Ingewijden: BNNVARA trok 'Jesse' pas terug na hevige druk rest van de NPO

Geen categorieaug 28 2017, 8:00
"De geloofwaardigheid van de hele publieke omroep stond op het spel" aldus een NPO-bron tegen De Telegraaf.
De krant van, voor en door wakker Nederland (nou ja, dat valt tegen) meldt vandaag dat BNNVARA de omstreden documentaire Jesse uiteindelijk alleen maar terugtrok nadat de rest van de NPO de druk "stevig [had] opgevoerd." Een ingewijde legt uit:

"BnnVara had het zélf al over ’journalistiek schemergebied’. Nou, de publieke omroep moet ver wegblijven van ’journalistieke schemergebieden’."

Hilarisch genoeg beweren woordvoerders van de NPO en van BNNVARA dat de beslissing om de documentaire niet uit te zenden "in samenspraak" is genomen. Dat klopt niet helemaal, aldus bronnen aan De Telegraaf: BNNVARA is er zo ongeveer toe gedwongen. Oh ja, en die bronnen geven ook aan dat er vrijwel zeker nog hard gediscussieerd gaat worden bij de omroep. "Ingrijpende maatregelen" worden verwacht.
Natuurlijk moet zo'n "ingrijpende maatregel" vooral zijn: alle verantwoordelijke malloten ontslaan. Hoe haal je het in je hoofd om belastinggeld te besteden aan een nep-documentaire die feitelijk niets meer of minder is dan één grote propagandastunt voor Jesse Klaver? Als GroenLinks graag voor zichzelf wil adverteren, prima, maar doe dat met je eigen geld. En dus niet door geld te gebruiken dat bedoeld was om goede, neutrale programma's te maken (bij de NPO. Haha. Ja. Ach).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten