Het is ook nooit goed: EU schiet aanbod om yezidi’s op te vangen af, schreeuwt ‘discriminatie!’

Wil men eens vrijwillig vluchtelingen opnemen, dan vindt Brussel het nóg niet goed.

Het is toch om moe van te worden. Keer op keer worden landen zoals Hongarije, die duidelijk aangeven geen behoefte te hebben aan zogenaamde ‘vluchtelingen’ binnen hun grenzen, berispt omdat ze hun steentje niet zouden bijdragen aan het grote Europese migratiegolfproject. De hoge heren in Brussel zien immers maar al te graag dat dit continent verandert in een bolwerk van politieke correctheid, en daarbij past het afwijzen van migranten – zelfs, en misschien zelfs juist, als we geen flauw idee hebben waar ze vandaan komen – natuurlijk niet. Zet de poorten maar open!

En dat terwijl elke normale Europeaan met enig verstand natuurlijk wel inziet dat dit niet goed kán gaan. Zelfs als deze mensen al – vooralsnog – goede bedoelingen hebben, dan nog is het telkens een helse klus om hen enigszins te laten inburgeren, simpelweg omdat hun cultuur en religie – veelal allesbepalend in het leven van deze mensen – zó erg verschillen. Zijn die verschillen erg? Niet per se. Zorgt dat ervoor dat het wel erg moeilijk wordt om succesvol en vreedzaam samen in hetzelfde land te wonen? Absoluut.

Daarom ben ik ook al jaren een uitgesproken voorstander van de opvang in eigen regio. Herberg die mensen op een plek waar de (culturele) afstand zo klein mogelijk, want dat brengt alleen maar voordelen met zich mee. Ten eerste zal het, als de rust eindelijk is teruggekeerd, vele malen makkelijker zijn om terug te keren. En mocht dat nou écht niet mogelijk zijn binnen een redelijke termijn, dan zal het integratieproces een stuk makkelijker zijn wanneer een Syrische moslim in Amman woont dan in Amsterdam. Zo simpel is het nou eenmaal.

Helaas gaat die logica niet voor iedereen op. Een klein groepje vluchtelingen verdient die naam namelijk echt, en dat zijn de mensen die nooit echt veilig zouden kunnen zijn in de regio, doordat vervolging hen altijd zou achtervolgen. Ik heb het dan natuurlijk over christenen, yazidi’s en andere gelovigen die een andere religie dan de Islam aanhangen. Voor die mensen is het wel degelijk zaak om zoveel mogelijk afstand tussen zichzelf en de gekke regimes van het Midden-Oosten te plaatsen, en dan is opvang in Europa geen slecht idee. Dat zijn mensen die hier wél welkom moeten kunnen zijn.

Een land dat dat begrepen schijnt te hebben is Portugal. Het heeft tot nu toe niet veel migranten moeten aannemen, maar kwam deze week wel zelf met het aanbod om enkele honderden yezidi’s die nu in kampen in Griekenland leven een veilig thuis te bieden, aangezien deze volgens de Portugezen “speciale bescherming” verdienen. En dat is nobel en geheel correct, want die geloofsgroep – een favoriete bron van seksslavinnen voor ISIS, die hen maar een stel afvalligen vindt – is zelfs in Europese kampen haar leven niet zeker. Hun islamistische kampgenoten maken hen op elke manier het leven zuur, en ondanks vele oproepen om hen gescheiden op te vangen is daar tot op heden niets mee gedaan.

Helaas gingen nota bene de Grieken, die constant klagen dat ze zoveel migranten moeten herbergen, dwarsliggen, met steun van de EU. Zowel de Grieken als het continentale monster vonden het “discriminatie” om de yezidi’s anders te behandelen, en weigeren de vluchtelingen richting Portugal te sturen. “Het kan niet zo zijn dat elk land kan kiezen wie ze opnemen”, aldus de Grieken. De Portugese europarlementariër Ana Gomes had daarop echter een duidelijk antwoord:

These people have been victims of negative discrimination in resettlement to other European countries when they should be having positive discrimination in recognition of the barbarity they have suffered.

En dat is nou juist het punt: dit zijn mensen die, in tegenstelling tot 99% van de gelukszoekers hier, écht bescherming van Europa nodig hebben. Laat die mensen lekker op het vliegtuig stappen naar een plek waar ze ver van alle haatbaarden zijn die hen willen verkrachten en vermoorden. Of, zoals een yezidivluchteling het zelf verwoordde:

I don’t want to go to a country where there are many (other refugees), I want to go to Portugal because it’s very safe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. zomaar

  “I don’t want to go to a country where there are many (other refugees), I want to go to Portugal because it’s very safe.”

  en ik geef hem geen ongelijk , als ik telkens moet lezen dat christelijke vluchtelingen (DUS ECHTE VLUCHTELINGEN) , vernedert ,verkracht en mishandeld worden binnen de AZC’s door moslim profiteurs !.

  1. jennifer

   Daarom ben ik er ook voor om alle moslim profiteurs terug te sturen naar hun eigen regio, dat gaat niet goed in Europa met die islam aanhangers. Christenen ben ik voor dat ze opgenomen worden, maar mensen met een islam achtergrond gelijk terug waar ze vanaf komen dat is het beste.

 2. Peter Selie

  Sofort nach Deutschland abschieben dieser asyl schmarotzen.

 3. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/01/zwitserland-baalt-van-duizenden-vakantievierende-migranten-441611/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2017-01-26|Zwitserland_baalt_van_duizenden_vakantievierende_migranten&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_26jan17&cmpid=NLC|els_26jan17|2017-01-26

  Zwitserland baalt van duizenden vakantievierende migranten

  Zwitserland kampt met duizenden Eritrese asielzoekers die op vakantie gaan in het land dat ze zijn ontvlucht. De autoriteiten zien de problemen, maar hebben moeite om de migranten op heterdaad te betrappen.

  Zo’n 20.000 mensen uit Eritrea wonen in Zwitserland, waarmee het de grootste Eritrese gemeenschap in Europa is. Bovendien: door de inperking van de mensenrechten nam het aantal Eritrese migranten dat naar Zwitserland kwam, de afgelopen jaren weer sterk toe.

  Uit onderzoek van de Zwitserse krant Basler Zeitung blijkt dat veel van hen tussen 2010 en 2014 op vakantie zijn gegaan. Asielzoekers in Zwitserland moeten daarvoor een vergunning krijgen van de overheid, wat in vier jaar tijd ongeveer 15.000 keer gebeurde.

  1. jennifer

   Dat zal niet lang meer duren dan, en de bevolking wil een referendum hierover, zie het wel gebeuren dat ze allemaal uit Zwitserland gezet gaan worden en er niet meer inkomen. Gelukkig maakt Zwitserland het tenminste zelf nog uit, wie ze wel of niet binnen laten.

 4. Ni28

  Bij elke Yezidi twee moslims gratis bij. Mag het iets meer zijn? Of minder?

 5. Ni28

  De EU lijkt mensen van verschillende geloven te dwingen om elkaar te mogen maar vergeet dat als christenen en moslims samen komen hun probleem niet opgelost wordt maar alleen verplaatst. De EU maakt Europa onveiliger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.