D66’er opent aanval op FVD in het Parool: “Misselijke focus op ras!”

Ach gossie.

D66-Kamerlid Jan Paternotte heeft op-ed gepend voor het Parool waarin hij hard uithaalt naar… Forum voor Democratie, Thierry Baudet en dan met name Theo Hiddema. Volgens meneer de nepdemocraat focust de partij zich namelijk steeds meer op ‘ras.’ En daar wordt hij bijkans misselijk van.

De trigger? Theo Hiddema die onlangs het woord “neger” in de mond nam in de Tweede Kamer. Vervolgens pakt Paternotte (inderdaad, de neef van TPO’er Bas Paternotte) er nog een paar voorbeelden van volgens hem niet-politiekcorrecte uitspraken bij en schrijft hij:

Ik noemde de teksten van Hiddema op Twitter een voorbeeld van de steeds misselijker wordende focus op ras bij het Forum voor Democratie. Holman legde uit dat zijn generatie – en die van Hiddema – nu eenmaal over ‘negers’ praat, en hij dat eigenlijk een stuk minder denigrerend vindt dan ‘zwarte’.

Maar dat voorbeeld van “neger” was slechts een minieme aanleiding. Paternotte heeft namelijk nog veel meer om over te klagen:

Het begon met Baudet die tijdens de Tweede Kamercampagne zei te vrezen voor ‘homeopathische verdunning’ van het Nederlandse volk, als gevolg van immigratie. Er ontstond direct ophef, maar Baudet vond alle kritiek onzin.

Daarna beweert Paternotte met droge ogen dat dit soort uitspraken “dog whistles, hondenfluitjes” worden genoemd in de Verenigde Staten. Wat dat inhoudt?

“Bedoeld om te appelleren aan halfbewuste gevoelens van wantrouwen tegen een bepaalde groep, om hun geloof of hun huidskleur.”

Wat hij bedoelt is: Baudet en Hiddema gebruiken nauwelijks verhullende racistische uitspraken waarmee ze Nederlanders aanspreken die, hoewel ze zich er niet van bewust zijn, stiekem racistisch tot op het bot zijn.

Waarom Paternotte nu met deze goedkope aanval komt en dan ook nog eens in een Amsterdamse krant? Simpel: Forum voor Democratie doet volgend jaar mee met de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad. Paternotte ziet dat FVD razendsnel in de peilingen stijgt en is doodsbang dat ‘zijn’ D66 straks de macht verliest in Amsterdam. Want ja, FVD is door zijn steun voor het referendum wel degelijk een alternatieve keuze voor ontevreden D66’ers — en zeker voor studenten, die misschien wel de belangrijkste achterban vormen van die partij.

Kortom, Paternotte speelt gewoon een politiek spel. Dat hij de ‘racisme-kaart’ gebruikt om dat spel te winnen is dieptriest en beschamend, maar ach, eigenlijk had je niet anders verwacht van een D66’er.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. DolleDries

  Ik doe even een linksje, alle D66’ers zijn Nazis en klaar ben ik.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Doe maar, ik doe mee !!

  2. sjun

   Demagogen66 zou het je niet verbeteren.

 2. Ben Zine

  Eerlijk gezegd vind ik die uitspraak van Hiddema ook niet handig, want dan kun je dit soort reacties van links verwachten. Het is koren op hun demoniseringsmolen. Op deze manier kan Hiddema het voor Baudet nog aardig verpesten. Ik ben niet zo’n enorme fan van die “Hiddemeister”.

 3. CJD

  Het is onaanvaardbaar om deze denigrerende term in de mond te nemen in de tweede kamer en Theo Hiddena zou dit als geleerde advocaat moeten weten.

  Politieke spel of niet heeft Paternotte volkomen gelijk

  1. denk eens na

   Is neger denigrerend?? Hoe zou ik dat vinden als ik een neger was en jij dat zei ?Net of als je een neger bent minderwaardig bent, vreemd soort racisme.

   1. toetssteen

    @denk eens na
    Yep. Neger is afgeleid van negro wat donker betekent. Hoe donker, dat varieert. Maar pikzwart als mensenkleur, bestaat niet, zomin als wit (tenzij het gaat om een overledene.)
    Schilder portretten en men zal leren dat het een hele kunst is om de juiste kleuren op het palet te krijgen.

  2. Vit

   Braboneger zit er niet mee en die heeft er verstand van, tot voor een paar jaar geleden maakte er zich ook niemand druk over, deze mensen waren allang geïntegreerd in de maatschappij.

  3. Anton Adriaan

   Neem het Hiddema niet kwalijk. Hij is al wat ouder. Hij komt uit de tijd dat bepaalde dingen die wij Nederlanders al eeuwen bepaalde namen voor bepaalde dingen hebben. De laatste 10 jaar mag er ineens door alle multikul heel veel niet meer gezegd worden. Om het meest banale voorbeeld te gebruiken( en deze noem ik niet graag om de banaalheid ervan..zucht) is de negerzoen.
   Dus neem het onze politiek incorrecte Nederlanders jong en oud, politici en burgers, niet kwalijk.

  4. trampoline

   Het woord “neger”als rasaanduiding komt 54 keer voor in officiële overheidsdocumenten. Toen heb ik D66 nooit gehoord.
   Ergo, dit is iets zoeken om iemand te demoniseren.

   D66 betekent nu: Demonisering66. Aansturen op het vermoorden van FvD-ers door iemand die D66 serieus neemt.
   Dit is aanzetten tot moord en dient bestraft te worden.

  5. swetsnek

   D666 ……hahahahaa nazi club

 4. Code134

  Paternotte heeft inhoudelijk volkomen gelijk maar het is ook politiek slim: D66 spon altijd al hoogwaardig garen bij het aanvallen van het racisme en fascisme van Wilders. De troebele Baudet is voor D66 een godsgeschenk.

  1. Zout

   Ik kan mij zeer goed voorstellen dat D’66 het heeft gemunt op FVD. En terecht want dit is de laatste politieke stuiptrekking die D’66 zal doen. Ze zullen van het politieke podium verdwijnen en FVD zal de winst opstrijken.

   1. A3aan

    Neger, negerin, korrekt Nederlands, het mag, terecht, van de rechter, als dat zout in de D66 wond is, heb ik er geen moeite mee.

    1. Janna47

     Hoe meer zout hoe beter voor dat hypocriete zooitje van D’66

     1. Zout

      Inderdaad!
      Democratie in het vaandel voeren en puntje bij paaltje stemmen ze het weg. Juist daarom is het logisch dat ze ageren tegen forum voor DEMOCRATIE.

  2. HW

   Paternotte is net als Ollungren een Amsterdamse wereldverbeteraar, die altijd het gelijk aan hun zijde willen hebben en tegenspraak wordt niet geduld. Ollungren wilde direct een Amsterdamse Republiek stichten, omdat de mening van de rest van Nederland haar niet aanstond. Ze kunnen beiden de pot op.’
   Een neger mag wel witte zeggen tegen blanken, maar wij mogen het woord Zwarte Piet niet eens in de mond nemen. Wat is het verschil.
   Omdat het uit de mond van een neger komt heeft hij net als D66 bij voorbaat gelijk.

  3. swetsnek

   hahaha korsakof kleuter is ook weer ja wat….. o ja mooi bezopen

 5. van Urk

  definitie van het woordje neger : “Neger is een aanduiding voor de oorspronkelijke bewoners van Afrika ten zuiden van de Sahara. Neger is afgeleid van het Spaanse en Portugese negro, wat “zwart” betekent (en weer afgeleid is van het Latijnse niger) “. Het woordje Negroide is nog steeds van toepassing binnen de wetenschap om het Afrikaanse ras aan te duiden. Maar verder allemaal best (kuch!) racistisch hoor dat zelfs de Afrikaanse bewoners van het land Niger en Nigeria er nog niet opgekomen zijn hun naam van hun landen te gaan wijzigen!

 6. denk eens na

  Jan paternotte heeft te lang in de amsterdamse politiek gezeten. Heeft een verwrongen geest gekregen tussen die ultra linkse idioten.

 7. DolleDries

  Moet een neger dan ontkennen dat hij een neger is ,wat is dit voor racisme van de wit mens.

 8. Boudewijn Hummelinck

  Ik krijg een beetje m’n bekomst van Baudet. In plaats van het duidelijk uitventen van een rechts-conservatieve politiek waar dit kikkerlandje grote behoefte aan heeft, zit hij iedereen een beetje op de kast te jagen met uitspraken over negers en ras en meer van dat soort onzin.
  Op die manier wordt hij door die linkse jongens gefileerd en wordt het allemaal niks.

  Vorige week liep hij te hoop tegen de verlaging van de dividendbelasting waar we als Nederlands bedrijfsleven grote behoefte aan hebben. Dat soort rooie praatjes kan je beter aan de SP overlaten zou ik zeggen.

  Jammer, maar dit gaat hem niet worden.

  1. Sjorsensjimmie

   “Vorige week liep hij te hoop tegen de verlaging van de dividendbelasting waar we als Nederlands bedrijfsleven grote behoefte aan hebben”.

   Right jij wel…………probeer eens ergens een hersencel werkend te krijgen

   1. Zout

    “Jammer, maar dit gaat hem niet worden.”

    Het is’m al. Baudet staat al aan het roer van de nieuwe politiek en de overwinning voor FVD is al aanstaande.

  2. PMG

   Zo Hummeltje, jij vertegenwoordigt, nee, je bent het Nederlandse bedrijfsleven zeg jij zelf! Jonguh, wat moet ik mij hierbij voorstellen?

 9. Floris

  “Bedoeld om te appelleren aan halfbewuste gevoelens van wantrouwen tegen een bepaalde groep, om hun geloof of hun huidskleur”
  ————————————————————————-
  Wantrouwen op grond van geloof (islam) is volkomen terecht. Jegens huidskleur niet en dat is ook beslist niet wat Hiddema bedoelde.

  Dan het woord neger. Zoals de heer Van Urk al aangaf was dit oorspronkelijk helemaal niet denigrerend van aard maar is men (sommige gekleurde medemensen en sneeuwvlokjes) dat op een gegeven moment wel als zodanig gaan bestempelen. Mogelijk is ook dat weer uit Amerika komen overwaaien want “nigger” is in daar wel degelijk denigrerend van aard itt tot negro. Maar ook dat laatste mocht niet meer en het werd black of coloured.

  Black of “zwarte” vind ik overigens veel denigrerender klinken dan neger.

  1. Code134

   Hiddema weet dat hij met het woord neger iedereen op de kast kan krijgen. Dat recept heeft hij afgekeken van Baudet, die provoceert ook graag.
   Met serieuze politiek heeft het allemaal niet zoveel te maken.

   1. corfo

    @ code123.
    Ik kan aan m’n laptop/p.c. merken als jij hebt gereageerd !
    Er komt dan n.l een vreselijke stank uit.

    1. Code134

     Met welke app krijg je dat voor elkaar?

     1. denk eens na

      de code 124 app

    2. Heinz

     Dat is de video kaart…….

 10. buitenbeentje

  Als ik van D66 het woord neger niet meer mag gebruiken zeg ik met Prem Radhakishun: NEGER, NEGER, NEGER.

  Er is maar één vies racistisch leugenachtig woord in Nederland dat niet meer gebruikt zou moeten worden: Democraten met de toevoeging 66.

  1. Heinz

   Jawel buitenbeentje dat krijg je als je van de keukentafel gevallen bent. Helaas.

 11. Betoverd Konijn

  Wat een hersenloos gezwam. Dieptriest66.

  Die focus op woorden slaat überhaupt nergens op. Kijk naar de vs: Nigger/negro kon niet meer, het werd black. Na verloop van tijd kon black ook niet meer. Nu is het person of color. Gaan we over X jaar dat ook zien als een belediging en op naar de volgende term? Van dit spelletje wordt toch niemand wijzer…

 12. jowyajax

  D66 de hopeloze stront partij in Nederland. Het woord NEGER is het zelfde als blanke dat is geen scheldwoord Tuurlijk D66 probeert van alles een scheldwoord te maken, Deze mensen zijn ziek, terecht dat ze zetels verliezen.

 13. Tguard

  Een neger, een aziaat, een blanke of witte, Arabier, een homo, een hetero, een man, een vrouw.
  Tja racisme ……… oké kan dan bedoelt dhr Hiddema waarschijnlijk een donker gekleurde man met kroezend haar. Discriminerend, ik ben een Nederlander met oorsprong uit Indonesië. Ja joh je kan discrimineren of je heel erg snel gediscrimineerd voelen. Ik heb zat vrienden met een zeg maar Iet wat negroïde uiterlijk en eerlijk die gasten zijn er trots op. Dus hou op met dat scheinheilige blanke geleuter een neger is een neger en ik, ik ben pindakaas!

  1. denk eens na

   top !

   1. denk eens na

    Ik ben een blanke bleek scheet of kaas kop wat kan mij dat schelen ik ben er trots op .

  2. PMG

   Jij bent een ‘blauwe’, dat is de term die wij gebruiken voor Nederlandse mensen met een Indonesische achtergrond. Inderdaad, een neger is een neger en een blanke een blanke en een eskimo een eskimo.

   “Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.”

 14. Meester Kong

  Ach Baudeetje en DDS, ruik hier een lichte geur van lavendel vermengd met de geur van zwavel.
  Gaan we uitzoeken….

  1. Zout

   Het angstzweet van Demofoben’66 is inderdaad goed te ruiken. Het kan mij wat dat betreft niet hard genoeg stinken!

   1. Meester Kong

    Angstzweet ?
    2 zetels, laat me niet lachen.
    FvD is een project van Baudet voor het strelen van zijn ego.
    Een echte narcist waardoor ook Hiddemeister gaat afhaken.

    1. Vit

     Zei de narcist.

  2. sjun

   Zet je ook nog je digitale alter ego’s aan het werk?

 15. sjun

  Dramdwingend66 blijkt precies hetzelfde laken een pak als de PvdA waarvoor het een alternatief leek te bieden. Verstandige kiezers buurten voortaan wat verder. Evenals de PvdA kan D66 ook politiek worden afgerekend op wanbeleid en kiezersbedrog.

 16. Paaldanseres

  Spartel, spartel, spartel… hopelijk de laatste stuiptrekkingen van de Demonen66.

 17. sjun

  De focus op het woord neger en het FvD leidt zo mooi af van dringender zaken. Een vrije, niet door de NPO bemiddelde blik over de Oostgrens brengt ons meer maatschappelijk inzicht. https://www.youtube.com/watch?v=M_l–uc7dio

 18. Bes Tolen

  Hummelinck. De AB-houders dus in hun bedrijven, krijgen wel een hogere dividendbelasting voor de kiezen. Box 2 inkomstenbelasting. De Nederlandse particulieren betalen straks wel meer box 3 inkomstenbelasting over hun aandelenbezit. Toegegeven onder de Nederlandse belasting en economische politiek wordt het bezit voor de hier woonachtige mensen niet bepaald bevorderd. Daarmee is ook gezegd dat we in deze eenentwintigste eeuw al de helft van de oude AEX-fondsen hebben moeten inleveren aan het buitenland en laat dat nu juist de VS en Engeland zijn. Dus de regering weet waar ze mee bezig is, toch? Laten nu de landen om ons heen ook allemaal even veel, wat minder of wat meer, dividendbelasting inhouden. Zelfs Zwitserland. Dus waarom wij als Nederland niet? Omdat de huidige regering vindt dat wij niks aan de bedrijven hier mogen hebben. En The City of London wel natuurlijk want die hebben de macht. Moderne slavernij.

 19. Duke

  Als iemand mij zou vertellen dat hij bij Sylvana’s cel of bij DENK zou horen, zou ik dat meteen aannemen. Wat een idioot.

 20. chrism

  Paternotte kunnen we aanklagen tot aanzetten van haat !
  Aanklagen voor volksmenner in de slechte zin van het woord .

  En voor de mensen die het nu nog niet snappen “het woord Neger bestaat ” , want het is een afstammeling van het negroïde ras en enkelvoud heet het neger !

 21. Babaji538

  Cynisme komt van een denkvermogen der valse honden.
  Sarcasme is wat menselijker.
  Ik lach graag wanneer ik werkelijk gelukkig ben.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.