Held Theo Hiddema veegt de vloer aan met subsidiesponzen: “Wij gaan de subsidie aan actievoerend Nederland stoppen!”

Theo Hiddema en het Forum voor Democratie hebben het helemaal gehad met linkse activisten die op kosten van de belastingbetaler actie voeren (en de boel verpesten voor de rest van Nederland).

Het moet maar eens afgelopen zijn met al die fanatieke linkse actieclubs die subsidie gebruiken om hun extreemlinkse denkbeelden op te leggen aan de rest van Nederland. Dat vindt Forum voor Democratie van Theo Hiddema en Thierry Baudet ook. Eerstgenoemde was daar dan ook bijzonder duidelijk over in Dordrecht gisteravond:

“Als ik het in handen heb, en ik ga aan inventarisatie maken van al die clubjes, gaan alle subsidies d’r uit,” aldus Hiddema. Het publiek bij de bijeenkomst lustte daar wel pap van en barstte uit in een spontaan applaus. “Al die clubjes zijn opgericht en worden gesubsidieerd omdat ze zichzelf aandienen, indikken, als bruggenbouwer of verbinder. Weet u wel, dat is een heel renderend klusje als je daar maar mee te voorschijn komt en je hebt ook een beetje politieke achtergrond, dan vind je heus wel een lekkend subsidiekraantje en dan kan je actievoeren.”

“Nou, en dat is prima, ga actievoeren tot je een ons weegt, maar het heeft genoeg gekost. Het levert niets op,” ging Hiddema verder, “het veroorzaakt verdeeldheid en houdt verdeeldheid kunstmatig in stand.” Dat laatste legde hij ook nog even uit:

“Want als actievoerend Nederland niets meer te actievoeren heeft dan is het subsidiekraantje natuurlijk ook weg. Dan zijn ze geslaagd in hun missie en dat is wel het allerlaatste waar ze naar streven.

Daarmee legt Hiddema zijn vinger natuurlijk op de zere plek. Belachelijke groepjes als “Dordt Discriminatievrij”, wat ervoor zorgde dat een evenementencentrum in Dordrecht de bijeenkomst van FVD afblies, hebben er helemaal geen baat bij dat hun zogenaamde doelstellingen daadwerkelijk bereikt worden. Op dat moment hebben ze namelijk helemaal geen bestaansrecht meer. Daarom doen ze er alles aan om de problemen waar ze zich tegen zeggen te verzetten juist aan te wakkeren.

Dat is al erg genoeg, maar wat het allemaal nog vreselijker maakt is het feit dat dit soort rare clubjes de vrijheid van meningsuiting vervolgens proberen af te schaffen. Hiddema:

“Dus overal waar ik in mijn positie als Tweede Kamerlid zie dat het vrije woord wordt belaagd onder het mom van vermeend racisme of het discriminatoir gedrag van iemand die het vrije woord bezigt, dan krijgt ‘ie met mij te maken. Het eerste wat ik ga doen is nu een inventarisatie maken — dat is nog nooit gebeurd — [van] hoeveel actievoerende types bezig zijn met behulp van subsidie.”

“Dat,” concludeerde Hiddema, “is mijn eerste missie.”

Verbeeld je niks: dit soort actieclubs zullen nu natuurlijk nóg erger losgaan op Hiddema, Baudet, en het Forum. Als deze inventarisatie er komt wordt hun bestaan immers bedreigd. Als ze ergens een broertje dood aan hebben dan is het daar aan; ze zijn er namelijk alleen maar voor zichzelf. De aanvallen op Hiddema en co. zullen de komende tijd dus toenemen.

Het goede nieuws? Uit recente peilingen blijkt duidelijk dat FVD steeds groter en populairder wordt. Marginale linkse actiegroepjes kunnen hun borst dus natmaken. Er waait een frisse wind door ons land!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Duckday

  Gaat de goede kant op

 2. DutchDropveter

  me altijd al afgevraagd waar de anne-fleurtjes van leven, natuurlijk ligt het antwoord voor de hand maar je wil het gewoon niet geloven zo ver zal dit land toch niet afgegleden zijn? Nou verrassing wel dus!

 3. Ni28

  Subsidies zijn de pest voor een samenleving. Waarom zou je nog presteren als er ergens een potje geld ligt die je dan krijgt. Een boer laat de oogst makkelijk mislukken want er komt toch geld uit Brussel. De activisten bestrijden de maatschappij via het geld van diezelfde maatschappij. De publieke omroep gebruikt belastinggeld om een partij te promoten. Wat een kromme wereld is dit eigenlijk. Subsidies afschaffen net als dubbel paspoorten. De taak voor de volgende regering. Helaas! De volgende regering zal niets veranderen, eerder verergeren.

 4. HaZ

  Aanpakken bij de wortels van het gesubsidieerde linkse opvretersgilde….Hiddy Up Go !

 5. Paaldanseres

  Kort, maar krachtig….WHOPPAA!!!
  Afschaffen die linkse subsidie zooi.

 6. zomaar

  altijd al onverteerbaar gevonden , dat actie voeren betaald moest worden door de gemeenschap .

  overal heb je duistere clubs (meest van linkse makelij) , die op kosten van de gemeenschap de zaak af mogen breken , en Jan of Mien met de pet die zijn autootje of tuintje voorruitje in diggelen ziet gaan , moet deze kosten zelf dragen .

  een vreemde club dat linkse gedoe .

 7. HW

  Terecht, dat Hiddema deze subsidiebietsers op zijn plaats zet, maar als hij toch al bezig is, dan zou een onderzoek naar ex-ambtenaren die optreden als adviseur (dik betaalde baan) ook wel eens plaats zijn.
  Ik zie deze manier van werken ook als een vorm van subsidie, die ambtenaren voor zichzelf creëren na afscheid te hebben genomen.
  Voorbeeld politie.
  ALLEMAAL OVER DE BALK GEGOOID BELASTINGGELD.

 8. RobertMarsman

  Klinkt sympathiek natuurlijk Maar het Forum blijkt zelf ook niet vies te zijn om aan de subsidietank te liggen. Het klinkt lekker voor het publiek maar het is ook wel een beetje de pot verwijt de ketel.

  1. van Urk

   “Maar het forum blijkt zelf ook niet vies te zijn om aan de subsidietank te liggen” Dat weegt niet op met wat al die linkse clubjes opsnoepen om ons land naar de ondergang in te helpen . Van mij mogen er meer rechtse clubjes komen die het verspreidende linkse gif neutraliseren. Als links van subsidiegeld schepen stuurt om gelukszoekers op te pikken aan de Lybische kust dan zou rechts schepen moeten gaan sturen om ze weer linea recta terug te sturen.

 9. Bes Tolen

  Een probleem in Nederland is, dat minstens tienduizenden zo niet 200000 of meer lieden rechtstreeks werk hebben aan de immigranten en dat op heel verschillende gebieden. Het bedrag, dat dit kost loopt al gauw op tot 10 miljard euro per jaar maar als complementaire kosten er bij geteld worden dan moeten we eerder aan het dubbele denken. Dan hebben we ook nog de bedragen, die de immigranten als te besteden ontvangen en zijn er nog allerlei overheidssubsidies. Het lijkt niet overdreven uit te gaan van meer dan 50 miljard euro per jaar wat de schatkist zo al moet bijpassen of te wel de werkende en gepensioneerde Nederlanders, die hun bestaan ondermijnd zien. Ik hou er over op maar denk dat het bedrag veel hoger kan zijn dan het laatst genoemde.
  Overigens is het natuurlijk zo dat ook al veel Nederlanders, van oorsprong dus, er bij geplust krijgen van de overheid. Ik spreek hier over ”natuurlijk”. Maar daar wordt wel kritisch naar gekeken. Racisme e.d. beschuldiging is zoals bekend ook een éénrichtingverhaal bedacht door extremisten en met graagte overgenomen door politieke schurken. Gesubsidieerd en wel om tot indoctrinatie, intimidatie en vervolging door de staat te kunnen over gaan. Vooral een jeugd, die wordt volgepropt met ideologie, die hun eigen belang of anders wel die van anderen fundamenteel schaadt. Zelfs politieke ”keuze” wordt voorgehouden.
  U weet zelf ook wel waar de problemen vandaan komen. Ondanks kwallen als politici.
  Duidelijk moge zijn, dat al die hulpverlening belangrijke politieke gevolgen heeft, die zo doorgaand heel forse achteruitgang zo niet de ondergang van de oorspronkelijke bevolking zal inhouden. Daar helpt de gebruikelijke politieke propaganda gelardeerd met leugens niet tegen maar zorgt wel voor volledige machteloosheid bij gebrek aan rechtstaat. De politiek is niet voor niets zo opgeschoven naar terroristische aandoende politiek tegenover elke oppositie. Diep verachtelijke politiek.

 10. Wim Vreeswijk

  Op zich is het niet uniek dat er een subsidie tegen zich misdragende aktievoerders wordt gestaakt door weldenkende personen. Zo slaagde ik er reeds anno 1991 in, dus inmiddels 26 jaar geleden, als toenmalig zittend gemeenteraadslid en provinciaal statenlid te Utrecht om de gemeentelijke subsidie aan KURF(Komité Utrecht tegen rascisme en fascisme) stopgezet te krijgen. Deze lieden hielden zich namelijk uitsluitend bezig met doodsbedreigingen, vernielingen aan auto’s en voorgevels van partijleden en in een zodanige regelmaat dat ook de Utrechtse notabelen hier schande van spraken. Toen de subsidie ophield bleef Utrecht uiteindelijk verschoond van dit soort aktievoerders. De inbreng van de Heer Hiddema is dan ook een zeer juiste !

 11. Jetske

  Je moet wel lef hebben om het daarover te hebben, ze zijn niet voor niets als een gek bezig geweest om leden te werven. Theo was
  daar voor aangesteld. Daarom is de PVV er tegen, die willen geen subsidie van de overheid. Ze krijgen zelfs nog een gedeelte van de PVV, dat is dan schijnbaar over. Het is die club alleen maar om geld te doen, allemaal van ons belastinggeld!

  1. swetsnek

   Zo Jetske bang dat je subsidie misloopt ????? hahahaha zal tijd worden iedereen moet werken voor zijn geld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.