Europese sociaaldemocraten woedend: Hongaarse eurocommissaris verzet zich tegen dictatoriaal Brussel

Geen categorieokt 07 2016, 18:10
De sociaaldemocratische fractie in het Europees Parlement is woedend. Een Hongaarse eurocommissaris heeft namelijk gezegd dat hij 'nee' heeft gestemd bij het referendum over de vraag of Hongaren vonden dat de EU hen een immigratiequotum kan opleggen.
Tibor Navracsics vindt dat de EU dergelijke regels niet kan opleggen zonder uitdrukkelijke toestemming van lidstaten, wat een ieder met ook maar een gezond verstand zal onderstrepen. Helaas ontbreekt het sociaaldemocraten daar nogal aan. En dan heb ik het niet alleen over onze eigen PvdA, maar ook over haar zusterpartijen in de rest van Europa.

De commissaris voor Onderwijs en Cultuur is lid van Fidesz, de partij van premier Victor Orbán, die alle migranten de EU wil uitzetten. „Als Navracsics niet gelooft in wat zijn eigen commissie voorstelt en vindt dat nationale overheden besluiten die de hele EU heeft genomen niet hoeven te volgen, hebben we een probleem”, aldus de sociaaldemocratische fractie, die wil dat hij opheldering geeft.

De sociaaldemocraten vinden het met name niet kunnen omdat eurocommissarissen geacht worden "het algemeen belang van de EU" te behartigen, niet dat van de individuele lidstaten. Navracsics is in hun ogen dus een soort van EU-verrader. Dat soort tuig moet je wat de eurofiele megalomanen betreft natuurlijk met pek en veren besmeuren en vervolgens levend verbranden.
Maar wacht eens even: wat als Navracsics gelooft dat het in het belang van de EU is om haar macht niet te misbruiken, bijvoorbeeld omdat dit alleen maar kwade wil kweekt onder burgers van de lidstaten?
Oh oeps. Daar hadden onze rooie vrienden natuurlijk niet aan gedacht.
Hoe dan ook, zelfs als Navracsics inderdaad voor zijn eigen land koos is het natuurlijk belachelijk om daar een probleem van te maken. Ik dacht dat sociaaldemocraten én eurofielen (zijn vrijwel altijd hetzelfde, maar niet altijd) zogenaamd erg 'democratisch' waren enzo, en pal voor de vrijheid van meningsuiting stonden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten