Slappe hap: helft kindermisbruikers komt er zonder celstraf vanaf

Geen categoriesep 14 2016, 8:00
Blijkbaar hebben rechters meer sympathie voor kindermisbruikers dan voor hun slachtoffertjes.
43% van de volwassenen die een kind ernstig misbruiken komen daar zonder gevangenisstraf mee weg. Hoewel de wet maximale straffen hanteert van zes jaar tot zestien jaar voor zulke vreselijke vergrijpen, krijgt slechts één op de vijf daders een straf van meer dan één jaar. De Telegraaf legt uit:

Deze conclusies trekt Corinne Dettmeijer, de Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, in het rapport Ontucht voor de rechter II dat vandaag wordt gepresenteerd.

Dit is natuurlijk al een grove schande, maar wacht, er is nóg meer. Volgens Dettmeijer houden rechters namelijk ook maar nauwelijks rekening met verzwarende omstandigheden, zoals pedo's die meerdere malen betrapt en veroordeeld zijn, en zaken tegen docenten die zich aan een kind vergrijpen dat aan hun zorg was toevertrouwd.
[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Via bankoverboeking:
Liberty Media
Bank: Rabobank
Stad: Leeuwarden
IBAN: NL95RABO0159098327
OVV: ‘Stuur DDS naar Den Haag’
De gemiddelde rechter heeft daar blijkbaar lak aan.
Waarom hebben rechters stelselmatig zoveel sympathie voor kindermisbruikers? Geen enkele andere criminele groep komt er zo gemakkelijk vanaf als zij. Als je niet beter wist zou je er bijna het één en ander van gaan denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten