Jammer racismeroepertjes! Vertrouwen in politie nog altijd torenhoog in Nederland

Wat zullen Sylvana Simons, Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en al die andere professionele racismeroepers en slachtoffers dit vervelend vinden zeg: de overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft nog altijd bijzonder veel vertrouwen in de politie.

Frank de Vetter, de geweldige politieman uit Rijen die onlangs een fantastische post op Facebook zette waarin hij de vloer aanveegt met alle politiehaters in ons land, kan opgelucht ademhalen: uit onderzoek blijkt namelijk dat het vertrouwen van Nederlanders in de politie nog altijd torenhoog is. Zo zegt 70 procent van de Nederlanders vertrouwen te hebben in de sterke arm van de wet, waardoor zij helemaal bovenaan het vertrouwenslijstje prijken. Ter vergelijking: de media die er alles aan doet om de politie dag na dag te beschadigen moeten genoegen nemen met 30 procent.

Die kunnen Sylvana en de andere professionele slachtoffers die ons land rijkarm is in hun zak steken.

Op zich is dat natuurlijk geweldig nieuws. Helaas draaien de linkse media het om agent De Vetter in zijn hemd te zetten. Lees dit artikel in het Algemeen Dagblad maar:

Toch zijn de zorgen van agent De Vetter absoluut niet nieuw. Al decennialang moppert de politie over gebrek aan waardering en respect bij burgers, media en politiek. ,,Agenten zijn wat dat betreft echte Nederlanders: altijd wat te klagen”, zegt Timmer. ,,Dat zit ingebakken in de cultuur.”

Zo beklaagden dienders zich in 2009 in een enquête van de SP over toenemende agressie en intolerantie in de samenleving. Ook gruwelden ze toen al van lage waardering van het publiek.

Met andere woorden, volgens meneer Timmer en het AD overdrijven agenten als De Vetter het antipolitiesentiment in de samenleving. Ze klagen alleen maar om te klagen. Zeurpieten!

Maar wacht eens even, als 70 procent van de Nederlanders de politie vertrouwt doet 30 procent dat niet. Kortom, 3 op de 10 mensen hebben geen tot weinig vertrouwen in politie. In het verleden lieten ze dat wellicht niet echt merken — uit angst dan wel respect — maar tegenwoordig zijn dit soort types buitengewoon mondig. Sterker nog, ze hebben de politie feitelijk de oorlog verklaard. Een agent hoeft maar iets te doen of dit soort types gaan helemaal los; niet alleen ‘in het echte leven,’ maar ook online waar ze de agenten in kwestie keihard belachelijk maken op sociale media.

Dat verzint De Vetter niet, dat gebeurt écht. En dan niet één keer per jaar, maar dagelijks. Want weet je? Mensen die de politie wél respecteren en waarderen zijn daar niet mondig over; die laten de politie gewoon met rust. Het zijn juist de straatterroristen en quasi-intellectuele racismeroepers die actief zijn en het publieke debat vormgeven.

Blijkbaar vindt het AD dat geen enkel probleem. Geen wonder dat bijna niemand de media nog vertrouwt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  Dat is wat ik bedoelde met mij vorige opmerking. Men gaat de betekenis desnoods omdraaien of maakt er in dit geval een ongegronde klaagzang van. Je zou maar voor de politie werken voor een klein loontje en nog uitgescholden worden door raddraaiers. Respect voor de politieagent is verdwenen met de slogan, die pet past ons allemaal. De agent heeft zijn pet verloren.

 2. Mar

  Vertrouwen in de politie kweken? Zoals hier:

  “Schandalig! Politie heeft maling aan Nederlandse cultuur en arresteert vredelievende Zwarte Piet
  Wie dacht dat de Politie pal stond voor de Nederlandse veiligheid, normen en waarden vergist zich. Twee agenten hadden het niet zo op de donkere kindervriend…”

  “Luier dan lui: politie stuurt mishandelde man weg. Een aangifte verwerken is immers veel te veel moeite”

  “Haatimam predikt al een jaar in Veenendaal. Politie weet het, maar doet niets”

  Welk excuus er ook gegeven wordt, stemmingmakerij tegen de politie is niemand vreemd. Zodra de politie niet doet wat men wil, komt er een negatief commentaar.
  En dan nota bene een wapperend vingertje vol leedvermaak geven naar anderen.

  Hallootjes, de agent geeft iedereen een veeg uit de pan. Nu niet wegduiken.

 3. marjo012

  Denk en sylvana hebben royaal misbruik gemaakt van het woord racicme.De politie zou het vertrouwen van de Nederlanders heus wel terug krijgen als ze eens waar het echt nodig is doorgrijpen en aanpakken,en niet zoals in Gronin gen nog buskaartjes gratis gaat verdelen onder die ongewenste raddraaiers die hier in t land zijn oppakken en gelijk terug sturen dat kan toch niet zo moeilijk zijn.Als hun het niet kunnen huur dan desnoods n paar knokploegen in moet je maar eens kijken wat het dan snel afgelopen is dat zandbakgedrag van die import.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.