Britse diplomate niet alleen vermoord maar ook seksueel misbruikt in Libanon

Een vreselijk einde voor deze 30-jarige vrouw.

Rebecca Dykes werkte voor het Verenigd Koninkrijk in Libanon. Hoewel ze nog maar 30 jaar oud was, was de diplomate ongetwijfeld blij met haar baan — ze had immers uitzicht op een mooie carriere bij de overheid.

Helaas kwam er onlangs op vreselijke wijze een einde aan die mooie droom. Afgelopen zaterdag werd haar dode lichaam gevonden in Beirut. Uit onderzoek van de Libanese politie blijkt dat Rebecca eerst seksueel misbruikt is en daarna vermoord.

De arme vrouw is gewurgd door haar moordenaar(s). Op de dag van haar dood bezocht ze een bar. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar blijkbaar wordt er ernstig rekening mee gehouden dat dit de laatste keer was dat andere mensen — behalve haar moordenaar — haar levend zagen. Ze vertrok na middernacht in haar eentje. Volgens de politie is de kans groot dat ze ’s nachts rond vier uur vermoord is.

De Britse ambassadeur in Libanon heeft geschokt gereageerd op dit trieste nieuws. “De hele ambassade wordt verscheurd door verdriet,” laat ambassadeur Hugo Shorter weten op Twitter. “Mijn gedachten zijn bij Becky’s familie, vrienden en collega’s.”

Natuurlijk werkt de Britse ambassade samen met de Libanese autoriteiten om de moordenaar(s) en verkrachter(s) te identificeren en vervolgens op te pakken. Vooralsnog is er niemand gearresteerd, wat dit verhaal natuurlijk alleen maar erger maakt voor Rebecca’s familie en collega’s.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Heinz

  Nos (vandaag 09:06) weet te melden dat er een taxichauffeur is opgepakt die bekend heeft.

 2. Peter Selie

  Beiroet de libanese hoofdstad, vroeger ook wel het Parijs van het Midden-Oosten genoemd is niet meer zó seculier als van voor de burgeroorlog, Libanon is verdeeld in christelijke en islamitische bevolkingsgroepen, laat deze laatste bevolkingsgroep nu een heel vervelende stereotype verkrachtingscultuur hebben. Net zoals in andere moslim landen kan een vrouw zonder begeleiding niet over straat. Vrouwelijk bezoek aan een bar betekent voor deze hersenloze, ranzige verkrachters gewoon 1 ding, die Europese vrouw is een prostituee en dient ingewijd te worden in de Libanese verkrachtingscultuur, tegenstribbelen, nou dan wordt zij na gebruik gewoon vermoordt.

 3. Peter Selie

  Duitsland: Te gevaarlijk – Maatschappelijk werkers mogen niet meer in vluchtelingenwoningen binnen

  Het Social Assistance Office München heeft officieel de consultatie van vluchtelingen door maatschappelijk werkers in opvanghuizen zonder veiligheidspersoneel afgeschaft. De maatschappelijk werkers werden zelfs teruggeroepen uit huizen waar ze werkten in kinder- en jeugdwerk, meldt de Süddeutsche Zeitung.
  De stad rechtvaardigde deze maatregel in een brief aan haar pedagogische medewerkers met de toename van ‘verbale agressie, ongepast sociaal gedrag en bedreigingen’. De regel zou sinds 7 november al bestaan.

  Andrea Betz, verantwoordelijk voor vluchtelingenhulp aan de “Innere Mission München”, bekritiseert het besluit als een “gevaarlijk voorbeeld”, omdat juist de inzet van veiligheidspersoneel angst bij de vluchtelingen teweegbracht, juist door de inzet van veiligheidspersoneel zouden de sociaal werkers in gevaar gebracht zijn, meldt “Süddeutsche Zeitung”.

  Vluchtelingen die van plan waren om sociaal werk te gebruiken, moesten nu alleen de maatschappelijk werkers bezoeken, wat naar verluidt slechts zelden gebeurt. Het stadsbestuur overweegt naar verluidt om maatschappelijk werkers nu alleen nog in paren naar de accommodaties te sturen.

  In de tussentijd wachten 13.000 huishoudens in München met de hoogste prioriteit voor gemeentelijke huisvesting. Maar slechts 3.000 appartementen kunnen per jaar worden toegewezen.

  Bron:
  https://vladtepesblog.com/2017/12/15/germany-too-dangerous-social-workers-not-allowed-in-munich-refugee-homes-anymore/

 4. Peter Selie

  Na verkrachtingsgolf in Malmö: Politie draait, adviseert nu vrouwen niet alleen naar buiten te gaan

  Vrouwen hoeven niet bang te zijn, was eerder de mededeling van de politie in Malmö na de laatste gewelddadige groepsverkrachting in Malmö, waar het slachtoffer ook werd onderworpen aan een “marteling gelijkende” mishandeling.
  Slechts een dag later, doet de politie een beroep op het publiek om extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

  – Ik wil zeggen dat men extra voorzichtig moet zijn en misschien niet alleen naar buiten moet gaan, en twee keer nadenken, totdat het voor ons duidelijk is wat er aan de hand is, zegt Anders Nilsson, teamleider van het onderzoek naar de groepsverkrachtingen in Malmö, tegen SVT Nieuwsr Skåne.

  – Deze roofdieren richten zich op alleenstaande vrouwen die zich buiten verplaatsen. Men moet zich niet eenzaam in de donkere gedeeltes begeven, maar in paren of in groepen zijn.

  De groepsverkrachting van dit weekend was de derde binnen een maand.

  Hier is men werkelijk een grens overschreden

  – Velen van ons zijn al lange tijd politieagent, ik werk al 35 jaar bij de politie, maar we hebben nog nooit zoiets eerder gezien, dit is een zeer ongewone handelswijze, zegt politiechef Mats Attin tegen SVT.

  Bron:
  https://samnytt.se/valdtaktsvagen-i-malmo-polisen-avrader-fran-att-ga-ut-ensam/

 5. PMG

  En? Gaan we nu elke moord in het buitenland ook al belichten? Er is hier in ons NL ook genoeg gaande hoor!

 6. tomygun

  In S69 zweethut taal dit is de schuld van Trump ! .
  Maar ja deze Brit zal ook wel zo,n lichtpunje zijn geweest
  alleen over straat snachts in een moslim land
  dit is al meer dan 50 jaar lang vragen om
  en de eerste les die zij krijgen in het buiten land
  ga nooit alleen ergens heen zorg voor bekend transport
  of bergeleiding this is rule one .

  1. PMG

   @tomygun – Nou, hetzelfde geldt overal, ook voor NL altijd al hoor, recent weer oude zaak opgelost

   1. tomygun

    PMG , Daar heb je gelijk in maar er zijn landen waar dit
    nadrukelijk 0p gewezen word .

 7. Zout

  Dit verwacht je niet bij de, overwegend boeddhistische, bevolking van Libanon.

 8. trampoline

  Wat zou het toch een goed idee zijn om alle steun en donaties aan dit soort landen te beëindigen!
  Snijdt het mes aan 2 kanten:
  1. de zieligheidsindustrie gaat ter ziele;
  2. dit soort landen zal haar eigen inkomsten moeten genereren.

 9. Parestado4

  Zeer onverstandig om als jonge vrouw zonder begeleiding/bescherming op dat tijdstip over straat te gaan ongeacht waar ook!

  1. Mart

   Daar hebbie gelijk in….moet je hier in cristelijk Brasil ook mee oppassen.

 10. Babaji538

  Je moet wat.

  Petra Hermans

 11. Babaji538

  Als je voor corruptie wilt staan,
  dan mag dat van mij.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.