AIVD slaat groot alarm: grote kans dat er ook in Nederland een ISIS-aanslag gaat plaatsvinden

Geen categoriesep 17 2016, 13:00
Ondanks dat Nederland tot dusverre de aanslagendans ontsprongen is die onze buurlanden wél heeft aangedaan, wil dat niet zeggen dat dat ook zo blijft. ISIS is een levensgevaarlijke organisatie, en ook Nederland geldt als doelwit.
Wie denkt dat we in Nederland wel veilig zijn en dat alle jihadisten die terugkeren uit Syrië vooral in Frankrijk, België en Duitsland bloederige aanslagen plegen, is hopeloos naïef. Zo beweert in ieder geval Rob Bertholee, het hoofd van inlichtingendienst AIVD.
Nee, het ziet er niet best uit voor ons land:

",,De dreiging is nog nooit zo groot geweest sinds ik hier vijf jaar geleden hoofd van de dienst werd. Sinds eind 2012 zag ik het aantal uitreizigers toenemen. Nu zijn het er 260. Als je bij IS zit, ben je betrokken bij geweld, dat geldt voor iedereen. Kijk naar de recente aanhouding van vrouwen in Parijs. Ook zij zijn bereid aanslagen te plegen'', stelt de AIVD-baas zaterdag in een interview in de Volkskrant."

Bertholee verkondigt vervolgens dat dé manier om te voorkomen dat deze lieden allerlei Nederlanders gaan vermoorden het kunnen ontcijferen van versleutelde online berichtendiensten is. Hij stelt dat dit belangrijker is dan de algehele privacy garanderen. Het zal allemaal best, maar het feit dat de AIVD überhaupt bezig moet gaan om teruggekeerde Syriëgangers van alle rangen en standen in de gaten te houden of ze geen mensen gaan vermoorden hier is al de wereld op z'n kop. Die Syriëgangers hadden linea recta doorgemoeten naar de gevangenis. Als ze een dubbele nationaliteit hadden, moeten ze meteen gestript worden van de Nederlandse en uitgezet naar het land van de overgebleven nationaliteit. En dan daar in de gevangenis.
[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Die lakse behandeling van teruggekeerde Syriëgangers gaat ons nog een hoop kosten. En dan meer dan alleen energie wat we in een nationaal 'privacy vs. veiligheid'-debat moeten steken. Ja, onze onverschilligheid tegenover ISIS-strijders die weer naar Nederland komen zal duur betaald worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten