Pak de elite vandaag aan. Reken af met het partijkartel en stem op een partij die vóór Nederland is!

Geen categoriemrt 15 2017, 11:00
Vandaag is de dag. Na vandaag krijgt u vier jaar lang niet meer de mogelijkheid om te doen wat wat u vandaag kunt doen: keihard afrekenen met het partijkartel.
Volgens de laatste peilingen is dé belichaming van het partijkartel, de VVD, op weg naar een nieuwe overwinning. Dat is jammer -- en eigenlijk gewoon volstrekt belachelijk -- maar laten we wel wezen: zelfs als de VVD 'eerste' wordt zal de partij 11, 12, 13 of misschien zelfs wel 14 of 15 zetels verliezen. Normaal gesproken zouden we zo'n uitslag dan ook een nederlaag noemen. Het gaat er immers niet alleen om dat je groter wordt dan de anderen, maar ook dat je je eigen zetels vasthoudt of vermeerdert. Daar gaat de VVD sowieso niet in slagen. Meer dan 10 VVD-Kamerleden zullen hun baan verliezen. En dat hebben ze geheel en al te danken aan het linkse beleid van hun leider, Mark Rutte.
Tegelijkertijd stevent de PVV hoe dan ook af op een grootse overwinning. In 2012 verloren Wilders en de zijnen flink wat zetels, vandaag zal dat anders zijn. En wie weet, aangezien ik ervan overtuigd ben dat we de peilingen met een korrel zout moeten nemen kan het zomaar zo zijn dat de PVV de VVD wel degelijk kan uitdagen om de grootste te worden. Als dat gebeurt gaat Rutte natuurlijk helemaal af en kan de gevestigde politiek ineens niet meer om de PVV heen. Voor PVV-sympathisanten moet dat feit alleen al reden zijn om vandaag te gaan stemmen. Dat is tot nu toe altijd Wilders' grootste probleem geweest: zijn kiezers naar de stembus te krijgen. Als er vandaag nog PVV-kiezers zijn die liever op hun luie kont blijven zitten dan te stemmen moeten ze zich werkelijk kapotschamen.
Hoewel GroenLinks en D66 ook op weg lijken naar winst, en het partijkartel daardoor de schade enigszins kan beperken, is er gelukkig ook goed nieuws: er zijn twee nieuwe anti-elitaire partijen die kans maken op zetels. De eerste is Forum voor Democratie, van Thierry Baudet. Volgens de meest recente peilingen stevent FvD af op 2 en misschien wel op 3 zetels. Het zou mij niet verbazen als dat er eerder 3 of 4 zijn. De partij heeft duidelijk momentum, niet alleen online, maar ook offline. Daar mogen wij van rechts ongelooflijk blij mee zijn: FvD is tegen het partijkartel en diens plannen voor de toekomst van ons land zijn gewoon geweldig.
Natuurlijk is VNL (VoorNederland) er dan ook nog. Lijsttrekker Jan Roos heeft het de laatste tijd wat lastiger in de peilingen dan Baudet, maar ik blijf er vertrouwen in houden dat hij wel degelijk in de Kamer komt. Maar ja, natuurlijk geldt wel dat iedere stem telt. Dat is dan ook één van de redenen waarom mijn stem naar deze partij (en lijsttrekker) gaat. Ik wil dat Roos na de verkiezingen plaatsneemt in de Tweede Kamer, mijn stem kan hij daar goed bij gebruiken. Daar komt bij dat VNL een fantastische doorrekening van het CPB heeft gekregen en niet alleen voor lagere belastingen is, maar ook nog eens voor forse investeringen in Defensie.
Die combinatie -- fantastische plannen + elke stem telt -- is waarom VNL mijn stem vandaag krijgt, hoewel ik de stormramfunctie van de PVV bijzonder kan waarderen, en grote waardering en respect heb voor FvD (die anders zeker weten mijn stem had gekregen).
Welke partij uw stem uiteindelijk ook krijgt, zorg er nou alsjeblieft voor dat we deze mogelijkheid gebruiken om het partijkartel én het mediakartel een gevoelige tik te geven. De grote kartelpartijen gaan vandaag hoe dan ook fors inleveren. Dat is geweldig nieuws. Maar laten we er nu ook voor zorgen dat daar vervolgens iets tegen in gebracht wordt. Nog nooit had rechtsliberaal Nederland niet één, maar meerdere partijen om uit te kiezen. Laten we onze stem gebruiken om ze allemaal de Kamer in te helpen waardoor ze elkaar schérp houden. U weet: hoe meer concurrentie, hoe scherper ze moeten blijven. Minder concurrentie zorgt uiteindelijk altijd voor een linkse houding bij rechtse partijen, wat overduidelijk zichtbaar is geweest bij de VVD.
Als we echt iets willen veranderen moeten VNL en Forum voor Democratie vandaag de Kamer ingestemd worden (die laatste lukt dat sowieso, de eerste vermoed ik ook, maar zij kunnen nog wel elke stem gebruiken om dat doel te bereiken), en moet de PVV forse winst boeken. Aangezien we allemaal maar één stem hebben om uit te brengen moeten we die stem wijselijk gebruiken, maar ook om de partij te steunen die het meest overeenkomt met onze eigen ideeën. Voor mij is dat VNL. Is dat voor u ook zo, stem dan op die partij. Is het een andere partij, zoals Forum voor Democratie of de PVV, ook prima, geef hen dan uw stem. En als u echt niet anders kunt dan stemmen op een oude partij, ga dan voor het CDA van Sybrand Buma en Pieter Omtzigt; die hebben de afgelopen jaren in ieder geval nog echt campagne gevoerd.
Wat u vooral niet moet doen is dé vertegenwoordigers van het partijkartel -- VVD, PvdA, en de partijen die dit kabinet in feite gedoogden (D66, ChristenUnie, GroenLinks) -- uw stem te geven. Zij zullen hun leven nooit beteren. Gebruik vandaag dus om met hen af te rekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten