Wilders veegt de vloer aan met VVD en CDA in Limburg: meer voorkeursstemmen dan hun hele lijst bij elkaar!

Als de revolutie zich de komende jaren voortzet komt die vrijwel zeker vanuit het zuiden. Limburg stemde namelijk massaal voor Geert Wilders; op zo’n grote schaal, zelfs, dat hij zowel de VVD als het CDA daar compleet verpulverde.

Hoewel Geert Wilders misschien op meer dan 20 zetels gehoopt had voor woensdag kan hij al met al toch tevreden zijn over de verkiezingsuitslag. De PVV is officieel de tweede partij van het land en heeft in bepaalde provincies hard uitgehaald. Dat geldt met name voor Limburg, waar Wilders in zijn eentje meer voorkeursstemmen kreeg dan de hele CDA- of VVD-lijst bij elkaar.

Wat Wilders betreft is het dus ‘Limburg boven!’ Je kunt je er natuurlijk iets bij voorstellen. Dit soort cijfers zijn écht indrukwekkend en geven maar weer eens aan dat de PVV in principe vooral een beweging van en uit de regio is. De grachtengordeldieren van links zullen dat wel weer als het zoveelste bewijsstuk zien dat de provincie, en dan met name Limburg, ‘te conservatief’ is, maar het zij zo. Als puntje bij paaltje komt is het de Randstad die het contact verloren is met de rest van het land, niet andersom.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Mees

  Allemaal flauwekul, Geert heeft gegokt en verloren.
  Nieuwe koers, nieuwe leider dat maakt van de PVV weer een partij met potentie.
  Zo niet, einde PVV

  1. Lex

   Gegokt en gewonnen 5 zetels.

   Als die Turkije rel pal voor de verkiezingen er niet tussen had gezeten, wat Rutten zo geweldig heeft bezworen dan had de VVD nooit zo groot geworden.

   Maar Geert Wilders is zich nu al aan het voorbereiden met het spel dat gaat komen en geloof mij nu maar hij geniet er van.

   1. jennifer

    Logisch en door hem uit te sluiten gaan ze zich tenminste zelf in de voet schieten. Het kan nog leuk worden denk ik.

 2. Wim

  Het is een kanjer en met een prima winst uit deze verkiezing gekomen. Zeker als je de crematie vandaag van de PVDA heb gezien.

 3. Mickeyhil

  Wordt tijd voor een Lexit, met Wilders als dictator, ik zeg Win win situatie

  1. jennifer

   Idioot ik ben Limburger. We zijn tenminste niet zo n landverraders als de rest in het land schijnbaar.Eeen dictator moet je voor in Turkije of Duitsland zijn in Nederland drukt men dat fijner uit hier is de winnaar een lieger en bedrieger.

   1. Peter Selie

    Laat je toch niet opnaaien door zo’n randdebiel jennifer, het is juist mickeymouse om deze reden te doen.

 4. Gustaafff

  Limburg is toch zijn hometown?

  1. jennifer

   Ja dat is zo.

  2. cmsuijkerbuijk

   Hometown? Limburg is wel wat groter dan een “town” hoor!

 5. Vrijheid

  @jennifer. Wees niet bang, Limburg staat niet alleen. In Rotterdam en omstreken staat de PVV ook heel erg sterk. Ook in grote steden als Den Haag en Almere staat de PVV sterk. Bijna alle andere partijen zijn voor de uitverkoop van onze welvaart en rechten aan dat EU monster en door zoveel mogelijk migranten binnen te laten vormt het volk geen éénheid meer om de regering een halt toe te roepen. Die mensen geven geen cent voor het welzijn van migranten, maar meer hoe ze er aan kunnen verdienen. Asielzoekerscentra is puur business om aan te verdienen en dat vinden de VVD, PvdA en D66 wel fijn. Zodra al die migranten de huizen krijgen en buren worden van Pechtold, Rutte enz. dan gaan ze hun ware gezicht laten zien. Dan willen ze het niet. Als ze echt een statement willen maken, gaan ze in Rotterdam-Zuid wonen en hun kind op scholen sturen waar de meerderheid niet westers of zelfs bijna alleen maar moslim is. Maar in die mono cultuur moslim wijken in de grote steden willen ze niet wonen.

  Het gaat nu nog interessanter worden in de Tweede Kamer. Waar ze eerst alleen Wilders tegen zich hadden, krijgen ze ook te maken met de partijen Erdogan(DENK) en Forum voor Democratie. De coalitie die gevormd gaat worden zal enorm zwak zijn en moet met 4 partijen. Met DENK en Wilders lijnrecht tegenover mekaar heeft het establishment een probleem. Dat gaat ze flink stemmen kosten.

 6. Peter Selie

  Ach minimaal de helft van het Nederlandse volk heeft het gevoel met de realiteit verloren en hebben zoals gewoonlijk zich door opportunistische redenen zich weer laten verleiden om op de gevestigde partij kartels te stemmen. Of inderdaad deze zieltogende en egoïstische electie een reden is, dat moge in de nabije toekomst nog blijken. Zelf ben ik er van overtuigd dat het gehele politieke spectrum behalve FVD en de PVV het door Brussel gedomineerde asiel en immigratiebeleid volkomen hebben laten liggen in hun verkiezingsprogramma’s. Brexit en de Amerikaanse Presidentsverkiezingen draaiden echt om deze twee thema’s, ook de steeds breder wordende kloof tussen arm en rijk, hoog en laag opgeleid en tussen burger en overheid zal in de toekomst alleen maar groter worden, net zolang dat de tegenstellingen niet meer overbrugbaar zijn, en dan barst de bom werkelijk mijns inziens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.