Mooi zo! Politie arresteert gewelddadige Pietenhater die opriep om alle Zwarte Pieten dood te schieten

De haat van anti-Zwarte Piet-activisten neemt angstaanjagende vormen aan. 

De sfeer rond Zwarte Piet wordt steeds grimmiger dankzij het onophoudelijke activisme van de anti-Piet-lobby. Deze week werd bekend dat de Sinterklaasintocht in Maassluis onder zware beveiliging verloopt. Er zijn aangewezen plekken voor pro- en anti-Piet-demonstranten, en het centrum is volledig afgesloten met hekken en zelfs detectiepoortjes. Jawel, detectiepoortjes. De politie vreest namelijk dat kwaadwillende activisten de intocht met geweld willen verstoren. Die angst is niet ongegrond, bleek uit de volgende doodsbedreiging.

schermafbeelding-2016-11-06-om-05-57-23

Kennelijk heeft ook de politie deze Eric Clare opgemerkt. De NOS meldt dat twee mensen zijn opgepakt vanwege berichten over de Pietendiscussie. De mannen worden onder meer verdacht van opruiing. Het bericht noemt geen namen, maar vermeldt wel dat één van de verdachten “in een reactie op een Facebookpagina zou hebben opgeroepen om alle Zwarte Pieten bij elkaar te drijven en dood te schieten”. We mogen dus aannemen dat het hier gaat om bovengenoemde Eric Clare.

De andere opgepakte man zou juist een voorstander van Zwarte Piet zijn geweest. Ook hij zou opruiende berichten hebben geplaatst, maar het is niet bekend om wie het gaat en wat hij precies had geschreven. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de rechter om te beslissen of deze mensen daadwerkelijk schuldig zijn, maar in het geval van anti-Piet-activist Eric Clare lijdt dat eigenlijk geen enkele twijfel. Oproepen tot het doodschieten van Pieten (of van wie dan ook) zijn volstrekt onacceptabel. Doodsbedreigingen kunnen niet door de beugel, ook niet op sociale media.

Het is goed dat de politie actie heeft ondernomen, zeker gezien het feit dat de intocht van Sinterklaas dit weekend plaatsvindt. Hopelijk wordt er ook tijdens de intocht keihard opgetreden tegen figuren die de intocht komen verstoren – tegenstanders van Zwarte Piet hebben al aangekondigd dat ze niet zullen demonstreren in de aangewezen vakken, maar zich onder het publiek zullen begeven. Het is te hopen dat de politie daar net zo hard tegen zal optreden als tegen wannabe-terrorist Eric Clare.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Gustaafff

  Hear, hear!!!

 2. Ni28

  Deze Zwarte Eric is heel wat anders dan onze Pietje die alleen lach als wapen draagt. Het lijkt een potentiele moordenaar, oproerkraaier, racist, terrorist en kinderhater. Engerd!

 3. Ni28

  Zoals hij voor de kaart van Europa staat lijkt het net of hij last van grootheidswaanzin heeft. Erik the Conqueror!

 4. henk vintage

  Hij heeft reeds op de kaart van Europa gekeken waar hij heen kan emigreren, zodat hij niet langer in dit racistische land hoeft te verblijven.
  Nou succes jongen, we kunnen je missen als kiespijn.

 5. Ni28

  Rutte en Asscher hebben gezegd doe normaal Net of zij weten wat normaal doen is. Als zij een duidelijke lijn zouden volgen hadden wij minder problemen.

 6. nienke

  Ach, die loopt morgen alweer buiten hij zal het wel niet zo gemeend hebben en heeft er spijt van, het eeuwige zelfde liedje.
  Of….. een klein taakstrafje.

 7. zomaar

  graag na 5 december uit zetten , deze figuren vormen ondanks het mooie zwart/bruin geen aanwinst voor ons !.

 8. Anna

  We kunnen dit gedoe “stoppen” als al degenen die onze cultuur niet aanstaan naar landen terug gaan waar ze vandaan komen. Naar hun zelfde cultuur en religie. Daar die landen gaan opbouwen en ontwikkelen. Daar is heel veel werk aan de winkel. Ze hebben hier teveel tijd over. Immigratie is geen “verrijking maar een vernietiging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.