Belachelijk maar waar: door voortdurende linkse hetze moet Wierd Duk voor zijn baan vrezen

Links wil iedereen die ook maar een beetje rechts is de mond snoeren.

Na alle kritiek die NRC-columnist Jan Kuitenbrouwer gisteren te verduren kreeg toen hij Jan Roos, Thierry Baudet en Wierd Duk op belachelijke wijze aanviel in zijn meest recente fopstuk, zou je denken dat hij en zijn krant hun excuses ondertussen aangeboden zouden hebben omdat ze die drie mannen ‘radicaal-rechts’, gek, idioot, en erger genoemd hebben.

Helaas is niets minder waar. Kuitenbrouwer houdt namelijk gewoon vol en probeert met name de term ‘radicaal-rechts’ stug goed te praten:

Volgens Jan Dijkgraaf begint de hetze tegen Duk — Jan Roos werkt momenteel niet voor de mainstream media en Baudet is op eigen kracht in de Tweede Kamer gekomen, dus die hebben er toch minder last van — onderhand serieus effect te sorteren:

Laat je toch niet zo opnaaien, Wierd.

Jouw grootste zorg is een hele andere dan een smeercampagne van een gemarginaliseerde columnist in een gemarginaliseerde krant.

Namelijk dat ze bij jouw twee voornaamste opdrachtgevers weke benen krijgen. Dat de hoofdredactie van je vaste werkgever, het Algemeen Dagblad, genoeg krijgt van je buitenkrantse optredens (of je politiek incorrecte meningen). En dat je vaste televisie- en radio-outlet WNL ingaat op een verzoek van de NPO om je weg te faden van de zenders in ruil voor een uurtje extra zendtijd her en der.

Daarom geeft Dijkgraaf Duk terecht de tip om vanaf nu aan plan B te werken “voor als dat moment komt.” Met “dat moment” bedoelt hij natuurlijk: dat Duk zijn “belangrijkste opdrachtgevers” onder druk van intolerant, dictatoriaal links verliest. Want ja, dat is overduidelijk waar de aanvoerders van de anti-Duk hetze op aansturen.

Dit is de ware aard van links: dictatoriaal, intolerant, autoritair. Waag je het één keer om je te verzetten tegen hun politiekcorrecte waandenkbeelden, dan moet je kapot worden gemaakt. Duk is nú het doelwit, maar als hij uitgeschakeld is richten ze hun pijlen gewoon op een andere ‘afvallige.’

Juist daarom is het van het grootste belang dat we alternatieve rechtse media zo groot mogelijk maken. Websites, podcasts, video’s, vlogs; het maakt niet uit wat we doen op mediagebied, als we het maar doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. buitenbeentje

  Jammer alleen dat die “alternatieve rechtse media” liever linkse aktivisten een dagelijks podium geven en ze zo groot te maken. De dagelijkse dosis Anne-Fleur en Sylvana zullen we maar zeggen.

  1. Roughwood

   Als je continu onzin uitbraakt heb je er recht op om elke dag afgezeken te worden.

  2. Top

   Ik reageer nog maar sporadisch, maar u geeft aan, waarom! ook de trollen die zich hier ophouden, zijn een reden.

  3. Ni28

   Je zou wel kunnen stellen dat de rechtse media democratischer zijn al melden zij weinig goeds over de betrokkenen.

 2. Ritter

  Media hetze werkt omdat de meeste gevestigde media links zijn. Ook veelal de gasten die worden uitgenodigd in praat programma’s.

  Die willen dus geen feiten horen over de (illegale) massa immigratie en negatief nieuws over de islam. Immers beide issues worden gepromoot door de gevestigde media. Merkel is hun heldin; massa migratie is goed en over de islam geen kwaad woord.

  Bij Pim Fortuyn leidde de media hetze zelfs tot moord op Pim Fortuyn en bij Geert Wilders tot isolement.

  Hetzelfde zie je in de VS waar iedere dag de media Trump aanvallen en allerlei “nep nieuws” verspreiden over hem. En dat heeft zijn uitwerking want veel mensen begrijpen niet het spel dat de media spelen. Daarbij speelt ook Hollywood een belangrijke rol want die is zeer anti-Trump.

  1. sjun

   Onder andere daarom is het tijd voor een nieuwe zuil met eigen media.

 3. Ni28

  De linkse dictatuur duld geen tegenspraak en zet alle middelen in om de tegenstanders de mond te snoeren. Hetzelfde wat op deze forum gebeurd d.m.v. zogenaamde pseudo-intellectuele debat. Zij schuwen niet onder de gordel te slaan en beledigen en spreiden alleen hun vuile propaganda. De stuiptrekkingen van links in een verloren strijd.

 4. Ben Zine

  “Duk is nú het doelwit, maar als hij uitgeschakeld is richten ze hun pijlen gewoon op een andere ‘afvallige.”
  Dit is perfect geformuleerd. Loop je bij links uit de pas, dan word je inderdaad beschouwd als een “afvallige”. Links denken mist elke connectie met de werkelijkheid. Het is een theoretische manier van denken, gebaseerd op het idee dat de wereld maakbaar is en moet voldoen aan een bepaald ideaalbeeld. Dat dit vrijwel altijd botst met de praktische werkelijkheid (uitgedrukt in cijfers, grafieken en statistieken) is een gegeven waar de deugdenker geen enkele boodschap aan heeft en waar hij ook niet voor open staat. De linkse kerk belijdt een orthodox links geloof, en laat je een gezond kritisch geluid horen, zoals Wierd Duk, dan lig je er uit. Dan word je beschouwd als een ketter, een afvallige. Dan word je geëxcommuniceerd, uitgekotst, kaltgestellt. Het is eigenlijk best wel een eng incestueus cultachtig clubje, die zichzelf als moreel superieur beschouwende deugende zelfpijpers.

 5. Othobo

  Volgens mij hoeft Duk zich geen zorgen te maken. Hij is een graag geziene gast in allerlei talkshows.
  Dat gaat Kuitenbrouwer echt niet veranderen.

 6. Ni28

  Duk is een linkse man die het licht heeft gezien.

  1. Marija

   Ik denk dat hij heel goed weet waarmee hij bezig is.
   Wij mogen blij zijn met hem en zijn verstandige visie.

  2. Othobo

   Hij is genuanceerd in zijn oordelen. Van Wilders moet hij niets hebben en hij betreurt het verlies van de PvdA.

   1. Vabis

    Daar hebben we de trol weer….

    1. Ni28

     Reincarnatie van Teloor?

     1. corfo

      @ Ni28.
      Ik denk het ook !
      Gezien de argument-loze reacties, zonder enig inhoudelijk gewicht weet ik zeker dat deze figuur de eerder door u genoemde gevaarlijke linkse TROL is. Ze lezen ergens een, voor hen, moeilijk woord en nemen dat over in een reactie zónder de betekenis van dat woord te kennen, dus vaak geheel misplaatst, maar wél een bron van hilariteit. Ik vind het wel grappig, deze, zichzelf héél “slim” vindende nietsnutten, leugenaars, verwijzers, ’t is én blijft (grappig, dom)rapaille.

 7. MePH____

  Wanneer houden we eens op met caviaspijkeren?

  1. IJscoman

   Op het moment dat Wim Hutten als trol opgesodemieterd is. Dan gaan we over op hamsterwerpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.