BREKEND NIEUWS: Nederlanders ervaren “grote spanningen” in de maatschappij

Goh.

Dit is wel heel schokkend nieuws zeg:

Acht op de tien Nederlanders vinden dat er (heel) veel spanningen in de samenleving zijn tussen bevolkingsgroepen, zoals tussen mensen met en zonder migratieachtergrond of tussen mensen van verschillende religies. Minder dan de helft van hen ervaart die spanningen ook zelf in hun directe omgeving.

Dus, wacht even: het Paasfeest wordt gedwongen aangepast om islamitische ouders niet “voor het hoofd te stoten,” homo’s die elkaars hand vasthouden op straat worden in elkaar geslagen door kansenparels, en, oh ja, de route van The Passion wordt aangepast uit angst voor aanslagen… en het CBS verbaast zich erover dat Nederlanders vinden dat er “heel veel spanningen” zijn in ons land?

Nogal wiedes he?

Dé grote opdracht van de politiek in de komende jaren zal zijn om hier een oplossing voor te vinden — als dat al mogelijk is. Hoe langer we doorgaan op deze voet, hoe meer de spanningen zullen toenemen, en hoe meer de verschillende bevolkingsgroepen uit elkaar zullen groeien. Nederland is altijd ‘verzuild’ geweest, maar wat er tegenwoordig gebeurt gaat veel, veel verder. Wegkijken en de problemen ontkennen heeft daarbij geen nut.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. C.oitus

  Het zal mij mijn reet roesten, Nederland heeft gesproken.

 2. Peter Selie

  BREKEND NIEUWS: Nederlanders ervaren “grote spanningen” in de maatschappij

  Goh.

  Dit is wel heel schokkend nieuws zeg, volledig mee eens men moet toch verstoken zijn van elk communicatie middel of gewoon héél slechte intuïties hebben om te constateren dat er gewoon grote spanningen zich opbouwen tussen de verschillende groepen van mensen. Men heeft het met eigen ogen kunnen lezen dat men diametraal tegenover elkaar staat wanneer het om de ongebreidelde immigratiegolf gaat, tussen werkenden en bankhangers en natuurlijk de enorme kloof tussen burger en politiek die alleen nu nog groter wordt n.m.m. Wat moet er dan in godsnaam nog meer veranderingen in de maatschappij komen om tot het besef te komen dat uw stem er totaal niet toe doet?

 3. Ni28

  De NOS heeft dit grote nieuws gebracht als iets wat nu ineens gebeurt. Jarenlang van afbraak van eigen cultuur en import van mensen die onze cultuur niet zo lusten, daar kunnen wij nu de wrange vruchten van plukken. En het wordt nog erger op moment dat de autochtone Nederlander het welletjes gaat vinden. Dat duurt erg lang, langer dan in andere landen waar zij minder tolerant zijn maar het komt wel. Ook tolerantie kent grenzen. En dan is het jammer voor de echte vluchtelingen die graag hun best zouden doen om te integreren maar door dwang uit eigen gelederen het niet mogen. Islam in Europa zorgt alleen voor ellende en niets anders. En zeker geen verrijking. Lees:http://www.elsevier.nl/nederland/opinie/2017/04/undercover-moslim-zeegers-489777/

  1. Marija

   dat deed ik en ga het boek bestellen.

 4. corfo

  Wat jammer nou toch ! nooit iets van gemerkt.
  Toen ik op t.v. al die mensen voor de diverse gemeentehuizen zag staan en hoorde schreeuwen bij het instemmen voor een AZC, dacht ik dat zij aan ’t feesten waren vanwege de komst van al die parasieten, sorry hoor mensen dat ik lange tijd iets anders heb gedacht.

 5. Floris

  “Dé grote opdracht van de politiek in de komende jaren zal zijn om hier een oplossing voor te vinden — als dat al mogelijk is. Hoe langer we doorgaan op deze voet, hoe meer de spanningen zullen toenemen, en hoe meer de verschillende bevolkingsgroepen uit elkaar zullen groeien.”
  ————————————————————————–
  De “politiek” heeft dit probleem veroorzaakt. En de “politiek” heeft iedereen die het probleem op tafel durfde te leggen (Janmaat, Fortuyn, Wilders) gedemoniseerd en de mond gesnoerd.

  Van deze klootzakken hoeven wij niets te verwachten.

 6. Cultuur_Pessimix

  Seculariseren politiek
  Geen reli-scholen
  Vrijheid van religie vervangen door vrijheid van geloof in de grondwet.
  Dan kun je namelijk allerlei achterlijke rituelen (onderdeel van religie) zoals vrouwen en homo’s uit ramen gooien, ritueel slachten, boerka’s dragen verbieden.

  Ennn de Nederlandse cultuur zien en presenteren voor wat hij is:
  Westers, Democratisch, Atheïstisch, Agnostisch, Christelijk, punt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.