HAHA! ‘Jalta’ gaat Thierry Baudet helemaal kapotmaken. “ER IS VIAVIAVIA EEN BAND MET POETIN!”

Oh nee! Thierry Baudet kan zijn koffers maar beter alvast klaarzetten. Het is klaar. Afgelopen. Jalta is namelijk van plan om Forum voor Democratie he-le-maal kapot te maken.

De enorm grote en invloedrijke website Jalta (huh?) van Joshua Livestro gaat stug door met haar obsessieve strijd tegen het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Volgens Livestro is Baudet namelijk een racist en een vrouwenhater pur sang. En dus moet hij kapot. Daartoe gaat hij het grootste wapen in zijn arsenaal gebruiken: de enorm invloedrijke website Jalta.

Wat? Ja. Jalta.

De eerste aanval richt zich op Baudets banden met Vladimir Poetin. Nou is er natuurlijk helemaal geen band, maar de ‘onderzoeksjournalisten’ van de website hebben toch iets gevonden. Via, via, via, via, via is er namelijk toch misschien iets wat in de verste verte op een mogelijke band kan lijken.

De Turkije-connectie is vergezocht, maar er is wel een financiële connectie met Rusland. De zeer omstreden Joods-Russische multimiljardair en oligarch Mikhail Fridman is de werkgever van Hugo Berkhout, nummer 21 op de kandidatenlijst van het Forum voor Democratie. Berkhout werkt, aldus zijn Linkedin-pagina, voor de Amsterdam Trade Bank N.V. Deze omstreden bank, die nu in de problemen is en mede daarom grote moeite heeft de administratie op orde te krijgen, is voor bijna 100% in handen van de Russische Alfa-Bank, waar Fridman de oprichter en eigenaar van is.

En wat blijkt? Die Fridman heeft dan weer een “warme relatie” met Vladimir Poetin én Donald Trump (die andere rechtse politicus die zo gehaat wordt door de eurofiele beweging). Livestro concludeert dan ook dat deze via, via, via, via connectie een duidelijk teken is dat FVD feitelijk een vooruitgeschoven eenheid is van Poetins imperiale leger:

Zo, zo, dat hakt er wel in, inderdaad. Ik stel voor dat we Baudet meteen dagvaarden en hem berechten wegens landverraad! Vuile Kremlin-agent dat ‘ie is! Wat een geluk dat er “fatsoenlijk rechtse” (kuch) websites als Jalta zijn die dit verraad aan de kaak stellen!

Wel een vraagje (gewoon omdat het kan): wat zegt dit eigenlijk over Livestro’s banden met George Soros, de radicaal-linkse multimiljardair die zijn fortuin gebruikt om a) allerlei linkse plannetjes er doorheen te duwen en b) om hele economieën om zeep te helpen als hij daar snel wat geld aan kan verdienen, zoals hij jaren geleden deed met de Bank of England? Of is dat heel anders omdat… nou ja, waarom eigenlijk?

Weet je wat prettig zou zijn? Als we het voor de verandering eens over de inhoud zouden kunnen hebben, bijvoorbeeld over FVD’s plannen om de NPO te saneren, uit de EU te stappen en een bindend referendum in te voeren. Maar ja, dat debat gaan Baudets tegenstanders natuurlijk liever niet aan. Ze beseffen immers maar al te goed dat ze die strijd nooit kunnen winnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ni28

  Heeft de heer Livestro toevallig zelf niet warme banden met Poetin aangezien zijn Jalta naam is van een plaats op de Krim die onder Russische bewind staat? Een onderzoekje naar Livestro misschien?
  Neemt niet weg dat de FVD wel een gematigd standpunt tegenover Rusland in zijn programma heeft. Ik heb de betekenis daarvan bij de FVD opgevraagd maar geen antwoord gekregen. Ik denk eerder aan een naïeve standpunt dan aan banden met Poetin natuurlijk. Maar die standpunt zit mij wel dwars.

 2. dapperedodo

  Een gematigd standpunt wat betreft Rusland is altijd goed. Beter dan die domme oorlogszuchtige taal van de EU.Gematigd staat niet gelijk met naief in deze.

  Heb je niks aan olie op vuren gooien. Dus gematigd? Prima Zouden meer mensen moeten doen wat gematigder zijn. Overal waar te voor staat is nooit goed.

  1. Ni28

   Gematigd over Poetin denken is onverstandig, hij hoort bij de gevaarlijkste mensen op aarde. Wie Rusland als vijand niet meegemaakt heeft weet het niet en kan zich dat niet realiseren. Voordeel voor Poetin deze jongere Westerse generatie.

   1. Ali Yas

    Eh, Ni28? Heb je de opheffing van de Sowjetunie gemist?

    1. Ni28

     Wat weet jij daarvan dan? Vertel uit je ervaringen.

     1. Anna

      Ni28. Niet gillen “wat weet jij daarvan dan”. Kom op met feiten.

   2. Anna

    Ni28, Geef eens voorbeelden waarom Poetin volgens u ” bij de gevaarlijkste mensen op aarde ” zou behoren?

 3. Adriaan

  Who the fuck is Livestro? Even gegoogeld en ik kom tot de verrassende ontdekking dat die man ooit eigenaar is geweest van DDS. Deze man is dus volkomen de weg kwijt. Blijkt ook wel, want hij ziet spoken. Sneue persoon.

 4. Syntha

  Niet voor ’t een of ander, maar op tv was te zien, dat ING een onderzoek naar witwassen aan zijn broek heeft hangen?

  Of haal ik nu twee bank-zaken door elkaar? Die banken toch. En zodra je het woord ” bank” hoort, is mister Soros van de partij. Ja sorry hoor.

  Lief strootje mag ophoepelen. Thierry Baudet blijft. Einde verhaal. En ze moeten daar eens ophouden met Putin-bangmakerij. Daar trapt men echt niet meer in, behalve misschien de schaapjes op links.

  Als er zo’n bommetje valt, kijk ik eerst naar Europa.

 5. Lex

  Heel simpel als hij maar door blijft gaan zonder enige feiten deze man aanklagen voor laster.

 6. jennifer

  Wordt er een beetje moe van,dat er personen zijn die deze partijen het leven zuur willen maken, waarom verdiepen ze zich niet eens in de achtergronden van al die andere partijen die denk ik ook allemaal zo zuiver niet zijn, en brengen dat in de openbaarheid, en proberen die personen niet kapot te maken. Dit soort lafaards die dit doen zijn zeker bang voor al die andere partijen dat ze dan gelijk opgepakt gaan worden. Ziek volk vind ik het die zo n hun tijd verspillen aan zoiets.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Euhhh

  Jalta
  Is dat niet de boreling van DDS ?

  Het zou me een lief ding waard zijn wanneer de Niet-Weg-Met-Ons-Medemens weer een bastion heeft maar Jalta was natuurlijk nimmer ontstaan als de Lezers deze site hadden groot gemaakt.
  Maar Livestro
  Kallt stellen van lieden alsde heer Niemoller.
  Hoenders, Gouden Eieren
  En iedereen ging in de diaspora

  Enfin
  De realistische (en stiekem dromende) Niet-Weg-Met-Onzers hebben wel een site nodig die enige ‘body’ heeft.
  Het maakt mij niet wie of wat of waar.
  Laten we hopen dat DDS een paar ‘stoute intellectuele’ denkers weet te strikken zodat we deze naargeestige episode kunnen afsluiten en eindelijk weer eens een smilodon aan de hals van de politiek correcten kunnen worden want de ontheemden zoeken een schip. Al wat we hebben zijn myriade roeiboten met aan het roer dappere navigators, kapers en stuurmannen die met de voeten en duimen de gaten proberen te dichten en amechtig trachten het water over de rand te hevelen.
  Maar een bastion van Gezond (en divers) Verstand zoals het vroegere DDS (of wat dat betreft het oude Pim Fortuyn Forum (toen ie nog nog leefde) of het wat oudere Elsevier hebben we niet.

  Het is ont-zet-tend schraal in dit universum momenteel !

 8. Rechtsstaat

  Alle kritiek op de FvD is niet gegrond maar daar geeft de linksmens niet om. Zij blijven net zolang inbeuken dat de FvD besmet raakt, dat is namelijk de strategie die de linkse media al decennia lang gebruikt. Zij redeneren dan ook met het principe van waar rook is, is vuur. Een groot deel van de bevolking geeft helemaal niet om politiek en zal zich niet verder verdiepen dan wat zij voorgeschoteld krijgen door de MSM. En juist daar komt de Fvd keer op keer negatief in het nieuws, en of dat nieuws nou waar is of niet de negatieve gedachten blijft hangen. Op die manier elimineren zij de rechtse populisten omdat deze stroming de linkse mediakartel (NPO) de oorlog heeft verklaard. De media bestaat uit rijke linksen mensen die niet uit geloofsovertuiging links zijn, neeee maar aan de mensenmassa geld verdienen en daarbij is een linkse goedmens profiel belangrijk. En om dat wereldje in stand te houden opent de MSM de aanval op partijen zoals die van de FvD. Belezen mensen kunnen Michael Van Der Galien gelijk geven als hij zegt dat de aanvallen van links een teken van zwakte is en zij het niet kunnen winnen met de zeer goede standpunten van de Fvd. Neemt niet weg dat de massa dit anders beleefd. Ik neem de woorden van de Theo Hiddema ter harte, die zij heel verstandig geen tweestrijd aan te gaan met de PVV maar juist een populistische verstrekking wil zijn in de kamer. De ontwikkelingen gaan de goede kant op weliswaar te langzaam maar het komt eraan.

  ps. voor alle bangmakers!! welke partij je ook aanhangt regeren doe je nooit alleen!!

 9. Jantje

  Livestro heeft een band met Stalin, volgens mij.

 10. Anna

  De EU en nationale politici hebben sterke banden met Turkse Erdogan en grootste mensenrechtenschenders van Saoedi- Arabië, Qatar en VAE. Westen (Obama) heeft deze gevaarlijke islamitische landen tot de tanden bewapend. Levensgevaarlijke toestand voor heel Europa.
  EU zal de Russen nog smeken om hulp aangaande de verdere islamisering en aanslagen. Livestro wordt steeds onbenulliger.

 11. Ni28

  Ik gill niet beste Anna maar de intonatie van je reactie doet vermoeden dat u aan de luidruchtige kant bent. U vraagt voorbeelden. Bent u zelf dan blind en kent u niet de geschiedenis? De sovjet unie is weg maar de drang om het russische rijk te herstellen voor expansie is niet afgenomen. Moet ik voorbeelden nog geven ook? Annexatie’s door Rusland zijn voorbeeld daarvan en onrust stoken in de voormalige sovjet republiek en ook. De landen achter de voormalige ijzeren gordijn zweten peentjes en verwachten aanval van de Russen. Realistisch als het Westen hun zou laten vallen. Poetin hoort in het rijtje met Erdogan alleen Erdogan roept en Poetin doet het zwijgzaam. Uiteindelijk zullen zij samen gaan. Nu al laat Poetin Erdogan van alles roepen maar hij is degene die hem gebruikt om Europa te destabiliseren. En Europa laat het toe. Ik ben geen fan van Poetin, u wel.

 12. Onderzoekt alles

  Ik weet niet hoor, maar de EU wil stuk voor stuk alle voormalige Sovjet unie deelstaten deel laten uit maken van de EU. En Poetin maakt zich ten onrechte zorgen en overreageerd door de KRIM te bezetten waar feitelijk een grootte meerderheid Russen wonen.

  Als de EU een land wil inlijven waar grootte hoeveelheden russen wonen, die niet in de EU willen. Dat de EU landen inlijft of omkoopt om in de EU te komen, een burgeroorlog aansteekt d.m.v. verhofstadt en van Baalen die een scanderen dat ze een democratische regering omver moeten werpen.
  Veel media is pure propaganda!!

  Is Poetin een goede gast? Nee zeker niet! Maar onze regeringen mogen ook even in de spiegel kijken!! Wanneer worden van Baalen en Verhofstadt voor het tribunaal gesteld vanwege het aanwakkeren van een burgeroorlog? Wanneer worden de landen die ISIS aan wapens hebben voorzien om ASSAD eruit te knikkeren berecht vanwege het bewapenenen van terroristen?

  Laten wij vooral kijken naar het gehele beeld voordat we beweren dat Rusland de ultieme slechterik is. Als we met Rusland kunnen samenwerken om ISIS af te maken en stabiliteit op de wereld te brengen, zonder dat de Russen belachelijke zaken willen, dan moeten we dat doen.

  Ik wil daarnaast ook geen WO3!! Leuk hoor stoer doen tegen Poeting maar als wij straks een atoombom op Brussel hebben dan hebben we niks meer om voor te vechten!!

 13. Onderzoekt alles

  correctie.

  Ik weet niet hoor, maar de EU wil stuk voor stuk alle voormalige Sovjet unie deelstaten deel laten uit maken van de EU. En Poetin maakt zich zogenaamd ten onrechte zorgen? Ja hij overreageerd door de KRIM te bezetten waar feitelijk een grootte meerderheid Russen wonen. Maar de EU is net zo schuldig aan dit alles.

  Als de EU een land wil inlijven waar grootte hoeveelheden russen wonen, die niet in de EU willen. Dat de EU landen inlijft of omkoopt om in de EU te komen, een burgeroorlog aansteekt d.m.v. verhofstadt en van Baalen die een scanderen dat ze een democratische regering omver moeten werpen. Is de EU dan niet net zo schuldig of veroorzaken zij zelf niet een verhitte relatie met Poetin??

  Veel media is pure anti russische propaganda!!

  Is Poetin een goede gast? Nee zeker niet! Maar onze regeringen mogen ook even in de spiegel kijken!! Wanneer worden van Baalen en Verhofstadt voor het tribunaal gesteld vanwege het aanwakkeren van een burgeroorlog? Wanneer worden de landen die ISIS aan wapens hebben voorzien om ASSAD eruit te knikkeren berecht vanwege het bewapenenen van terroristen?

  Laten wij vooral kijken naar het gehele beeld voordat we beweren dat Rusland de ultieme slechterik is. Als we met Rusland kunnen samenwerken om ISIS af te maken en stabiliteit op de wereld te brengen, zonder dat de Russen belachelijke zaken willen, dan moeten we dat doen.

  Ik wil daarnaast ook geen WO3!! Leuk hoor stoer doen tegen Poeting maar als wij straks een atoombom op Brussel hebben dan hebben we niks meer om voor te vechten!!

  1. Ni28

   Ik geef u gelijk dat de EU ook verkeerd bezig met haar expansie maar de voormalige sovjet republieken hebben alle recht om te willen wat zij willen. Poetin ziet de bui al hangen dus annexeert hij af en toe ergens een stukje. Het herstellen van de Russische rijk is zijn doel. Slavische volken zijn niet van huis uit expansieve volken maar de Russische en Servische tak zijn het wel leert de geschiedenis. Bovendien is Poetin niet voor niets bezig om zijn defensie te vergroten dat is echt niet om zich te beschermen tegen de steeds meer papieren NAVO.

 14. corfo

  Who the fuck is Livestro ? Nooit van die figuur gehoord, dus zal hij/zij wel onbelangrijk zijn; geen woorden meer aan vuil maken.
  Oorlogszuchtige taal kan ik mij nog wel herinneren van bijv. Timmermans, van Baalen, Verhofstadt enz. toen die gekken gingen staan schreeuwen in Oekraïne. Ik denk maar zo : Zij zijn niet wijzer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.