 1983 rond de zestig procent, van
  Surinamers rond de vijftig, van Antil-lianen rond de vijfenveertig, van Turken rond de drieendertig
  en van Marokkanen onder de dertig procent.

  https://docs.google.com/file/d/0Bz9dtt0GCc7xVEV2RV8tbTlhNHc/edit

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.