SGP-jongeren passen poster aan na ophef

Op Twitter is grote ophef ontstaan over een poster van de SGP-jongeren in Elburg/Oldebroek die gepubliceerd is naar aanleiding van een discussieavond over de islam. De landelijke organisatie van de SGP-jongeren heeft ingegrepen en toegezegd de gewraakte poster te zullen aanpassen.

Poster-23-juni

Eerder vandaag plaatsten wij een artikel over de ophef die ontstond op Twitter over een uitnodiging van de SGP-jongeren in Elburg/Oldebroek. Er werd massaal negatief gereageerd richting de SGP-jongeren omdat ze het hadden aangedurfd een bom op de poster te plaatsen. De SGPJ werd op internet regelmatig beschuldigd van islamofobie , moslimhaat en de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog zijn niet van de lucht.

Ook de fractievoorzitter van de PvdA in Oldebroek gebruikte een Godwin om zijn afschuw over de poster uit te spreken:

Natuurlijk wilden de SGP-jongeren in Elburg/Oldebroek helemaal geen moslimhaat aanwakkeren of een discriminerende poster publiceren. Ze hebben de poster niet eens zelf gemaakt maar deze laten ontwerpen door hun vaste communicatiebureau. Doormiddel van de poster werpt de organisatie slechts de vraag op of de islam een bedreiging is voor de vrijheid van spreken. De bom op de poster staat dus net zo min symbool voor de islam als de tekstballon.

 

Dit wordt ook bevestigd door bestuurslid communicatie Dirk van Horssen:

“Het was niet de bedoeling om te provoceren. We hebben de bom niet aan de islam willen liëren. Dat zou discriminatie van bevolkingsgroepen zijn en dat is iets waar we niet achterstaan”

Ieder weldenkend mens snapt dat de SGPJ niet wilde discrimineren. Maar het leed is al geschiedt. De rel rondom de SGPJ-poster laat zien dat de vrijheid van meningsuiting inderdaad bedreigd wordt. Niet in de eerste plaats doordat moslims zelf zijn gaan klagen maar omdat linkse bloedhonden menen moslims te moeten beschermen tegen iedere vorm van kritiek op de islam.

Een fout signaal richting de islamitische gemeenschap: iedereen die deel wil uitmaken van de vrije wereld moet zich realiseren dat kritiek op je geloof erbij hoort. Ja dat het zelfs noodzakelijk is dat religies bekritiseert worden. Dat is de prijs voor alle vrijheden uit onze grondwet. De SGP-jongeren verdienen daarom respect voor hun moedige initiatief in plaats van intimidatie en belediging.

Het enige mooie aan de hele rel is wel dat de prachtige poster van de SGP-jongeren nu gigantisch veel aandacht krijgt en dus veelvuldig bekeken zal worden (en dat we een liedje van Hans kunnen posten).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Seneca

  LAF!!

  1. van Urk

   Seneca@ Inderdaad laf ja. Weer een groep dat is (moet) gaan buigen voor die linkse Oxfam Novib denkers. Mag je trouwens een ander het zwijgen opleggen om nou juist dat doel van het vrije denken te beschermen?

  2. Kodi

   Een land dat voor korannen zwicht…

 2. van Urk

  “Ergens een bom onder leggen” Is de islam een tikkende tijdbom binnen onze samenleving? Gewoon een Nederlandse uitdrukking. Snappen deze twitteraars hun eigen taal niet eens? Het is maar hoe je het opvat. Zo leggen de moslims dat ook uit over hun Koran nadat er weer een islamitische aanslag is gepleegd.

 3. Ritter

  De hele wereld lijd onder islamitische terrorisme. Overal zijn Jihadisten actief die aanslagen plegen. Ook dus in Europa en in steeds hoger tempo.

  Maar het zijn niet alleen aanslagen.

  Veel erger is dat de meeste moslims die met de massa immigratie Europa binnenstromen vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag. Ook de tweede en derde generatie!

  Wat we dus zien in Europa is dat b.v het aantal vrouwenbesnijdenissen toeneemt evenals kinderhuwelijken, eerwraak en zelfs Sharia rechtbanken voor burgerlijke rechtbanken.

  Kortom, de (vaak illegale) massa immigratie van moslims zal leiden tot steeds meer islam in Europa en pleegt Europa op termijn demografische en culturele zelfmoord door deze massa immigratie toe te staan.

  1. van Urk

   Ritter@ Ging het alleen maar om die aanslagen. Het laatste “demografische en culturele zelfmoord” is juist het ergste. Iedere keer bewijst het maar weer eens dat de opvoeding in de fundamentele islam totaal niet strookt met ons westerse culturele gedachtegoed. Zolang de islam niet tot “verlichting” zal komen zal er altijd ellende blijven (Volgens een Syrische burger die het licht begon te zien nadat zijn huis nu als LEGO verkocht kan worden) . Bij de christenen is het gelukt heeft het linkse volk eventjes gedacht. Dus zal het met de verwesterde moslims (vooral de laatste generatie) dat ook gaan gebeuren. Nou we zijn (na de komst van de eerste Marokkaanse en Turkse gastarbeider) alweer vijftig jaar verder en ik weet het eigenlijk zomaar niet met wat ik nu allemaal lees en zie gebeuren..

 4. Ni28

  Na laatste jaren bent je gewend geraakt aan dat als je een bom ziet denk je islam en als je een moslim ziet denk je, een bom. Eigen schuld misschien?

  1. van Urk

   Ni28@ Met dit soort reclame zijn ze zelf mee begonnen ja. En weinigen die dit soort reclame wil gaan verbieden.

  2. Kodi

   Zelfs hierbij denk ik eerder aan de Islam dan aan een bedrijfsongeval:

   CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De 25-jarige medewerker van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel die donderdag is aangehouden na een zuurlekkage blijft nog veertien dagen vastzitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris zaterdag.

   Hij wordt verdacht van poging tot moord en of doodslag, zei het Openbaar Ministerie. „We vermoeden dat er opzet in het spel is”, aldus een woordvoerster.

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/28113769/__Verdachte_zuurlek_nog_vast__.html

   1. Peter Selie

    Gek hé dat de etniciteit in de media wéér niet genoemd wordt, dit op zichzelf geeft al aanleiding om te denken dat het een kansparel met terroristische motieven is.

 5. Peter Selie

  Wie van ons zou er nog vrijdenker zijn als er geen kerk was?

  -Fiedrich Nietzsche

 6. Nederlandse_Patriot

  Heel erg jammer dat de SGP-jongeren buigen voor dit gezeik. De prijs voor de meest achterlijke opmerking van de dag gaat trouwens naar Bert-Jan Dokter. ”Gele ster sfeer”, wat een idiote vergelijking met WOII…

  1. Kritiekaster

   De SGP-jongeren kwamen er kennelijk wat laat achter dat dit geen gelukkige poster was. Ik geloof niet dat ze ermee agressief richting islam wilden zijn.

   1. Nederlandse_Patriot

    In mijn mening was er helemaal niks ”ongelukkigs” aan deze poster. Is deze oproer ontstaan vanwege het plaatje van die bom?

 7. monach

  SGP-jongeren beweren dus eigenlijk dat islamitische terroristen zich niet islamitisch gedragen.

  Koranlessen voor SGP-jongeren;

  http://westerse-beschaving.org/zelfmoordterroristen/

 8. Skippybal

  Je bent jong en je wilt wat….zelfs SGP-jongeren vliegen weleens uit de bocht zo zonder het te weten.

  Dat vergeef ik ze, want natuurlijk vinden ze dat hun god de beste is.

  Het tuig dat die jongeren laf noemen, zijn van die gasten wiens protesten niet verder gaan dan een stiekeme post op DDS.

  Mietjes

  1. Isolde

   Midden in de roos, Skippybal!

  2. van Urk

   Skippybal@ In de praktijk heb ik ook niet voor dit soort zaken gebogen. Dat deze slappe generatie dat nu wel doen is gewoon jammer. P.S. Natuurlijk is hun God beter. Noemt u maar eens een God op die via zijn Zoon de mooiste boodschap en belofte aan de mensheid gegeven heeft?

 9. Peter Selie

  Ach de SGP-jongeren zijn onschuldige koorknapen die nog net niet de baard in de keel hebben vergeleken bij de reguliere politiek die om politiek correcte redenen bij elke vorm van en vermoeden van islam een belediging gelijk zwichten, vooral de misselijkmakende socialisten hebben hiervan een handje weg. Bij die rel om Charlie Hebdo gingen ze knarsetandend met de main stream media mee, de traditionele politiek zijn islam-appeachers en huichelaars van een buiten categorie lafheid.

 10. Ruud562

  Natuurlijk wordt er neder gebogen en geknield, gaat ten slotte om de islam, hé!

  Maar er wordt bewust aan voorbij gegaan dat deze poster de islam heel treffend weer geeft! Want hier staat de islam voor, zeker de afgelopen decennia: moord, geweld, onderdrukking, achterbaksheid, dominantie, intolerantie, pedofilie, respectloosheid. Zomaar een paar harde feiten die spontaan in mij opkomen als ik aan de islam denk!
  Daarom is en was die poster een schot in de roos!

  By the way, hoe denken die tegenstanders van die poster over haatimans die hier veel draagvlak ondervinden? Nou???

 11. Sniper666

  SGP –> Roer recht houden, kop omhoog, stel de Islam maar ter discussie. Moet kunnen voor je mening uit komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.