Kabinet trekt lange neus naar Kamer: wil niets zeggen over ISIS-aanslag op Schiphol

Geen categorieokt 12 2016, 21:00
Het kabinet denkt weer eens dat de rest van het land achterlijk is.
Als er één strategie van dit kabinet allesoverheersend is geweest de afgelopen jaren, zeker wanneer het ging om zaken die te maken hebben met ordehandhaving, dan is het wel zolang mogelijk de kaken op elkaar houden. Zo min mogelijk informatie loslaten, en het moment van informeren zo lang mogelijk uitstellen.
Het wekt de indruk dat er het één en ander te verbergen is. Zo ook omtrent de zaak van de mislukte aanslag op Schiphol. Inlichtingendiensten wisten op tijd alarm te slaan waardoor verdachten werden aangehouden die anders een bloederig tafereel op onze grootste luchthaven hadden aangericht. Dat lijkt me een succesverhaal. Dit kabinet weet daar echter alsnog een PR-nederlaag van te maken, door de Kamer onnodig voor het hoofd te stoten inzake dit verhaal:

"Anderzijds snapt het parlement er niets van dat het kabinet compleet zwijgt over een mogelijke busreis van jihadisten naar Schiphol. Nederland doet daar geen onderzoek naar omdat daar, ondanks berichten van de Belgische autoriteiten, geen aanleiding voor zou zijn. Onze zuiderburen verrichten wel onderzoek. Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) wil niet eens vertellen of hij weet of de twee verdachten destijds in Nederland zijn geweest.

PVV-leider Wilders noemt het „politieke onwil” dat het kabinet hierover niets deelt. Ook de SP vindt het „onbevredigend”. „Volgens mij wisten onze diensten niets en komt het wel handig uit om hierover even niets te kunnen zeggen”, zegt Kamerlid Van Raak. Het CDA houdt er tevens „geen goed gevoel” aan over."

Nogal een faux-pas van ons kabinet, dat zijn heil weer zoekt in traagheid, gebrekkige openheid en een algeheel gebrek aan medewerking aan onze verkozen volksvertegenwoordigers. Het is minachting tot en met, en daar zouden minister Ard van der Steur maar óók minister-president Rutte zich voor moeten schamen. Uiteindelijk zit dit kabinet er namelijk voor het land. Het land is er niet slechts ter eer en meerdere glorie van de kabinetsleden.
Voor de dag dus, met die informatie over die verijdelde ISIS-aanslag op Schiphol!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten