Heerlijk! Jan Roos veegt op epische wijze de vloer aan met waardeloos Ajax

Als één voetbalclub het verdient dan is het Ajax wel.

Financieel gaat het tegenwoordig hartstikke goed met Ajax. Niet zo gek natuurlijk als je een jonge verdediger voor 42 miljoen verkoopt aan Tottenham Hotspur en een jonge spits waarschijnlijk voor meer dan 50 miljoen euro kwijt kan aan AS Monaco. Voor Eredivisie-begrippen zijn dat enorme bedragen.

En ja, ook daarvoor ging het Ajax financieel al voor de wind. Onder leiding van Marc Overmars hebben de Amsterdammers de financiën gewoon goed op orde. Uitstekend op orde, zelfs.

Helaas valt het voetbaltechnisch nogal tegen met dit Ajax. Iedereen wist dat de grootste talenten van vorig seizoen dit seizoen niet meer voor de club zouden spelen. Als je de finale van de Europa League haalt wordt je elftal immers helemaal leeg gekocht door De Grote Clubs. Ajax wist dat, maar ondernam totaal geen actie om daarop te participeren. Het gevolg: ze kunnen daar fluiten naar Europees voetbal en leveren wanprestaties af in de Nederlandse competitie.

Daarom is het prima dat Jan Roos Ajax even goed onderuit schoffelt in zijn nieuwste vlog. En ja, dat zeg ik als Ajax supporter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Floris

  Roos is dus een Ajax-hater. Weten we dat ook weer.

  De grootste fout die is gemaakt is de aanstelling van Keizer. Deze man mist de ervaring en competentie om een ploeg als Ajax te coachen. Alles wat Bosz had opgebouwd is weg.

  Verder lijkt het er sterk op dat Bergkamp de kwade genius is. Vriendje van Keizer, vriendje van die verschrikkelijke oetlul Spijkerman en niemand die die vent ook maar een strobreed in de weg legt. Want: hij was zo’n goede voetballer.

  Bosz wou van Spijkerman af, mede omdat die zich niet kon vinden in de aanvallende taktiek, maar het “technisch hart” hield deze kneus de hand boven het hoofd. En zie: Ajax is weer terug bij af.

  Ook typerend: Veltman is gebleven en zelfs aanvoerder gemaakt. Veltman is iemand die bijna elke wedstrijd goed is voor een reeks blunders. Het lijkt wel of deze man concentratieproblemen heeft.

  De leiding deugt niet. Van der Sar eruit, Bergkamp eruit en Keizer terug naar Jong Ajax.

  1. HaZ

   Tijd voor (alweer) paniekaankopen eind Augustus. Ik zie een Ayoub en trainer Ten Hag (FC Utrecht) nog gepolst gaan worden, maar of die trek hebben om hun kop in een wespennest te steken ?

   1. RobertMarsman

    Geloof er niets van dat Ten Hag naar Ajax zou willen. Die zit goed bij FC Utrecht. Daar heeft hij alle vrijheid die hij bij Ajax niet heeft. En nog belangrijker welke speler wil nog naar Ajax nu het geen Europees voetbal speelt? De kans is groter dat ze afwachten tot een ploeg zich meld die nog Europees voetbal speelt, en het zelfde geldt voor spelers voor bv Dolberg en Ziyech die het liefst gewoon Europees willen voetballen.

    Maar een ding is duidelijk. Ajax werd drie maanden geleden nog geroemd voor het behalen van de finale en nu liggen ze er al uit nog voor het Europees seizoen is begonnen. Die Ajax spelers zijn ook niet zo goed als dat ze ons wilde laten geloven.

    1. K.Dopper

     De Ajax-spelers waren wel goed en die werden onder de coaching van Bosz snel nog veel beter maar die werden verkocht. Ajax is geen voetbalclub maar een beursgenoteerde onderneming die het goed wil doen voor de aandeelhouders. Dat zijn geen voetbalfans maar kapitalisten die de skyboxen afhuren.

     1. Floris

      De enige 2 basisspelers onder Bosz die verkocht zijn heten Klaassen en Sanchez en die waren niet te houden. De rest zijn reserves die onder Bosz niet aan spelen toekwamen en daarom weg wilden.

      Je debiteert hier kwalijke laster.

      Maar dat zijn we wel van jou gewend…

     2. K.Dopper

      Het is allemaal een kwestie van geld, Floris, en de prioriteiten die daarin worden gesteld. Men had Bosz kunnen houden en kunnen inkopen maar dat vinden de aandeelhouders niet leuk. Er is meer geld te verdienen met het opkweken van eigen jeugd en die voor veel geld verkopen.

      Wat dit nog met voetbal te maken heeft ontgaat me. Ajax wordt kapot gemaakt door de jngens van het Grote Geld. Volgens mij hoef je geen socialist te zijn om dat te zienl

     3. Floris

      Weet jij eigenlijk wel wie de grootaandeelhouders van Ajax zijn? 73% is in handen van de Verening AFC Ajax. Het kleine vrij verhandelbare gedeelte is hoofdzakelijk in handen van fans die niets anders willen dan goed voetbal. Je praat dus weer eens onzin.

      Ajax kan gewoon niet dezelfde salarissen betalen als de grote clubs in het buitenland en dus blijven er continu spelers vertrekken. Daar is geen kruid tegen gewassen.

      Inmiddels is dankzij de Cruyff-revolutie en de prestaties van De Boer de financiële positie van Ajax sterk verbeterd en kunnen er weer flinke aankopen worden gedaan en waar nodig salarissen worden verhoogd, maar concurreren met het buitenland is slechts in beperkte mate mogelijk. Het is niet anders.

     4. K.Dopper

      Floris beweerde hier al vaak dat ik voor mijn bijdragen hier door duistere krachten wordt betaald. Zijn bijdragen hier klinken als die van de de persvoorlichter van de beursgenoteerde onderneming Ajax. Ik vind dat hij daarvoor best een vergoeding mag ontvangen.

     5. Floris

      Kennelijk is het de aspergerman ontgaan dat ik nogal wat kritiek heb geleverd op de technische staf.

      Begrijpend lezen blijft moeilijk voor hem.

     6. K.Dopper

      Een technische staf staat machteloos als de financiële top je dwingt met een goedkope onervaren trainer te werken.

      Floris heeft niet veel verstand van voetbal en verdedigt een commercieel profijtelijk beleid van een beursgenoteerde onderneming waarvan Floris met zijn SPD-diploma weet dat die er primair op gericht is de aandeelhouders tevreden te stellen. Dat doen ze goed, ze hebben Ajax omgebouwd tot een fokstal van voetballers en ze verdienen geld als water.

      Persvoorlichter Floris legt uit hoe dat niet anders kan: “Ajax kan gewoon niet dezelfde salarissen betalen als de grote clubs in het buitenland en dus blijven er continu spelers vertrekken. Daar is geen kruid tegen gewassen.”

      Floris was indertijd ook geen voorstander van de benoeming van Bosz. Toen ik dat voorstelde (eerder dan zijn naam werd genoemd) schold Floris me uit voor een onnozele, hij wist zeker dat Bosz te licht was voor Ajax en dat Frank de Boer een briljante trainer was. Toen ik opmerkte dat die trainer het spel van Ajax volledig had doodgeslagen (balbezit en tikkie breed) legde Floris uit dat Frank niet anders kon: “Ajax kan gewoon niet dezelfde salarissen betalen als de grote clubs in het buitenland en dus blijven er continu spelers vertrekken. Daar is geen kruid tegen gewassen.” Dus, meende Floris, is Ajax gedwongen behoudend te spelen en Frank de Boer was de enige trainer die Ajax kon laten overleven.

      🙂

     7. Floris

      “Een technische staf staat machteloos als de financiële top je dwingt met een goedkope onervaren trainer te werken.”
      —————————————–
      Aspergerman Dopper is weer begonnen met duimzuigen. Hij verzint ze waar je bij staat.

      Het is het technisch hart zelf geweest (met name Sar en Bergkamp) die Keizer naar voren schoof. Alleen Overmars zag dat niet zitten, maar hij stond alleen.

     8. Floris

      “Floris was indertijd ook geen voorstander van de benoeming van Bosz.”
      ————————————————–
      Je verdraait mijn woorden (zoals bijna altijd). Bosz had nog geen ervaring als coach van een topclub en dus was het afwachten of hij het zou kunnen. Daar wees ik op.

      Na een zéér moeizame start heeft hij goed gepresteerd, maar dat kwam ook omdat hij alle geluk van de wereld had met de doorbraak van Dolberg en de zeer goed gescoute Sanchez. Om er maar 2 te noemen.

     9. K.Dopper

      Ja Floris, je moest na enige tijd je ongelijk bekennen maar uiteraard kreeg je niet uit je strot dat ik het juist zag en jij dus niet.
      Je probeert door het wijzen naar individuele spelers de aandacht af te leiden van de kern van de zaak: Bosz gooide het spelsysteem van Ajax radicaal om en na jaren zagen we eindelijk weer iets van een Ajax-speelstijl op het veld dat ook subiet resultaten opleverde. Je zult ook nooit uit je strot krijgen dat de Boer een ramp was voor de spelcultuur van Ajax en dat Bosz dat al in één seizoen moeiteloos aantoonde.
      De bazen van Ajax vonden deze opleving al weer mooi geweest (er moest weer geld verdiend worden) en Bosz moest weg en opnieuw gaan ze pas weer dure spelers aantrekken als het kalf is verdronken.

      Ik was sinds mijn jeugd fan van Ajax en ik ben er klaar mee. Dit heeft niks met voetbal te maken en uit het feit dat jij deze boekhoudersmentaliteit verdedigt blijkt dat je meer van boekhouden houdt dan van voetbal.

    2. HaZ

     Er staat ook wespennest hé !

   2. Floris

    De vraag is of ze überhaupt iets gaan veranderen (voorlopig). Want als ze Keizer eruit gooien dan geven ze daarmee impliciet toe een enorme inschattingsfout te hebben gemaakt.

    De selectie is op zich niet slecht, alleen te smal. Ik verwacht geen “paniek-aankopen”. Ziyech werd betiteld als paniekaankoop maar is een uitstekende versterking gebleken.

 2. Floris

  “Maar een ding is duidelijk. Ajax werd drie maanden geleden nog geroemd voor het behalen van de finale en nu liggen ze er al uit nog voor het Europees seizoen is begonnen. Die Ajax spelers zijn ook niet zo goed als dat ze ons wilde laten geloven.”
  —————————————————————–
  Als je het vorige seizoen analyseert moet je gewoon constateren dat er veel geluk bij kwam kijken. Tegen Schalke ga je door omdat via Viergever een aangeschoten bal in het doel caramboleert anders was het einde oefening geweest. Ook in Lyon kwam Ajax heel goed weg.

  Maar ik vind de selectie best goed, al kan je vraagtekens zetten bij de verdediging.

  1. HaZ

   2 sterkhouders verkocht, Floris. Ajax kan wel betere spelers terug willen kopen, maar willen die spelers ook naar Ajax? De salarissen zoals Ajax die hanteert zijn voor goede europese spelers totaal niet interessant. Blijft over: eigen jeugd, jonge talenten uit bijv. Zd.Amerika of huren. Het laatste zal het gaan worden, indien nog beschikbaar.

   1. Floris

    Dat is het lot van iedere club in een klein voetballand. Daar valt helaas niet aan te ontkomen.

    Maar dat neemt niet weg dat er in de leiding zwakke figuren en rotte appels zitten. Dáár kan en moet iets aan gebeuren. Helaas hebben de ingrepen van Cruyff onvoldoende verandering in die onbevredigende situatie gebracht.

 3. K.Dopper

  De grootste fout is de bizarre scherts-revolutie geweest en daarna een jarenlang tikkie-breed beleid onder leiding van de Boer.

  Er was even een opleving met de geweldige trainer Bosz maar die kreeg al gauw ruzie met de Cruyff-adepten die Ajax willen runnen als een beursgenoteerde onderneming en met voetbal slechts veel geld willen verdienen.

  Mensen die fan waren van Ajax, zoals ik, en dit door hebben keren zich met walging af.

  Voor mij is de lol er af.

  1. Floris

   “Er was even een opleving met de geweldige trainer Bosz maar die kreeg al gauw ruzie met de Cruyff-adepten.”
   ———————————————————
   De aspergerman vergeet in z’n opwinding dat Bosz een Cruyff-adept van de eerste orde is.

   Ook Wim Jonk is dat en hij is weg.

   Het huidige technisch hart bestaat voornamelijk uit Van Gaal-adepten.

   1. K.Dopper

    Floris weet donders goed dat Bosz met ruzie is weggegaan en die ruzie had hij met de mannen die daar aan de touwtjes trekken. Ze hadden die man op het schild moeten hijsen en moeten binden in plaats van op een koopje een jeugdtrainer te benoemen.

    Zo wordt de club kapot gemaakt.

    1. Floris

     “Floris weet donders goed dat Bosz met ruzie is weggegaan en die ruzie had hij met de mannen die daar aan de touwtjes trekken.”
     ————————————————-
     Waar ontkende ik dat?

     1. K.Dopper

      Dan zie je dit goed, Floris.

     2. Floris

      Voortaan beter lezen, Dopper.

 4. ayreonaut

  Jammer dat niemand van jullie al is aangenomen bij Ajax, zou ik volgend jaar weer kunnen genieten van een kampioenschap, bekerwinst en een Europees kampioenschap.

 5. buitenbeentje

  Ajax wist dat, maar ondernam totaal geen actie om daarop te participeren.

  Sorry, deze zin is onbegrijpelijk, of bedoelde je misschien anticiperen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.