Mooi zo! Politie arresteert gewelddadige Pietenhater die opriep om alle Zwarte Pieten dood te schieten

Geen categorienov 11 2016, 17:55
De haat van anti-Zwarte Piet-activisten neemt angstaanjagende vormen aan.
De sfeer rond Zwarte Piet wordt steeds grimmiger dankzij het onophoudelijke activisme van de anti-Piet-lobby. Deze week werd bekend dat de Sinterklaasintocht in Maassluis onder zware beveiliging verloopt. Er zijn aangewezen plekken voor pro- en anti-Piet-demonstranten, en het centrum is volledig afgesloten met hekken en zelfs detectiepoortjes. Jawel, detectiepoortjes. De politie vreest namelijk dat kwaadwillende activisten de intocht met geweld willen verstoren. Die angst is niet ongegrond, bleek uit de volgende doodsbedreiging.
schermafbeelding-2016-11-06-om-05-57-23
Kennelijk heeft ook de politie deze Eric Clare opgemerkt. De NOS meldt dat twee mensen zijn opgepakt vanwege berichten over de Pietendiscussie. De mannen worden onder meer verdacht van opruiing. Het bericht noemt geen namen, maar vermeldt wel dat één van de verdachten "in een reactie op een Facebookpagina zou hebben opgeroepen om alle Zwarte Pieten bij elkaar te drijven en dood te schieten". We mogen dus aannemen dat het hier gaat om bovengenoemde Eric Clare.
De andere opgepakte man zou juist een voorstander van Zwarte Piet zijn geweest. Ook hij zou opruiende berichten hebben geplaatst, maar het is niet bekend om wie het gaat en wat hij precies had geschreven. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de rechter om te beslissen of deze mensen daadwerkelijk schuldig zijn, maar in het geval van anti-Piet-activist Eric Clare lijdt dat eigenlijk geen enkele twijfel. Oproepen tot het doodschieten van Pieten (of van wie dan ook) zijn volstrekt onacceptabel. Doodsbedreigingen kunnen niet door de beugel, ook niet op sociale media.
Het is goed dat de politie actie heeft ondernomen, zeker gezien het feit dat de intocht van Sinterklaas dit weekend plaatsvindt. Hopelijk wordt er ook tijdens de intocht keihard opgetreden tegen figuren die de intocht komen verstoren – tegenstanders van Zwarte Piet hebben al aangekondigd dat ze niet zullen demonstreren in de aangewezen vakken, maar zich onder het publiek zullen begeven. Het is te hopen dat de politie daar net zo hard tegen zal optreden als tegen wannabe-terrorist Eric Clare.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten