Pak de elite vandaag aan. Reken af met het partijkartel en stem op een partij die vóór Nederland is!

Vandaag is de dag. Na vandaag krijgt u vier jaar lang niet meer de mogelijkheid om te doen wat wat u vandaag kunt doen: keihard afrekenen met het partijkartel.

Volgens de laatste peilingen is dé belichaming van het partijkartel, de VVD, op weg naar een nieuwe overwinning. Dat is jammer — en eigenlijk gewoon volstrekt belachelijk — maar laten we wel wezen: zelfs als de VVD ‘eerste’  wordt zal de partij 11, 12, 13 of misschien zelfs wel 14 of 15 zetels verliezen. Normaal gesproken zouden we zo’n uitslag dan ook een nederlaag noemen. Het gaat er immers niet alleen om dat je groter wordt dan de anderen, maar ook dat je je eigen zetels vasthoudt of vermeerdert. Daar gaat de VVD sowieso niet in slagen. Meer dan 10 VVD-Kamerleden zullen hun baan verliezen. En dat hebben ze geheel en al te danken aan het linkse beleid van hun leider, Mark Rutte.

Tegelijkertijd stevent de PVV hoe dan ook af op een grootse overwinning. In 2012 verloren Wilders en de zijnen flink wat zetels, vandaag zal dat anders zijn. En wie weet, aangezien ik ervan overtuigd ben dat we de peilingen met een korrel zout moeten nemen kan het zomaar zo zijn dat de PVV de VVD wel degelijk kan uitdagen om de grootste te worden. Als dat gebeurt gaat Rutte natuurlijk helemaal af en kan de gevestigde politiek ineens niet meer om de PVV heen. Voor PVV-sympathisanten moet dat feit alleen al reden zijn om vandaag te gaan stemmen. Dat is tot nu toe altijd Wilders’ grootste probleem geweest: zijn kiezers naar de stembus te krijgen. Als er vandaag nog PVV-kiezers zijn die liever op hun luie kont blijven zitten dan te stemmen moeten ze zich werkelijk kapotschamen.

Hoewel GroenLinks en D66 ook op weg lijken naar winst, en het partijkartel daardoor de schade enigszins kan beperken, is er gelukkig ook goed nieuws: er zijn twee nieuwe anti-elitaire partijen die kans maken op zetels. De eerste is Forum voor Democratie, van Thierry Baudet. Volgens de meest recente peilingen stevent FvD af op 2 en misschien wel op 3 zetels. Het zou mij niet verbazen als dat er eerder 3 of 4 zijn. De partij heeft duidelijk momentum, niet alleen online, maar ook offline. Daar mogen wij van rechts ongelooflijk blij mee zijn: FvD is tegen het partijkartel en diens plannen voor de toekomst van ons land zijn gewoon geweldig.

Natuurlijk is VNL (VoorNederland) er dan ook nog. Lijsttrekker Jan Roos heeft het de laatste tijd wat lastiger in de peilingen dan Baudet, maar ik blijf er vertrouwen in houden dat hij wel degelijk in de Kamer komt. Maar ja, natuurlijk geldt wel dat iedere stem telt. Dat is dan ook één van de redenen waarom mijn stem naar deze partij (en lijsttrekker) gaat. Ik wil dat Roos na de verkiezingen plaatsneemt in de Tweede Kamer, mijn stem kan hij daar goed bij gebruiken. Daar komt bij dat VNL een fantastische doorrekening van het CPB heeft gekregen en niet alleen voor lagere belastingen is, maar ook nog eens voor forse investeringen in Defensie.

Die combinatie — fantastische plannen + elke stem telt — is waarom VNL mijn stem vandaag krijgt, hoewel ik de stormramfunctie van de PVV bijzonder kan waarderen, en grote waardering en respect heb voor FvD (die anders zeker weten mijn stem had gekregen).

Welke partij uw stem uiteindelijk ook krijgt, zorg er nou alsjeblieft voor dat we deze mogelijkheid gebruiken om het partijkartel én het mediakartel een gevoelige tik te geven. De grote kartelpartijen gaan vandaag hoe dan ook fors inleveren. Dat is geweldig nieuws. Maar laten we er nu ook voor zorgen dat daar vervolgens iets tegen in gebracht wordt. Nog nooit had rechtsliberaal Nederland niet één, maar meerdere partijen om uit te kiezen. Laten we onze stem gebruiken om ze allemaal de Kamer in te helpen waardoor ze elkaar schérp houden. U weet: hoe meer concurrentie, hoe scherper ze moeten blijven. Minder concurrentie zorgt uiteindelijk altijd voor een linkse houding bij rechtse partijen, wat overduidelijk zichtbaar is geweest bij de VVD.

Als we echt iets willen veranderen moeten VNL en Forum voor Democratie vandaag de Kamer ingestemd worden (die laatste lukt dat sowieso, de eerste vermoed ik ook, maar zij kunnen nog wel elke stem gebruiken om dat doel te bereiken), en moet de PVV forse winst boeken. Aangezien we allemaal maar één stem hebben om uit te brengen moeten we die stem wijselijk gebruiken, maar ook om de partij te steunen die het meest overeenkomt met onze eigen ideeën. Voor mij is dat VNL. Is dat voor u ook zo, stem dan op die partij. Is het een andere partij, zoals Forum voor Democratie of de PVV, ook prima, geef hen dan uw stem. En als u echt niet anders kunt dan stemmen op een oude partij, ga dan voor het CDA van Sybrand Buma en Pieter Omtzigt; die hebben de afgelopen jaren in ieder geval nog echt campagne gevoerd.

Wat u vooral niet moet doen is dé vertegenwoordigers van het partijkartel — VVD, PvdA, en de partijen die dit kabinet in feite gedoogden (D66, ChristenUnie, GroenLinks) — uw stem te geven. Zij zullen hun leven nooit beteren. Gebruik vandaag dus om met hen af te rekenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. rosmalen53

  De eige persoon die mijn stem krijgt is wilders,de rest is een kopie die denkt mee te liften op het succes van een ander.
  Als die 2 die op het fotootje erbij staan zo voor het landsbelang zijn hadden ze samen wel een partij opgericht.
  Trap er niet in ,ze zijn alleen opgericht om wilders zo klein mogelijk te houden zodat de elite hem dadelijk kunnen uitsluiten

  1. jennifer

   Helemaal waar, wat je zegt. Dat ze zich maar eerst eens waar maken net zoals Wilders al meer als 10jaar doet voor het land, met vrees voor eigen leven.

 2. Marija

  Een heel verstandig artikel

  GA IN IEDER GEVAL STEMMEN

  1. DutchDropveter

   Maar wel NA 18:00 uur!!! laat de exitpolls geen strategische eindspurt worden!

   1. Watchman

    Exitpolls; na peilingen de laatste stuiptrekking van links om alsnog de boel naar haar hand proberen te zetten.

    1. DutchDropveter

     Wederom niet de meest betrouwbare poll
     https://capibarabv.nl/exit-poll-2017/

 3. Ome Ga

  Junker en die andere ongekozen EU-Fascist (ben naam kwijt), lekker net voor “onze”(?!) verkiezingen, waar bemoeit dat Rutterotte gaaijes zich toch mee!!!?
  Hebben we jullie om je mening gevraagd, TUIG???

  “STRAATSBURG – ,,Het is een schande” wat de Turkse president Erdogan heeft geroepen over Nederlandse nazipraktijken. ,,Ik zou ook nooit accepteren wat er allemaal gezegd is”, zei de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en oud-premier van Luxemburg woensdag in het Europese Parlement in Straatsburg.”

 4. Josef Hondenboer

  Ik hoop dat het verhaal niet té optimistisch zal blijken en ‘rechts’ wederom vier lange jaren zal worden verguisd en geridiculiseerd door de NPO. Ik hoop dat “rechts voldoende meerderheid krijgt dat zij dat hele omroepstelsel kunnen gaan saneren.

 5. Ome Ga

  En wij maar betalen voor nepvertegenwoordigers van ons volk,men in Brazilië kan die ‘volksvertegenwoordiger’ er ook wat van. Zielig:

  De Braziliaanse president Michel Temer heeft zijn officiële residentie in de hoofdstad Brasilia verlaten als gevolg van ‘slechte energie’ en ‘de aanwezigheid van geesten’.
  Temer (76) en zijn 33-jarige vrouw Marcela hebben het presidentieel paleis, het Palacio da Alvorada, verruild voor de woning die normaal gesproken wordt bewoond door de vicepresident.

  Het paleis beschikt over een groot zwembad, een kapel, een bioscoop en een landingsplaats voor helikopters.

  Kippenvel
  “Ik voelde daar iets vreemds,” zei Temer in tijdschrift Veja. “Ik kan al vanaf de eerste nacht niet slapen daar. De energie was niet goed.”

  Lul.

 6. Gustaafff

  Het “partijkartel” is niet mijn overweging als ik straks in het stemhokje sta.

  Mijn stem gaat naar de partij die, in haar programma, recht doet aan het leven en onze veiligheid.

  1. DutchDropveter

   voor jou SGP dat weten we al, Geloof zou verboden moeten worden bij de staat ow wacht…

   1. Floris van Duin

    Met 20 zetels zou de PVV zo’n 13% van het electoraat vertegenwoordigen. Op grond van dit feit lijkt het niet onredelijk hem slechts een plaats in de oppositie te gunnen.

    1. Pollewop

     LOL. Geert krijgt 13% van de stemmen en spreekt namens het HELE VOLK!

     Whoehahaha

     1. Gustaafff

      Dat is iets wat ik de populistische droom noem, @pollewop. De PVV denkt dat zij namens het volk spreken, maar dat is geenszins zo. Er gaat straks een klein deel van de Nederlandse inwoners op de vier jongste populistische partijen stemmen (DENK, PVV, FvD, VNL). Het volk, of althans een meerderheid daarvan, kiest gewoon de gevestigde partijen.

     2. Pollewop

      Zeker Guusje, en dat klein deel van ons volk betreft ook niet het snuggerste deel. De meeste fans van Blondie zijn laagopgeleid, werkloos of hebben andere problemen.
      Waarom zou iemand met een goed stel hersens, een normale baan en een normaal leven op de PVV stemmen?

     3. jennifer

      Geert zou eigenlijk alle stemmen moeten krijgen in dit land. Al die andere partijen zijn niet democratisch,en sluiten voor dat de verkiezingen zelfs geweest zij al n partij uit. Of vind jij het democratisch om een partij uit te sluiten ook met gewin. Dan kan je toch niet meer van democratie spreken en dit puur omdat het niet in hun politieke straatje past dat iemand in dit land de dingen durft te benoemen zoals ze zijn, inplaats van alles binnen te halen en er gelijk eerste rang burgers van te maken zonder inbreng van hun kant,en eigen burgers in de hoek neerzetten dan. Eigen burgers zijn de dupe geworden van het politieke systeem in dit land, en als jij je zo geroepen voelt om op die oude partijen te gaan stemmen, mag je gaan twijfelen aan je zelf of je wel Nederlander bent.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Zo gestemd
  Even getwijfeld over het dynamische duo Thierry en Theo die ik (net als Jan Roos trouwens) een excellente uitslag toewens (bij Thierry gaat dat wel lukken, Jan zal geen zetels krijgen) maar toch maar op nummer 5; Martin Bosma gestemd.

  Zojuist ook even een flesje Lagavulin gehaald, niet dat ik verwacht dat de PVV de grootste wordt (ik denk dat ze zo rond de 20 zetels, misschien zelfs nog wat minder binnenslepen) maar dat zal me niet beletten om de historische teloorgang van de PvdA met de nodige smaak te aanschouwen.

  1. Watchman

   We gaan het zien. Persoonlijk vind ik 20 zetels voor de PVV nogal onderschat, maar ik kijk nergens meer van op in dit land.

  2. ballus

   Op grond van de scholierenverkiezingen van gisteren, de exit poll van het AD in Heemskerk en het stemgedrag van voormalige PVV aanhangers in mijn omgeving verwacht ik dat de PVV niet verder komt dan 15 zetels. Ik hoop op een VVD, CDA , D66 en Cu kabinet. De VVD gaat vandaag met afstand winnen. Ook al halen ze niet het resultaat van 2012, zal daar de vlag uitgaan.

 8. Watchman

  Pluim voor dit artikel!

 9. Ruud562

  Een coalitie van de drie bovenstaande kopstukken- c.q. partijen kan heel verfrissend zijn de komende vier jaar! En zeker na bijna acht leugens, bedrog en uitverkoop door en onder een Rutte! Daarom, mijn stem gaat zéker naar een van die drie partijen die voor het behoud van Nederland zijn! Voor het behoud van ons zeggenschap, onze souvereiniteit, onze veiligheid, identiteit en cultuur! Voor een Benelux-verband en géén EU!

 10. Ruud562

  “Voor een linkse houding bij rechtse partijen, wat overduidelijk zichtbaar is geweest bij de VVD.”
  P.S. Michael, een marktwerking in de zorg met alle gevolgen van dien, vooral voor de ouderen, marktwerking in het openbaar vervoer waardoor er structurele toestanden zijn op het spoor, minder ambtenaren waardoor o.a. een Defensie bijna is uitgekleed, nou niet bepaald linkse invloeden, dunkt me zo! Ja, wel wat de instroom aangaat van zogenaamde vluchtelingen, dat wel, maar daar zit een EU-beleid achter én een politiek eigen belang!

 11. monach

  Wie niet bereid is om de vrijheid te verdedigen door islam de vrijheid te ontnemen, zal iedere vrijheid verliezen.

  [aldus Blondemevrouw]

 12. HaZ

  Zelfs voordat je je stem gaat uitbrengen moet je al een keuze maken in het stemlokaal: 2 mogelijkheden om je stempas te laten controleren: rechts een blanke nederlandse jongeman van rond de 25 en links een moslima incl.vodden op het koppie. het lijkt wel of ze het erom doen. Rechts stonden reeds 3 personen in een rijtje en links niemand. Ik heb rechts gekozen en rechts gekozen 😉

 13. berna

  Ik denk dat Mark Rutte opeens een voorsprong krijgt omdat hij “leiderschap” heeft getoond. Maar ik begrijp iets niet. In Nieuwsuur gisteravond zei een columnist van NRC dat hij al donderdag wist dat die minister uit Turkije kwam en dat Mark Rutte dat ook wist. Hoe komt het dat hij dit niet heeft kunnen voorkomen als die vrouw pas op zaterdag kwam. Waarom pas op zaterdagochtend de landingsrechten geweigerd? Waarom die vrouw niet bij de grens tegengehouden?
  Hoe bedoel je leiderschap, hij had dit donderdag of vrijdag al de kop in kunnen drukken en het dus niet zo ver hoeven laten komen. Nu heeft hij het tot een confrontatie laten komen incl. schietrechten voor de politie. Kan iemand mij vertellen waarom ze dit in Nederland als indrukwekkend leiderschap zien? wat voor bescherming is dat?? dan schiet je toch te kort? Is er een journalist die hiervan de details kan uitzoeken, er klopt iets niet, hoever kwam dit Rutte goed uit??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.