RTL Nieuws-hoofdredacteur Taselaar verdedigt riooljournalistiek om Geert Wilders zwart te maken

Wij van WC-eend adviseren WC-eend. 

Nadat Geert Wilders liet weten dat hij niet naar het Carré-debat van RTL Nieuws zou gaan omdat die PvdA-vriendelijke zender zijn privacy aan zijn laars lapte door een interview met zijn broer Paul te publiceren, heeft RTL-nieuws hoofdredacteur Harm Taselaar (wie kent hem niet?) een verklaring doen uitgaan waarin hij zijn eigen redactionele beslissingen goedpraat.

Ja heel verrassend he: de riooljournalisten van RTL keuren de riooljournalistiek van RTL goed. Goh, dat had ik nou echt niet zien aankomen.

Natuurlijk slaat Taselaars verdediging werkelijk nérgens op:

“Het interview met Paul Wilders over de bedreigingen aan zijn adres, is een relevante journalistieke publicatie. Ik sta er volledig achter.

Ja, nogal wiedes dat je erachter staat, Taselaar. Jij bent de hoofdredacteur van RTL Nieuws en bepaalt dus wat je publiceert. Als je, net als ik, een hekel had gehad aan riooljournalistiek had je je veto wel uitgesproken.

Daarnaast beweert Taselaar het volgende:

“Bovendien zocht hij zelf contact met ons.”

Ten eerste is dat natuurlijk geen goed excuus — wij worden ook benaderd door mensen, dat betekent niet dat we er elke keer iets meedoen — en ten tweede durf ik daar openlijk aan te twijfelen. Kijk maar wat RTL Nieuws zélf bericht in een artikel over deze materie:

Screen Shot 2017-02-20 at 08.21.31

Daar staat dus precies het tegenovergestelde. Taselaar beweert tegen de media dat Paul Wilders contact zocht met RTL Nieuws, maar RTL Nieuws zegt dat hij een kritische tweet over zijn broer had geplaatst en dat RTL Nieuws toen contact met hem zocht. Dat is een wezenlijk verschil.

En let op: er staat ook dat hij daarna instemde met “een interview.” Dus niet: “Daarna stelde hij zelf een interview voor.” Ook dat is een wezenlijk verschil. Het impliceert namelijk dat RTL Nieuws hem vroeg of ze hem mochten interviewen om zijn broer Geert onderuit te schoffelen en dat hij daar positief op reageerde.

Het is dan ook opvallend dat, anders dan bij Nu.nl en andere mainstream media, de zin “Bovendien zocht hij zelf contact met ons” niet in het artikel van RTL Nieuws zelf staat. Daar eindigt Taselaars reactie met “Ik sta er volledig achter.” Nou mogen ze me best paranoïde noemen, maar het lijkt me dat daar een reden voor is.

Leuk geprobeerd dus van Taselaar, maar behalve zijn vrienden van het linkse mediakartel trapt helemaal niemand hierin. RTL Nieuws gebruikt riooljournalistiek om de PVV onderuit te halen en is daar nog trots op ook. Het is een grof schandaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Gustaafff

  Dat is niet slim van de enige echte populist uit de Nederlandse historie. Televisiedebatten zijn bij uitstek het middel om stemmen voor je politieke partij te vergaren. Vooral als je het goed doet. Waarschijnlijk gaat Rutte in Carré elke politicus verbaal in elkaar trappen, waardoor hij vertrouwen wint bij het publiek.

  Daarnaast gaat Wilders gruwelijk onderuit in de peilingen. Nu is het dus geen moment om kleinzerig te doen en een beetje pragmatisch te wezen.

  1. poldi

   @Gustaafje, Geert heeft groot gelijk. De media inclusief jouw chronische anti-Wilders bijdragen tot nu toe zijn totaal vijandig.
   De haat-campagne tegen Trump is nog steeds aan de gang en nu de verkiezingen naderen wordt Wilders steeds vaker in verband met Trump gebracht om de haat tegen hem over te hevelen naar Wilders.
   De Nederlandse media zijn nu overwgend vrijwel allemaal de propaganda spreekbuis van de overheid geworden.
   Democratie of nep-democratie?

   1. jennifer

    Poldi hier kan ik mij alleen maar bij aansluiten wat je zegt, Guustaaf galt weer een hoop onzin wat kant nog wal raakt. Dat het zover is gekomen heeft de media aan zich zelf te danken, de zender RTL zou massaal geboycot moeten worden door de Nederlanders. Om nu nog een debat te gaan kijken is waardeloos en vult niets meer aan .De verkiezingen van 2017 zullen als de smerigste verkiezingen in de geschiedenis gaan, net zoals de verkiezingen rond Pim Fortuin toen. Toen flikte de media precies het zelfde wat ze nu doen. Media en journalisten zijn niet in staat objectief nieuws naar de mensen te brengen.Er zijn maar n paar journalisten in Nederland die dit wel kunnen, de rest is bagger.

    1. Gustaafff

     @jennifer, @poldi, zit alsjeblieft niet zo te calimero-en. Wilders wil gewoon niet naar het debat komen, omdat de pers wat lelijks over hem schrijft en dat is puur rancune. Dit terwijl het Carré-debat een uitgelezen mogelijkheid is om stemmen te trekken. Mogelijk gaat dit hem stemmen kosten. Smerige campagne? Geert Wilders fotoshopt er lustig op los, zet politici weg en gaat los op social media. Dat is smerig.

     1. jennifer

      Guustaaf hou op met die onzin. Calimereo gedrag ken jij alleen met je napraten wat beuk hier altijd zegt. Dat jij als een ezeltje voor het karretje gespannen bent door die gast weet iedereen hier inmiddels en zegt genoeg over je eigen denkwijze dan toch.

     2. NederNederlander

      Gustaafff@

      Mooi narcistische antwoord!!
      (Negeert de impact, die negatief commentaar op jou heeft en Bekritiseert of kleineert je continu.)
      Met je zit alsjeblieft niet zo te calimero DENK trollie!!

   2. NederNederlander

    poldi@

    Gustaafff@ is een DENK trollie en is instaat zijn eigen familie te grabbel te gooien om aan zijn eigen gerief te komen.
    Zegt meer over Gustaafff@ dan over een ander.
    Een echte wolf in schaapskleding!!

    1. Gustaafff

     Nederlander heeft net ontbeten, en zet zijn hetze (hoelang is het al gaande, drie weken?) onvoorstoorbaar voort. In feite is het een zielepoot die geen discussie durft aan te gaan, maar met opgekropte frustraties anderen vals beschuldigd. Ik zou er maar niet teveel aandacht aan besteden, @jennifer en @poldi. Deze mensen zijn veelal niet voor rede vatbaar. Ik ga zijn berichten nu ook negeren, want ik denk aan mijn hart.

     1. NederNederlander

      Gustaafff@ Hetze hahahahaha
      @jennifer en @poldi. Deze mensen zijn veelal niet voor rede vatbaar!!
      En Nederlander heeft net ontbeten!!
      Zoals wij jou hier kennen ben jij dat en Negeert de impact, die negatief commentaar op jou heeft en Bekritiseert of kleineert je continu!!
      Tja dat is echt een actie van een DENK trollie!!

  2. Sam C

   Gustaaff heeft wel een punt dat men kiezers kan scoren op grote debatten zoals deze in Carre.
   Had RTL Paul Wilders geïnterviewd als hij het eens was met Geert zijn denkbeelden. Het antwoord hierop is een simpel nee. Zelfs een blinde kan zien dat er een hetze tegen de PVV is.
   Democratie telt alleen als je het met de Linkse Elite eens bent, ben je dit niet dan wordt je bestempeld als: Tokkie, Nazi, Fascist, Populist en ga zo maar door.
   Het Linkse gepeupel snapt niet dat zij door zo te handelen de fascisten zijn.

   1. Gustaafff

    @Sam C., Wilders moet even pragmatisch wezen. Het Carré-debat is altijd een veelbekeken debat. Niet komen opdagen is flauw.

  3. NederNederlander

   ach het gaat over wilder en ons guske@ is er weer die beloofde de DDS te verlaten net zo leugenaar als links.
   Zal hem daarom ook nooit serieus nemen Guske@ is een denk trollie wat hij nu wel heel erg bevestigt!!

 2. Ome Ga

  Echte riool journalistiek las je ook weer betr. Trump, over zijn uitlating over Zweden. Wat een ongeloofelijk dom en vooringenomen commentaar van CNN, Reuter, WashCompost, BBC en… dan natuurlijk OOK!!! van RTL, NOS, NRC, Volkskrant en de rest van de bagger!

  Heel goed commentaar hier:

  “My statement as to what’s happening in Sweden was in reference to a story that was broadcast on @FoxNews concerning immigrants & Sweden,” the president tweeted.

  Friday night’s edition of “Tucker Carlson Tonight” featured an interview with documentary filmmaker Ami Horowitz about a surge in violent crime in Sweden.

  Some have traced the crime increase in Sweden to a surge in the number of refugees entering from Africa, Asia and the Middle East”:

  http://www.foxnews.com/politics/2017/02/19/trump-clarifies-sweden-remark-says-was-referring-to-fox-news-report.html

  1. jennifer

   Wat Trump over Zweden zegt is de waarheid, hij heeft het woord aanlag niet eens gebruikt hiermee gaat de media al onderuit dat ze dit gewoon ervan gemaakt hebben. In Zweden is het kritisch op het moment, de regering en de media daar verzwijgen alles wat er gebeurd dagelijks daar. Vrouwen worden dagelijks door de import daar verkracht, Ze zijn nu al aan het eisen wat ze willen en denken recht op te hebben .Er hebben zich bendes gevormd al van die zogenaamde vluchtelingen die de Zweden het leven met de dag moeilijker maken gezien de criminele activiteiten van hun in Zweden. Noorwegen heeft het goed gezien en gaat zelf maatregelingen nemen. Ze willen om het zelfde wat in Zweden gebeurd te voorkomen de grenzen sluiten het Schengen verdrag opzeggen en de grenzen sluiten voor islamitische gelukszoekers.

   1. Kodi

    Trump is right: Sweden’s refugee policy has led to problems it never imagined
    http://blogs.spectator.co.uk/2017/02/trump-right-swedens-refugee-policy-led-problems-never-thought-possible/

    Tucker Carlson Interviews Ami Horowitz, Director of Sweden and Refugee Documentary (02/17/17)
    https://www.youtube.com/watch?v=OSzjfAMk-RI

    En laten we eerlijk zijn: Donald Trump had het niet over dat er een aanslag had plaatsgevonden >http://nos.nl/artikel/2159120-trump-doelde-niet-op-een-aanslag-in-zweden.html Wel over wat voor een zooitje het in Zweden is geworden met al die massale invasies van achterlijke culturen en de grotere verbanden m.b.t. Islamitisch terrorisme in Europa. En daarin heeft hij groot gelijk. Gisteren zag ik het NOS Staatshoernaal suggereren dat Donald Trump het over een aanslag in Zweden had. Wie verspreidde er dus fake news? Dat was het NOS Staatshoernaal zelf!

    Did Trump make up a terrorist attack in Sweden?
    https://www.youtube.com/watch?v=t0tSLV3GGQc

 3. Frulen

  Goed artikel Michael, spijker op de kop !

 4. Adriaan

  Taselaar, je wordt met dit artikel van DDS behoorlijk te kakken gezet. Wat ben je een toch een grote leugenaar. Bovendien heb je je onethisch gedragen. Trek je terug als hoofdredacteur, je bent namelijk niet geschikt voor een dergelijke functie.

 5. Wim

  Maar wat heeft dat instemmen van dat broederverraad die Paul opgeleverd.

  1. jennifer

   Misschien ook uit het potje van Soros betaald geworden, dan kan je hem onder landverrader op het lijstje zetten inmiddels.

  2. Kodi

   Zou hij er ook kopgelden voor opstrijken, net zoals dat Peter R. de Vries voor rekening van ’t algemeen ook heel wat kopgelden opstrijkt voor aanschuiven bij Pauw?

   Paul Wilders is overigens ook auteur bij de extreem linkse haatsite VARA’s Joop! van agitpropper Francesco van Jole.

   Valt het kwartje?

 6. jennifer

  Ik zei het al toch dit smerige spelletje is door de broer van Wilders in samen werking met RTL opgezet. Hij heeft er flink voor betaald gekregen die broer. Hier in Limburg weten we inmiddels wat voor een rat die broer in werkelijkheid is. Dat hij meedoet aan riool journalistiek is bekent, het is een nietszeggend laf persoon die Paul Wilders die zich nog heeft laten betalen om zijn eigen broer zwart te maken, dan ben je van een niveau wat diep onder 0 ligt toch als je aan zoiets meewerkt.

 7. Ome Ga

  In 2009 reeds, niks nieuws onder de links toegeeïgende zon; die altijd vol van haat is en verschroeit de recht(s)geaarden maar streelt linkse fake en hun boze haatbaarden.

  “Volgens Paul Wilders is zijn broer ingesprongen op de leegte, het gebrek aan betrokkenheid bij de samenleving dat de traditionele politieke partijen hebben laten vallen en dat nog steeds bestaat.

  Over Fitna zei Paul dat de inhoud beneden alle peil was. De broers Geert en Paul Wilders spreken elkaar nauwelijks en zijn volgens Paul gebrouilleerd’.

  http://ambtenaar.blog.nl/media/2009/11/17/broer-van-geert-wilders-is-uit-op-macht

 8. Ni28

  Goed voorbeeld van verdraaiingen die links gebruikt om eigen waarheid te construeren. De hele context van een gesprek wordt aangepast voor de hetze. Om een familielid te misbruiken voor politieke spelletjes is het laagste wat je als journalist kunt doen. Dat is riooljournalistiek. En die broer is ook niet echt snugger om familie en politiek te mengen.

 9. Ni28

  Gustaaff@ een lammetje gaat ook niet voor advies bij de wolf.

  1. Gustaafff

   Zou je de beantwoorden-knop willen gebruiken? Ik heb geen flauw idee waar je op reageert.

  2. NederNederlander

   Ni28@

   Gustaafff@ is de wolf!!

 10. Ego-non-solus

  Als RTL Nieuws het lef had hier een serie van te maken zou dat inderdaad nieuws kunnen opleveren; een kijkje achter de persoon. Zo denk ik dat velen anders naar Rutte zouden kunnen gaan kijken als we zouden lezen dat hij op school er satanisch plezier in had om meisjes te pesten of dat Pechtold er een handje van had voor klikspaan te spelen. Nu dit eenzijdig tot Wilders beperkt blijft kun je m.i. rustig spreken van een poging tot karaktermoord.
  Maar zoals wel vaker blijkt is dit toegestaan zoals het maar van links naar rechts gaat. De omgekeerde richting is vanzelfsprekend moreel verwerpelijk.

 11. Ria

  @ Gustaaf;
  Wilders wilt niet naar het debat omdat de pers wat lelijks over hem schrijft.
  Ik heb al veel kul gelezen maar dit slaat werkelijk alles !
  Er wordt al jarenlang niets anders dan lelijks (lees vuil)over hem verkondigt in de pers en dan zou hij daar nu opeens een punt van maken ?
  NEE Gustaaf, waar het bij Geert om ging was dat die smerige pers zijn familie misbruikt om hem zwart te maken en was voor Geert nou net een brug te ver en terecht, want als media kun je niet lager zinken dan familieleden misbruiken om je tegenstander uit te schakelen. Het begrip NSB. komt bij mij als gal naar boven bij deze lage en smerige truc van RTL.

 12. NederNederlander

  Omdat RTL zelf zijn afspraken niet is nagekomen en Wilders tabee heeft gezegd willen ze hem nu zo een hak zetten!!
  Hoe laag wilt RTL nog zakken in zijn geloofwaardigheid!!
  Een ding is zeker en dat maakt Wilders sterk!!
  Hij heeft nooit een familie van een partij lid gebruikt om aan zijn gerief te komen.
  De andere partijen die met RTL mee doen wel!!
  In mijn opvoeding hebben ze me altijd geleerd werk en privé gescheiden houden.
  Bij de media, politiek en Gustaafff @ denken ze daar heel anders over!!
  Volgens mijn zou Gustaafff @ zijn eigen familie nog verkopen om aan zijn eigen gerief te komen.

  1. Ria

   Zo gingen tijdens de WO2 de NSB-ers ook te werk.

 13. Anna

  RTL hebben de broer van Wilders expres opgezocht. Iedereen weet dat Paul Wilders GroenLinks stemmer zijn broer Geert al jarenlang demoniseert.
  RTL wilde een steen bijdragen en gelijktijdig een wraakactie nemen.
  RTL is een wraakachtige en onbetrouwbare zender die al jaren in de weer is om de PVV in een kwaad daglicht te stellen. Top RTL deugt niet.

 14. Beukman

  Welke versie van het verhaal ook waar is, wat Wilders hier in feite doet, is zijn broer monddood maken. Die mag van hem niet praten met de pers. Als die broer dat dan vervolgens wél doet, geeft hij de boodschapper – RTL – de schuld.

  Wat recht overeind blijft staan zijn deze woorden:

  “Het is jammer dat de kiezer aan het kortste eind trekt. Die wordt door de leider van de PVV niet over de standpunten van zijn partij geïnformeerd. Als je de politiek ingaat wordt je geacht verantwoording af te leggen en te debatteren over je standpunten.”

  Overigens komt het Geert wel heel goed uit: voor het debat waarvoor hij nu wegloopt, was hij ingedeeld in het blokje dat gaat over de AOW-leeftijd. Iedereen die in 2012 al volwassen was, begrijpt dat hij dit geen prettig onderworp had gevonden om over in debat te gaan.

  1. Anna

   Beukman Degenen die het als normaal vindt dat voor verkiezingen een nieuwszender familie gaat ge”mis”bruiken om wraak te nemen op een persoon deugt zelf ook niet. Waarom pakt RTL Wilders en niet Mark Rutte? Beiden hadden afgezegd omdat RTL zijn afspraak niet was nagekomen. Super miljonairs van Top RTL met grote huizen, grote afgeschermde tuinen met zware beveiliging deugen niet. Ze moeten het hebben van hun kijkers anders zijn ze nergens.

   1. Gustaafff

    “Waarom pakt RTL Wilders en niet Mark Rutte…”

    Paul Wilders zit zelf bij Pauw en Witteman, terwijl hij er lustig op los twittert.

 15. Anna

  RTL gebruik familie van Wilders om hem voor de verkiezingen zoveel als mogelijk zwart te kunnen maken. RTL top heeft kennelijk de hoofdredacteur Taselaar een opdracht gegeven. Die RTL top is lag bij de grond.

  1. Beukman

   @Anna
   En vind jij Paul Wilders dan ook laag bij de grond?

   1. Anna

    Beukman. JA. Broer van Wilders Paul Wilders is samen met platte bagger RTL laag bij de grond om voor heel de wereld familie Wilders te kijk zetten. Platte-bagger RTL weet zoals iedereen dat GroenLinks demoniseerder Paul zijn broer Geert Wilders al jarenlang overal zwart maakt. Hoeveel is Paultje rijker geworden om de super miljonairs van RTL een handje te helpen?

    1. Beukman

     @Anna, @Neder
     Vinden jullie dat een familielid van een politicus zich überhaupt niet mag laten interviewen over die politicus, of alleen niet als hij of zij iets slechts over deze politicus te melden heeft?

     1. Ria

      @ Beukman, ik vind inderdaad dat een familielid nooit of te nimmer uitspraken mag doen over, laat staan interviews mag geven als dat familielid een beroemd figuur is en al helemaal als het om een politicus gaat.
      Ten eerste doe je dat als familielid niet, er bestaat ook nog zoiets als respect, hoe de verhoudingen ook liggen binnen die familie, dat is gewoon not done. En heb je nog enig hersencel over (wat ik bij die Paul dus betwijfel) dat je met je uitspraken iemand chantabel kunt maken. Er wordt een verhaal verteld over een persoon en we weten allemaal hoe een verhaal uit zijn verband getrokken kan worden en op een gegeven moment een eigen leven gaat leiden, dat is zeer gevaarlijk, de media en de anti-PVVers smullen er nu van, maar ik zou die wel eens willen horen als hun priveleven zo te grabbel wordt gegooid. En daarom heb ik zo’n vermoeden dat die Paul niet echt 100% want iemand die dat wel is, die denkt nog wel twee keer na, voordat hij zijn broer via de media aanvalt. Het spreekwoord, van je familie moet het maar hebben, is bij deze een mooi voorbeeld.

     2. Beukman

      @Ria
      Heb je het stuk over Geert gelezen? Hier staat het:

      http://www.rtlnieuws.nl/nederland/paul-wilders-ik-hou-van-geert-al-verwerp-ik-zijn-gedachtegoed

      Het interview bestaat uit drie delen, die voor een klein deel door elkaar staan.

      Deel 1 gaat over herinneringen met zijn broer. Die zijn positief: aardige dingen over Geert, maar niks bijzonders.

      Deel 2 zijn politieke/algemene uitspraken over Geert. Deze uitspraken had iedereen kunnen hebben gedaan. Het gaat over de politieke keuzes die Geert heeft gemaakt, en over de nadelige invloed van zijn geïsoleerde sociale positie op zijn doen en laten. Iets wat ik hier zelf ook al eens heb aangestipt, daar hoef je geen broer voor te zijn. Ook de dictatoriale wijze waarop Geert de PVV bestuurt komt aan bod, maar dit levert geen nieuwe vergezichten op.

      Deel 3 ten slotte gaat over de bedreigingen die Paul ontvangt. Dit deel heeft verreweg de meeste nieuwswaarde.

      Er wordt voortdurend familie van beroemdheden geïnterviewd, in kranten, op tv en op internet. Ik heb daar nog nooit iemand over horen protesteren. Jij? Waarom dan nu opeens wel? Met welk deel van het interview met Paul heb jij problemen, en waarom?

      Wat vind je er eigenlijk van dat Geert zelf in een interview met Libelle over zijn moeder heeft gesproken – die overigens geen PVV stemt? Is Geert daar ook een grens mee overgegaan, of hebben familieleden van beroemdheden minder recht op privacy dan die beroemdheden zelf?

   2. NederNederlander

    Beukman@
    Paul Wilders is laag bij de grond!!
    Als Paul Wilders RTL nodig heeft om een familie ruzie uit te vechten wat totaal niks met de politiek te maken heeft dan ben je laag bij de grond om zo toch nog aan je gerief te komen doormiddels publiekelijk een familie ruzie uit te vechten en publiekelijk zo iemand aan de schandpaal te nagelen.
    Dat is niet alleen laag bij de grond maar zekers middeleeuws.

    1. Ria

     @ Beukman
     Ik heb inderdaad het Libelle interview gezien, daar vroeg Ebru naar zijn moeder, het enige wat Geert Wilders o.a. over haar zei was, dat zij een lieve moeder met veel geduld is en dat hij van zichzelf vond dat hij wel wat meer geduld zoals zijn moeder kon gebruiken, niets meer en niets minder. Wel even iets anders dan die broer dus en dat die broer gezegd zou hebben ik hou van mijn broer….daar zet ik dan toch heel wat vraagtekens bij, want een liefhebbende broer die beschermt hem door dik en dun en die gaat niet via de media even roeptoeteren dat hij zich voor zijn broer schaamt en via Twitter openlijk zijn excuses gaat aanbieden om wat zijn broer zegt en doet. Als broer is die Paul een nul en als mens nog minder.

     1. Beukman

      Paul Wilders wordt vanwege de politieke activiteiten van zijn broer Geert bedreigd. Ik kan me dus wel voorstellen dat hij in tweets afstand neemt van Geerts politieke ideeën. Jij niet? Moet hij dan maar zijn mond houden en de bedreigingen over zich heen laten komen?

      Daar komt bij dat, zoals ik al stelde, Pauls mening over Geert de politicus niet verschillen van wat een heleboel Nederlanders van Geert vinden.

      Broederliefde gaat uiteraard dieper dan verschil in opvattingen. Je houdt van je broer omdat het je broer is. Er is dus niets vreemds aan dat Paul zegt van zijn broer te houden ondanks diens politieke opvattingen. En juist waar Paul persoonlijk wordt, zit er geen kwaad woord tussen.

 16. Ome Ga

  Beuksmeer, vuile trol draai het maar weer alles om.
  Ga toch eens weg hier, ga naar Iran of zo, of een ander kalifaat…
  N-Korea mag ook. Dat zal je een toontje lager zingen, kaklinks sujet, fake theemuts, laf bal gehakt, galgerad.

  Beukstront: “Welke versie van het verhaal ook waar is, wat Wilders hier in feite doet, is zijn broer monddood maken”.

  En dan, dáár mag je ook je slachtofferol spelen! Altijd degenen die recht(s)geaard zijn, geef je hier een hak, dáár mag je – als vuile landverrader – je slachtofferrol spelen met beroeps fakeslachtoffers, moslims, verraders en links tuig.
  Kijken hoe lang je het volhoudt, hufter! Smeer ‘m! Rot op! Rioolput, leugenaar!

  1. Humbert Humbert

   Ome Ga is al weer vroeg aan het drinken geslagen.

  2. Beukman

   Hou het beschaafd, @Ga. Probeer het eens met argumenten in plaats van met gescheld.

   1. Ego-non-solus

    Nou laat ik dan maar eens beschaafd een vraag stellen.
    Waarom vindt u de mening van een ‘broer-van’ relevant en die van andere Nederlanders niet of van hen juist verwerpelijk. Het is van beide één: of je interviewt velen en laat een palet aan meningen zien of je doet niets. Naar mijn idee is het inderdaad journalistiek van lage kwaliteit om een obligaat en voorspelbaar tegengeluid de ruimte te geven en andere niet.

    1. jennifer

     Ik woon er bij n de buurt en ik zeg het nogmaals die paul wilders heeft zich rijkelijk laten betalen door RTL om mee te doen aan dit smerige politieke spelletje van RTL. Iedereen hier in de buurt weet wat voor een leugenaar die paul is. Een judas is het en stelt ook nog eens niets voor oo nog.

     1. Humbert Humbert

      Heeft Jennifer een bron waaruit kan blijken dat Paul Wilders zich rijkelijk door RTL heeft laten betalen of zoog ze het gewoon uit haar duim?

    2. Beukman

     @Ego
     Het gaat niet alleen om relevantie, het gaat ook om nieuws. Maar uiteraard is de mening van “de broer van” nieuwswaardig. Zo heeft ook de mening van Henny Cruijff over zijn beroemde broer extra nieuwswaarde, heel begrijpelijk toch?
     Ik vind het merkwaardig dat de critici alhier de media verwijten de mening van een persoon af te drukken omdat deze hen niet bevalt. Want ik weet wel zeker dat niemand had geprotesteerd als Paul Wilders zijn broer de hemel in had geprezen.

     1. Ego-non-solus

      Niemand had geprotesteerd als … . Klopt, 95% zeker.

      Maar dat zou nooit zijn gebeurd mijnheer Beukman. N.m.m. heeft RTL deze broer als vehikel gebruikt om negatief nieuws te kunnen melden. Deze man heeft zich laten misbruiken, mogelijk om ook zichzelf eens in het nieuws te plaatsen. Maar zijn motieven zijn hier niet relevant. Zoals (vroeger? ik reis als even niet meer met de trein) in de trein stond ‘misbruik wordt gestraft’ lijkt het mij nu niet onjuist dit misbruik te benoemen en aan de kaak te stellen. Al was het maar om de pers te laten zien dat niet alles klakkeloos wordt geslikt.

     2. Beukman

      Ego-non-solus schrijft:
      “N.m.m. heeft RTL deze broer als vehikel gebruikt om negatief nieuws te kunnen melden. Deze man heeft zich laten misbruiken, mogelijk om ook zichzelf eens in het nieuws te plaatsen.”

      Ik verwijs graag naar mijn reactie aan Ria op nr. #40. Paul weet heel aardige en vriendelijke dingen over zijn broer te melden uit de privé-sfeer. Zijn andere uitspraken gaan over de politiek en over Geerts manier van leiding geven. Die zijn minder aardig, maar ze verschillen niet van wat heel veel andere mensen óók vinden. Waarom zou Paul de mond moeten worden gesnoerd, terwijl anderen wél hun zegje mogen doen?

  3. Kodi

   Het verschil tussen trol Beukman anno 2017 en de NSB anno 1939 is slechts gering; Beiden bereiden de weg voor overgave en onderwerping en collaboratie aan de vijand.

 17. Kodi

  RTL zegt nou dat Paul Wilders zelf contact met RTL genomen heeft. Wat een leugen. Eén of ander door Soros betaalde Marokkaanse tante uit Marokko heeft met hem contact opgenomen.
  https://pbs.twimg.com/media/C5G_6tnXAAATd9w.jpg

 18. Syntha

  Tja Familie. Een Nederlands spreekwoord zegt: van je familie moet je ’t maar hebben.

  Gaat ook hier weer op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.