Chef Digitaal Volkskrant: "Sterk dat RTL nieuwsgierige, relevante journalistiek over de PVV bedrijft!"

Geen categoriefeb 19 2017, 21:00
Het mediakartel in actie.
Kustaw Bessems is Chef Digitaal van de ultralinkse Volkskrant. Als zodanig zou je verwachten dat hij het ge-wel-dig mooi vindt dat RTL Nieuws een wanstaltig interview publiceerde met Paul Wilders, de broer van Geert.
En wat zien we hier? Juist, meneer stelt inderdaad niet teleur!
https://twitter.com/KustawBessems/status/833372598151106560
Natuurlijk is het een grove schande dat RTL Nieuws dat interview online zette. Daar kan echt geen twijfel over bestaan. Het is dan ook geheel terecht dat Wilders heeft laten weten dat hij het grote lijsttrekkersdebat van de PvdA-vriendelijke zender niet zal bijwonen.
Waarom ik er dan toch zo blij mee ben dat Bessems die onzinnige post hierboven vanavond op Twitter slingerde? Simpel: hij bewijst ermee dat wij gelijk hebben. In theorie is er sprake van allerlei verschillende media, maar feitelijk vormen de media één groot politiekcorrect kartel. Dit kartel houdt elkaar voortdurend de hand boven het hoofd en haalt een ieder die ook maar een beetje rechts aandoet systematisch onderuit. Ondertussen doen ze net alsof ze "neutrale journalistiek bedrijven," en beklagen ze zich over rechtse websites als De Dagelijkse Standaard die in hun ogen veel te eerlijk en open zijn over hun denkbeelden. Of eigenlijk: veel te rechts.
Door het interview met Paul Wilders te plaatsen heeft RTL Nieuws bewezen dat het een volstrekt onbetrouwbare nieuwszender is die, net als de NPO, het doel heeft om de PVV klein te houden. Of eigenlijk: klein te maken. Vervolgens komt Bessems er overheen met een belachelijke tweet waaruit blijkt dat hij dat doel deelt.
Op deze manier ontmaskert het mediakartel zichzelf. Wij kunnen elke dag herhalen dat ze één incestueuze bende vormen met de politieke elite, maar niets brengt dat zo duidelijk in beeld als dit soort wangedrag en (vervolgens) het goedpraten ervan.
Mijn dank aan Bessems is dan ook groot. Hartstikke bedankt, Kustaw, dat je het masker van de neutraliteit en objectiviteit zo duidelijk aflegt en heel Nederland je echte gezicht laat zien! Je doet ons werk voor ons. Heel plezant!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten