Forum voor Democratie doet het in Amsterdam! 3 zetels voor Baudet en Nanninga (hoewel RTL Nieuws meteen weer cynisch doet)

Volgens exitpolls zou FVD uitkomen op twee zetels. Dat werden er uiteindelijk drie.

De media, en dan met name RTL Nieuws, sprongen gisteravond/vannacht meteen op Thierry Baudet. De exitpolls hadden namelijk uitgewezen dat Forum voor Democratie genoegen moest nemen met twee gemeenteraadszetels in Amsterdam. Aangezien dat er vier waren in de peilingen voor verkiezingsdag was dat een tikkeltje tegenvallend. Aldus de media (die FVD haten en hopen dat de partij ASAP kapot gaat).

Gelukkig was Baudet niet op zijn mondje gevallen. Hij en Annabel Nanninga gaven aan wel degelijk blij te zijn met die twee zetels. De partij had er voor gisteren immers welgeteld nul. Om dan toch zetels te pakken, in de enige gemeente waar je meedoet, en dan ook nog eens in het linkse Amsterdam is gewoon goed.

“Ik vind het enorm positief,” aldus Baudet tegen de correspondent van RTL. “Je hoopt natuurlijk altijd op 100 procent van de stemmen,” zei hij ietwat ironisch, “of zo veel mogelijk. Maar dit is toch prachtig? Omgerekend naar landelijk kom je uit op 9 a 10 zetels, wat het in de Tweede Kamer zou betekenen. Dat is een prachtig resultaat. We gaan met deze zetels ongelooflijk veel tegels lichten, een enorme invloed hebben op het Amsterdamse stadsbestuur.”

Nou valt dat laatste nog maar te zien — me dunkt dat FVD razendsnel buitenspel gezet wordt door een nieuwe linkse coalitie in de hoofdstad — maar FVD kan natuurlijk wel degelijk het één en ander doen, en vooral “veel tegels lichten.” Alleen daarom al is het van het grootste belang dat deze outsiderpartij nu plaats neemt in de gemeenteraad.

Ook Annabel Nanninga was tevreden. “Je hoopt altijd op tien, vijftien zetels, maar twee van de 45 vind ik prachtig,” zei ze toen ze nog niet wist dat het er drie waren. “Ons geluid is hier nodig, ons geluid is hier gewenst, en ik ben er heel blij mee.”

Ongelooflijk genoeg probeerde RTL het nog maar een keer bij Baudet. “U wilt Nederland veroveren,” zei de correspondent cynisch. “U zei: ‘We gaan vanuit Amsterdam de rest van Nederland veroveren.’ Is dit dan niet een heel klein eerste stapje?”

Let wel, bij DENK, dat ook met drie zetels in de Raad terecht komt, worden dat soort opmerkingen niet gemaakt. Nee, daar roepen de media (terecht hoor, ik heb dat zelf ook geschreven) dat het een geweldig resultaat is, dat DENK duidelijk gesteund wordt, en dat de partij here to stay is. De dubbele maat is overduidelijk… en eigenlijk ook intens zielig.

Baudet had dan ook gelijk toen hij antwoordde dat het “geen heel klein eerste stapje” was, maar “wel een eerste stap.” Waar hij aan toevoegde: “Elke lange mars begint met een eerste stap.” Zo is het maar net. En die is gezet.

Sterker nog, de eerste drie stappen zijn gezet. De media mogen dat heel vervelend vinden en hun best doen om FVD te ondermijnen, maar het publiek trapt daar niet in. Forum voor Democratie is — ironisch genoeg, net als DENK — een blijvertje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Vit

  Nou Thierry succes, heel misschien kun je er weer een gezellige stad van maken.

  1. Ernst Quispel

   Laten we wel hopen dat Annabel een beetje gezonder gaat eten.

   🙂

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak en natuurlijk flapdrol/parasiet.

   2. Stanly2000

    Als dat je enige commentaar is kan je beter zwijgen.

   3. Scaldis

    Laten we hopen dat jij wat meer naar buiten gaat voor wat beweging, 24-7!

    1. robroy

     Ernst mag nog 1 keer naar buiten maar dan tussen zes planken en snel wat als het kan

   4. HW

    We kunnen beter hopen, dat jij, Kwispel, of je kop eindelijk uit het zand trekt of stikt, want van dat commentaar van jou lusten zelfs de honden geen brood van.

   5. lanex

    Niet persoonlijk worden, past niet!

   6. Adriaan

    LUL!

   7. robroy

    Ja en dat jij stopt met eten dat zou nog beter zijn

   8. Janna47

    ja quispel de druiven zijn kennelijk erg zuur…sneu hoor..

    1. Ernst Quispel

     Welke zure druiven?

     Ik ben over het algemeen zeer tevreden met de verkiezingsuitslag.

 2. Babaji538

  Na eeuwenlange ervaring, kan ik, jou, Thierry Baudet
  met Theo Hiddema, één ding verzekeren.
  Het nemen van een verlies, geeft en brengt
  een hele wereld.
  Petra Cecilia Maria Hermans

  1. Stanly2000

   Zijn jullie nu al met zijn drieën?

  2. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, geeft en brengt een hele wereld.

 3. denk eens na

  Het FvD moet zo veel mogelijk schandalen aan de kaak stellen , en geloof mij die zijn er genoeg in dat linkse rovers hol

  1. denk eens na

   Te beginnen bij GroenLinks daar lopen nog wel een paar oud rara en krakers rond die geweld op hun naam hebben staan. FvD succes!

 4. Beukman

  Drie is helemaal niet slecht voor de eerste keer. Maar laten we Thierry toch vooral herinneren aan zijn voorspelling van vorige week dat hij met zijn Renaissancevloot de Stopera zou enteren, en groter uit de verkiezingen zou komen dan D66 en VVD.
  De teleurstelling op zijn smoel en op die van zijn aanhang van afgelopen nacht is dus zeer begrijpelijk.

  1. Ernst Quispel

   Het enteren van de Stopera door Teddy Boudoir had natuurlijk wel meer mooie Wagner-opera’s opgeleverd.

   🙂

   1. Beukman

    Der fliegende Höllander. 🙂

   2. Heinz

    In een artikel van HP de Tijd, vanmorgen bij de Friseur, een gesprek met mr. Theo Hiddema.
    Over het pianospel van Thierry Baudet: “Hij moet nog wel wat oefenen…..” Minder vermakelijk is dat hij, Thierry, zijn advokaat heeft meegenomen naar de kamer. En die ziet dit wel als een verzetje.
    Hoe heet zoiets “Haagse Bluf”

 5. Ernst Quispel

  Ook drie zetels is een mager resultaat voor deze bellenblazers.

  Het FvD is niks en wordt niks. Daarvoor missen ze eenvoudig de politieke kwaliteit. We krijgen de komende tijd nog een paar vermakelijke rellen rond die club en dat was het dan.

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   De PVV komt met vier zetels in de gemeenteraad van Venlo, waar Geert Wilders is geboren. De partij kreeg bijna 10 procent van de stemmen.

   In de dertig gemeenten waar de PVV meedeed heeft de partij overal een flinke voet tussen de deur. PVV-leider Geert Wilders benadrukt dat in de meeste gemeenten vanuit het niets meteen twee of meer zetels zijn behaald.

   Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen deed de PVV in twee gemeenten mee. Wilders vermoedt er nu in één keer zestig tot mogelijk negentig raadsleden bij te krijgen.

   Wilders erkent dat het in sommige gemeenten, zoals Rotterdam, het resultaat tegenvalt. Daar had de PVV forse concurrentie van het plaatselijke Leefbaar Rotterdam. ,,Maar ons belangrijkste doel, een forse uitbreiding van het aantal zetels en het PVV-geluid nu in dertig gemeenten te laten horen, dat is gelukt”, aldus Wilders.

   1. Ernst Quispel

    Ja, Ritter, en in Emmen scoorden ze ook redelijk, maar dit heeft toch niets met serieuze politiek te maken?

    De PVV is een aflopende zaak en het FvD wordt niks. Wanneer gaat rechtspopulisten nou eens doorkrijgen dat de kiezer wel wat anders aan het hoofd heeft dan moslims, Blut und Boden en Nexit?

    1. Archetype01

     Feit: landelijk heeft links verloren op lokaal/rechts.

     Fictie: de beweringen van Ersnt quispel dat links enkel groeit door de verdeling van rechts.

     1. Julian

      U bent echt grappig. Haha. Feit : rechts heeft verloren van lokaal/links.

    2. robroy

     Zet eens een andere plaat op jankorgel je stinkt naar pis en stront

   2. Top

    Niet in discussie gaan met dit afval. Zitten te trollen op jouw kosten, want werken kunnen ze niet.Maak je niet druk over dat stuk onbenul. Heeft geen nut. Veilig verborgen achter zijn PC, maar oh wee, als het er op aankomt.Dit komt omdat deze “man” zo gefrustreerd is. hij is, voor zijn eerste studierichting gesjeesd. Daarna geprobeerd om in het sociale circuit iets te bereiken, maar door zijn opvoeding, is hij niet in staat om te reduceren deduceren en zeker niet te communiceren. Heeft geen baan, omdat hij niet eens door zijn proeftijd heen komt. Leeft van de staat en heeft niks beters te doen, dan hier te trollen. Soms heb ik medelijden met hem, als ik weer eens een stukje onmacht uit zijn bijdragen filter. Het moet voor hem een dagelijkse hel zijn. Leven met ongenoegen en niemand die echt iets om hem geeft. Zelfs zijn naasten niet

    1. Pit

     @Top: Met veel plezier lees ik altijd jouw ‘blaaskaak’ commentaar! Ga daar vooral mee door.

     +++++

  2. ayreonaut

   Ik hoop inderdaad dat ze de politieke “kwaliteiten” missen van de huidige gemeenteraad. Misschien wordt het dan nog wat in Amsterdam.

   Voor wat betreft de politieke rellen in de toekomst, moet het FVD zijn verschrikkelijke stinkende best doen om de vorige te overtreffen.

   Nog andere non argumenten kwispel?

   1. Ernst Quispel

    Ik weet zeker dat Nanninga en Ramautarsing garant staan voor veel ophef en vertier. Met politiek heeft het allemaal weinig te kmaken.

    1. ayreonaut

     “Nog andere non argumenten kwispel?”

     en ja hoor!!

 6. Beukman

  Overigens moet het Thierry goed doen dat een partij die niet echt tot dat zgn “kartel” van hem behoort, te weten GroenLinks, de verzeikingen heeft gewonnen in Amsterdam.

  1. Vit

   Nou nou een verzeiking? Dat valt wel mee.

  2. sonar

   Beukman het zijn inderdaad verzeikingen.

 7. Ritter

  “Let wel, bij DENK, dat ook met drie zetels in de Raad terecht komt, worden dat soort opmerkingen niet gemaakt.”

  Veel media hebben een haat voor FvD en de PVV………………maar niet voor DENK. Deze partij word vaak met sympathie bejegend door de media.

  Vanmorgen bij BNR een enorme triade tegen de PVV en vooral Geert Wilders. Zoals gebruikelijk…………….maar niet tegen DENK!

  “Voor het eerst is een partij die als de lange arm van een ander land kan worden beschouwd royaal vertegenwoordigd in de Nederlandse gemeenteraden.
  https://www.geenstijl.nl/5141255/gr2018-the-day-after-in-10-tweets/

  1. van Urk

   Ritter@ Denk had nog veel meer zetels kunnen behalen. Alleen lieten de anti-PVV en anti-FvD schreeuwers het afweten. Zo groot is de naastenliefde ook weer niet voor deze ”volwaardige” Nederlanders van Turkse afkomst.

   1. Ernst Quispel

    Ik hoorde dat de wakkere Wakker met de PVV op Urk een zetel heeft gehaald!

    Dat zal de boel daar ferm opschudden, van Urk. Ik voorzie zware tijden voor de cocaïnehandel en de visfraude.

    1. Pieter G

     Erns,
     Gelukkig heeft de PVDA het heel erg goed gedaan in alle gemeentes en wordt eindelijk beloont voor hun 40 jaar meehelpen dit land te besturen.

     En op Urk is het voor D66 ook goed gegaan: 0 zetels
     De PVDA is erg vooruit gegaan op Urk:0 zetels.
     Trouwens groen links deed het ook heel erg goed op Urk: 0 zetels.
     En de grote winnaar landelijk is de VVD, ook op Urk deden ze het erg goed: 0 zetels…
     Invloed nul
     Invloed van de PVV meer dan alle eerder genoemde partijen bij elkaar.
     Hoeveel % meer invloed kan je misschien zelf uitrekenen als “rekenwonder”

    2. sonar

     Kwippelmans blijft maar lullen als een kip zonder kop , we kunnen hem beter tokkelmans noemen.
     Het is een enorme bokkenl.l ,denkt overal verstand van te hebben en het is 2 keer niks.

     1. Ernst Quispel

      Wie is Kwippelmans nu toch weer?

    3. van Urk

     Inderdaad Quispel. De cocainehandel op Urk is opgezet door Urker vishandelaars die geen Nederlandse namen hebben. 😉

     1. van Urk

      Quispel@ Dit is wat werkloze kansenpareltjes voor ons hardwerkende Nederlanders alleen maar voor ons kunnen gaan betekenen:
      https://www.telegraaf.nl/nieuws/1358865/cokemaffia-infiltreert-visserij

     2. Siemien

      @Urk Ernst is de islamprostituee hier op dit forum die héél graag ziet dat de islam nog meer haar intrede doet in Nederland.
      Figuren als Ernst zijn het minste van het minste, het soort strontvlieg die je echt gelijk doodslaat..

 8. J.C.

  “Forum voor Democratie is — ironisch genoeg, net als DENK — een blijvertje”.

  Zo is dat en de cynische krampachtige RTL moet nog maar afwachten of ze in de gunst van de tv kijker kunnen blijven……

 9. Vit

  Even voor die halve tamme, je weet wel:
  “Yernaz Ramautarsing: Uitgesloten dat ik mijn FvD-zetel alsnog inneem
  ‘Terugtrekken is terugtrekken'”

  1. Ernst Quispel

   Zeker, de onnozele racist moest inbinden, maar ik weet zeker dat hij onverminderd voor rellen en vermaak zal zorgen.

   1. denk eens na

    De waarheid is hard he quizz Afrikanen IQ 85 – Europeaan 100.

 10. Guus Geluk

  Drie zetels is minder dan verwacht, maar als je roept dat de stemmentelling zo lek is als een mandje – de methode-Trump.

 11. Viertel

  Mooi voor FvD. Maar nog mooier zou het zijn als die enge heks van BIJ1 niet in de raad komt. Het kan nog steeds, dat BIJ1 net naast die ene zetel grijpt. Het lot van Sylvana Simons hangt aan een zijden draadje.

  1. sjun

   Misschien moet Sylvana eerst eens maatschappelijk krediet gaan opbouwen in de Bijlmer?

 12. denk eens na

  Groep de Mos begon ook met 3 zetels , zie 4 jaar later grootste van DenHaag. En wat die 3 zetels naar landelijk 9 zetels om gerekent word , Amsterdam is Nederland niet Amsterdam is een stalin bolwerk, Baudet kan op veel meer zetels landelijk rekenen.

  1. Ernst Quispel

   “Amsterdam is een stalin bolwerk”

   🙂

   1. denk eens na

    heb je je zilverlingen al binnen mr quizz

 13. Meester Kong

  t.e.s.t.

 14. RobertMarsman

  Nou ik geloof dat ze zelf ook op meer hadden gerekend. Ik heb Baudet wekenlang horen zeggen dat ze er wel tussen 8 a 10 zetels konden krijgen. Afgelopen week zat hij bij Harry Mens ook nog op te scheppen dat hij veel zetels zou kunnen halen en een rol van betekenis zou kunnen spelen.

  En 3 zetels is natuurlijk helemaal niet slecht maar niet het aantal wat verwacht werd. Ook niet door Baudet zelf.

 15. Guus Geluk

  De VVD ging in Amsterdam overigens met zes zetels naar huis (= winst), drie meer dan Forum. Kwam zeker omdat Rutte olijven op de markt ging verkopen.

  Baudets loveboat sloeg niet goed aan.

  1. RobertMarsman

   Het enige goede nieuws uit Amsterdam is dat de PVDA weer eens gehalveerd is. Maar daarentegen is Amsterdam zelfs linkser geworden dan dat rechts is gegroeid. De grote winnaar is Groen Links. Die heel links leeg aan het vreten is. Maar Groen Links in nog altijd linkser als PVDA en D66. Daar komt dan ook nog eens bij dat de Turkenpartij van DENK er 3 heeft gekregen. En de racistenpartij van BIJ1 ook al in de raad zit. Daar ben je al helemaal lekker mee.

   Hij heeft 3 zetels gehaald en dat is netjes maar ondanks dat is Amsterdam zelfs linkser geworden. Er is een verwachting geschept die niet is uitgekomen. Niet alleen in de media, de peilingen maar ook door Baudet zelf. Ze dachten echt dat hij Amsterdam zou veroveren en dat hij wel een stuk 8 zetels zou kunnen pakken en dat is niet uitgekomen.

   Uiteindelijk heeft onder verwachting gepresteerd. Zelfs de PVV heeft het nog beter gedaan als Baudet. Die heeft in de peilingen een vrij val gemaakt en in sommige peilingen is het zelfs bijna gehalveerd. Baudet groeit als kool volgens de peilingen van 2 naar 16 binnen een jaar maar we zien het niet terug in de uitslag.

   In de uitslagen zien we het tegenovergestelde. De PVV deed het boven verwachting en het Forum onder verwachting. Daar komt ook nog eens bij dat de PVV alles behalve een goede campagne gevoerd. De campagne van de PVV was buitengewoon slecht, alles wat verkeerd kon gaan ging verkeerd. De PVV heeft nauwelijks campagne kunnen voeren.

   En dat het Forum was zelfs Champions League niveau riepen ze. Maar uiteindelijk zijn ze nog niet eens door de groepsfase gekomen.

   1. Guus Geluk

    “En dat het Forum was zelfs Champions League niveau riepen ze. Maar uiteindelijk zijn ze nog niet eens door de groepsfase gekomen.”

    Zo is het.

    Ja, het valt op dat FvD teleurstelt, terwijl zij stevig campagne heeft gevoerd. Mogelijk sloeg de loveboat bij de Amsterdammers niet aan. Als Baudet probeert te concurreren met de VVD, heeft hij dat niet goed gedaan.

    1. Stanly2000

     Weer mis, Guus
     De uitspraak komt van de campagnestrateeg Driessen en die is toevallig van de VVD.

     1. Guus Geluk

      Deze benaming gebruikte deheer Van de Galien in één van zijn artikelen.

     2. Stanly2000

      Neen, Guus.
      Even meelezen:
      “De campagne van Forum voor Democratie is Champions League-niveau” Aldus campagnestrateeg Jan Driessen die daar natuurlijk wel meteen bij vermeldt dat het hem niet duidelijk is waar de partij het geld vandaan haalt voor zo’n campagne. Zucht.

      Campagnestrateeg Jan Driessen (VVD) mocht vandaag komen opdraven bij WNL Op Zondag om zijn mening te delen over de campagnes van de verschillende partijen.
      Let vooral op de misselijkmakende sneer: dat het hem niet duidelijk is waar de partij het geld vandaan haalt voor zo’n campagne.

     3. Guus Geluk

      Ik citeerde RobertMarsman. Mogelijk was je dat niet duidelijk, exuses.

   2. robroy

    Heel Amsterdam mag straks op de fiets het gaat wat worden daar hahahaha

 16. DolleDries

  SP zware verliezen.
  PVDA zware verliezen
  D66 zware verliezen

  Gl pakt hier wat schnabbeltjes van mee
  Maar onder de streep staat staat links zwaar op verlies.

  PVV enorme winst.

  1. Ernst Quispel

   “PVV enorme winst.”

   🙂

  2. DolleDries

   Fantastisch!

   In alle 30 gemeenten waar we meededen zetels gehaald!

   Geweldige resultaten in Nissewaard, Venlo, Terneuzen, Rucphen, Maastricht, Zaanstad, Emmen, Almelo, Lelystad, Dordrecht en vele andere gemeenten waar het PVV-geluid vanaf nu te horen zal zijn!

   Groetjes Geert
   De PVV groeit!

   1. Ernst Quispel

    Dat het geluid van de PVV in die gemeenten gehoord zal worden betwijfel ik niet Lawaai maken kunnen ze wel.
    Gelukkig is de kans nihil dat ze ergens een rol in het bestuur gaan spelen. Het blijven vandalen aan de kant.

 17. Two Ravens Black Kettle

  Dat wil zeggen dat zo’n 6-7 procent van de Amsterdammers geïnteresseerd blijken in het lot en toekomst van hun kinderen en 93-94% het geen donder kan schelen en virtue signalling belangrijker vinden.
  “Na ons de zondvloed !” gillen de A’dammertjes
  (en de Staatsambtenaren van de Media herhalen deze nihilistische boodschap 24/7, 361 dagen in het jaar)

  Amsterdam is de meest verwende, egoïstische en geestelijk inerte stad van Nederland.

  1. Original NL

   Tis nog veel erger kettle..50 % neemt niet eens de moeite om te gaan stemmen.!

 18. DolleDries

  Van 16 zetels in 2014 naar 80 zetels in 2018
  Dat is toch een mooie klapper en dat maar in 30 gemeenten
  Trekken we dit door treken naar de 380 gemeenten als ze in iedere gemeente mee zouden doen dan zouden dit zo 1000 zetels zijn

  1. loes530

   DolleDries je bedoelt de PVV die van 16 na 80 zetels in 30 gemeenten

 19. DolleDries

  Het tellen van de stemmen in Amsterdam is niet ingewikkelder dan in Rotterdam.
  In Rotterdam werd de uitslag bekend gemaakt vóór 12 uur door een salafistische jihadist die de stad bezet houdt.
  In Amsterdam kondigde Jihad Von Aartsen even na twaalven aan morgen verder te gaan met stemmen tellen.

  Dat laadt een zekere verdenking op Amsterdam dat al een uiterst beDENKelijke reputatie heeft.
  ’s Avonds kunnen burgers aanwezig zijn bij het tellen en zo een controlerende functie uit oefenen. Als de stembiljetten weggenomen worden en de volgende dag geteld worden door ambtenaren, die in Amsterdam bewezen onbetrouwbaar zijn, dan kunnen we de uitslag niet meer vertrouwen.

  Wat gebeurt er met de in Amsterdam uitgebrachte stemmen vannacht ? Beseft Amsterdam niet wat voor reputatie het heeft nadat ze nb. leden van de Hofstadtgroep als deradicaliseurs aanstelde ?
  Na de stembusfrauderende Turkse fascisten waar Amsterdam opzichtig over loog, kondigt Amsterdam, waar de Stopera kennelijk nog steeds door de moslimbroederschap bezet is, nu aan stembiljetten aan het oog van de burger te zullen onttrekken.
  Jihad Von Aartsen gaf aan dat het heel veel werk is in Amsterdam omdat we hier drie verkiezingen tegelijkertijd hadden.
  Dat valt wel mee.
  Het referendum is maar twee stapeltjes.
  Het gaat om de gemeenteraad, die deelraden zijn überhaupt illegaal. Die werden opgedoekt door Plassterk en toen hadden ze hier bedacht om ze terug te brengen van 14 naar 7 en ze een andere naam te geven; bestuurscommissies. Wat natuurlijk illegale onzin is, want het is gewoon hetzelfde. De reden om dat te doen was alleen maar om overbodige ambtenaren (meer dan de hele stad New York) en geitenwollensokkenpolitici een baantje te garanderen. In deelraden gaat het over stoeptegels en tegeltuinen. Flikker lekker op. Die deelraadstemmen kun je gerust twee weken in een kliko bewaren, nobody gives a flying fuck.
  Het gaat er om dat je de gemeenteraadstemmen telt. Wereldstad Schiermonnikoog kan het wel, maar derde werelddorp Amsterdam niet.
  Het heeft er alle schijn van dat het opzet is, zodat Von Aartsen, een gekende anti-democraat en islamcollaborateur, in het holst van de nacht stembiljetten in zijn houtkachel kan verbranden.

  1. Freud

   Het is het oude liedje! Als je oude droom van premier Geert in rook is opgegaan en ook Baudet geen kans zag in het multiculturele Amsterdam meer dan 3 zetels te halen dan heb je nog 2 sterke argumenten om je tegenstanders een loer te draaien: Je noemt b.v. de burgemeesters van Rotterdam en Den Haag terroristen, andersdenkenden gooi je met stront of je scheldt ze uit voor flikker en je wenst ze dood. Dolle Dries is daar zeer bedreven in. Verder wil DD net als in Rusland direct de uitslag. Als dat niet gebeurd is er sprake van een vuil links complot die de 20 zetels van Thierry veranderen wil in drie. Dan dit: Wil de PVV nog stemmen overhouden dan moet ze nu wel eens met een echt programma komen en niet langer met koran dit en moskee dat. Daar wordt je gvd gestoord van. Geert heeft in 30 gemeenten meegedaan en alleen daar waar hij bij de vorige verkiezingen ook een goeie uitslag had. Is 1 of 2 zetels binnenhalen dan een godswonder? 3 en 4 zetels was echt een uitzondering hoor. Nee, zo wordt het echt nooit meer wat.

 20. Rosasolis

  Fijn is het dat de meeste gemeentes hebben gekozen voor stabiliteit en trouw. En tegen racisme. Ons CDA is nog steeds ons grootste partij. En heeft in 2 gemeentes zelf een compleet meerderheid gekregen. CDA heeft in de kop van Noord-Holland (gemeente
  Hollands Kroon) 5 zegels gekregen, en is ook hier onze grootste partij. Ongeacht het feit dat D66 enorm veel heeft geadverteerd, hebben zij, net als overal in ons land, flink verloren. Onze artsen, verpleegkundigen, en zorg personeel willen levens redden en verzorgen, en niet beeindigen. Wij hebben een uitstekende vereniging die hulp en service bied aan invaliden en bejaarden. In ons gemeente krijt ieder AOW er, en anderen, automatisch een uitgebreide tijdschrift ieder 3 maanden. Dat informatie geeft over de hulp dat men kan krijgen. De CDA steunt dit organisatie, en ook vele
  medische personeel, en vrijwilligers.

  1. Ernst Quispel

   “Fijn is het dat de meeste gemeentes hebben gekozen voor stabiliteit en trouw. En tegen racisme.”

   Hear, hear!!

  2. Viertel

   Ach Rosalis, wie heeft jou toch zo gehersenspoeld? Vast niet Diederick Boomsma, enige CDA-er in A’dam, want die is juist zeer kritisch over de toenemende islamisering in de hoofdstad. En kritiek op de islamisering is echt geen racisme, hoor.

   1. Rosasolis

    @Viertel. Niemand heeft mij gehersenspoeld. Ik ben helemaal niet voor islamisering van ons land. Maar er zijn ook andere zakken die ook belangrijk zijn, en niet moeten genegeerd worden. Daarom bestaat de CDA ook in Amsterdam. Mooie
    concerten worden nu in de Concertgebouw, en de kerken houden. Natuurlijk houden
    wij niet van al de problemen met de moslim bevolkingen, maar er zijn ook vele andere grote problemen…behalve de islam. Ik wou dat ik kon deelnemen aan een van de komende passie concerten in Amsterdam, waarvan de kerken en gebouwen waarschijnlijk helemaal vol zullen zijn! Geniet jij ook hiervan?

    1. Viertel

     Prachtig allemaal, Rosalis. Maar wat is nou jouw probleem met het ‘racisme’ van die andere zakken ?

    2. Rosasolis

     @Viertel. Op radio 4, de NOS nieuws van 2 minuten geleden heeft een bericht gestuurd, waarin Rutte eerder vandaag S. Buma heeft gefeliciteerd met de
     grote winst van de CDA in heel Nederland. De CDA is nu verklaard als de grootste Landelijk Partij van Nederland! Wow wat een geweldige comeback voor dit zeer hardwerkende partij die opkomt voor menselijke waarden, en vooruitgang voor iedereen. Maar ook opkomt voor meer politie in Noord-Holland, omdat het vandalisme groeit. Vaak is het dat als iemand in je auto
     breekt, of je tuin schutting kapot slaat, dat de politie niet snel kan arriveren,
     omdat zij nog bezig zijn met een andere zaak elders in de provincie Noord- Holland. Enkele weken geleden moesten onze buren 5 uren wachten voordat eindelijk de politie konden komen, omdat er was ingebroken in hun kleine bestelbusje. En daarom moet er veel gedaan voor onze samenleving. Gewoon veel aandacht voor problemen, en goede zorg mogelijk maken
     voor iedereen. Terwijl wij kijken zeer bewust uit naar te toekomst. Dat is
     de CDA: een zeer gewaardeerde oude partij bewust op zowel dagelijkse zorg, als voorbereidingen voor de toekomst van onze land. Kortom: de CDA houdt van de grootste boodschap aller tijden: van Jeshua:
     Geloof, Hoop, en Liefde. En van die 3 laatste boodschappen van Jeshua,
     zei Hij dat de LIEFDE onder de mensen de allergrootste boodschap is.
     Wij van de CDA hebben altijd dit prachtige oude 3 delige boodschap aangehouden. In moderne termen willen wij vertellen dat liefde bestaat ook als liefdadigheid onder mensen in nood. En nu komt het op neer, moeten wij
     met onze liefdadigheid tegen mensen in nood vergeten, onze defensie en politie vergeten?

 21. DolleDries

  Ben met Ernst eens dat het verheugend is dat in veruit de meeste gemeenten geen DENK zit en zo gekozen hebben tegen racisme.

 22. Frits Jansen

  Ja RTL doet weer cynisch, maar gelukkig hebben we nog een publieke omroep!

  1. Scaldis

   Waar een handjevol 70 plussers naar kijkt

 23. Stanly2000

  Het volgende is mij opgevallen:
  De huistrollen reageren op dit artikel als zijnde door een wesp gestoken. Zijn zij zo bang dat het partijkartel langzaam maar zeker gaat verdwijnen en daarmee hun bestaansrecht.
  Aantal opmerking op dit artikel van:
  Ernst Q.: 12, Beukman: 3, Heinz: 1, Guus G.: 4 en Fritz J.: 1
  Op het artikel over Denk: Ernst Q.: 2

  1. Pit

   @Stanly: Scrol voor de grap maar eens langs wimpies reacties, het zijn állemaal zuigteksten.

 24. Pit

  Van niks naar 3 zetels, da’s warempel geen halalpis. Is er een landelijke partij geweest die dat het FVD heeft nagedaan?

  1. Archetype01

   denk helaas

 25. Ni28

  De media hebben verheerlijken liever de slaaf van Erdogan dan een eigen democraat.

 26. Lex

  Go die arrogante kwal had minstens op 6 zetels gerekend. Gelukkig is FVD in mijn stad Amsterdam niet de grootste partij geworden.

  Hij had plannen om mensen die in de bijstand zitten te gaan sarren. De minima kan fluiten naar een sociale huurwoning als het aan Baudet licht gaat de helft van de sociale huurwoningen in de uitverkoop.

  Ik was eerst heel enthousiast dacht ha een PVV gerelateerde partij die het subtieler brengt. Totdat ik de partijpunten eens goed ging lezen.

  Jammer dat de PVV in Amsterdam niet mee deed dan had ik zeker gaan stemmen.

  Lex

  1. RobertMarsman

   De minima kan fluiten naar een sociale huurwoning als het aan Baudet licht gaat de helft van de sociale huurwoningen in de uitverkoop.
   ……………………………………………………………………………………………………………..

   Logisch het Forum is helemaal geen partij die opkomt voor de minima. Het is een partij voor de rijkere onder ons. Maar inderdaad belachelijk plan. Je zou maar bij de minima horen in Amsterdam dan krijg je nooit geen huis meer.

 27. Frits Jansen

  Verwijt DDS RTL van cynisme? De pot verwijt de ketel. Erger nog: ze zien de splinter in andermans oog maar niet de balk in hun eigen oog.
  Enfin, mag de discussie ook nog over de inhoud gaan?

  1. Scaldis

   Tuurlijk Ernst-Wim

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.