Deze ene tweet van Jan Roos maakt duidelijk wat er allemaal veranderd is na de moord op Pim Fortuyn

Wat is er de afgelopen jaren precies veranderd in Nederland?

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn op vreselijke wijze vermoord door de milieu-terrorist Volkert van der Graaf. Want ja, zo noemen we mensen die geweld gebruiken om een politiek idee aan ons op te dringen: terroristen.

In de jaren nadien heeft de Nederlandse elite heel hard naar haar eigen navel gestaard. Waar was het misgegaan? Had Fortuyn toch niet een punt? Moeten ‘we’ voortaan gewoon naar dit soort cultuurkritiek luisteren in plaats van mensen als Fortuyn te vernederen, beledigen en te demoniseren?

Interessante vragen, maar als we naar Nederland anno 2017 kijken zien we dat er maar bar weinig veranderd is. Zoals VNL-partijleider, DDS-columnist en media-persoonlijkheid Jan Roos twittert:

De elite houdt ervan om heel hard te roepen dat er wél heel veel veranderd is. Ja hoor, het partijkartel zou tegenwoordig heel anders tegenover de maatschappelijke problemen staan die Fortuyn benoemde. Echt waar.

Oh ja, waarom wordt een man als Thierry Baudet dan continu verguisd? De manier waarop hij behandeld wordt kan alleen maar Fortuyniaans genoemd worden. De ene politiekcorrecte gek noemt hem een racist, de andere een vrouwenhater. Toen het er alle schijn van had dat Roos en zijn VNL een zetel zouden bemachtigen in de Tweede Kamer kregen zij precies dezelfde behandeling. Kijk de uitzending van Pauw & Jinek maar terug waarin Roos helemaal kapot werd gemaakt door Jinek. De aanvallen van Paul Rosenmöller op Fortuyn back in the day waren er niets bij.

Het is te triest voor woorden — Fortuyn heeft zijn moed om problemen te benoemen immers met zijn leven moeten bekopen — maar we hebben helemaal niets geleerd van het verleden. Alles en iedereen die ook maar een beetje rechts aandoet wordt nog steeds verketterd. Vergelijkingen met de nazi’s en fascisten zijn aan de orde van de dag. En als niet-politiekcorrecte websites in opkomst zijn doen de oude media er alles aan om ze te beschadigen. Jan Roos, Thierry Baudet, Geert Wilders en, jawel, De Dagelijkse Standaard kunnen daarover meepraten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Ni28

  De politiek heeft inderdaad niets geleerd in tegendeel het is nog erger geworden.

  1. Floris

   Nee, toen was het wel erger, lees dit maar eens: http://www.rijnlandmodel.nl/media/hetze_fortuyn_uitspraken_bronnen.htm

   Maar de essentie is hetzelfde: bij gebrek aan inhoudelijk weerwoord gaat men op de man spelen.

   Linkse mensen, de kleine luiden uitgezonderd, zijn heel vaak onvoorstelbare klootzakken (m/v). Je ziet het op dit forum ook al: ze zijn betweterig, arrogant, slecht geïnformeerd, leugenachtig, drammerig en onsympathiek. En op alle fora die ik in de afgelopen 10 jaar heb bezocht zag ik datzelfde beeld.

 2. Barbera

  De hetze tegen alles wat links of anders denkende is daar hoor je Michael niet over.

  Dutchdrop…
  Komt door klaver, moest zo nodig vrij zijn op vrijdag vanwege ‘zijn’ kind.
  En nu weer zijn moeder (als jij laat pakken door een Marokkaan verdien je imo geen respect meer).

  Als dit het niveau gaat worden van DDS dan staan de adverteerders in de rij

  1. Floris

   “De hetze tegen alles wat links of anders denkende is daar hoor je Michael niet over.”
   ——————————————————————————————
   Welke hetze? De media zijn nog steeds links en het linkse Mediahuis staat op het punt De Telegraaf en dus ook Geen Stijl over te nemen. Het grote geld zit tegenwoordig op links en ze aarzelen niet om het voor hun doelen in te zetten.

   1. Top

    Niet op deze mijnheer (want dat is hij, onder valse vagein) reageren. Is een Trol!

    1. Barbera

     “mijnheer” onder valse vagein ?

     1. Top

      Ja! Of kunt u niet lezen?

  2. swetsnek

   Jij blijft maar bezig he dombo je wilt niet luisteren net als alle links gepeupel ga lekker op een site zitten waar je het mee eens bent .Hoef je je hier niet te ergeren.O wacht je wilt natuurlijk DDS ergeren hahahaha .Zal je even uit je droom helpen dat gaat nooit en never lukken dusssssss ga lekker wat anders doen droplul

 3. TheGrimReaper

  @Barbera:
  Inderdaad: hetze…….WELKE hetze dan??
  Kom eens met daadwerkelijke feiten aanzetten waaruit dit moet blijken, en zoniet:
  hou je getrol dan liever voor bv. joop.nl.
  WTF doe je dan in godsnaam HIER??????

  1. Barbera

   Ach misschien heb je gelijk en heeft dit digitale vodje DDS geen enkel invloed.
   Want daar had ik het over…
   Maar je vindt dus dat reaguursel van dutchdrop… normaal ?

   1. Peter Selie

    Ach wat zielig een linkse huis-troll heeft ineens geen argumenten meer om de vragen van de mede reguurders te beantwoorden, dus dan gooi je het over een andere boeg. Zo willen zeggen ga lekker naar hetlinksecaféjooppisbakkenglazuurlikker, daar kom je beter tot recht

    1. swetsnek

     het want dat is het een persoon kun je het ,,, niet noemen Peter het is en blijft een drol die allang achter het hek moet

     1. Peter Selie

      Ja swetsnek hij blijft lekker zuigen achter zijn keyboard, in feit is het een laf persoon, zou graag eens een 1 op 1 gesprek met hem willen hebben dan klaart de lucht misschien wel van op.

   2. meanstreak2099

    ik denk dat de dds zeker invloed heeft en als voorbeeld geef ik graag het verhaal van Jan Roos die vertelde dat immigranten 1000 euro vergoeding kregen voor de tandarts in zijn gemeente.
    de andere media bestempelde dit verhaal als niet waar maar de dds ging tegen de mainstream/linkse media in en kreeg gelijk
    later hebben de andere media hun fout zachtjes toegegeven

 4. George Knight

  Laten we Pim Fortuyn niet vergelijken met types als Roos, Dijkgraaf en Baudet. Die zijn toch van een ander kaliber. Fortuyn wordt in de Nederlandse publiek opinie helemaal niet vernederd of gedemoniseerd. Hij heeft z’n plek ingenomen.

  Het gaat om journalistiek die alle partijen hard aanpakt. Want politici duiken graag weg en willen zich niet verantwoorden. Het is eenzijdig om te suggereren dat alleen rechtse partijen hard worden aangepakt. Dat is onjuist. Zo maken onderzoeken duidelijk dat de PvdA in de campagne door de media keihard is aangepakt. Elk verschil tussen Samsom, Asscher en Spekman werd breed uitgemeten. Terecht overigens, maar waarom DDS vervolgens in de slachtofferrol kruipt is onterecht.

  Een artikel dat de vraag stelt wat er 15 jaar na Fortuyn is veranderd zonder te verwijzen naar de successen van Geert Wilders is per definitie onvolledig. Zoals DDS weet is het pad voor Wilders geëffend door Fortuyn, maar heeft Wilders van die kansen slecht gebruik gemaakt. Hij heeft de PVV niet tot een slagvaardige organisatie opgebouwd. Dat valt alleen Wilders en de PVV te verwijten, niet anderen.

  Het is aantoonbare onzin van Van der Galien dat iedereen die ook maar een beetje rechts aandoet wordt verketterd. Wat te denken van de conservatief-liberale VVD en het conservatief-christelijk CDA die volop meepraten in de informatie? Of bedoelt hij met rechts extreem-rechts? Dan heeft hij een punt. Maar extreem-links wordt in Nederland ook verketterd. Waarom? Omdat het de gevestigde orde omver willen schoppen.

  Het is interessant waarom Van der Galien in de slachtofferrol kruipt. Gelooft hij niet in de kracht van rechts en twijfelt hij eraan of rechtse partijen het op hun eigen kracht redden?

  Het is klinkklare onzin omdat de Nederlandse media uit behoudzucht de stem van de gevestigde macht vertegenwoordigen. Van koningshuis, multinationals en financiële sector. Dat zijn allemaal rechtse belangen die door de rechtse media worden gestut. Linkse media zouden heel anders piepen, maar die bestaan nauwelijks in Nederland. Om die rechtse signatuur te verhullen wordt het soms gemaskeerd met linkse retoriek, maar een serieuze onderzoeksjournalist moet daar doorheen kunnen kijken. Ok, Van der Galien?

  1. Floris

   “Laten we Pim Fortuyn niet vergelijken met types als Roos, Dijkgraaf en Baudet. Die zijn toch van een ander kaliber. Fortuyn wordt in de Nederlandse publiek opinie helemaal niet vernederd of gedemoniseerd.”
   ————————————————————————————-
   Hij werd tijdens z’n leven wel degelijk gedemoniseerd, linkse lamlul. Sinds hij dood is hoeft dat uiteraard niet meer. Zo pragmatisch denken de linkse maffiosi. De pijlen worden nu gericht op Wilders en Baudet.

   1. Freud

    Als een fatsoenlijk mens slechts een samenhangende zin kan schrijven en zelfs een goed verhaal, wordt hij door het hysterische gepeupel direct als bedreiging gezien en uitgescholden (Zie boven). Triest is het Michael dat de DDS niet anders meer kan dan de haat tegen andersdenkenden aanwakkeren met taalgebruik als: Knettergekke Klaver, knetterlinkse AD, Pauw, Witteman en zelfs Jinek. Ook Baudet-hatende VARA is zo’n cliche als Eva Jinek het waagt die man tegen te spreken. Dat Fortuyn is vermoord is een aanslag geweest op de democratie en een nationale schande. Maar in Noorwegen werden door een zich “rechts” noemende schooier 87 onschuldige jongeren gedood. Het is waar, op dit forum gaan figuren te keer die tot de 10% behoren die misschien door gebeurtenissen in hun leven niet meer tot normaal communiceren in staat zijn en dus in de stadions vreselijke dingen roepen tegen joden of tegen Louis van Gaal en zwarte mensen met de dood bedreigen. Als zij zich laten gaan met hun haat tegen Jesse Klaver en zijn overleden moeder rijzen mij de haren ten berge.

    1. Floris

     Mij rijzen de haren ten berge van linkse ratten zoals jij, vieze vent.

     1. Freud

      Ja hoor, ik ben een vieze linkse rat. Maar ik kan nog iets samenhangends op papier zetten. Jij kan alleen maar smerige taal uit je strot krijgen. Jij behoort tot die 10% die waar niets meer aan te repareren valt. Elke keer als ik iets van jou lees zal ik moeten kotsen. Een debiele rechts-extremistische ezel ben je.

   2. George Knight

    @Floris
    Fortuyn werd tijdens zijn leven gedemoniseerd etc. Dat bestrijd ik niet. Het is ook niet wat Van der Galien beweert. Hij zegt dat Fortuyn en zijn nagedachtenis 15 jaar later nog steeds gedemoniseerd etc. worden. Dat valt echter niet goed vol te houden omdat er brede waardering voor Fortuyn is ontstaan. Ook bij tegenstanders met een andere politieke achtergrond.

    Die brede herwaardering van Fortuyn heeft echter iets vals omdat het tegelijk de kans geeft om de opvolgers van Fortuyn te wegen en door de mand te laten vallen.

    Maar het lijkt onmiskenbaar zo dat Fortuyn bravoure, visie, populariteit en doelgerichtheid had die zijn navolgers zoals Roos, Dijkgraaf, Wilders en Baudet gedeeltelijk missen.

    Wilders mist de durf -om een organisatie op te bouwen- en de intellectuele visie, Baudet mist de populariteit en zit verstrikt in zijn eigen arrogantie, Roos heeft alleen bravoure en Dijkgraaf mist alle kwaliteiten.

    Fortuyn gaf in 2002 in elk geval het idee dat hij een geloofwaardig premier zou zijn en er zin in had om er iets van te maken. Er zelfs volop plezier aan beleefde. En als iets niet te realiseren was zei hij dat ook eerlijk tegen zijn achterban. Ik mis dat alles bij types als Baudet, Wilders, Roos en Dijkgraaf. Daarom ben ik het oneens met de opinie van Van der Galien dat Nederland niets heeft geleerd van de moord op Fortuyn. Het is appels met peren vergelijken wat hij doet. Het ligt volgens mij vooral aan de mindere kwaliteit van genoemde radicaal-rechtse politici en niet aan externe omstandigheden.

  2. Roughwood

   @George Knight: gaat u uw huiswerk nog maar een keertje doen. Probeer daarna een stukje te dichten waarin minder onzin en onwaarheden worden verkondigd. Succes!

   1. George Knight

    @Roughwood
    Met welke argumenten bent u het niet eens? Kunt u dat toelichten zodat ik er op kan antwoorden. Dank u.

  3. Mees

   Dit gaat u een ban opleveren, kritiek op Michael– gelijk Erdogan is not done

 5. joost2

  Natuurlijk ondertekend de overschatte Jinek ook de petitie om Geen Stijl aan te vallen.
  Die Jinek behoort gewoon bij de linkse granchtengordel kliek.
  Enige objectiviteit is haar dan ook vreemd, zoals Jan Roos ooit al concludeerde.
  En dat soort hangt elke avond de gutmensch uit. Zum kotzen is zij.

 6. Lex

  Jan Roos heeft groot gelijk Denhaag de huidige politiek wilt er niets aan veranderen. Geert Wilders word al 12½ beveiligt.

  Na de moord door Volkert Van De Graaf is er niets veranderd.

  Ik had toch zo gehoopt dat ze hem neer zouden leggen zodra hij vrij zou komen.

  Waar zijn de helden van weleer gebleven, die hun hand er niet voor om zouden draaien om iemand neer te leggen. Deze schoft heeft de toekomst van nederland veranderd, dat nemen velen hem niet in dank af.

  Deze huidige linkse politiek correcte elite heeft zich hierdoor gewoon kunnen zin en wil voort kunnen zetten.

  Geert Wilders heeft het geprobeerd om het te veranderen maar had niet de juiste talenten en ambitie die Pim fortuin wel had. Pim Fortuin bracht veel van de PVV punten met passie en veel subtieler.

  Subtiliteit daar ontbreekt het bij de PVV aan Geert Wilders word niet voor niets de brullende cirkelzaag genoemd.

  Steeds meer en meer mensen zien Forum Voor Democratie wel zitten.

  Ik ben een echte PVVer maar ik volg ook met grote belangstelling FVD.

  1. Ali Yas

   “Waar zijn de helden van weleer gebleven, die hun hand er niet voor om zouden draaien om iemand neer te leggen.”

   Is het heldhaftig iemand te vermoorden, en dan nog wel iemand die jou persoonlijk niks heeft misdaan? Ik vind het wel mooi dat er op rechts niet zulke “helden” blijken te zijn. Het zoveelste bewijs van moreel kwaliteitsverschil.

  2. Kodi

   In het totaal aandeel PVV + FvD zit groeipotentieel. Laten we de SGP er ook aan toevoegen. Het partijkartel brokkelt dus verder af.

 7. Skippybal

  Idioten als Jan Roos maken rechts geloofwaardig.

  Snel weg met deze Verdonk-kloon, voordat ie helemaal van het padje gaat.

 8. Kodi

  Er is vijftien jaar na de moord op Pim Fortuyn niets, maar dan ook helemaal niets veranderd aan de linkse haat en agressie.

 9. Verlazques

  Het is me totaal onduidelijk wat de verdiensten van Jan Roos zijn.

 10. wouteenhoorn1

  Onze linkse linkse landgenoten zijn nog steeds niet bijgekoen van de
  grote nederlaag Ja, jongens en mijes hadden jullie maar eens goed na moeten denken
  over de rol die jullie gespeeld hebben voor je eigen kiezers.Het is toch niet gek dat hypocrieten op een gegeven moment afgestraft worden. Valls zei het al ja Valls ,,het socialisme heeft afgedaan. Wen er maar vast aan. De scialist Valls solliciteert nu bij die groot kapitalist. En zo zal het hier ook gaan. eld mijne dames en heren.

  1. Isolde

   Grote nederlaag? We krijgen mogelijk een Kabinet met Groen Links! Zo links hebben we het nog nooit gegeten.

 11. joost2

  De Nederlanders zijn een tolerant volkje.
  De NPO is een club die betaald wordt door de belasting betaler.
  Slechts 900.000.000,00 euro gemeenschap geld elk jaar.
  De Vara is eigenlijk de NPO, want wie kent nou nog de kro,ncrv,tros, die allen onder de linkse vlag varen. De vara heeft het monopolie op prime times !
  We betalen braaf en slikken hun partijdige verhalen.

  De 5e pvda colonne maakt nog steeds in omroepland de dienst uit. Je kunt zo
  20 medewerkers/sters die structureel en regelmatig op TV en Radio hun linkse boodschappen uitdragen ,opnoemen.
  De meeste zijn van die valse “gutmensch” figuren, die het allemaal zo goed voor ons menen en weten, maar zelf op alle mogelijke manieren hun zakken vullen omdat zij een beetje bekend zijn. De omroep wereld is er een van nepotisme tot in de hoogste graad. Als je links praat, kom je aan de bak.
  Heel vervelend voor mensen die gewoon er anders over denken.

  Jinek, niet in ons land geboren, dus zo Nederlands is zij blijkbaar niet, is zo’n vals kijkend mensje die zich zo omhoog heeft “gewerkt”.
  Ik kijk nooit meer naar haar, sinds zij met die huichelende en altijd met die “dubbele bodem” pratende Pauw, Jan Roos met oude satirische filmpjes, nog vanuit zijn vorige baan, dus gedateerd, gewetenloos en met voorbedachte rade heeft gediskwalificeerd in de verkiezingstijd. Dat was n.l. echt schandalig.
  Maar zoals ik al schreef de Nederlander is tolerant en we pikten het maar weer.

  Toen al dacht ik Jan:” dit wordt niks met jouw partij.”
  Terwijl het gedachtegoed van VNL pro Nederland zo gek nog niet was.

  Jinek, leverde echte “vara” streken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.