[Video] Geert Wilders witheet van woede: ‘Deze formatie heeft niets met democratie te maken’

De PVV-leider is woedend omdat zijn partij wéér wordt uitgesloten.

“Nederland stemde op 15 maart voor minder terreur, voor meer veiligheid, voor een strenger immigratiebeleid,” aldus Geert Wilders bij het debat over het eindverslag van informateur Herman Tjeenk Willink. “Maar nu na 100 dagen, na alle politieke machtspelletjes, na alle uitsluitingen en mislukkingen, na vrijages met GroenLinks, na het vernederen door Pechtold van de CU heeft de informateur van de 7de partij van Nederland nu toch de 8ste partij van Nederland aan de onderhandelingstafel weten te krijgen.”

Dat is natuurlijk een perfecte beschrijving van de gang van zaken, maar Wilders was nog lang niet klaar. Hij haalde namelijk ook terecht uit naar het cordon sanitaire rond de PVV:

“Het CDA en de VVD hebben de deur naar een kabinet met de PVV opnieuw hard dichtgegooid. Hun arrogante smoesjes om niet met de PVV te gaan praten staan nu zelfs op papier. Ik zei het al, dit hele circus heeft niets met democratie te maken, integendeel. Het is de 2de partij van Nederland die als eerste zou moeten worden uitgenodigd aan die onderhandelingstafel.

Dat is al erg genoeg, aldus Wilders, maar het wordt nóg erger:

“Het gevolg van dit alles, het optreden van de premier, de politieke spelletjes die worden gespeeld, het uitsluiten van mijn partij, is dat de kans verkeken is dat er echt een kabinet komt dat doet wat nodig is. Nederland veiliger maken, zorgen dat terreur wordt aangepakt, zorgen dat er echt een strenger immigratiebeleid komt. Want die meerderheid lag er namelijk na de verkiezingen met mijn partij erbij.”

En dan de kers op de taart:

Wat staat er ons te wachten als de onderhandelingen met CU, zoals gesuggereerd door de informateur, zouden gaan lukken?

Dan krijgen we formeel een kabinet Rutte III maar in werkelijkheid vrees ik een kabinet Pechtold 1.

Want het is de heer Pechtold die aan alle touwtjes trekt. Zelfs de premier, het kwam net al even aan de orde tijdens een interruptiedebatje, kakelt hem na over het verbinden van conservatief en progressief.
Pechtold 1. Erger kan half Nederland zich toch niet voorstellen. De man die collega Segers eerst keihard tegen de schenen schopte om daarna vriendschap te veinzen tijdens een etentje waarbij de halve Nederlandse pers door hem was opgetrommeld.

Dat kabinet materieel Pechtold I zal alleen maar leiden tot meer Europese Unie, meer klimaatonzin, meer immigratie en waarschijnlijk dus ook meer islam in Nederland.

“Voor mij, mijn fractie en mijn kiezers,” concludeerde Wilders dan ook, is het kabinet Pechtold I “de grootste nachtmerrie.” Hij hoopt dat het er alsnog niet komt, maar als dat wél zo is, belooft hij, zal hij keihard oppositie voeren.

Natuurlijk werd het relaas van Wilders weer onderbroken door Lodewijk Asscher (PvdA, natuurlijk), maar die laatste bewees daarmee vooral dat hij te dom voor woorden is. Hij nam het Wilders namelijk kwalijk dat hij niet “kwam praten” met de informateur om hem te vertellen “welke onderwerpen” de PVV belangrijk vindt. Haha. Ja leuk. Wilders heeft het CDA en de VVD bijna gesmeekt om alsjeblieft een keer een informatieronde met de PVV te doen, maar dat weigerden ze. Wat heeft Wilders er dan aan om met de informateur te praten over ‘prioriteiten’? Wat een knettergekke eis: Wilders zou het kabinet wel ‘advies’ moeten geven, maar mag niet proberen om zélf deel uit te gaan maken van het kabinet.

Je moet een PvdA’er zijn om het te begrijpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. Kogelbert

  Wilders vindt het wel democratisch als de kiezers van VVD, D66 en CDA terzijde worden geschoven en de keiharde verkiezingsbelofte om nooit met de PVV te zullen samenwerken wordt verbroken.

  Hoe brutaal kun je zijn?

  1. swetsnek

   Niet op reageren trol nummer 1 wil ook weer stoken mensen Wim Hutten weet niet van ophouden

  2. loritta

   Volgens mij begrijpt U er NIETS van, of U wilt het niet begrijpen.

 2. Guus Geluk

  Geert Wilders heeft zichzelf buiten de macht geplaatst en loopt nu te schelden en te tieren dat hij buiten de macht staat. Het is altijd de schuld van een ander. Nee, het is de schuld van Wilders. Dat weet hij zelf misschien ook wel en daarom heeft hij aangegeven de oppositie in te willen gaan.

  Momenteel gaan fatsoenlijke liberalen om tafel met degelijke christenen. Ik ben daar blij mee. De PVV vindt de mensenrechten derhalve irrelevant (men pleitte indirect zelfs voor de deportatie van Nederlanders met een migrantenachtergrond), dat het gewoonweg niet moreel is te rechtvaardigen, deze partij een kabinet binnen te loodsen.

  1. IJscoman

   Hoeveel krijg je nu precies betaald voor zo’n policor stukje tekst Guus?

   1. Peter Selie

    Maak je niet zo druk om de karakterstructuur van de beide etnomasochistische lieden, die gewoon agent provocateurs zijn en dat geeft ze een pathologische geluksgevoel, wanneer er weer een reguurder op hun provocaties aanslaat.

    1. HaZ

     Helaas reageren er nog steeds teveel reaguurders op deze uitlokkers. Ik dacht dat er een cordon sanitaire was ingesteld tegen deze provocateurs die alleen maar grijze platen afdraaien en inmiddels een versleten tong moeten hebben van de krassen daarin. Laat die lui nou eens gaar koken in hun eigen sop.

     1. Sniper666

      @ HaZ

      U stelt voor naast het cordon sanitrol voor Kogelbert, GG ook te negeren?

     2. HaZ

      Ik zie geen verschil in optreden, jij wel ?

     3. Sniper666

      @ HaZ

      Weinig verschil i.d.d. Wie is er nog meer voor om GG bij het cordon sanitrol op te tellen?

     4. Guus Geluk

      Dit tekent de verziekte manier waarop de verstokte PVV-er andersdenkenden behandelt. Bedreigingen, intimidatie, doodsverwensingen, hetzes en cordon sanitair. De ware aard van de PVV-er komt naar boven per het internet. Hopelijk komt Wilders hier nooit aan de macht, want dan is het hek ongetwijfeld definitief van de dam.

     5. Beukman

      @Guus op #10
      Inderdaad. Sniperd is een meelijkwekkende voortreffelijke goedmens die buiten DDS geen leven heeft. Gisteren zijn hem nog stevig de oren gewassen. Vandaag is deze masochist gewoon weer vrolijk van de partij met zijn trolgezeur.

      Ondertussen kan de grootste trol van allemaal, de puber swetsnek die nog nooit is betrapt op een inhoudelijke reactie, ongestoord zijn gang gaan zonder dat hem een strobreed in de weg wordt gelegd.

      Het is wel bijzonder doorzichtig waarom de heren Sniperd en Swetsnek de oppositie op DDS kalt zouden willen stellen.

     6. Guus Geluk

      Ja, Beukman, swetsnek staat aan de goede kant van de geschiedenis. De kant van de migratiekritische patriotten. In feite kun je dan wel alles doen, tot op het openbaarmaken van andermans adresgegevens (hetgeen hier gisteren herhaaldelijk geschiedde).

     7. Beukman

      @Guus
      Is dat zo? Dan zakt het ventje nóg dieper in mijn respect.

   2. Guus Geluk

    Kritiek op de PVV is alleen voorbehouden op politiek-correct, is het niet, IJscoman? Allemachtig, kijk nu eens naar de keiharde feiten die op tafel liggen.

  2. swetsnek

   MAN FLIKKER OP MET JE RIDDELTJE DAT KENNEN WE NU WEL
   Lees je eigen verhaaltjes terug en merk dan hoe stupide je eigenlijk wel niet bent .
   Kruip eindelijk terug onder je steen dramveter

   1. swetsnek

    BEUKMAN ,,,,,,,, JOU RESPECT ZAL MIJ DE BIBS OXIDEREN OF TE WEL ENE REET ROESTEN

    1. Kogelbert

     Dat Zwetsnek meer met bips en reet bezig is dan met het kleine beetje verstand dat hij bezit was reeds bekend.
     Waarom hij niet uit de kast komt blijft echter duister.

     1. swetsnek

      wimpie voorzichtig worden nu he pappa wordt boos

  3. NoDoubt

   U heeft niet goed geluisterd naar Geert Wilders. Hij heeft het over de Islam en het gevaar. Zijn vrijheid van meningsuiting heeft hij moeten bekopen met een Fatwa, maar hij waarschuwt u en mij voor het dreigend gevaar. Als u zich enigszins verdiept in de Islam zult u tot dezelfde conclusie komen. Islam en democratie gaan nimmer samen.
   https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo. Ik hoop dat u uw vrijheid lief is.

   1. Kogelbert

    Kan dit islamofobe riedeltje niet eens een keer achterwege blijven? Dit debiele gebabbel verveelt.

   2. Guus Geluk

    Extreemrechts en democratie ook niet, NoDoubt. Daarom ben ik zo bezorgd.

    1. NoDoubt

     Ik ben het met u eens maar ik weet niet waar dat op gestoeld is.

    2. toetssteen

     Libertarisch, extreem rechts, rechts in de liberale zin. Knaag, knaag, in uw redenatie klopt van alles niet.

     1. Kogelbert

      Deze bijdrage kan zelfs niet op logica worden onderzocht. Toetssteen verloor al geruime tijd geleden de ambitie zich begrijpelijk uit te drukken.

     2. Guus Geluk

      Ik begrijp er weer geen hout van, toetssteen. Waarom placht je geen commentaar op te tekenen welke wél is te begrijpen?

   3. Kodi

    Islam en democratie gaan nimmer samen.

    Dat heb je zeer juist gezien. Je kan niet van beide één hebben. En deze schaarste dwingt tot kiezen. Als weldenkende Europeaan ga ik dan voor onze Europese democratische kernwaarden en deze gaan niet samen met de Islam. De Islam staat haaks op onze kernwaarden. De Islam wil onze waarden niet delen. De Islam kent geen wederkerigheid.

    En hoe meer kritische massa (= aantallen, percentages) de Islam weet te verwerven, hoe agressiever de dramdwang, de ware aard van de Islam zich manifesteert. Voorbij de pakweg 1 à 2 procent Islam in een samenleving dringt zich in een samenleving al meer dan evenredig veel Islamitische ellende op.

    De Islam als veroveringsideologie > http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html

  4. Kodi

   Is ons land beter af met meer of met minder Marokkanen? De vraag stellen is ‘m beantwoorden. En het gaat om het landsbelang!

 3. IJscoman

  De PVV is niet getroffen door een cordon sainitaire, maar door een banvloek zoals Afshin Ellian het terecht noemt. Het bewijst opnieuw dat Nederland is opgezadeld met lilliputters die in deze bananenmonarchie het ‘gezag’ vertegenwoordigen. Een rigide kokerblik gecombineerd met benepen calvinisme en een slaafse houding naar Brussel graven verder de weg naar omlaag. Nederland is verdoemd en verloren.

  1. corfo

   @ IJscoman.
   Volkomen juist !

  2. Kogelbert

   Zijn we vergeten dat Wilders voor de verkiezingen de VVD uitsloot als coalitiepartner?

  3. Beukman

   Niet zo pathetisch, @IJsje. Wilders doet er alles aan om zichzelf bij voorbaat onmogelijk te maken. Rutte medeplichtig noemen aan aanslagen is slechts een voorbeeld. Hoe denk je dat die twee nog door één deur zouden kunnen?

   Verder is het verkiezingsprogramma van de PVV dermate extremistisch en pamflettistisch, dat het moeilijk is om je voor te stellen hoe deze partij samen zou kunnen werken met om het even welke andere partij. Zelfs de CPN had destijds een veel uitgebreider programma, terwijl de Communisten toch ook bij voorbaat werden uitgesloten van regeringsdeelname omdat ze te radicaal werden geacht.

   Ik heb je dit al vaker onder de neus gewreven. Je gaat op deze argumenten echter nooit in. Ik geloof dat ik nu wel kan raden waarom.

   1. IJscoman

    Beuk schreef: “Verder is het verkiezingsprogramma van de PVV dermate extremistisch en pamflettistisch, dat het moeilijk is om je voor te stellen hoe deze partij samen zou kunnen werken met om het even welke andere partij.”
    ——————————————————————————
    Het veelbesproken A4’tje was zoals de flaptekst bij een boek: een schets van de inhoud. Natuurlijk waren deze verkiezingspunten verder uitgewerkt en onderbouwd. Maar iedereen greep gretig naar dit ene velletje. Het was duidelijk ingezet als verkiezingsstuntje door Wilders als tegenwicht voor het oeverloze geklets in de andere verkiezingsprogramma’s. D66, iets van 126 pagina’s in goud op snee. Dan weet je pas echt dat je besodemieterd wordt.

    Over het ‘extremistische’ gehalte zijn de meningen verdeeld Beuk. Ik denk dat er veel bruikbaars en werkbaars in het PVV-programma stond. En over de echte conflictpunten valt natuurlijk altijd te onderhandelen. Maar calvinistisch en policor Nederland besloot tot de meest smerige van alle tactieken – de banvloek en totaalboycot. God, wat deugen ze toch.

    1. Beukman

     @IJs
     Wilders heeft een zodanig extremistisch verkiezingspamflet in mekaar geflansd, dat hij onmogelijk zoveel water in de wijn kan doen om mee te kunnen regeren zonder zijn kiezers te belazeren.
     De uitgebreidheid van een normaal programma biedt zoveel ruimte aan nuances, dat er minder belemmering is om de koppen bij elkaar te steken. Noem het voor mijn part besodemieteren, zo zit politiek nou eenmaal in elkaar.
     Geert heeft vast wel iets nuttigs te bieden, maar dan zou hij eens moeten beginnen met aankomen met iets werkbaars, dus NIET: moskeeën verbieden, korans verbieden. Want dat is puberale waanzin die mogelijke partners alleen maar afschrikt.

     Tja, en Geert is zelf natuurlijk ook een deugmannetje. Hij beschouwt Mark als medeplichtig aan een paar Britser aanslagen. Dan weet je dus zeker dat hij zichzelf helemaal geweldig vindt. Dat zie je trouwens wel vaker bij oppositiekanonnen: “Kijk mij eens schone handen hebben!” Alleen Klaver heeft misschien nóg schonere handen dan Geert, daar heeft hij vorige week wel voor gezorgd door zich net op tijd uit de onderhandelingen terug te trekken.

     Enfin. Hoe zie jij de samenwerking tussen twee mannen waarvan de een de ander onbetrouwbaar vindt en de ander de een als handlanger van terroristen beschouwt? Juist: onmogelijk, kan niet want totaal vergiftigde verstandhouding.

     Ik begin me onderhand ook af te vragen of Wilders’ smalende reactie op Rutte’s belofte om niet met Geert te gaan regeren (“Heel Nederland weet dat u liegt”) niet gewoon een taktiek is om het Rutte echt onmogelijk te maken om op zijn belofte terug te komen. Had jij nog niet aan gedacht?

     1. IJscoman

      Beuk.
      “Hoe zie jij de samenwerking tussen twee mannen waarvan de een de ander onbetrouwbaar vindt en de ander de een als handlanger van terroristen beschouwt?”

      Iets dergelijks speelde ook tussen Pechtold en Segers. Alexander maakte Gert-Jan publiekelijk helemaal af, zei de meest vreselijke dingen over hem en de CU, maar na een etentje bij de Chinees is het ouwe jongens krentenbrood.

      Wilders ontbeert diplomatie in zijn woorden en optreden, akkoord. Ik vind ook dat aangekaarte zaken vaak anders gebracht kunnen worden. De pest tegelijk is dat de andere partijen zich zo diep hebben ingegraven in het cordon dat ze er nooit meer uit kunnen stappen zonder een verraderstempel mee te krijgen. De keerzijde van deze zelfgekozen policor houding is dat ze gedwongen zijn de islam te blijven pamperen en de immigratie als cultuurverrijking te blijven toejuichen. Ik denk dat vele in hun hart wel beter weten.

    2. RobertMarsman

     Zijn allemaal grote BS argumenten hoe groot of dik een verkiezingsprogramma zou moeten zijn. Het gaat ook niet om de hoeveelheid maar om de inhoudt. En ondanks de PVV maar een a4tje had tijdens de campagne, hij had nog steeds meer inhoudt als bv D66 die een verkiezingsprogramma had van ruim 200 pagina’s wat geen mens leest aangezien ze er geen zin in hebben.

     200 pagina’s vol met BS en ideaalloos gelul. Maar ik begrijp dat het tegenwoordig dus om de hoeveelheid gaat en niet om de inhoudt en welke weg je met Nederland wil inslaan as partij.

     1. Kogelbert

      Wat zijn ‘grote BS-argumenten’?

     2. Guus Geluk

      RobertMarsman, het PVV-“verkiezingsprogramna” beperkte zich uitsluitend tot enkele SP-stokpaardjes en extreemrechtse plannen. Als Geert een serieus programma met haalbare standpunten had geproduceerd, was de drempel om samen te werken sowieso lager geweest. Of om met het CDA te spreken: “Wilders is dusdanig geradicaliseerd”.

    3. Kodi

     Laten we wel eerlijk zijn: Op één A4-tje van de PVV (zeg maar een verkapt soort voorpagina of inleiding van het grotere alomvattende PVV-geheel) kon meer zinnigs worden aangetroffen dan in heel dat meer dan 200 pagina’s dikke pak WC-papier van D’66. De meeste Nederlanders waren zelfs zo verstandig van dat programma van D’66 geen één van de meer dan 200 pagina’s gelezen te hebben. Want D’66 was niks, is niks en zal ook nooit iets worden.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Heb je een hart voor je geliefden, je land en de komende generaties dan kun je maar op 2 (wellicht 3 (SGP) partijen stemmen.
  De VVD is geen spat beter dan de kroonjuwelen-wegmoffelaars en doodgravers van de antiD’66.
  Ook zij urineren met een zelfingenomen grijns over het Joods-Christelijk-Humanistisch erfgoed, de Renaissance, de Verlichting.
  Centjes, centjes, centjes, een vet baantje bij de EUSSR-Oligarchie en na mij de zondvloed.

  Desondanks krijgen ze verkiezing na verkiezing de meeste stemmen wat me noopt tot een forse schepel misantropie.

  De Kaaskop is een niet te benijden Chimaera.
  Eenvijfde Schaap, eenvijfde Lemming, eenvijfde Struisvogel, eenvijfde Angsthaas en eenvijfde Apathische Zombie.

  Ezels leren, Kaaskoppen zijn vleesgeworden perpetuum mobiles.
  Is het egoisme, desinteresse of simpelweg oeverloze stupiditeit ?
  Ezels verdienen respect,
  De Kaaskop de rotsen aan de voet van de kliffen.
  Het ergerlijke is echter dat ze eveneens het lot van de komende generaties hebben geperverteerd, net zoals ze die van onze voorouders hebben onteerd.
  Hele generaties zijn voor niets gestorven.

  Maar ach
  We moeten er maar aan wennen.
  Dat hoort nu eenmaal bij de Brave New World.
  Zo nu en dan een kinderlijk, een explosie, een uitgebeende islam-criticus…
  Brrrr wat is deze generatie toch verachtelijk.
  Ze staan op de Evolutie Schaal duizend treden onder de Nobele Ezel.

  Had Rutte 1 gram integriteit in zijn donder dan zou met ome Geert babbelen.
  Maar iedereen weet dat Rutte zelfs dat miezerig iel grammetje mist.
  Rutte het misplaatst grijnzend Kraakbeenwezen, nog slapper dan een klok van Dali.

  1. Marija

   Wow….. goed gezien.

  2. Peter Selie

   Prachtig TRBK.

 5. Sniper666

  Goeie speech.

 6. Nasrani

  Wilders heeft zoals gewoonlijk weer eens gelijk. Hij en zijn kiezers worden buiten gesloten. De CU moet zich schamen. Wat een stel linkse hypocrieten. Gelukkig al jaren geleden besloten op een echt Christelijke partij te stemmen.

 7. Ecoshaarlem

  Eens krijgt dhr.Wilders geheel gelijk, ik hoop dat het dan niet te laat is, en die elite Nederland met de noorderzon heeft verlaten en ons en de kinds kinderen in de rotzooi laten zitten, zij zijn tot alles in staat. En Pechthold ruikt nu al aan het burgermeesterschap van Amsterdam, dat is hem ten voete uit, triest maar waar.

 8. Mees

  Wilders is een politieke kwakzalver en een charlatan.
  Zijn trouwe volgers zijn als gehypnotiseerde prooien, willoos slachtoffer van een Don Quichot.

  1. Marija

   Ga je mond spoelen !

   1. Mees

    Waarom?
    Geef gewoon mijn mening over Geert, moet toch kunnen.

    1. swetsnek

     trol nr 2 doet ook even weer mee niet op reageren mensen doe ons een lol

     1. Mees

      Vraag Michael om een filter voor elk links of niet in de lijn met de ideologie van dit Blog.
      Een andere mening is voor sommige reaguurders een gruwel.

    2. Marija

     😀 u vloekt in de kerk…….

   2. Ni28

    ZWIJG DE TROL DOOD

  2. Sniper666

   Mees ook maar meteen cordon sanitrol, net als Kogelbert en GG?

   1. Mees

    Ach maak je toch niet zo belachelijk.

    1. Sniper666

     You are terminated!

     1. Mees

      Hee Arnold 🙂

   2. IJscoman

    Sniper, ik ben tegen een boycot van Guus Geluk, Beukman en Mees. Ze hebben een andere, linkse mening maar dat mag natuurlijk geen probleem zijn. Ze draaien vaak dezelfde riedel af, maar ook dat mag. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed en daar moet niet te licht mee omgegaan worden. Ik blijf gewoon op ze reageren

    Heel anders ligt het bij Kogelbert: deze narcistische, megalomane psychopaat komt hier inderdaad alleen om te trollen, te sarren, zuigen en jennen. Die doodzwijgen lijkt me een uitstekend idee.

    1. Sniper666

     @ IJscoman

     Gezien.

  3. Lex

   He een linkse spuit 11.

   Dat zeggen wij van linkse gekkies trouwe aanhangers van Anne Fleur Dekker hun Heldin.

   Ik vrees dat je op het verkeerde Forum zit Kijk eens bij Joop of krapuul.

 9. Ni28

  Was nu informateur Tjeenk Willink niet partijdig toen hij het opdracht aannam om een kabinet te vormen zonder de PVV? Van wie kreeg hij het opdracht eigenlijk? Van het Cordon sanitair? Zo zie je maar dat als kiezer je totaal onbelangrijk bent. De zevende partij mag aanschuiven i.p.v. de tweede. Als zij nu de PVV gewoon bij betrokken hadden betekent niet dat zij er uitgekomen waren. Maar dit is geen stijl en ondemocratisch ook.

  ZWIJG DE TROL DOOD!

  1. Mees

   Je moet bij Wilders gaan klagen, dit is precies waar hij naar toegewerkt heeft.
   Het is hem gelukt om de slachtofferrol te spelen en nu vrijuit politiek te voeren (oppositie).

 10. swetsnek

  Hek van de dam Guus nee eindelijk staat er dan een hek op de dam
  En sorry maar wij gaan winnen zoek maar vast een fijn moslimlandje uit voor jou en je geit de balle he

  1. Guus Geluk

   Het gros van de reageerders is uiterst onverdraagzaam, swetsnek. Ironisch genoeg dezelfde onverdraagzaamheid van welke zij “links” (wie dat ook wezen mag) beschuldigen. Ik vrees met grote vreze dat, als de PVV hier eenmaal de leiding neemt, deze onverdraagzaamheid en woede de overhand gaat krijgen. Het is een huiveringwekkend beeld.

   1. swetsnek

    Jij rekent wilders echt maar op 1 ding af
    Totaal onlogisch dat weet jij zelf ook wel guuske
    Het VVD en d66 gedoe dat is waar je bang van moet worden ach wat zal ik me nog druk maken om jou zoek het uit

 11. Stanly2000

  De rede van Thierry Baudet was er ook een om van te smullen. De kamer luisterde met open mond, niemand durfde te interrumperen. zelfs Rutte vergat zijn spelletje op de telefoon. Prachtig!

 12. Robert Leiden

  Ik snap het ook niet dat de meeste NL’ers op partijen hebben gestemd die de PVV uitsluiten.
  Dat programma van de PVV is immers een juweeltje:
  https://liefdevoorholland.wordpress.com/2016/08/26/pvv-verkiezingsprogramma-geanalyseerd/

  1. HW

   Ik wel, want de meeste PVVers zijn thuisgebleven.

 13. swetsnek

  MENSEN LATEN WE EVEN AFSPREKEN DAT BEUKMAN …GUUS GELUK… KOGELBERT EN MEES

  GEWOON NEGEREN AUB DIE ZIJN ECHT TE DUUR VOOR DE ZUURSTOF VAN DEZE PLANEET

  1. Skippybal1

   Beste Swets,

   Ik heb je nog nooit op een mening of iets inhoudelijks kunnen betrappen, je loopt slechts achter het gewenste verhaal op deze site aan en geeft als een fanatieke stasi ieder niet welgevallig verhaal door aan de grote baas.

   Ik vind wat discussie juist mooi, ben het nooit eens met GG of Beukman, maar hun bijdragen zijn kwalitatief de beste hier.

   Absurd hoe de meelopers van de partij van de VRIJHEID juist tegen de vrijheid zijn.

   U, swets, bent wel het walgelijkste voorbeeld.

   1. Kogelbert

    Hear, hear!

   2. swetsnek

    Goedemiddag stuiterbal ook weer in het land jij bent net als guuske tussen de regels door mijmeren maar goed de reden dat ik niet uitgebreid ergens op in ga is dat het gezeik van jullie kant mijn neus uit komt .
    Waarom zou ik mij tijd aan een enorm dom gelul van jou of de rest van dat linkse gebral wat hier niks anders doet dan ja wat eigenlijk .
    O ja denken dat jullie niveau hoger is dan dat wat hier normaal komt .
    Dat het trollen gemeendschapje hier wordt uitgekotst is derhalve jullie eigen schuld .
    Wij hebben een mening jullie hebben een mening dat mag.
    Wat ik merk is alleen maar dat er erg druk wordt geprobeerd ons wat door de strot te drukken .
    Hoe vaak als ik hier hetzelfde rideltje van jullie hier al niet gehoord heb werkelijk om ziek van te worden
    Ja ik weet wel dat Wilders niet altijd gelijk heeft maar hij heeft ook niet ongelijk
    Dat heeft Rutte ook niet dat heeft Buma ook niet en Pechthold al helemaal niet
    Dat is de reden dat ik hier alleen maar onliners neer kalk Guus kan er mee door jij bent alleen maar hier voor je eigen ding en die kogelbert deugt al helemaal niet
    als het jullie niet bevalt wat hier wordt gezegd…… en dat heb ik al vaker geuit ……… KOM HIER DAN NIET .
    Jullie willen alleen maar dat wij lekker overal op in happen niet meer niet minder
    Dat Sniper 666 op iedere reactie van Kogelbert reageert is niet meer dan terecht .Daar horen we jullie niet over .maar goed ik ga een happie eten tot laters

    1. Skippybal1

     Zeg klungel, ik had het specifiek over jou, het tekent je dat je je achter sniper verschuilt.

     in tegenstelling tot jou zie ik dat sniper wel een eigen mening heeft die hij ook nog kan toelichten.

     Echt…jij bent hier een klasse apart, in oost Duitsland was je helemaal het mannetje, in Nederland slechts een zielig hoopje klikspaan.

     1. swetsnek

      Oooooo jij bent nog minder dan stront weet je dat werkelijk waar ze hadden jou bij de geboorte direct weg moeten smijten met het badwater iedere vierkante meter waar jij beslag op legt is een meter te veel verzuip in je eigen speeksel kwal die je bent .
      en zo kan ik nog uren doorgaan lamzak

   3. Beukman

    Mooie en sportieve woorden, @Skip.
    En laten we hopen dat Swets de consequentie trekt uit zijn eigen woorden, en een forum opzoekt dat beter past bij zijn leeftijd.

   4. Guus Geluk

    Ik sluit me aan bij Skipybal. En het is inderdaad erg opvallend dat verstokte PVV-ers de vrijheid van andersdenkenden juist willen inperken.

    1. swetsnek

     gut gut gut wat zijn ze het met elkaar eens onze zeiksnorren en wat forum betreft jullie zitten hier niet lekker ga na joop das meer jullie kragenweite

 14. Tinneke

  Ik lees met veel plezier de DDS ook Elsevier is mijn blad.
  Reactie plaatsen doe ik zelden maar heel af en toe een uitzondering is niets mis mee. Sniper666 ik moet vreselijk lachen om uw reacties op “even” kijken hoe hij vandaag heet? yep Kogelbert…….. deze man/vrouw tiranniseert al jaren mensen die een andere mening hebben over een bepaald onderwerp, elke week een andere naam zou toch niet nodig moeten zijn? overal is hij/zei geblokkeerd dan maar hier reageren wat ik totaal niet begrijp………. DDS is toch echt niet een links PvdA krantje te noemen. De reden is volgens mij gratis tiranniseren en nog geen ban, nog niet! om mensen met een andere mening tokkie te noemen is voor mij al reden genoeg hem/haar te blokkeren. Deze figuur voert ook discussies met zich zelf maakt diverse accounts aan om zijn gelijk te halen. Het is een echte Wilders hater….geen probleem maar laat dan die mensen in hun waarde die wel wat in Wilders zien! ze zeggen toch ook niet tegen u Tokkie?

 15. Tinneke

  swetsnek: Het is een en dezelfde persoon! ik had zijn eerste reactie gelezen en ik dacht het Zonnetje! ook een van zijn/haar namen laat u niet provoceren niet meer reageren.

  1. swetsnek

   Nee Tinneke je hebt gelijk maar moest dit toch wel even van mij afschrijven he lol

  2. Sniper666

   @ Tinneke

   Eens.

 16. nienke

  Wilders krijgt eens gelijk, net als in de tweede wereld oorlog toen er tegen ons gezegd werd NIETS aan de hand gaat U maar lekker slapen WIJ waken over U.
  En wat hebben ze over ons gewaakt zeg!
  En deze vijand is nog tien keer erger.
  Rutte, Pechtold, hebben waarschijnlijk geen kaas gegeten wat democratie in houdt en nog een punt deze twee heren zitten daar alleen voor zichzelf voor hun carriere en het volk interesseert hun geen bal.
  Stelletje hypocrieten.

 17. Dam

  En ja hoor, de ruzie zoekers die dit hele forum verpesten en steeds meer mensen nu wegblijven omdat dit van een zo’n laag niveau is steeds. Te weten o.a.: de heren (kinderen) Guus, Beukman, Sniper, Swetsnek, Kogelnbert. Ze zitten werkelijk bij elk onderwerp te ouwe zeuren tegen elkaar. En ze willen allemaal gelijk en het gaat maar door. Jammer van de DDS. Ik om er steeds minder om mijn mening te geven. Tuurlijk mag je af en toe wat tegen elkaar zeggen. Maar dit wordt echt strontvervelend. Zo goedkoop. Jammer.

  1. Top

   En zo is het en niet anders!

 18. EllyD19

  Wilders heeft groot gelijk, dit is een ondemocratische formatie.
  De CU wordt er alleen maar bij gevraagd omdat Rutte en Pechtold anders weleens buiten de boot zouden kunnen vallen en niet omdat de CU een grote groep kiezers vertegenwoordigt.
  Het is een zootje.

  1. Robert Leiden

   13%, 1.3 mjn stemmen.
   Finale gespeeld, finale verloren….
   https://www.youtube.com/watch?v=PCLfAgeqEYQ

 19. Gallus

  Wilders zou veel goede dingen kunnen bereiken……..
  Als hij niet zo ongekend koppig was! Jammer van een moedig man.
  Het KLIMAAT!!!
  Is het nu geen tijd om daar eens over te stoppen Wilders!
  Het is wetenschappelijk analfabetisme!
  Of moeten we luisteren naar klimaatsverandering als DeMos, of Trump.
  Hebben zij wetenschappelijk onderzoek gedaan?
  In hun speciale laboratoria ontdekt dat CO2 heel andere absorptie lijnen heeft?!
  Zo zo wat bijzonder. Compleet nieuwe ontdekking over CO2. Wat geweldig; we kunnen nu net zo veel in de atmosfeer brengen als we willen!
  En dan komt ook nog de geleerde natuurfilosoof (pretentieuze snob) LeonWinter nog met zijn schommelende planeten waardoor alles toch maar een beetje chaotisch is!
  Wilders stop met je waanzin over klimaat en richt je op dingen waar je wel wat te brengen hebt!

 20. Seneca

  @sniper en Haz
  inderdaad die idioten totaal negeren. dat noemt zich degelijke christenen en democraten. contradictio! bovendien beoefenen zij een duister racisme tegen alles wat niet gekleurd is. neem beuk, een fervent jodenhater en hij gaat er nog prat op ook.

 21. RobertMarsman

  Ach Guusje geluk moet alle stokpaardjes weer van stal trekken. PVV radicaal, PVV extreem rechts. Blah blah. Het is ook een hoop tegenstrijdigheid wat ik lees. Eerst de PVV vergelijken met het linkse SP om ze dan vervolgens extreem rechts en radicaal te noemen. Is de SP nu ook extreem rechts of radicaal?

  Ik vind er niets radicaals aan om een imperialistische en anti-democratische ideologie te bestrijden die lijnrecht tegenover de democratie en onze rechtsstaat staat. Een ideologie waar niets goeds uit voortkomt. Een ideologie die dood verderf en haat zaait. Zoiets bestrijden zou ieder mens met gezond verstand doen. Alleen al het gegeven dat jij dat de PVV dan radicaal of extreem rechts vind zegt iets over de gezondheid van je eigen verstand.

  Zo vind ik het een stuk extremer en radicaler om zo’n ideologie die dood en verderf zaait gewoon de vrije ruimte te geven in onze vrije rechtsstaat en onze democratie. Zoals dus bv de D66 en al die andere landverraders en volksverlakkers die in de kamer zitten.

  1. Guus Geluk

   Kennelijk ben je in de veronderstelling dat het PVV-pamflet noopt tot een vruchtbare samenwerking tussen de partijen. Je hebt het mis, RobertMarsman. Voor liberalen en christendemocraten is het ondenkbaar om te onderhandelen over extreemrechtse plannen, te weten koranverbod, moskeeverbod, enzovoort. Geert Wilders beseft dat waarschijnlijk zelf ook al: dat hij zichzelf buiten de macht heeft geplaatst met dit programma.

  2. Sniper666

   Zwijg de trol dood.

   1. Guus Geluk

    Je doet kleuterachtig, Sneuper, en hypocriet. Je ziet het zelf niet eens.

  3. Kodi

   Uitstekend verwoord!

 22. Kodi

  De volksschrijver Friedrich Nietzsche beschreef het in de negentiende eeuw reeds alzo:

  “En naar de heersenden keerde ik mijn rug toen ik zag wat zij met heersen bedoelden: Sjacheren, loven en bieden om de macht met het gepaupel.”

 23. Kodi

  CDA en CU nemen alvast een voorschotje op hun nieuwe regering.

  Er werd gestemd over de eigen bijdrage in de zorg.
  CDA zei (verkiezingsbelofte):
  ” Het CDA wil daarom een forse verlaging van het eigen risico: wij verlagen het eigen risico naar 280 euro per jaar.”
  https://www.cda.nl/standpunten/eigen-risico-in-de-zorg/
  En de CU:
  “De ChristenUnie wil dat het eigen risico wordt verlaagd met 100 euro.”
  https://www.christenunie.nl/standpunt/eigen-risico
  Dus dat zijn (even tellen) 98 stemmen voor.
  De realiteit: 71 voor, 74 tegen. Dus geen verlaging bijdrage.
  D666, CDA en CU stemden tegen.
  Weer een beetje wantrouwen van de burgers aangewakkerd vanwege partijpolitieke belangen.

 24. Kodi

  CDA en CU nemen alvast een voorschotje op hun nieuwe regering.

  Er werd gestemd over de eigen bijdrage in de zorg.
  CDA zei (verkiezingsbelofte):
  ” Het CDA wil daarom een forse verlaging van het eigen risico: wij verlagen het eigen risico naar 280 euro per jaar.”

  En de CU:
  “De ChristenUnie wil dat het eigen risico wordt verlaagd met 100 euro.”

  Dus dat zijn (even tellen) 98 stemmen voor.
  De realiteit: 71 voor, 74 tegen. Dus geen verlaging bijdrage.
  D666, CDA en CU stemden tegen.
  Weer een beetje wantrouwen van de burgers aangewakkerd vanwege partijpolitieke belangen.

  1. HaZ

   Klopt kodi. En wat uiteindelijk over blijft van hetgeen hun kiezers beloofd is kan zomaar op een A4 tje 😉

 25. Kodi

  Debat over terrorismebestrijding

  Geschreven: 27 juni 2017

  Voorzitter, Europa is een slagveld. Een oorlogsgebied. Aanslag na aanslag. Bijna iedere week inmiddels. Doden, gewonden. Onschuldige mensen vermoord, platgereden en opgeblazen. Spijkerbommen, vrachtwagens en Kalasjnikovs. Je kan het zo gek niet verzinnen. Het is verschrikkelijk.

  Op een enkele – overigens net zo trieste – uitzondering na, is het laatste wat zij horen voordat zij de dood worden ingejaagd het luidkeels gekrijs van “Allahu akbar”. En nabestaanden blijven achter in verdriet.

  Voorzitter, mijn fractie deelt dat verdriet. En rouwt met alle slachtoffers mee. Maar we zijn ook boos. Want na iedere terreuraanslag verandert er niks aan de hoofdoorzaak van al die ellende.

  Ontkend wordt nog steeds dat de islam de oorzaak van al deze ellende is, een kwaadaardige gewelddadige ideologie die we massaal geïmporteerd hebben. En de bevolking is stelselmatig wijsgemaakt tot op de dag van vandaag dat de islam een vredelievende religie is. Dat er maar een paar islamitische extremisten zijn die de boel verpesten.

  Leugens voorzitter, allemaal leugens. En nu zitten we overal in Europa met de gebakken peren, met een vijfde colonne die ons vervangt, koloniseert en steeds vaker terroriseert. Voorzitter, wat er moet gebeuren is glashelder, mijn fractie roept het al jaren. We moeten de immigratie uit islamitische landen stoppen, we moeten onze grenzen sluiten. We moeten inzetten op remigratie. We moeten criminelen met een dubbele nationaliteit denaturaliseren en uitzetten. We moeten Syrië-gangers nooit meer terug Nederland binnenlaten en al degenen die al zijn teruggekeerd allemaal opsluiten. Maar dat is allemaal niet genoeg.

  Want omdat we dat allemaal niet hebben gedaan, is de situatie nog 100 keer erger geworden. Er dreigt een groot gevaar waar de NCTV afgelopen vrijdag ook op wees. Ik citeer uit het laatste dreigingsbeeld: “Vaak waren daders al eerder in het vizier van de autoriteiten, maar werden zij niet opgepakt omdat er onvoldoende bewijs tegen hen was”. Daders voorzitter, we praten over daders van terreurdaden, die in dit geval nog gelukkig bij buitenlandse inlichtingendiensten naar ik aanneem bekend waren, maar niet werden opgepakt en dus gewoon onschuldige mensen konden vermoorden. Hoe is het mogelijk? Waarom laten we dat gebeuren? We moeten eindelijk en met grote spoed administratieve detentie invoeren. En ik ben trots dat ik dadelijk mede namens een paar collega’s aan het einde van mijn termijn een initiatiefwetsvoorstel aan u mag overhandigen.

  En dat initiatiefvoorstel dat zegt dat mensen die op grond van hun gedragingen in verband kunnen worden gebracht met terreur of de ondersteuning daarvan vast moeten kunnen worden gezet om onze nationale veiligheid te beschermen – ook als er nog onvoldoende strafrechtelijk bewijs is om ze op te pakken. Er is echt een dringende noodzaak om dat te doen. Want alleen met het strafrecht en bestuurlijke maatregelen als een meldplicht en gebiedsverboden komen we er niet. Het is nodig, want het aantal Jihadisten en sympathisanten in Europa loopt inmiddels de spuigaten uit. In het VK alleen al zo’n 23.000 Jihadisten. In de rest van Europa is het niet veel beter.

  En in ons eigen Nederland kent de jihadistische beweging inmiddels honderden Jihadisten die geweld kunnen gebruiken en volgens de AIVD ook hier enkele duizenden sympathisanten die, en ik citeer “in korte tijd kunnen uitgroeien tot keiharde strijders.” Duizenden sympathisanten van de jihad. In Nederland. Die in een korte tijd kunnen uitgroeien tot keiharde strijders. Dat zegt de AIVD. Mensen die dus iedere dag, ieder moment hier in Nederland een aanslag kunnen plegen. Waarom laten we ze vrij rondlopen? Waarom laten zij ze vrij rondlopen daar in Vak K. Voorzitter, het is levensgevaarlijk!

  En, om mijn verhaal af te maken, om ze te volgen dat is toch ook niet mogelijk. Om 1 persoon 24/7, 24 uur per dag te volgen hebben we 20 medewerkers van de AIVD nodig. En het blijkt wel dat dat niet kan. Administratieve detentie is keihard nodig. We hadden het al lang moeten invoeren. Onschuldige mensenlevens kunnen ermee worden gered. Doe het, zeg ik tegen de drie mensen in Vak K. Doe het eindelijk en zit niet met uw vingers in uw neus.

  Om die reden dien ik graag met mijn collega’s De Graaf en Fritsma nu op dit moment een initiatiefwetsvoorstel in met het verzoek, we hebben dat ook in de geleidende brief aan u gevraagd, om het gelet op de urgentie van deze zaak met spoed naar de Raad van State te sturen. En misschien dat u het nu ook kan ronddelen voor de collega’s dat ze het ook kunnen zien.

  Bron: https://www.pvv.nl/36-fj-related/geert-wilders/9556-debat-over-terrorismebestrijding.html

  1. Kodi

   Mark Rutte moet zich laten nakijken. Hoe stompzinnig kan je zijn?

   “Moslims worden dubbel geraakt door terreur.” vindt Rutte. “Zij zijn dubbel slachtoffer.”

   Hallo, de Moslims zijn daders van terreur. WIJ zijn de slachtoffers.

   https://www.youtube.com/watch?v=FfDQS4qE0SM

   En Theo Hiddema‏ was grappig. Die zei dat er een sticker op de koran moest komen met de tekst: “Dit boek kan ernstige schade aan uw brein brengen.”

 26. peterkestassen

  Guus Geluk.
  Volgens mij heeft de schoolmeester heel veel moeite moeten doen om jouw 4 klassen L.O. te laten vol maken,en ja daarna van school af te schoppen.
  Aan al je idiote domme commentaar te lezen wel.
  Meschien heb je de vierde klas niet eens bereikt

  1. Guus Geluk

   U onderstreept mijn punt nog eens. Dit is hoe de PVV-er andersdenkenden behandelt: schelden en tieren.

  2. Sniper666

   GG heeft niet voor niks een cordon sanitrol aan zijn broek. Hij heeft er iets voor gedaan en eerlijk verdiend.

   1. Guus Geluk

    Een cordon sanitrol. Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.