Jan Roos pakt kinderachtig GeenStijl/GeenPeil aan op Twitter: 'Leuk dat ze over me durven te schrijven'

Geen categoriefeb 05 2017, 20:00
De hetze van GeenStijl en GeenPeil tegen VNL en Jan Roos begint onderhand echt trieste vormen aan te nemen.
Wat zijn ze toch ontzettend kinderachtig bij GeenPeil/GeenStijl. Ik weet het: officieel moeten we die twee uit elkaar houden, maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. GeenStijl is namelijk gewoon de website van GeenPeil, en GeenPeil is de politieke partij van GeenStijl. De twee zijn één.
Twee dagen geleden kwam GeenStijl met het zoveelste kulverhaal waarin Roos belachelijk wordt gemaakt. Daarbij schuwen onze roze vrienden het niet om dat te doen over de rug van Roos' dochter:
https://twitter.com/geenstijl/status/827583710937636864
Ik ga het stuk niet citeren, maar het komt erop neer dat de dochter een anti-Trump verhaal heeft geschreven voor haar school. Volgens Roos werd ze daartoe aangezet door haar docent. Hij is daar natuurlijk niet blij mee. GeenStijl vindt dat echter geweldig omdat het blijkbaar een fantastische mogelijkheid is om hem weer te kakken te zetten.
Het is niet de eerste keer dat GeenStijl Roos (natuurlijk ten bate van GeenPeil) schoffeert. Zo heeft GeenStijl VNL verwijderd uit de peiling die op de website staat. Dat is buitengewoon merkwaardig omdat VNL de op één na populairste partij was onder GeenStijl-lezers, na de PVV. Blijkbaar wordt Roos dat niet gegund. Want stel je voor dat de rechtse kiezer begrijpt dat VNL wel degelijk op flink wat steun kan rekenen en dus serieuze kans maakt om in de Tweede Kamer te komen... Dat moet je als de nieuwswebsite van GeenPeil blijkbaar ten koste van alles voorkomen.
Triest, natuurlijk, maar het wordt nóg kinderachtiger. Zoals wij eerder vandaag al berichtten heeft de hoax-stemwijzer van GeenPeil/GeenStijl, Stemwijzer.co, het namelijk onmogelijk gemaakt voor gebruikers om VNL zelfs maar te selecteren.
Nou zie ik de humor wel in van de nepstemwijzer zelf -- een aardige pr-stunt -- maar deze zielige houding ten opzichte van VNL begint me onderhand echt de keel uit te hangen. Juist van een hoegenaamd rechtse site als GeenStijl zou je verwachten dat ze VNL in ieder geval een eerlijke kans zouden geven. Sinds Roos zich bij die partij voegde is dat niet zo. Volgens Bart Nijman (adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl) komt dat doordat hij "iets tegen journalisten" heeft "die de politiek in gaan." Lees maar wat hij daar vorig jaar over zei:

"Roos en Baudet vergeten in al hun ijdelheid één ding: GeenPeil was succesvol omdat het van buiten de Haagse arena kwam. En verder betreur ik het dat een zuiver en onafhankelijk democratisch initiatief nu al twee egomane opportunisten heeft gekatapulteerd."

En wat is Nijman nu zelf? Juist: voorzitter van de politieke partij GeenPeil, die op 15 maart meedoet aan de verkiezingen.
Tikje hypocriet, Bart. Als je je vorig jaar écht boos maakte om Roos' politieke activisme had je jezelf er vooral ver van moeten houden. In plaats daarvan doe je nu precies hetzelfde. Vanwaar die woede dan nog steeds? Uit het feit dat GeenPeil een politieke partij is met een journalist als lijsttrekker en een andere journalist als voorzitter blijkt duidelijk dat je je bedacht hebt. Dat mag, maar dan heb je dus ook geen enkele reden meer om boos te zijn op Roos (en Baudet). Als zij "megalomaan" zijn omdat ze de politiek zijn ingestapt geldt dat niet minder voor jou én voor Jan Dijkgraaf, de lijsttrekker van GeenPeil.
Kom op jongens, ik lees GeenStijl graag en behandel GeenPeil op een eerlijke manier, maar dit soort ongein moet écht stoppen. Stap eens over je eigen ego heen (want dat is het natuurlijk gewoon) en behandel VNL gewoon op een normale manier! Zo moeilijk is dat niet, DDS doet datzelfde met GeenPeil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten