Politiechef Aalbersberg gaat door het stof: politieagenten woedend over hoofddoekgate

Politie Nederland (bron: Wikimedia Commons)
Foto: Politie Nederland (bron: Wikimedia Commons)

Pieter-Jaap Aalbersberg doet zijn best om de brand te blussen bij de politie; een brand die hij zelf heeft aangestoken.

De Amsterdamse politiebaas Pieter-Jaap Aalbersberg zal al zijn dienders deze week vereren met een bezoek. De reden? Hij hoopt op die manier de boel te sussen. De chef kwam namelijk onder vuur te liggen nadat hij geopperd had dat de hoofddoek best onderdeel kon worden van het politie-uniform. Op die manier, zei hij, zou de politie meer islamitische vrouwen in dienst kunnen nemen.

Helaas voor meneer de politiechef denken gewone dienders daar net een beetje anders over. Zelfs politiewoordvoerder Jean Fransman (what’s in a name) is daar heel duidelijk over:

“Er is veel rumoer ontstaan. Dan is het goed om daarover met je mensen in debat te gaan. Agenten zitten met vragen over de hoofddoekjesdiscussie, diversiteit en het doorstroombeleid bij de politie.”

Veel agenten klagen dat allochtone collega’s al langer worden voorgetrokken en dat er speciale regeltjes bedacht worden om hen te paaien. Ondertussen moeten autochtone agenten het maar uitzoeken.

Hilarisch genoeg blijft de Amsterdamse politietop wel vasthouden aan “meer diversiteit binnen het korps.” De uitleg?

“Onze samenleving verandert ingrijpend qua samenstelling. Wij veranderen mee om onze legitimiteit en ons vertrouwen te behouden.”

Maar wacht eens even, wat heeft de “samenstelling” van het korps qua gender en etniciteit te maken met legitimiteit? De politie verliest respect en vertrouwen als er geen misdaden worden opgelost. Als de politie daarentegen goed en hard optreedt tegen criminelen neemt het vertrouwen juist toe. Daarbij maakt het de gemiddelde Nederlander geen zak uit of agenten een kleurtje hebben (en zo ja, welke). In het verleden hadden we ook geen debat over de noodzaak voor de politie om “agenten in dienst te nemen met een kruisje met Jezus d’r op aan hun nek om katholieken het gevoel te geven dat ze vertegenwoordigd worden” (zoals u ongetwijfeld weet gebruiken protestanten een kruisje zónder Jezus erop, katholieken mét). De reden? Juist doordat de politie neutraal was en die neutraliteit uitstraalde hadden agenten ‘legitimiteit.’

Sterker nog, dat is de reden achter het hele uniform dat ze dragen: neutraliteit uit te stralen. Agenten zijn geen individuen met hun eigen politieke en religieuze denkbeelden, maar wetshandhavers. In die hoedanigheid zijn hun persoonlijke overtuigingen volstrekt irrelevant — en als zie die publiekelijk mogen uitdragen zelfs ronduit gevaarlijk .

Het moet maar eens afgelopen zijn met dit soort identity politics in Nederland, en al helemaal bij de politie.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

31 reacties

 1.   

  Gaat die moslima die Aalbersberg “adviseert” nu de keien op?

 2.   

  Het is onbegrijpelijk dat de politiebaas de neutraliteit van de politie wil aantasten.

  Ook dat hij advies inwint bij een moslima die betrokken is bij verschillende financiële malversaties.

  De politiebaas wil meer “diversiteit”. Goed, maar daarvoor hoef je de neutraliteit van de politie niet aan te tasten. Ook niet de kwaliteit van de politie door te selecteren op huidskleur en religie.

  Als een moslima alleen bij de politie wil als ze een hoofddoek mag dragen is ze naar mijn idee sowieso niet geschikt als agente.

 3.   

  “De politietop blijft voorstander van meer diversiteit binnen het korps. ,,Onze samenleving verandert ingrijpend qua samenstelling”, meldde korpschef Akerboom twee weken geleden. ,,Wij veranderen mee om onze legitimiteit en ons vertrouwen te behouden.” De politie heeft volgens hem ‘veel te verliezen’. ,,Niet alle burgers herkennen zich in de politie, vooral niet in de grote steden. Terwijl wij er zijn voor de hele samenleving, ongeacht afkomst, geloof, ras of geslacht. We hebben daarvoor nieuw en breder vakmanschap nodig.”

  —————————————————————————–

  Juist.

  1.   

   @ standaardtrol

   Onjuist. De burger hoeft zich helemaal niet te herkennen in de politie. Een politievrouw/man heeft nu eenmaal een neutraal uniform aan en is als zodanig herkenbaar genoeg.

   1.   

    Wat zou Sniper er van vinden als het Nederlandse politiekorps overwegend zou bestaan uit getinte moslims?

    1.   

     @ standaardtrol

     Leest u wel goed? Nogmaals dan, speciaal voor u! De burger hoeft zich helemaal niet te herkennen in de politie. Een politievrouw/man heeft nu eenmaal een NEUTRAAL uniform aan en is als zodanig herkenbaar genoeg.

     Kortom, of er nu een papua of eskimo of ander persoon met NL paspoort (en gecertificeerd) in dat NEUTRALE uniform steekt, het maakt mij niet uit.

     1.   

      @ Sniper666.
      De figuur “Standaarddrol” lult voor zover hij brains heeft, en das niet erg veel ! De man kletst geheel buiten de waarheid en wil niet weten dat hij in Nederland woont. ‘t Is een wegkijker en parasieten-knuffelaar van de ergste soort. Deporteren naar z’n soortgenoten op camping Fort Hollandia en Brabant.

     2.   

      De deportatie van andersdenken staat veel mensen wel aan, gisteren werd mij al vriendelijk verzocht het land te verlaten. Het is zorgwekkend dat dergelijk gevaarlijke denkbeelden zich als een lopend vuurtje verspreiden.

     3.   

      @ GG

      Daar gaat dit artikel toch helemaal niet over. Uw toekomstige deportatie zal plaatsvinden als de islammeren hier het heft in handen hebben.

     4.   

      Nee, corfo suggereert de deportatie.

     5.   

      Het is prettig om te lezen, beste Sniper, dat je heel erg tolerant staat jegens moslims en allochtonen en het ook geen enkel probleem zou vinden als het politiekorps overwegend uit moslims en allochtonen zou bestaan. Veel mensen denken daar anders over en zouden een zeer eenzijdige samenstelling van het politiekorps ongewenst vinden en daar sluit ik me bij aan.

      De baas van de poltie wenst rekening te houden met dit soort gevoelens en ik acht dat verstandig.

     6.   

      @ standaardtrol

      Zolang politiemensen zich neutraal professioneel taakgericht opstellen naar de burger toe zie ik geen probleem. Zodra politiemensen hun geloof vermengen met hun job dienen ze onmiddellijk geschorst te worden, cq. de zak te krijgen bij herhaling.

      Doe 020 politiechef en “advies” moslima, PEK MET VEREN !!!! Is u het daar mee eens?

     7.   

      @Sniper,

      Uiteraard zullen politieagenten zich te allen tijde neutraal en professioneel moeten opstellen. Dat zal Aalbersberg ook eisen van de moslims en allochtonen die hij graag voor zijn korps wil werven.

      Het gaat niet om de dienders maar om het publiek en niet iedereen is zo tolerant naar moslims als jij.

     8.   

      @ standaardtrol

      Ik vroeg u iets.. Is u het er mee eens dat Aalbersberg en de “adviesmoslima” moeten gaan vanwege wanprestatie?

      Vervolgens blijft u hardnekkig op het islammerknopje drukken. U weet hoe ik over deze doctrine denk maar ik wens dit thema even buiten deze discussie te houden. Nogmaals, of ze nou wit, zwart of paars zijn, zolang de dienders zich pro opstellen is het voor mij ok.

   2.   

    U heeft volkomen gelijk Sniper

    1.   

     @ Sniper666/Marija.
     U moet de figuur Standaarddrol niet ál te moeilijke vragen stellen want dan valt tie van z’n driewielertje. Hem schijn al enkele malen te zijn geadviseerd (o.a. door mij) om Nederland te verlaten, vrijwillig of gedwongen. De figuur schijnt zich nog steeds niet af te vragen : “Hoe kan het toch dat veel mensen mij niet aardig vinden en het volkomen met mij oneens zijn ?” Toont aan hoe hoog zijn IQ rijkt.

     1.   

      @ corfo

      Uiteraard zie ik scherp het ziektebeeld van Wim Hutten. Hij heeft zichzelf ook niet in het vormpje gegoten.. Maar wellicht dat er met psychiatrische behandeling, begeleiding en de juiste medicatie nog wat aan te doen is?

 4.   

  Niemand kan de A’damse politie serieus nemen wanneer deze zelf-islamiserende hobby-‘theoloog’ vermomt als korpschef blijft zitten.
  Hetzelfde geldt voor die zelf-islamiserende dame die met een religieus symbool door de hoofdstad slenterden.

  Voor beide zou moeten gelden; ontslag op staande voet.
  Kunnen ze daarna hun kleedjes uitleggen bij de plaatselijke minaret
  (alleen de knaap natuurlijk want onreine vrouwen mogen niet in dezelfde ruimte verkeren. Deze vorm van Apartheid wordt overigens gulzig bejubeld door de Liberal left en de derde generatie Safe Space White Privilige De-Platforming islam-dolle feministen)

 5.   

  Gelukkig importeren wij nog geen Papua’s. Stel dat je ten gunste van de diversiteit aangehouden zou worden door een agent met penishouder. Voor wildplassen bijvoorbeeld.

  1.   

   ;-) Wat zou zo’n agent trouwens moeten antwoorden als iemand hem een lul vind ?

  2.   

   Ni28.
   Meisje Simons zij staan te, zeg maar : likkebaarden bij zo’n staandehouding door een Papoea.

 6.   

  De politie wil meer diversiteit binnen de korpsen, lees ik. Het korps moet een afspiegeling van de maatschappij zijn, helemaal mee eens : maar dan wél van de Nederlandse maatschappij, we leven immers in Nederland ?!
  Wat betreft een “afspiegeling v.d. maatschappij”; dit is een onbegaanbare weg !
  Want ik zie geen in een rolstoel zittende man/vrouw op surveillance in een stadscentrum, of een als vrouw verklede vrouw (mét baard/snor = travestiet) het verkeer regelen op een druk kruispunt. Blijf toch normaal denken en doen, mensen; veel dingen zullen moeten veranderen, maar óók heel veel niet omdat dat niet kán !

 7.   

  Over het algemeen behoort een wetshandhaver zich neutraal op te stellen, neutraal te kleden, en een hoofddoekje staat dat in de weg. Daarom is het mijns inziens onverstandig om de voorschriften te wijzigen.

  Voor een verzorgende of een ambtenaar anderszins, is dit tegenargument niet van toepassing. Bovendien is het onhaalbaar hoofddoekjes in publieke ruimtes te verbieden.

 8.   

  Ook aan deze politie baas is een steekje los is volledig doorgeslagen en hoort niet op die plaats

  1.   

   @ Duckday.
   Mee eens.
   Ook deze “politie baas” zit op een verkeerde plaats evenals tientallen “collega’s” van hem.
   Wat dát betreft is ‘t wel een afspiegeling van “den Haag”, daar zitten ook tientallen totaal verkeerde personen.

 9.   

  En men denkt dat politiechef A. dat allemaal maar even in zijn eentje heeft beslist, die diversiteit en al die andere crap. Follow the ladder !!

 10.   

  Diversiteit? Grote onzin en de dood in de pot voor Politie. Deze dienst is per definitie al niet “Doorsnee” door de uitzonderlijke eisen die gesteld worden (Met uitzonderingen voor “minderheden, nóg zo’n monsterlijk gedrocht) aan de kandidaten. Slechts de bésten dienen aangenomen te worden! Het is toch ten hemel schreiend, dat een kandidaat voor een functie bij de politie, die duidelijk beter is en gemotiveerder dan de concurrentie, wordt afgewezen, omdat hij/zij niet voldoet aan het “diversiteitscriterium”, omdat er nou toevállig een “tekort” is aan moslima-agentes? Wáárom hoor je dit nooit bij de stadsreiniging? Of de plantsoendienst?
  Ik wil mij beschermd voelen door een vakbekwame en gemotiveerde politie. Ik wil misdaden opgelost zien. Maar ik wil géén politie zien, die een geforceerde doorsnee van de bevolking is! Politie is immers óók geen doorsneebaan! Verder maakt het mij geen bál uit hoe het politiekorps is samengesteld. Als ze maar vakbekwaam zijn. En dát wordt momenteel totáál uit het oog verloren!
  Ik heb gezegd!

 11.   

  Op staande voet ontslaan deze man, hoe haalt deze man het in z’n hoofd, hoofddoek bij de politie.
  Deze mensen zorgen er nou voor dat Nederland snel islamiseert, walgelijk.
  Hij deugt echt niet als hoofd van de politie, laat hem maar solliciteren als IMAM bij de moskee.
  Wij hebben een sterke zeer krachtige man nodig en niet deze watjes met hun totaal belachelijke ideeen.

 12.   

  Als het kalf verdronken is dempt men de put. Wat hebben we toch ongelooflijke domme leidinggevenden bij de politie. Dit kon je al mijlen ver zien aankomen, wat een voeding met zijn ondergeschikten en de samenleving!

 13.   

  aan alle verstandige reaguurders op dit forum! negeer aub negeer alle trollen zoals standaard, guus, beuk, robert leiden, skippybal en noem maar op. als men hen negeert, maar dan ook negeert, gaat men andere fora verzieken.

  1.   

   @Seneca:

   OF ze komen gewoon terug met een andere gebruikersnaam……….

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!