LOL! Canada stelt transgenders in staat om 'x' als 'geslacht' te kiezen op paspoort

Geen categorieaug 28 2017, 10:00
Canadezen die claimen geen man maar ook geen vrouw te zijn kunnen dat binnenkort ook aangeven op hun paspoort. Dat gaat het internationaal natuurlijk wel een beetje gek doen, maar goed, daar hebben ze in Canada duidelijk lak aan.
Ah. Canada. Het Zweden van Noord-Amerika. De natuur is schitterend, de cultuur was ooit ijzersterk en bewonderenswaardig... maar helaas is het land zo in de greep geraakt van de politieke correctheid (een term die overigens ook uit Canada komt) dat daar niets meer van over is.

Canadians who claim to be neither a man nor a woman will be able to identify their gender as “X” on their passports.

The move from the department for Immigration, Refugees, and Citizenship is intended to “support LGBTQ2 rights” and advance the Canadian government’s “agenda on gender equality, diversity and inclusion”.

“An ‘X’ will make it easier for people who do not identify as female (‘F’) or male (‘M’) to acquire passports and other government-issued documents that better reflect their gender identity,” reads a government statement.

"Dat hun gender-identiteit beter reflecteert"? Gekker dan dit wordt het dus niet. De bedoeling van een paspoort is dat je een persoon kunt identificeren. Daarvoor is bepaalde informatie nodig, zoals lengte, oogkleur en, jawel, geslacht.
Het is hartstikke leuk dat Henk zich in een vrouw voelt, maar als we hém willen identificeren zijn z'n gevoelens volstrekt irrelevant. Kleur ogen: bruin. Kleur haar: donkerblond. Geslacht: man. Sorry jongens, meisjes en X'en, maar ik kan er niets anders van maken. Als je iemand wilt identificeren is zijn geslacht van belang. Zijn zelfverklaarde 'gender-identiteit' is dat niet.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan Justin Trudeau, Canada's premier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten