Kuzu (DENK) draait door vanwege integratiekritiek Van der Staaij: 'SGP'ers zijn xenofobe, islamofobe kruisvaarders!'

Geen categoriefeb 01 2017, 13:00
Het zal meneer het Kamerlid ontgaan, maar in Nederland hebben we een lange traditie van maatschappelijk en politiek debat. Dat doodslaan door mensen van xenofobie, islamofobie en allerlei andere 'misdaden' te beschuldigen past niet in ons land.
Dinsdag (gisteren) publiceerde de SGP een manifest genaamd 'Islam in Nederland.' Je zou denken: interessant leesmateriaal, maar ach, de SGP telt toch niet echt mee, dus wat er ook in staat, het maakt allemaal niet al te veel uit. Het is immers niet alsof die partij na de verkiezingen wel even de premier gaat leveren. Het is dus eerst en vooral een intellectuele oefening om het manifest te lezen. En ja, dat is best interessant. Het laat aan duidelijkheid namelijk niets te wensen over.
Volgens de SGP is de massa-immigratie van immigranten uit islamitische landen en de religieuze denkbeelden die zij meenemen namelijk absoluut geen verrijking voor de Nederlandse cultuur.

"Integendeel, er zijn zorgen over de gebrekkige integratie van asielzoekers met een islamitische achtergrond. En de voorbeelden dat de islamitische cultuur zich vaak moeizaam verhoudt met de rechtsstaat stapelen zich op."

De streng-christelijke partij gaat verder door "het liefdesgebod van Jezus Christus" te vergelijken met wat de Van der Staaij en co. "het geweldsgebruik van Mohammed" noemen. En dan:
"Het islamitisch terrorisme wordt in veel Europese steden indringend gevoeld. Buurtgenoten blijken vatbaar voor giftig antisemitisme of worden geronseld voor de jihadistische strijd in Syrië en Irak."
Volgens de SGP maken mensen zich daar terecht zorgen over. Van der Staaij voegt toe:

"De nadrukkelijke aanwezigheid van de islam in Nederland vraagt om een verantwoorde visie en duidelijke grenzen. Helaas ontbreken vaak ofwel de visie ofwel de grenzen. De SGP wil een realistisch alternatief bieden. Laten andere partijen ook duidelijk kleur bekennen. Kiezers hebben daar recht op."

Heldere en vooral ook duidelijk niet-politiekcorrecte taal. Je weet dat als iemand zulke uitspraken doet professionel racismeroepers, beroepsslachtoffers en andere gepeupelte meteen klaarstaat om toe te slaan. En ja hoor, zoals Elsevier bericht, is Tunahan Kuzu -- lijsttrekker van DENK -- meteen op oorlogspad gegaan.

In het EO-programma De Tafel van Tijs reageert Tunahan Kuzu (DENK) kritisch op het manifest. ‘Dit is een knieval aan de xenofobie en islamofobie.’ Hij noemt het manifest ‘het verlengde van het verkiezingsprogramma van de PVV’. ‘Wilders kwam met één A4-tje, de SGP met vijf. Het lijkt wel kruisvaardersretoriek.’

Ach gossie, halen we de kruisvaarderstijd maar weer even van stal. Heel mooi, maar de kruistochten waren letterlijk honderden en nog eens honderden jaren geleden. Het Midden-Oosten heeft daar al bijna een millennium niet meer mee te maken gehad. Dat Kuzu dit nu toch weer te sprake brengt bewijst dat deze mensen écht in het verleden leven; en dan niet in de jaren 50 van de vorige eeuw, maar in, zeg, 1096. Ja, zo lang is het al geleden dat de Eerste Kruistocht plaatsvond.
Ondertussen zijn radicale moslims natuurlijk nog steeds bezig om hele landen in naam van hun religie te veroveren. Kijk maar naar wat ISIS doet: hele delen van Syrië en Irak zijn al bezet. Als het aan die extremistische slachters ligt komen daar nog heel wat landen bij. Misschien dat de heer Kuzu daar voor de verandering iets over wil zeggen of interesseert het geweld van ISIS hem niet zo -- geweld dat wordt gepleegd in naam van zijn religie? Je zou denken dat hij er juist daarom dagelijks tegen zou ageren. Maar nee.
Vervolgens huilt Kuzu dat de grondwet voor iedereen geldt -- ja, dat klopt. Wie zegt van niet Tunahan? -- en dat moslims ook "trots moeten kunnen zijn op hun geloof." Is dat zo? Als moslims trots zijn, heel mooi. Maar het is geen grondrecht dat anderen jou het gevoel moeten geven dat je religie fan-tas-tisch is. Als dat wel zo was had Nederland atheïsten al lang het zwijgen opgelegd, die uiten immers regelmatig kritiek op het christendom (en andere religies).
Een moslim kan trots op zijn geloof zijn. Niemand zal daar iets van zeggen. Maar het 'recht' om trots te zijn bestaat niet. En als een moslim minder trots wordt doordat Kees van der Staaij -- een overtuigd christen -- zo af en toe kritiek levert op zijn geloof is dat zijn probleem. Het is namelijk niet aan Van der Staaij om de islam op te hemelen en continu te prijzen.
En dan nog iets. Een blinde kan zien dat Van der Staaij wel degelijk gelijk heeft dat Nederland te kampen heeft met enorme integratieproblemen van, jawel!, moslimimmigranten. Lees het nieuws van de vroege ochtend maar over docenten aan basisscholen en op middelbare scholen die bepaalde "gevoelige onderwerpen" vermijden omdat kansenparels er moeite mee hebben.
Kuzu's idioterie begint langzamerhand steeds ernstiger vormen aan te nemen. Het is prima dat je opkomt voor je achterban én voor je religie, maar hij is tegenwoordig gewoon keihard bezig om de onwil om te integreren te verdedigen. Dat moet maar eens stoppen. Mensen die naar Nederland komen en een Nederlands paspoort hebben (of willen) moeten zich aanpassen. Nee, ze hoeven niet ineens in klompen rond te lopen of hun islamitische religie af te zweren, maar ze moeten de normen en waarden die ons land heersen wél tolereren en accepteren, en het is niet aan hen om de geschiedenis van ons land door het slijk te halen en onze tradities (indien nodig met geweld) af te schaffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten