VIDEO Steven Brunswijk legt uit waarom hij geen Braboneger meer heet: zelfcensuur op individueel niveau

Braboneger heeft aangegeven dat hij geen Braboneger meer heet. Hij heeft er zo veel gezeik over gehad en zo veel mensen gehoord die er moeite mee hebben, dat het makkelijker is om het dan maar te veranderen. Dat is natuurlijk zijn goed recht, ik wil zijn vrijheid niet politiseren, maar het is wel een vorm van zelfcensuur die niet hoort in een vrije maatschappij. Hij vindt het zelf allemaal overtrokken en ziet het als een ‘bedrijfsmatige keuze’. Een vorm van rebranding

Enfin, beoordeelt u zelf maar:

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Babaji538

  Allereerst ben ik niet zo voor de afkorting
  “R.I.P.” en zeker niet online.
  Bovendien had ik nooit gehoord van de term,
  waarover het gaat.
  Ik vind hem overigens behoorlijk opgefokt,
  overkomen.
  Het zou aan mij kunnen liggen.

  Petra Hermans

  1. Holland

   Petra communiceert vanaf een andere planeet. Wie het overbekende R.I.P niet kent, moet buitenaards zijn. Zij vindt het ‘overigens behoorlijk opgefokt,
   overkomen.’ Wees gerust Petra, dat ligt aan jou. En weet je zeker dat je niet de vrouwelijke tegenhanger van mr. Bean bent?

   1. Pit

    @Holland: Knap dat jij er nog op reageert. Petra handelt namelijk alleen in monologen… 😉

    1. Holland

     Pit, ik heb gemerkt dat Petra de dialoog (tot nu toe) niet kent. Toch laat zij bij iedere hersenwind die ze hier plempt iets meer zien van de gestalte achter de woorden. Nog even en ze is ons net zo vertrouwd als Wim Grondlijn.

  2. Mariposa78

   Het staat voor: Rest in peace.

 2. Meester Kong

  Mooi, op zijn hoogtepunt voor een andere naam kiezen.
  Op DDS doen we dat pas na een (IP) ban.

  1. Pit

   @Kong: Eens een neger, altijd een…?

   1. Meester Kong

    ……

    1. Pit

     @Kong: Inkoppertje… je kunt het! 😉

     1. eRik2017

      @Pit
      …. Neger?

     2. Pit

      @Erik: Jij speelt vals, jij weigert politiek correct te zijn. 🙂

     3. eRik2017

      Woehahahahaha

     4. eRik2017

      Ik zeg geen jager en geen neger

      https://www.youtube.com/watch?v=BoBHukTJ1Qs

     5. Pit

      @Erik: We spelen het spelletje ‘Geen jager geen neger’ En wie hebben we aan de lijn? Ontwim? 😛

 3. Duke

  Hij is van plan te verhuizen naar Limburg en komt terug als de Limboneger?

 4. Vit

  Prachtige vent, jammer dat hij ermee stopt, dat interview met onze Jan was bijzonder hilarisch.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Jammer
  Zeker nu we geteisterd worden door het genadeloos haatdragend orkaan-geweld van de Diversity Politics-zeloten dat als een virus alle facetten van de samenleving binnensluipt.
  De Braboneger had hierin een gezond tegengeluid kunnen laten horen.

 6. Gerlos

  Dit is een donkere man dus in ONS LAND noemen wij dat een neger.

 7. Floris

  Als je een goede reputatie hebt opgebouwd met een bepaalde naam dan is het niet slim om die naam bij het oud vuil te zetten.

  Hij heeft dus wel degelijk toegegeven aan de zeikerds.

 8. Knopper

  Ik was geboren als neger ,maar wist al toen ik drie jaar was dat ik in het verkeerde lichaam zat , ik speelde met blanke kinderen en barbies , en ja ik wil nu gewoon geaccepteerd en aangesproken worden als witte man , maar ja mijn huidskleur staat haaks op mijn blanke innerlijk , en met deze oproep hoop ik op meer steun , of van witte mensen , of zwarte mensen , welke zich of zwart of wit voelen , er is eigenlijk nog geen enkele instantie waar ik hiermee terecht kan en begrepen word , Michael is mijn grote voorbeeld en daarmee is bewezen dat het wel kan , herken jij jezelf en ben je ook liever zwart of wit , dan is dit je kans om uit de kast te komen als witte zwarte of zwarte witte , love peace and Happinez to all of the people

 9. Knopper

  Oké maar ik wil geen vrouw worden , die voordelen daar beneden neem ik wel gewoon mee in mijn witte nieuwe leven !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.