Gestoorde Pechtold: "Ik heb nog wel een oplossing voor stijgende kosten ouderenzorg: voltooid leven"

Geen categorieokt 15 2017, 20:00
Hoe eerder die bejaarden doodgaan, hoe beter. Was getekend: Alexander Pechtold.
Bij D66 vinden ze het tegenwoordig geweldig leuk om grappen te maken over ouderen. Zoals iedereen weet heeft die partij niets met bejaarden; die zijn maar duur. En dus komen ze met allemaal plannetjes om die kosten omlaag te brengen, wat inhoudt dat opa en oma of pa en ma urenlang in een vieze luier moeten zitten. Want geen verplegend personeel.
Nou, volgens de NRC doet Pechtold daar achter gesloten deuren af en toe nog een schepje bovenop. Hoe? Nou, door 'grappen' te maken over 'voltooid leven.' Je weet wel, dat is die genocidale wet van D66 die ouderen moet aanmoedigen om vervroegd uit het leven te stappen.

Pechtold durft het inmiddels aan om aan tafel grapjes te maken over medische ethiek – al gaat hij dan soms weer zó ver dat Segers en Schouten het niet leuk vinden. Als er een keertje lang gedelibereerd wordt over de kosten voor de ouderenzorg, zegt hij: „Ik heb nog wel een oplossing: voltooid leven.”

Goh, vinden Segers en Schouten dat niet leuk joh? Dat is wel héél ouderwets zeg. Weten ze dan niet het tegenwoordig volkomen politiekcorrect is om depressieve bejaarden te lachen? Da's hartstikke vermakelijk joh!
Het zal niemand verbazen dat 50Plus-leider Henk Krol deze 'grappen' totaal niet kan waarderen, zeker niet omdat iedereen weet dat er wat Pechtold betreft een kern van waarheid in zit:
https://twitter.com/HenkKrol/status/919268377239093249
Het is echt onbegrijpelijk dat Segers en Schouten niet gewoon keihard wegliepen toen Pechtold dit soort opmerkingen maakte, zeker gezien het feit dat de ChristenUnie een partij is met een wat oudere achterban. Maar ja, blijkbaar is macht belangrijker dan principes -- of zelfs maar dan normale normen en waarden. Als de CU zaken moet doen met de duivel om in het kabinet plaats te nemen doet Segers dat. Zonder probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten