Jan Roos pakt kinderachtig GeenStijl/GeenPeil aan op Twitter: ‘Leuk dat ze over me durven te schrijven’

De hetze van GeenStijl en GeenPeil tegen VNL en Jan Roos begint onderhand echt trieste vormen aan te nemen.

Wat zijn ze toch ontzettend kinderachtig bij GeenPeil/GeenStijl. Ik weet het: officieel moeten we die twee uit elkaar houden, maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. GeenStijl is namelijk gewoon de website van GeenPeil, en GeenPeil is de politieke partij van GeenStijl. De twee zijn één.

Twee dagen geleden kwam GeenStijl met het zoveelste kulverhaal waarin Roos belachelijk wordt gemaakt. Daarbij schuwen onze roze vrienden het niet om dat te doen over de rug van Roos‘  dochter:

Ik ga het stuk niet citeren, maar het komt erop neer dat de dochter een anti-Trump verhaal heeft geschreven voor haar school. Volgens Roos werd ze daartoe aangezet door haar docent. Hij is daar natuurlijk niet blij mee. GeenStijl vindt dat echter geweldig omdat het blijkbaar een fantastische mogelijkheid is om hem weer te kakken te zetten.

Het is niet de eerste keer dat GeenStijl Roos (natuurlijk ten bate van GeenPeil) schoffeert. Zo heeft GeenStijl VNL verwijderd uit de peiling die op de website staat. Dat is buitengewoon merkwaardig omdat VNL de op één na populairste partij was onder GeenStijl-lezers, na de PVV. Blijkbaar wordt Roos dat niet gegund. Want stel je voor dat de rechtse kiezer begrijpt dat VNL wel degelijk op flink wat steun kan rekenen en dus serieuze kans maakt om in de Tweede Kamer te komen… Dat moet je als de nieuwswebsite van GeenPeil blijkbaar ten koste van alles voorkomen.

Triest, natuurlijk, maar het wordt nóg kinderachtiger. Zoals wij eerder vandaag al berichtten heeft de hoax-stemwijzer van GeenPeil/GeenStijl, Stemwijzer.co, het namelijk onmogelijk gemaakt voor gebruikers om VNL zelfs maar te selecteren.

Nou zie ik de humor wel in van de nepstemwijzer zelf — een aardige pr-stunt — maar deze zielige houding ten opzichte van VNL begint me onderhand echt de keel uit te hangen. Juist van een hoegenaamd rechtse site als GeenStijl zou je verwachten dat ze VNL in ieder geval een eerlijke kans zouden geven. Sinds Roos zich bij die partij voegde is dat niet zo. Volgens Bart Nijman (adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl) komt dat doordat hij “iets tegen journalisten” heeft “die de politiek in gaan.” Lees maar wat hij daar vorig jaar over zei:

“Roos en Baudet vergeten in al hun ijdelheid één ding: GeenPeil was succesvol omdat het van buiten de Haagse arena kwam. En verder betreur ik het dat een zuiver en onafhankelijk democratisch initiatief nu al twee egomane opportunisten heeft gekatapulteerd.”

En wat is Nijman nu zelf? Juist: voorzitter van de politieke partij GeenPeil, die op 15 maart meedoet aan de verkiezingen.

Tikje hypocriet, Bart. Als je je vorig jaar écht boos maakte om Roos’ politieke activisme had je jezelf er vooral ver van moeten houden. In plaats daarvan doe je nu precies hetzelfde. Vanwaar die woede dan nog steeds? Uit het feit dat GeenPeil een politieke partij is met een journalist als lijsttrekker en een andere journalist als voorzitter blijkt duidelijk dat je je bedacht hebt. Dat mag, maar dan heb je dus ook geen enkele reden meer om boos te zijn op Roos (en Baudet). Als zij “megalomaan” zijn omdat ze de politiek zijn ingestapt geldt dat niet minder voor jou én voor Jan Dijkgraaf, de lijsttrekker van GeenPeil.

Kom op jongens, ik lees GeenStijl graag en behandel GeenPeil op een eerlijke manier, maar dit soort ongein moet écht stoppen. Stap eens over je eigen ego heen (want dat is het natuurlijk gewoon) en behandel VNL gewoon op een normale manier! Zo moeilijk is dat niet, DDS doet datzelfde met GeenPeil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. meanstreak2099

  ik vind het schandelijk dat geenpeil/geenstijl kinderen van de lijst trekkers gebruikt, die hebben weinig met het politieke debat te maken

 2. George Knight

  Nijman heeft wel een punt. Baudet beweerde bij hoog en bij laag dat hij niet de politiek in zou gaan, mede omdat hij daar ongeschikt voor was. Wat een redelijk goede zelfanalyse lijkt te zijn. Als zo iemand die zegt nooit de politiek in te zullen gaan dan toch de politiek ingaat dan wringt dat. En valt de kritiek van GeenPeil/GeenStijl te begrijpen. Wellicht niet te billijken, maar wel te begrijpen.

  Grappig is het wel dat de splinters op rechts elkaar zo verketteren. Het lijkt wel religie. Daar kennen we dat van. Ach, sommige dingen veranderen nooit.

 3. Michael van der Galien

  George, kun je lezen? Het is Nijman zelf die gezegd heeft nooit de politiek in te gaan, etc. Je moet dan wel ontzettend hypocriet zijn km Baudet vervolgens de les te lezen.

 4. Gustaafff

  GeenPeil is niets.

 5. Top

  Ach ja, GeenStijl. Dat is toch die ‘ongenuanceerd en stijlloos pleegt te zijn?’
  Allemaal flauwekul! Het is gewoon een soort thermometer, van de reguliere machten, om te onderzoeken, wat en hoe het gepeupel in hun denkwijze evalueert.
  De Telegraaf zit erachter en daarachter zit weer? Vul het zelf maar in.
  Het bewijs zit in de feiten, dat als je inhoudelijk en sterk onderbouwend reageert, je verwijderd wordt, en, als je dat dan drie keer overkomt, dan krijg je een permanente ban .
  GeenStijl is wat je kan noemen “een wolf in schaapskleren’.

 6. Analist

  Stem je geen peil, dan stem je op een smerige dweil!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.