Zweedse politie arresteert 3 verdachten in verband met poging om synagoge in brand te steken

Het ging om ‘gemaskerde’ vandalen.

Toen een paar gekken gisternacht een “brandend object” naar een synagoge in Zweden gooiden hoopten ze dat de synagoge vlam zou vatten. Gelukkig faalde die poging, maar schokkend was het wel.

Nieuws over deze laffe daad ging de hele wereld over. Ook op De Dagelijkse Standaard schreven we er al over, niet in de laatste plaats omdat linkse betweters Donald Trump er de schuld van geven. Hij zou dit soort wangedrag hebben uitgelokt met zijn aankondiging dat Amerika Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël.

Hoe dan ook, Israëlische media hebben goed nieuws: drie verdachten zijn ondertussen aangehouden door de Zweedse politie. De wannabe terroristen droegen weliswaar maskers, maar helaas voor hen was de politie toch in staat om ze te identificeren.

Tijdens deze terreurdaad — want dat was het — werden 20 jongeren in de synagoge gedwongen om zich te verstoppen in een kelder. Gelukkig slaagden de daders er niet in om iemand te verwonden — of om brand te stichten.

De joodse leider Allan Stutzinsky legt uit:

“Evenementen van de laatste dagen tussen Trump en Israël en de spanningen tussen Israël en Palestina, dat soort zaken zorgen altijd voor serieuze bedreigingen.”

En dat is dus precies het probleem. Het bewijst namelijk dat heel veel mensen die zeggen “anti-Israël” of “anti-zionistisch” zijn feitelijk antisemitisch zijn. Joden die in Zweden wonen hebben immers helemaal niets te maken met het beleid van Israël óf Amerika. Ze delen hetzelfde geloof als een meerderheid van de Israëliërs, maar dat is het wel. Toch worden zij verantwoordelijk gehouden voor alles wat er in Israël gebeurt. Waarom? Omdat ze joods zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Duke

  Gemaskerde mannen. Die belhamels waren wel heel erg verward of was het Zweeds carnaval?

 2. DolleDries

  De mohammedaanse terrorist die helemaal Kristallnacht ging op een Joods restaurant is al weer op vrije voeten.
  De terrorist wordt alleen vernieling en diefstal ten laste gelegd. Want islamitische terreur is geen terreur. Antisemitisch terreurvod het Parool dat dit voorgekookt heeft, heeft zijn zin. De rechtsstaat is ingeruild voor de sharia. De islamisering van Nederland is af.
  De terreuractie voldoet volledig aan de juridische definitie van terreur, maar het OM veegt zijn Collaborerende reet er mee af:
  terrorisme / terreur Eng.: terrorism : strafrecht – oogmerk om de bevolking of een deel van de bevolking van een land vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen. (bron: AIVD) Deze definitie die het gevolg is van het Europese standpunt van de Raad van de Europese Unie inzake terrorismebestrijding, zoals deze materieel gelijk is beschreven in de bepaling in de (ontwerp-)WTM, artikel 83a WvSr: Art. 83a WvSr en 140 WvSr

 3. van Urk

  Inderdaad. Omdat zij Joods zijn!

 4. Nasrani

  Ik gok dat het moslims zijn. Levend onkruid en volgers van de meest bloedige en achterlijke ideologie die er bestaat, de islam.

  1. Ritter

   Nasrani

   Zou me niets verbazen. De meeste protesten in Europa zijn door groepjes islamitische immigranten uitgevoerd.

   Zie ook onderstaande video over het protest in Berlijn

   VIDEO Berlijn: demonstranten verbranden vlag met Davidsster
   https://youtu.be/AMIOARJJdcA

 5. Jip

  Meestal is dat islamitische tuig toch niet aan het werk dus kunnen ze deze dingen doen. Want hoe ging het ook alweer? Eerst zijn het straattuig, want een hekel aan het westers onderwijs en werken dat deed pa ook niet, en dan je bekeren tot de islam en dan ga je joden aanvallen. Latente acties.

 6. PMG

  What about die Amerikaan die in moskeën inbrak en er een stuk spek achterliet en nu maar liefst 15 jaar de bak in draait?

 7. Ritter

  Kijk , zo kennen we de Palestijnen weer. Dit keer geen auto die in een menigte rijd maar een mes aanval.

  VIDEO: Palestijn steekt uit het niks Israëli in de borst tijdens ‘derde intifada’
  https://wnl.tv/2017/12/10/video-palestijn-steekt-niks-israeli-borst-tijdens-derde-intifada/

  1. PMG

   je slat weer door!

   1. Tinneke

    Slat? slats? of slaafs?

 8. Ritter

  Het gevolg van de massale immigratie uit de islamitische landen. Je importeert de islam en alles wat daarbij hoort.

  Gezien het feit dat deze illegale massa immigratie (onder het mom van “vluchteling) gewoon doorgaat zal het alleen maar erger worden.

  De islamitische massa zal zich op een gegeven moment ook tegen de westerse samenleving keren (doet het eigenlijk nu al met de aanslagen gepleegd door moslims in Europa) als hun aantallen groot genoeg zijn.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1. PMG

   Ritter, doe iedereen hier een lol, voor een tientje per jaar heb je een eigen site

   1. Tinneke

    Wederzijds….zou zeggen verkassen hier!

    1. PMG

     Tinneke?

 9. Ritter

  ‘De Palestijnen moeten weten: de spelregels zijn veranderd. Het schip veranderde van richting. Ik raad hen aan om het geduld van Israël niet op de proef te stellen met hun terreurdreigingen’ was de reactie van de Israëlische minister van Justitie Ayelet Shaked op het erkennen van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël door president Donald Trump.

  Het vredesproces in het Midden-Oosten werkt al tientallen jaren volgens de formule van druk uitoefenen op Israël om concessies te doen, in de hoop dat de Palestijnen zich matigen. De gedachte was, dat als Israël voldoende zou aanbieden, de Palestijnen hun eigen verplichtingen zouden kunnen nakomen.

  Op woensdag 6 december 2017 verklaarde Trump officieel dat die formule had gefaald.

  De Palestijnse leider Machmoud Abbas had het niet helemaal verkeerd, toen hij verklaarde dat Trump’s erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël het vredesproces had gedood.

  Het vredesproces, zoals we het al 23 jaar kennen, is vorige week wel gestorven. Of, in ieder geval, de manier waarop het tot nu toe geïmplementeerd is, stierf.

  De spelregels waren tot dit moment gericht op het uitoefenen van druk op Israël om aan de Arabische eisen te voldoen. Die regels hebben alleen maar geleid tot meer spanning, verdeeldheid en conflicten.

  De nieuwe regels, zoals Trump ze presenteerde, lijken gericht op het erkennen van de historische waarheid en het accepteren van de huidige realiteit, en erop aandringen dat de Arabieren hetzelfde doen als basis voor onderhandelingen. ”

  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/32938/language/nl-NL/Default.aspx

  1. van Urk

   Inderdaad Ritter. De spelregels van manipulatie, list en bedrog van de Arabieren en de Linkse struisvogels moet eens een keer gaan ophouden. De historische feiten erkennen en daarmee basta!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.