Turkse minister van Economische Zaken: ‘Gülen-aanhangers zullen om hun dood smeken!’

Minister Nihat Zeybekci goes full fascist. Omdat het kan.

De Turkse minister van Economische Zaken, Nihat Zeybekci, heeft het helemaal gehad met critici van president Recep Tayyip Erdogan, en dan zeker met aanhangers — of mensen die ervan beschuldigd worden aanhangers te zijn — van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.

Kijk maar mee naar een speech die hij onlangs gaf:

https://twitter.com/MahirZeynalov/status/761312559974744064

Minister Zeybekci zegt dus:

“De verraders, die het recht niet hebben om zich kinderen van dit land te noemen, hebben hun ziel verkocht aan anderen. Sommige mensen noemen hen ‘de honden van Feto.’ Houd op honden te beledigen door de dieren met aanhangers van Gülen te vergelijken. Het is een schande voor honden. Ze verdienen de eer niet om honden genoemd te worden, omdat ze niets zijn vergeleken met honden.

Deze verraders zullen gestraft worden op de wijze die het volk eist. Ze zullen niet slechts de doodstraf krijgen, nee, we gaan zo ze hard bestraffen dat ze na een tijdje om hun dood zullen smeken zodat ze niet meer hoeven te lijden. We zullen ervoor zorgen dat ze zo gaan smeken. We zullen ze in een gat in de grond gooien, en daar zullen ze zulke zware straffen ondergaan dat ze God’s zon nooit meer in hun leven zullen aanschouwen. Ze zullen nooit meer zonlicht zien. Ze zullen nooit meer een menselijke stem horen. “Dood ons,” zullen ze smeken.

Lezen Pieter Omtzigt, Gert Jan Segers, Louis Bontes en Geert Wilders mee? Ik noem premier Rutte natuurlijk niet eens; die kan zich hier duidelijk niet druk om maken. Maar het kan toch niet zo zijn dat geen enkele Nederlandse politicus zich niet druk maakt om de massale schending van de mensenrechten in Turkije?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. hans-e-pans

  Kom er maar in meneer/mevrouw ceteris paribus.

  1. Wim

   Maar zijn er ook mensen die CP dood willen? En dan nog de vraag, hoe?.
   Rutte is met de koning aan het fietsen in Rio. Pechtholt is druk met de scheiding en verlangt naar zijn in de USA gevluchte wippertje.

 2. Wim

  Wilders zei jaren geleden al dat Erdogan een gevaarlijke gek is. Maar dat mocht hij van het establishment niet zeggen. Wilders heeft meer beoordelingsvermogen en is zijn tijd ver vooruit dan die kwakzalvers van VVD,D66,CDA,GL en het PVDAtje gezien de peilingen.

 3. Wim

  Dat is toch iets waar een oud politie commissaris met een goedkeurde knik van Samsom van dromen om dit met de PVV stemmers te doen.

 4. Anna

  Dat soort moet bij de EU? Wilders had weer gelijk geen Turkije bij de EU.

 5. Ruud Steunassen

  ‘Gülen-aanhangers zullen om hun dood smeken!’
  Klinkt ook heel christelijk en bijbels.
  Ergens in de Openbaring van Johannes, dacht ik, staat dat aan het einde der tijden dingen zo’n verschrikkelijke keer nemen dat mensen zullen wensen dat zij dood waren.
  Is dat nou een voorspelling of is dat een bekendmaking van de wens van God. Je weet het maar nooit met die goden en hun priesterkaste.

 6. Ruud Steunassen

  Wat hoor ik nou? Zijn er ook mensen die CP dood willen?
  Even geduld tot na middernacht met je knoflook en houten staak. Een zilveren kruis boven hem hangen helpt ook.
  Nee, Vigo. Ga nou niet over hem heen hangen, ook al vind je het een pisvlek.
  Hij drinkt alleen z’n eigen pis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.