Trouwe lezers steunen DDS in de oorlog tegen de NPO: ‘De grootste verspreider van nepnieuws is de NPO zelf!’

Trouwe lezers van De Dagelijkse Standaard hebben het helemaal gehad met de traditionele media, en dan met name met de publieke omroep. Die klagen tegenwoordig steen en been over zogenaamde ‘nepnieuwswebsites’ — waarbij ze voor de lol ook DDS even noemen omdat we zowaar uitgesproken rechts durven te zijn — maar onze lezers weten wie écht onbetrouwbaar zijn: de leden van het mediakartel met de NPO voorop.

Zoals wij gisteren al berichtten ontvingen wij op donderdag een bijzonder onsmakelijke email van de redactie van EenVandaag. Zoals wij toen schreven:

De hoge dames en heren multiculturalisten wilden ons er namelijk van op de hoogte stellen dat ze bezig zijn met een item over argwaan ten opzichte van de traditionele media. Daarbij lieten ze voor de volledigheid ook even weten dat wij hoegenaamd op ‘lijstjes met nepnieuws staan’ maar dat ze ons daar toch zelf even op willen laten reageren.

Met andere woorden: ze verklaren nu officieel de oorlog aan onafhankelijke websites die het lef hebben om het oude mediakartel te doorbreken. De lastercampagne van ‘nepnieuws’ is puur en alleen bedoeld om dat soort websites kapot te maken. Dat verpakken ze dan als een ‘item over argwaan ten opzichte van de media,’ maar we weten allemaal waar dit daadwerkelijk naartoe gaat.

Gelukkig weten trouwe lezers van DDS wel wie er écht onbetrouwbaar zijn: de traditionele media en dan met name de publieke omroep oftewel de NPO.

Wantoestanden door asielzoekers niet melden is ook nepnieuws,” aldus lezer Wim, die terecht benadrukt dat de traditionele media geen kwaad woord durven te spreken over nepasielzoekers terwijl die overal in Nederland én in de rest van Europa enorme problemen veroorzaken. Lezer Jennifer is het daar helemaal mee eens. “Zolang de linkse media alleen maar nieuws brengt wat ze verdraaien in hun voordeel en de burgers in Nederland blijven beliegen met hun fake nieuws (want juist zij zijn de fake nieuws brengers),” schrijft zij in de commentsectie van ons artikel, “lees ik die rommel van hen niet eens meer. En ik heb er als Nederlander geen boodschap aan dat ze zich verzetten tegen die media die er geen doekjes omdraaien maar het gewoon rechtuit zeggen hoe het is.”

Anonieme lezer ‘bommetje’ denkt er duidelijk net zo over. “Datgene wat de NPO doet heeft helemaal niets met journalistiek te maken,”  schrijft deze lezer. “De NPO staat niet voor kritisch door-vragers maar uit mensen die informatie verspreiden om de zittende regering zo veel mogelijk van dienst te zijn.” Vervolgens heeft hij een heldere boodschap voor de propagandisten van de NPO:

Heel hypocriet om nu te doen of de NPO het zelf ook niet snapt. Ik heb er geen vertrouwen meer in dat jullie het ooit zullen snappen en ga daar ook mijn best niet meer voor doen.

‘Rheagys’ maakt ook duidelijk dat hij DDS een warm hart toedraagt en gepassioneerd steunt:

Go Michael :) wij staan achter jullie.”

Lezer ‘Ritter’ heeft nog een appeltje te schillen met de NPO. Net als veel andere lezers heeft hij het helemaal gehad met het wangedrag van de ‘journalisten’ van de publieke omroep. “De grootste verspreiders van ‘nep nieuws’ zijn de z.g MSM met de publieke omroep voorop. En dat nog bekostigd met belastinggeld,” schrijft hij onder het artikel. “Je hoeft maar naar de Brexit en Trump verkiezingen te hebben gekeken om dat te zien. Ieder programma zat vol met ‘deskundigen’ die Trump haten en hem demoniseren.”

Ook hij beseft waarom de NPO rechtse websites ineens van ‘nepnieuws’  beschuldigen:

“Maar nu de traditionele media het alleenrecht op publieke opinievorming heeft verloren door internet en allerlei andere nieuws websites zin ontstaan worden deze nieuwe nieuwssites door de traditionele media als ‘nepnieuws’ bestempeld om zo de concurrentie uit te schakelen.”

‘Ruud562’ steunt DDS ook, maar zet er wel een kanttekening bij. Hij ziet DDS namelijk niet als ‘rechts’ of ‘links,’ maar gewoon als eerlijk. Daar kan het mediakartel van de NPO nog wat van leren:

Nu Michael, ik zou DDS niet als rechts willen bestempelen. Rechts vind ik de VVD die ons land mede naar de afgrond heeft gebracht. Neen, DDS zou ik of nee, bestempel ik als rechtvaardig, eerlijk, realistisch, kortom alles waar in het hier totaal verziekte medialand zéér grote behoefte aan is!

Dennis Eijs, die zichzelf links noemt, heeft ook al geen goed woord over voor de hetze van de mainstream media. Daarbij maakt hij duidelijk dat hij zichzelf als links beschouwt, maar ook als niet-politiekcorrect. En tja, dat soort mensen zijn natuurlijk ook al jarenlang niet welkom bij de NPO:

Ik heb er dan weer moeite mee dat jullie het ‘links’ nieuws/propaganda noemen. Ik ben namelijk links, en ik lees jullie nieuws graag. Ik zie het meer als een staatsomroep, overheidsnieuws dus, bij de NPO. Politiek correct dus. Het multicultus nieuws noemen lijkt mij duidelijker. Ik ben dus blij met de bredere kijk op zaken. Geen nep nieuws dus, maar nieuws bekeken vanuit een ander gezichtspunt en/of ideologie.

Lezer Vout voegt daar aan toe dat de aanvallen van de politiekcorrecte media een duidelijk teken zijn dat ze in paniek beginnen te raken en dat DDS juist goed bezig is:

Als jullie dit soort berichten krijgen weten jullie dat jullie op de goede weg zitten. Ik zou zeggen, chapeau en ga zo door! Mijn steun hebben jullie!

‘Tinusje’ ziet het op precies dezelfde manier:

Bewijst eens te meer dat de angst van de MSM (jawel, bekend), die veelal onder curatele en direct toezicht staat van een vaste kliek elitair tuig, de overhand neemt en zij naar dit soort wanhoopsdaden beginnen te nijgen.

Ik beschouw het als compliment dat DDS als dusdanige bedreiging gezien wordt door deze groep volksverlakkers, bewijst dat de berichtgeving meer waarheid moet bevatten dan ze toe willen geven, of ze zouden er niet zo angstig fel op reageren.

Chapeau, ga zo door!

Ni28 legt vervolgens de link tussen de hetze tegen DDS aan de ene kant, en die tegen de PVV (en andere niet-politiekcorrecte partijen) aan de andere:

Ik heb het ook al eerder geschreven, die heisa over nep nieuws van de laatste tijd is een middel om de MSM te beschermen door de andere media voor leugenaars uit te maken. Hetzelfde wat bijna alle politieke partijen doen met een partij die hun niet zint maar als potentiele winnaar in de peilingen staat. Eigen onvermogen afdekken door het zwart maken van een ander.

De overeenkomsten zijn inderdaad opzienbarend. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat de mainstream media en de traditionele politieke partijen één groot kartel vormen. Oh wacht, dat is natuurlijk ook zo. Het is allemaal ons-kent-ons en ons-houdt-ons-de-hand-boven-het-hoofd. Jammer genoeg voor de leden van het machtskartel kijkt de gemiddelde Nederlander daar al lang en breed doorheen.

Ook Tije doet een duit in het zakje.

Ik was hier al een tijdje niet meer geweest, maar goed bezig Michael! Bewondering voor.

En dat was alleen nog maar een greep uit de reacties op DagelijkseStandaard.nl zelf. Ook op Facebook maken onze volgers (we hebben er nu zo’n 17.000 waarvoor dank!) duidelijk dat de NPO dit soort vunzige spelletjes niet hoeft te spelen:

Screen Shot 2017-01-20 at 11.46.36

Duidelijker dan dat wordt het natuurlijk niet, maar onze volgers waren nog lang niet klaar:

Screen Shot 2017-01-20 at 11.47.25

Screen Shot 2017-01-20 at 11.47.59

Screen Shot 2017-01-20 at 11.48.41

Screen Shot 2017-01-20 at 11.49.16

Ook op Twitter maken lezers van DDS duidelijk dat ze geen greintje vertrouwen meer hebben in de NPO. De tendens is duidelijk: de gedachte wordt breed gedeeld dat de ‘de publieken’ dit alleen maar doen (van ons belastinggeld overigens) omdat ze rechtse, niet-politiekcorrecte websites de mond willen snoeren.

https://twitter.com/HeinvanDale1/status/822346381625069568

De conclusie moge duidelijk zijn: hoe harder het mediakartel en de politieke elite de aanval inzetten op websites als De Dagelijkse Standaard, hoe meer mensen beseffen dat de NPO wanstaltig bezig is. DDS staat niet alleen: samen met onze lezers nemen we het op tegen het kartel en berichten we het échte nieuws. En als dat het mediakartel doet beven van angst is dat des te beter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. DutchDropveter

  De NPO heeft gewoon een identiteitscrisis, kiezen we voor het oud-Nederlandse-volk dat gewoon nieuws wil zien dat klopt, of voor de nieuwe hipster nederlander die in een flowerpower trip zit en aan al het negatieve het postieve moet belichten om een ander niet te kwetsen.

  Nou ik zou het wel weten, de NPO opdoeken en mocht er zendtijd nodig zijn koop je dat maar in bij de publieke voor een fractie van het geld.

  De NPO heeft ook geen enkele toegevoegde waarde meer dan sturend nieuws te geven aan vooral domme mensen die nooit verder kijken dan hun neus lang is.

  Ik zou zeggen NPO opdoeken en het geld wat over blijft naar de ouderezorg en aow, deze mensen hebben als enige nederland uit de crisis geholpen na de oorlog. Die koekerts in Den Haag die denken alles gered te hebben doen helemaal niks anders dan Nederland in een etalage neer zetten met een rode lamp en het 30 keer per dag laten uit wonen, zo voelt de Nederlander zich, gebruikt, onbegrepen en ook nog eens geen bedankje maar dikke middelvinger.

  Ik zelf voel mn bloed regelmatig koken door de types in den haag ik kan me nog wat in houden maar ik heb echt het gevoel dat er dadelijk iemand op staat en zijn auto gewoon daar in den haag binnen parkeert omdat hij het meer dat beu is. En wiens schuld is het dan? imo de nalatigheid van onze volks”vertegenwoordigers”.

  Mijn voorspelling mocht de VVD de premier leveren aanstaande verkiezingen dan de denk ik dat er een soort van mini burgeroorlog uitbreekt zo ver heeft de politiek het volk gedwongen.

  En wat betreft het fake nieuws? dat is om de bevolking dom en achterlijk te houden dat ze niet hard in opstand komen want de huidige situatie had niet in de jaren 30 of 70 plaats moeten vinden.

  Oplossing: PVV stemmen.

 2. ikweetwatikwil

  Op mijn club.
  Heb je het op TV gezien? Die arme vluchtelingen, ze hebben het zo koud hier en dan moeten ze in tenten verblijven.
  Neem een paar in je huis, dan hebben die het niet koud meer.
  Ja, maar dan moet ik mijn hele leven omgooien want zij leven anders.
  Precies, dat bedoel ik maar. Elke “vluchteling” is geen vluchteling. Hebben ze dat ook op TV laten zien?

  1. jennifer

   Ik vind het niet erg dat ze het koud hebben, heb ik ook eens gehad toen de verwarming stuk was, dus daar wordt je hard van zijn mijn vader toen. Dus wat zeuren ze toch ze kunnen toch snel terug naar hun zonnige zandbakland waar ze vanaf komen. Voor mij mag het min 20gaan vriezen, is dat probleem ook opgelost gelijk, en lopen de burgers in Europa niet meer de kans vermoord te worden door dit tuig allemaal

 3. Wim

  De NPO is de loopjongen van de EU want geien het onderste komt het niet zomaar uit de lucht vallen

  Der Wind wird schärfer: EU verbreitet Fälschung, um die DWN zu denunzieren
  20.01.17 01:51 Uhr
  Die EU hat ein Papier in Umlauf gebracht, das eine plumpe Fälschung über einen DWN-Artikel und andere Manipulationen enthält. Auch Bloomberg und The Nation werden bezichtigt, Propaganda für Russland zu betrieben. Das Ziel ist offenkundig die Einschüchterung von kritischen Medien. Wir brauchen die Unterstützung unserer Leser

 4. Ni28

  Het is erg opvallend dat de tegenstanders van blogs zoals de DDS automatisch aannemen dat als je met een artikel eens bent de PVV stemt. Stuitend is hoe met politici zoals Wilders omgegaan wordt door politiek correcte partijen en dat moet je veroordelen ook als je voor een ander kiest. Dezelfde reacties lezen wij vandaag over Trump, het is geen feestdag maar begrafenis dag. Oordeel naar prestaties en volg de haat schreeuwende massa niet. Er zal genoeg stof voor kritiek zijn zoals bij elke president. Tot dan hou je rustig.

  1. Gustaafff

   @Ni28, dan mag je ook wel weten hoevaak ik wel geframed ben. Als ik vóór de opvang van vluchtelingen ben, ben ik direct een linkse randdebiel, een cultuurverrader, een Nationaal-Socialistische landverrader, een Nazi, een kopie van Adolf Hitler en gristenhond. Op het moment dat ik hiér gezegd heb dat ik liever iemand anders de hand op de bijbel had zien leggen vandaag, werd me toegewenst te sterven of door moslims te worden verdronken in water. Dus als we het over reacties hebben met Trump, tja.

   1. denktenk

    @ Gustaaff,

    Dit is de ultieme vorm van zelfkennis.

    ” ben ik direct een linkse randdebiel, een cultuurverrader, een Nationaal-Socialistische landverrader, een Nazi, een kopie van Adolf Hitler en gristenhond.”

    Hou vol deze positieve flow.

    1. Gustaafff

     Je bewijst mijn punt, @denktenk. Goed dat je je meld. Ik veronderstel dat ik wat jou betreft ook kan verdrinken in zeepsop?

     1. denktenk

      @ Gustaafff
      Nee hoor, absoluut niet, ik ben niet van de zeepsopclub.

   2. DennisEijs

    Ik denk dat we allen voor opvang van (echte) vluchtelingen zijn. De vraag is of dat hier moet zijn, en of we geen screening nodig hebben om een deling aan te brengen. En christelijke vluchtelingen, zoals mijn buurman beneden, zorgen nu eenmaal voor minder problemen. Maar natuurlijk moeten we mensen in nood helpen,
    ook in eigen land. Want die hebben nu ook te lijden onder de influx van grote groepen behoeftigen.

    1. Gustaafff

     Mee eens, @DennisEijs.

     1. Gustaafff

      Daaraan wil ik toevoegen, dat bij mij ook vluchtelingen met een andere religie welkom zijn.

    2. jennifer

     Daarom ben ik er ook voor dat alleen christelijke vluchtelingen geholpen dienen te worden.

     1. denktenk

      Jij bedoelt waarschijnlijk, iedereen, die geen islamiet is,
      anders vindt ik het wel een beetje kort door de bocht.

     2. jennifer

      Ja denktenk dat bedoel ik ja, we zien toch dagelijks wat het Europa heeft gebracht de islamitische import, een en al ellende et dat artelijke volk.

 5. DennisEijs

  Ik ben niet tegen de NPO of wie dan ook. Ik wil gewoon geïnformeerd worden. Daarom wil ik berichten van meerdere kanten horen. Want nieuws wordt te vaak gekleurd door politieke voorkeur. Dus rechts nieuws links nieuws religieus nieuws etc. ik heb het allemaal nodig om de zaken te kunnen bekijken vanuit vele gezichtspunten, en daaruit probeer ik dan een beeld te vormen van wat er werkelijk speelt.

  1. van Urk

   Ik krijg altijd een vreemde jeuk als ik de NPO aan moet horen alsof zij iets inhoudelijks willen verzwijgen . Denk maar aan Oekraine hoe eenzijdig het verhaal verteld wordt ten gunste van Rutte en de EU terwijl een Amerikaanse journalist al tijden een Nederlander in Oekraine heeft gevolgd die daar woont en totaal met andere verhalen naar voren komt.

 6. maarjuna

  Lekker belangrijk wie er precies het meesye nepnieuws brengt. DDS geeft keurig aan daar niet helemaal vies van te zijn en anderen mogen dat ook bekennen. Voor de lezer is veel belangrijker, dat per nieuwsbericht snel en makkelijk herkomst, de mate waarin is geverifieerd en of hoor en wederhoor is toegepast kan worden nagegaan. Dit is geen verantwoordelijkheid van de ene site of de andere, maar een gezamenlijke van alle. Zij behoren als bij alle leveranciers van producten kwaliteit te garanderen en bevorderen.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Maarjuna
   “Lekker belangrijk wie er precies het meeste nepnieuws brengt. DDS geeft keurig aan daar niet helemaal vies van te zijn”
   Waar en hoe geeft DDS dat dan keurig aan?

 7. Peter Selie

  Tja deze rooie rotzakken beginnen nu links en rechts om hen heen te slaan, prachtig gewoon hoe deze smeerlappen het onderspit gaan delven.

  1. van Urk

   Er is een staat die vaak het slachtoffer is van linkse nepnieuws: http://www.franklinterhorst.nl/Israel%20slachtoffer%20mediamanipulatie.htm

 8. meanstreak2099

  ik ben het eens dat de dds beter nieuws en soms zelfs eerder nieuws brengt en daarom steun ik jullie

 9. HaZ

  Ach, zelfs halve Zijlstra vind het allemaal maar verschrikkelijk:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27482379/__Zijlstra_kraakt_aanval_op_media__.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.