Witte Huis-adviseur Stephen Miller gaat af op TV, maar bewijst meteen dat CNN radicaal anti-Trump is

Als Trump het moet hebben van Stephen Miller heeft hij een enorm probleem.

Stephen Miller is één van de belangrijkste nationaal-populistische adviseurs van Donald Trump. Hij was lange tijd een loyale bondgenoot van Steve Bannon, de Breitbart-baas die tot voor kort Trumps Chief Strategist was, en die buitengewoon controversiële uitspraken heeft gedaan in het nieuwe boek Fire and Fury.

Eén van die uitspraken is dat Bannon zegt dat de ontmoeting die Donald Trump Jr., de zoon van de president dus, had met een stel Russen “verraderlijk” was of op zijn minst “shit” en bijzonder zorgwekkend.

Natuurlijk vond het Witte Huis dat geen plezierige uitspraak. Daarom zette Trump vol de aanval in op Bannon. Hij noemde hem onder meer een loser die alleen maar wraak nam omdat hij “ontslagen” was.

Leuk geprobeerd, maar de media laten zich dit keer niet afleiden. Fire and Fury krijgt ongelooflijk veel aandacht. Stephen Miller moest vervolgens langskomen bij CNN om Trump daar te verdedigen en Bannon aan te pakken. Dat deed hij op de manier waarop Trump dat wilde: grote woorden, harde termen, op de man spelen.

Maar er was wel één klein probleempje: meneer kwam ongelooflijk slecht over. Hij stotterde, hij haperde, hij leek zelf totaal niet te geloven in wat hij verkondigde, hij had duidelijk allerlei zinnen uit zijn hoofd geleerd om die steeds weer te herhalen… en uiteindelijk liep het interview ook nog eens zo erg uit de hand dat CNNs Jake Tapper er maar mee ophield.

Miller had op een gegeven moment wel gelijk toen hij CNN bekritiseerde omdat de zender ongelooflijk anti-Trump is. Dat klopt helemaal. En ja, het is prima dat een Trumpista daar iets van zegt. Maar de manier waarop Miller dat deed was tenenkrommend, niet in de laatste plaats omdat zijn ogen totaal leeg zijn; de man lijkt wel een zombie.

Die oorlog tegen het mediakartel is heel leuk een aardig, maar als Trump denkt dat Miller die strijd wel even voor hem gaat winnen vergist hij zich deerlijk. Dit was een wanstaltig optreden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Henk-Jansen

  CNN is inderdaad anti-Trump, net zoals ieder weldenkend persoon dat is! Deze seniele gek die gek die op de rand van een oorlog staat dankzij zijn eigen domme uitspraken zou onmiddellijk uit het witte huis verwijderd moeten worden!

  1. Dubbele Komma

   Trump is de beste president ooit,en henk jansen is een nazi.

   1. Bloem

    Tot nu toe is Trump om iedere onzinnigge reden door links gediskwalificeerd. Zijn kapsel, zijn zoon, twittergedrag, zijn manier van spreken. Echter tot nu toe heb ik geen steekhoudende argumenten gehoord. Wat mij tussen alle bagger opvalt is dat hij ondanks forse tegenwerking van links en rechts, bijzonder veel voor elkaar heeft gekregen in korte tijd. Daarnaast komt de waarheid over het Obama beleid boven tafel. O.a. het verdrag met Iran kan beschouwd worden als een blunder van epische proporties. Obamacare was voor het gemiddelde middenklasse gezin in de USA onbetaalbaar. Jammer dat de republikeinen dwars liggen om een betaalbaar systeem in te voeren. Voor het moment heeft Trump bij mij zeker het voordeel van de twijfel

    1. Kodi

     Ik gun zuur links hun komende zeven jaren van ziekelijke frustratie van harte. En dat Donald Trump maar veel stoepjes mag gaan vegen.

  2. Dubbele Komma

   ik vergis me,een DOMME nazi!

   1. Bloem

    Hij heeft zich tot nu toe in ieder geval regelmatig antisemitisch uitgelaten op dit forum. Dat zou hem theoretisch gezien in die hoek kunnen zetten. Echter de nazi’s hadden ook andere eigenschappen waarvoor deze heer zich niet weet te kwalificeren. Alles bij elkaar genomen zou hij onder de juiste omstandigheden kunnen ontwikkelen tot een nuttige handlanger. Aangezien die omstandigheden zich nog niet hebben voorgedaan blijft dat slechts theorie en kan beter niet verweten worden. ”Presumed innocent”

    1. Henk-Jansen

     Ik heb mij nog nooit antisemitisch uitgelaten op dit forum en ik verafschuw iedereen die da wel doet!

     1. Code134

      Bloem beschuldigde ook mij van antisemitisme. Enige onderbouwing van die debiele laster meent hij niet te hoeven leveren.

     2. Bloem

      Beste code 134, dat bewijs levert u iedere keer zelf wel, daar heeft u mij niet voor nodig

  3. Dubbele Komma

   om eens te onderbouwen dat henk jansen een DOMME nazi is blijkt weer eens uit zijn DOMME bijdrage,want nu is DOMME henk jansen ineens bang voor een oorlog,

   er totaal geen rekening houdend met het feit dat als crooked killary president had geworden,heel europa al rokende puinhopen waren geweest in een oorlog tegen rusland,want die kan je niet verder tegen de muur aan drukken.

   zo verschrikkelijk DOM is henk jansen.

   mensen die al langer zelf na kunnen denken hebben WEER eens het gelijk aan hun kant: https://nieuws.nl/algemeen/20180107/navo-ging-rode-lijn-over-bij-poetin/

   nogmaals, zo verschrikkelijk DOM is henk jansen die maar wat nablaat van de staatspropaganda tv.

   en daarom gaat president Trump met 2 vingers zijn neus de 2e termijn in,… door de verschrikkelijke oneindige DOMHEID van de henk jansens van deze planeet!

  4. Ritter

   Henk-Jansen

   Over welke “oorlog” heeft u het?

   Over de oorlog die Obama in Libië heeft gevoerd ( en waar Trump tegen was) en die het land heeft verwoest?

   Trump is juist een President die zo min mogelijk buitenlandse interventie wil en zich richt op de economie. Trump is een “zaken” president en richt zich in de kern op het versterken van de economie wat heel goed lukt.

   De werkeloosheid is onder Trump sterk gedaald en de economie doet het zeer goed. Zelfs de werkeloosheid onder zwarten is sterk gedaald onder Trump zoals een rapport de afgelopen week liet zien. Maar daar zal je de media niet over horen.

   Trump wil goede betrekkingen met Rusland en word daarin juist tegengewerkt door het establishment en hun vriendjes in de media. Trump heeft vele malen gezegd dat oorlog met Rusland gekkenwerk is omdat het tot grote verwoesting zal leiden.

   Juist met Hillary als president zou de kans op oorlog met Rusland vele malen groter zijn.

   Susan Sarandon: “Hillary was heel gevaarlijk. Als zij gewonnen had, was er oorlog”
   https://www.hln.be/nieuws/buitenland/susan-sarandon-hillary-was-heel-gevaarlijk-als-zij-gewonnen-had-was-er-oorlog~a9dee939/

 2. sjun

  Trump vecht en vocht altijd al zijn eigen strijd. Daarbij kunnen mensen meelopen en meedoen. Maar wordt het voor de voeten lopen of de strijd kapen dan neemt hij afscheid en scheiden zich de wegen. Het zal niet lang duren of ook Bannon krijgt dat door en hij lijkt me slim genoeg om dan vlot een andere koers te kiezen en zich niet langer groter voor te doen dan hij is om te voorkomen dat er over hem hetzelfde gedacht gaat worden als CNN.

  Na een jaar Trump wordt al vrij duidelijk dat het uitstekend gaat met de Amerikaanse economie, dat Trump ondanks tegenwerking levert en dat iedereen er in Trump’s Amerika op vooruit gaat behalve het subsidiecircuit, niet al te nozele acteurs met een egoprobleem en soortgelijke Democrats.

  Daarnaast verbetert de naam van Amerika in de wereld, worden het land en haar leider serieuzer genomen dan onder Obama en wordt ook eindelijk eens de VN op prestaties voor geïnvesteerd budget gemonitored en waar nodig gekort. Daarin zou Trump navolging moeten krijgen vanuit Europa gezien de VN nu vooral een Arabiserende belangenvereniging op Westerse kosten is geworden.

  1. Julian

   Weet je wat dom is. Dat je beweert dat het goed draaien van de economie een verdienste is van Trump. Hij.lift mee op de acties van de vorige regering en op de economische gunstige tijden.

   1. sjun

    Hij nam de maatregelen om de werkgelegenheid in Amerika te houden. |Hij voerde belastingverlaging en teugdringing van overheidsbemoeienis in die de economie en banengroei stimuleerden terwijl bij Obama belasting en regulering schering en inslag waren.

   2. Mart

    Hier spreekt de economishe emigrant !

    1. Mart

     Julian bedoel ik.

 3. Nasrani

  Degenen die het intervieuw geheel hebben gezien zullen toch echt tot een andere conclusie komen. CNN zette zichzelf volkomen voor schut en Stephen Miller deed het gewoon goed. Wat hij naar voren bracht was waarheid en er was geen woord Spaans bij.
  Kortom, Michael had last van dezelfde vooroordelen als heel link Amerika. Jammer.

 4. Ritter

  Stephen Miller deed het juist goed in het interview met CNN en “bewees” tijdens het interview hoe sterk CNN anti-Trump is.

  CNN (en andere media) willen het alleen maar over roddels over Trump hebben wat tijdens het interview weer eens bleek.

  CNN (samen met de NYT en Wapo) is in de VS het centrum van anti-Trump activisme die letterlijk dagelijks Trump aan het demoniseren is. Buitenlandse media (ook de Nederlandse media) nemen dan de roddels over die CNN verspreid over Trump.

  ” Fire and Fury krijgt ongelooflijk veel aandacht”

  Natuurlijk krijgt het roddel boek over Trump veel aandacht van de gevestigde media. Omdat het roddel boek de media een “wapen” verschaft om Trump verder te demoniseren en te ondermijnen.

  Nu dat de Russian collusion verhaal geen stand meer houd, richten de Democraten en hun vriendjes in de media zich gecoördineerd op hun geestelijk ongezondheid theorie.

  De (vermeende) samenwerking tussen Trump en de Russen waar de media dagelijks mee bezig waren heeft niets opgeleverd en zit op een dood spoor. Uiteraard was er geen samenwerking tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen. Daarom hoor je de media er nog maar weinig over.

  Dus hebben de media een andere roddel nodig om Trump onderuit te halen en worden er dus roddels verspreid dat Trump “labiel” zou zijn. Deze tactiek is overigens niet nieuw want die is o.a. ook toegepast bij President Reagan.

  Het roddelboek over Trump wat nu is gepubliceerd levert allerlei roddel verhalen over Trump waar de media nog maandenlang mee bezig zullen zijn. Het roddel boek zal als een “wapen” tegen Trump worden gebruikt en de media zullen er dan ook volop gebruik van maken.

  Gelukkig beseffen veel mensen in de VS en daarbuiten wat het spel van de politieke elite (zowel rechts als links) en hun vriendjes in de media is en zullen velen (terecht) dit boek zien als een onderdeel om Trump te ondermijnen.

  De CIA baas zegt o.a. over Trump tijdens het interview:

  “Ik ben bijna elke dag bij hem,” vertelde Pompeo “Fox News Sunday.” “We praten over enkele van de meest serieuze zaken waarmee Amerika en de rest van de wereld worden geconfronteerd, complexe kwesties. De president is betrokken bij de issues. Hij begrijpt de complexiteit, stelt heel moeilijke vragen van ons team bij de CIA. Ik heb het hem zien doen’

  http://www.foxnews.com/politics/2018/01/07/cia-boss-pompeo-vehemently-defends-trump-against-fire-and-fury-calls-book-absurd.html

 5. Guus Geluk

  Ik ben sterk benieuwd hoe Trumps achterban gaat reageren op de ruzie tussen “Sloppy Steve” en Donald Trump.

  Mogelijk gaat zijn electoraat echt afbrokkelen.

  1. Ritter

   Guus Geluk

   Over welke “ruzie” heeft u het?

   Wat Bannon betreft…………die heeft ondertussen zijn excuus aangeboden en steunt Trump volledig zoals hij gisteren in een verklaring heeft gezegd. Dus de z.g “ruzie” ,die de media graag wil, is er niet.
   ————–

   Steve Bannon geeft verklaring uit: mijn steun is ‘niet-aflatend’ voor Trump en zijn agenda

   Steve Bannon Issues Statement: My Support Is ‘Unwavering’ for Trump and His Agenda
   http://www.breitbart.com/big-government/2018/01/07/steve-bannon-issues-statement-my-support-is-unwavering-for-trump-and-his-agenda/

   1. Guus Geluk

    https://www.trouw.nl/opinie/waarom-heeft-steve-bannon-maar-een-beetje-spijt-~afed8a0b/

    Intussen wordt steeds meer duidelijk over Trumps geestelijke gesteldheid.

    Trump heeft enkel voor zijn aanhangers nog grote geloofwaardigheid.

    1. Ritter

     Guus Geluk

     Uw link laat weer zien hoe onbetrouwbaar de Nederlandse media zijn.

     De media willen graag een ruzie tussen Trump en Bannon………maar die krijgen ze niet.

     Zoals ik al heb geschreven heeft Bannon zijn excuus aangeboden en volledige steun uitgesproken voor Trump.

     U kunt de eigen woorden van Bannon lezen op onderstaande link. Of u kunt de leugen van Trouw geloven. De keus is aan u.

     Onderstaande link geeft de letterlijke woorden van Bannon weer:

     Steve Bannon Issues Statement: My Support Is ‘Unwavering’ for Trump and His Agenda
     http://www.breitbart.com/big-government/2018/01/07/steve-bannon-issues-statement-my-support-is-unwavering-for-trump-and-his-agenda/

     1. Guus Geluk

      Om de ruzie tussen Bannon en Trump te zien hoef ik de media niet te lezen. Trump ging op Twitter tekeer teggen “Sloppy Steve” die zou hebben “gehuild” toen hij werd ontslagen en “smeekte” om zijn baan terug te krijgen.

      Trouw geeft goed aan hoe Bannon zijn keutel intrekt, maar tegelijkertijd een slag om de arm houdt.

    2. Zout

     @Guus: Ik ben blij dat Trump een lachend gevoel voor humor heeft, al deze kolder is om te gieren! Gerards Joling zou ervan krom liggen.

     1. Guus Geluk

      Trump geeft personen alleen een bijnaam als hij hen niet kan uitstaan. “Crooked Hillary”, “Rocketman Kim Yong Un”, en dan had hij nog enkele bijnamen voor Ted Cruz en John Kasich – welke ben ik even kwijt.

      Inmiddels kunnen we “Sloppy Steve” aan dit rijtje toevoegen.

    3. Nasrani

     Intussen wordt steeds meer duidelijk…..? Je laat je meeslepen in vooroordelen en begint kwad te spreken over Trump. Bedenkelijk hoor. En misschien ook wel niet zo Christelijk.

 6. Ritter

  De CIA baas die dagelijks (!) met Trump contact heeft zegt dat de beweringen in het roddel boek over Trump complete onzin zijn.

  De CIA baas zegt o.a. over Trump tijdens het interview gisteren bij Foxnews het onderstaande:

  “Ik ben bijna elke dag bij hem,” vertelde Pompeo “Fox News Sunday.” “We praten over enkele van de meest serieuze zaken waarmee Amerika en de rest van de wereld worden geconfronteerd, complexe kwesties. De president is betrokken bij de issues. Hij begrijpt de complexiteit, stelt heel moeilijke vragen van ons team bij de CIA. Ik heb het hem zien doen’

  http://www.foxnews.com/politics/2018/01/07/cia-boss-pompeo-vehemently-defends-trump-against-fire-and-fury-calls-book-absurd.html

  Nog iets anders. Er word door de roddelaars beweerd dat Trump “dom” zou zijn.
  De werkelijkheid is dat Trump een IQ van 156 heeft. Wat hoog is.
  Ter illustratie, het gemiddelde IQ van de wereldpopulatie bedraagt zo’n 100 IQ.

  1. Anton Adriaan

   Ritter,
   ” Er word door( …) beweerd dat Trump “dom” zou zijn.
   De werkelijkheid is dat Trump een IQ van 156 heeft. Wat hoog is.)”

   Heb je daar een bron van? Vast wel toch? Aangezien je hier met links strooit, als of het niets kost. Want ik geloof hier niets van!
   Zijn kreet ‘Make America great again, snapte ik nog wel, maar dat Trump great en dumb doorelkaar haalt, zegt mij genoeg.

   1. Dubbele Komma

    dat is ongetwijfeld nep-nieuws uit rusland,code rutte de rasleugenaar,hahahaha

 7. ayreonaut

  Ik heb maar ff de moeite genomen om dit “interview” te bekijken.
  Het enige dat waard is om te benoemen is de vraag van Miller rond de 7e minuut van het interview.

  Miller: “I think the American people deserve three minutes of the truth.” Tapper: “No they don’t. It’s my show!”

  Wie gaat hier nu op zijn “plaat”

  https://www.youtube.com/watch?v=DQZGOPqDzyw

 8. Ni28

  Bannon heeft inmiddels spijt van zijn uitlatingen en draait alles terug. Wie het boek heeft gekocht kan zich bekocht voelen door eigen jacht op sensatie. Een boek vol roddeljournalistiek. Als de Witte Huis kon spreken zouden er waarschijnlijk veel meer boeken geschreven moeten worden over vuil en sensatie. Maar deze is kennelijk de belangrijkste want Trump must fall!

  1. Zout

   Ik vond een link waardoor je het gratis kon downloaden (PDF) 😛
   Kan ik het ook weer gratis weggooien, als ik het misschien ga lezen.

 9. Ni28

  De Nederlandse media nemen uitsluitend nieuws over van de anti-Trump vijandige Amerikaanse media. Is dit een objectieve berichtgeving? Nee!

  1. Kodi

   MSM staat niet voor niets voor MeningsSturende Media. De scheiding van berichtgeving en opinie is reeds lang geleden diep weggezakt in het moeras van het politiek correcte moraal claimen.

 10. Heinz

  De makers van South Park hebben verklaard geen grappen meer over Trump te maken omdat hij zelf een grap is. Vice is ook niet bepaald enthousiast.

 11. Marija

  Is Trump hoogbegaafd, zou best kunnen.
  Deze mensen worden vaak niet goed begrepen, omdat ze veel sneller denken dan minder begaafden en dingen beter kunnen overzien.
  De berichtgeving over hem is regelmatig om hem te kleineren.
  Het zou wellicht zó kunnen zijn dat hij om die reden het overdreven naar de andere kant trekt.
  Dat wordt dan ook weer niet begrepen en als arrogantie gezien.
  Zo komt dat dan over.
  In feite hebben hoog begaafden vaak gelijk, maar zijn ook meestal niet de gemakkelijkste personen om mee om te gaan.
  Het valt niet te ontkennen dat hij zich goed staande houdt, menigeen zou dat niet volhouden.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Ik begrijp niet waarom Trumpianen zich überhaupt nog laten interviewen door CNN en MSBC. Gewoon niet doen. Schuif aan bij Fox, de enige organisatie die fair is en beide kanten behandeld. Zie om. The Five en Tucker Carlson.

  1. Code134

   Dat is de oplossing die Geert Wilders ook heeft gekozen. Die laat zich bij de Publieke Omroep en RTL niet zien omdat ij weet dat die lastige vragen stellen.

   1. Dubbele Komma

    lachwekkende domme blinde debiel code rutte,hahahahaah.

    heb jij ooit wel eens een intervieuw gezien op de npo met iemand als wilders.

    ik zou ook niet naar een paar mongolen gaan die alleen maar door je heen zitten te krijsen en waar je je verhaal niet mag afmaken,zie baudet de laatste tijd.

    allemaal mogelijk gemaakt door pure fascisten als jij,en je weet het.

    domme debiel.

 13. DolleDries

  Eén ding is wel zo, als Trump net zo corrupt was als Pechtholt dan was je in USA er al uitgevlogen.

 14. Ni28

  1@ weldenkend persoon, lachen!

 15. Ni28

  Heksenjacht hebben wij in onze tijd veroordeeld maar een groep “weldenkende” mensen gaat vrolijk mee door.

 16. Chris Schoneveld

  Nee, het is CNN die hier afgaat. Hun partijdigheid komt hier schaamteloos tot uiting.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.