Aandachtszoeker Sylvana Simons is dolblij: Volkskrant roept "gouden Sylvana" uit tot meest besproken persoon in de media

Geen categoriedec 29 2016, 21:00
Een dubieuze eer, maar Sylvana is er trots op: ze staat op nummer één in de lijst van meest besproken personen in de media van 2017.
Als er íéts is waar Sylvana Simons geen genoeg van kan krijgen, is het aandacht. Wat dat betreft was 2016 dus een absoluut topjaar voor de voormalige DENK-aanhangster. In april sloot ze zich aan bij DENK, wat direct veel controverse opriep. Vriend en vijand van Sylvana waren verbijsterd dat ze het opeens opnam voor de Turkse president Erdogan, zelfs toen hij columniste Ebru Umar liet arresteren. Ook zette Sylvana veel kwaad bloed toen ze de Armeense genocide weigerde te erkennen - is dat nou 'opkomen voor minderheden'?
Net voor Kerst kwam Sylvana Simons weer in de publiciteit met een onverwachte stap: ze keerde DENK de rug toe en heeft nu haar eigen partij genaamd Artikel 1. Naar eigen zeggen besloot Sylvana om DENK te verlaten toen ze te maken kreeg met bedreigingen. Kuzu en Öztürk zouden blij zijn geweest met de media-aandacht naar aanleiding van de dreigementen, terwijl Sylvana juist doodsbang was. Ze was zo teleurgesteld met de reactie van haar partijgenoten dat ze helemaal klaar was met de Nederturkse partij.
Bovendien kon Sylvana zich niet vinden in de koers van DENK op het gebied van homo- en vrouwenrechten. Dat had ze natuurlijk ook wel eerder kunnen bedenken: Kuzu en Öztürk zijn beide gelovige moslims, met de bijbehorende opvattingen over homo's en vrouwen. Hoe het ook zij, met haar nieuwe partij Artikel 1 heeft Sylvana voortaan een eigen platform om haar meningen over tal van kwesties ten gehore te brengen, zoals haar stokpaardje dat de Nederlandse maatschappij door en door racistisch is.
Vanwege alle publiciteit rond Sylvana Simons riep De Volkskrant haar uit tot "gouden Sylvana" - de meest besproken persoon in de media van 2017. Hoewel dat "gouden" erg positief klinkt, is de Top 40 van veelbesproken personen niet per se positief: er is immers ook zoiets als negatieve aandacht, en Sylvana is echt niet zoveel in de media geweest omdat iedereen haar fantastisch vindt - integendeel. Toch vindt Sylvana het een gigantische eer dat ze op nummer één in de Volkskrantlijst staat. Hoe kan het ook anders: voor iemand die zo smacht naar aandacht is dit de ultieme 'prijs'. Tja, gefeliciteerd dan maar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten